Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Off-Road Runner-4X4 Enthusiast, mandru posesor de Tractozaur

Tractozaur

Postări Recomandate

Re: Off-Road Runner-4X4 Enthusiast, mandru posesor de Tractozaur

Pt. tatucu

Nu m-a interesat foarte mult partea estetica, cat cea de rezistenta, astfel ca ideea a fost ca tevile sa intre in acele coturi, capatand astfel o rezistenta mai mare, in sensul ca daca se foloseau coturi de aceleasi dimensiuni si erau doar sudate de tevi, atunci erau mult mai usor de rupt in teren in cazul in care se intampla vreun incident...

Am revenit cu mare placere pe forum, dupa mai mult de o saptamana :ypu timp in care am fost plecat sa conduc un stagiu de antrenament in Italia :grin:, dar lucrarile au continuat :grin: , rollcage-ul fiind in acest moment gata :ypu , dar cum am ajuns destul de tarziu astazi de la aeroport, am avut cum sa fac doar cateva poze la lumina lunii :grin: :h5 ..., asa ca maine revin cu fotografii facute la lumina soarelui :ha:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 417
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

arata ca draq... :ha:

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Ce sa-i faci, asteapta sa-l vezi la lumina zilei :P :ha: :h5

Link spre comentariu

Vorba celor de la Aerosmith :"Pink is my favourite colour..."

@tractozaure.......chiar nu remarcasem poza cu nuante ROZ :ha: :ha: BRE matale nu esti sanatos :h5 .....deja vad ca unii sunt invidiosi.....(@worldscape) :ha:

P.S....interesanta grila fata sunt curios cum o arata la finalizare :grin:

Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului.
Link spre comentariu

Fara puncte de sprijin pe caroserie acel rollcage e cam caca cu mere! Si as sugera ca acele puncte de sprijin sa se faca pe colturi sau imbinari ale caroseriei (cat mai multe)!

Pe de alta parte n-am inteles nici acum utilitatea acelui rollcage, dar ma rog gusturile nu se discuta ... din cate stiu eu propietarul face mai mult raid decat extrem ...sau poate si-o fi schimbat optiunea intre timp, desi nu stiu pe langa Bucuresti trasee de extrem si de asemenea am mai auzit ca noroiul nu poate indoi caroseria ... :ha: Sau o folosi romstalozaurul pe post de uscator de tzole dupa ce va face pe submarinul! :ha:

PS - ba stiu ca vei pune posturi gen ignore si alte chestii ...dar nu m-am putut abtine sa tac! :ha:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Cred ca daca nu il mai intaresti cu o bara pozitionata pe colturi in spate,in caz de rasturnare teava insemnata de mine in fotografie va ceda cu siguranta- este prea lunga si nu are nici un pct de sprijin intermediar.In legatura cu coturile eu sincer asi fi introdus niste adaosuri la interiorul tevii(gen balama).

Sper ca si comentariile mele sa nu te deranjeze.este doar o parere.Spor la treaba in continuare! :h5

Sincer, si eu sunt de aceeasi parere. :g

Link spre comentariu

Baieti, va multumesc de sfaturi..., dar nu este gata :grin: , in sensul ca nu este prins INCA de caroserie, etc, etc..., am spus ca este gata referindu-ma doar la vopsit :ha: si din pacate pentru GOGANASHU` nu a iesit roz :ha: :h5

Cat despre faptul ca eu fac raid... :ha: :ha: NO COMMENT! :grin:

Last edit

Acum ca poate e momentul adevarului :grin: am sa va spun de unde am modelul acestui rollcage :h5 Acest rollcage a fost facut prima data de un practicant de off-road extrem din Polonia, care se da in toate campionatele lor si nu numai :grin: si care a avut amabilitatea altruista sa-mi explice exact cum sa-l fac! Am sa revin cu o poza cu Patrolu` lui dintr-o revista specializata in off-road, pe care mi-a trimis-o,in care este prezentata masina lui cu rollcage cu tot...

In rest, va urez numai bine si fara sa jignesc pe cineva, consider ca sfaturile utile le pot lua numai de la cei care au mai facut un anume lucru, daca nu..., pot fi pur si simplu niste pareri sau uneori chiar rautati!

Link spre comentariu

Am revenit cu fotografiile cu pricina :grin: , cu amicu` polonez din revista Off-Road PL (ca sa nu-mi aud vorbe pe urma, traduc :ha: PL inseamna Poland, OK? :P ) Magazyn 4x4

Revista am primit-o in 2007 din Polonia, cand am si vrut sa ma apuc sa fac rollcage-ul, dar dupa cum stiti si voi :grin: si sunt convins ca vi se intampla si voua :grin: , zici ca te apuci de o treaba maine, maine zici ca o faci poimaine, s.a.m.d. :ha:

Asa ca dupa doi ani de zile, acum a fost sa fie sa-i vina randu`, ca deh, vorba aia :grin: , "orice sut in cur inseamna un pas inainte" :wink: si am hotarat ca "nu lasa pe maine ce poti sa faci azi" :wink: asa ca m-am decis sa-l fac, dupa instructiunile unuia care a facut deja acest lucru... :grin: :h5

Link spre comentariu

Cred ca daca nu il mai intaresti cu o bara pozitionata pe colturi in spate,in caz de rasturnare teava insemnata de mine in fotografie va ceda cu siguranta- este prea lunga si nu are nici un pct de sprijin intermediar.In legatura cu coturile eu sincer asi fi introdus niste adaosuri la interiorul tevii(gen balama).

Sper ca si comentariile mele sa nu te deranjeze.este doar o parere.Spor la treaba in continuare! :h5

Cristi...si eu sunt de parere ca nu o sa fie eficient in caz de rasturnare....(D fereste...)cand 2 tone i-si vor revarsa energia cinetica pe barele alea se vor rupe si indoi ca betele de chibrit.Plus ca ele la o eventuala tractiune laterala(repunere pe orizontala iar va trebui sa suporte cele 2 tone.Ele sunt eventual eficiente sa-timenajeze caroseria de crengi,ravene..etc.Scuze de off-topic dar am vazut la ce e expus rollcage-ul in caz de rasturnare.... :h5

NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS

Link spre comentariu

Zoli, multumesc pentru grija pe care mi-o porti :hi esti un adevarat "baci" ca intotdeauna :h5 , inseamna ca amicu` polonez m-a mintit :grin: cand mi-a spus ca el s-a rasturnat cu acest rollcage (vezi fotografia cu el cu rollcage cu tot mai sus)...

Oricum, eu zic ca mai bine sa dea Domnu sa nu ma rastorn! :grin: Si oricum eu fac mai mult raid, dupa cum sustin unii... :ha: , asa ca..., ceea ce am facut noi, bullbare, Flow, :h5 daca nu stiati :grin: atunci cand am urcat aia 800 de metri (GOGANU poate o sa confirme :wink: ) a fost o simpla proba de rally :ha: :ha: :h5

Am promis ca revin cu fotografii facute "la lumina zilei :h5 Am vopsit si capota, am facut prinderi pe laterale direct de sasiu in caz ca am nevoie vreodata sa o asigur din lateral si s-au pus capacele la taieturile "a la GOGANU" :grin:

Link spre comentariu

Am montat si carligul de tractare pe spate (prins in suruburi dupa care data si o sudura de jur-imprejur :wink: )

Link spre comentariu

...In rest, va urez numai bine si fara sa jignesc pe cineva, consider ca sfaturile utile le pot lua numai de la cei care au mai facut un anume lucru, daca nu..., pot fi pur si simplu niste pareri sau uneori chiar rautati!

Apropo de ce spuneam mai sus, am gasit un post scris de soimu pe un alt topic azi noapte :bravo :g care sintetizeaza foarte bine afirmatia mea! :grin:

...iar pentru cei care dau cu parerea desi nici macar pasageri nu au fost in un aro... imi pare rau sa zic, dar nici prin cap nu imi trece sa dau pareri despre fiabilitate sau comparatii la sectiunea Jeep sau suzuki sau mercedes...de exemplu, desi cu mercedes si la mercedes am cam lucrat si mam plimbat, idem si la samurai, dar nu am detinut unul sa pot sa fac pareri care sa merite sa le scriu pentru ca altii sa le citeasca

e o boala grea pe forumurile romanesti in general, despre tot felul de persoane si personaje care isi dau cu parerea despre te miri ce fara sa aibe habar despre ce vorbesc

Link spre comentariu

.......DA... sunt de parere ca speciala amicala la care au participat @bullbar, flow si tractozauru la prieteneasca de la BRAN.....acei 800 m a fost extrem.......eu eram jos si imi curgeau balele ca utilajul meu era inca stoc doar braduletu de la oglinda era preparat :ha:

@tractozaure........interesante capacele din spate ce acopera taietura :h5 trebuie sa le pun si eu ca ma murdaresc mereu pe ceafa de namol :ha: :ha:

REF la rollcage.....habar nu am daca o sa tina.........sper sa nu apucam ziua sa vedem.... :h5

Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului.
Link spre comentariu

Pt. bullbar

:tk Petre, pana la urma, e... ceva mai mult decat NIMIC! :wink: :grin:

Pt. GOGANASHU`

Fratele meu, multumesc de interventie si sustinere justa si obiectiva ca intotdeauna :wink: si ca fapt divers..., vreau sa fac o precizare... :grin: nu intentionez neaparat sa ma rastorn..., adica nu tin musai... :ha: :h5

Azi s-au facut capacele de la masca fata, iar maine se vor taia la dimensiunile noilor faruri :banana

Ah..., si s-a inceput acum, mai pe seara, si proiectarea tavilor pentru trolii cu barile fata-spate :ypu , da` nu mai pun poze facute noaptea ca zice Laur ca arata ca draq :ha: :P :h5

Link spre comentariu

:oc Cristi.......ii pui faruri de defender? ca s-ar potrivii de minune.....ti-a iesit foarte....patratoasa masina :happy

Seruios acum , iese foarte misto Tractozaurul , mai rezisti fara el?

Never stop exploring
Link spre comentariu

Adi, ca m-ai intrebat si mi-esti simpatic :grin: :h5 , iti spun ce faruri o sa-i pun :grin: ... o sa aiba faruri de IMS (sau de TV), adica d`alea rotunde :ha: cu tot cu camuflajele militare de la IMS :banana :h5

Link spre comentariu

:happy cred ca faci ,misto......si cum draq o sa mergi noaptea pe Dn sa spunem.......ca proiectoare nu ai voie si nu-i corect fata de ceilalti,luminaricile alea nu bat deloc,ce faci,nu vezi la 20 de m in fata.....

Nu am nimik cu farul sau masina de provenienta,nu ma intelege gresit dar aia-i gindire din anii 60,eu am probleme cu gindirea din '80 si sunt becuri de 24.....dar cu 20 ani mai vechi si cu camuflaje? cred ca o sa ai ochii ca melcu',nu face prostia asta,incearca mai intiisa faci o tura noaptea,poate vorbesc eu prostii.....

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Razvane...face misto dara ca Cristi de fapt mi-a prezentat farurile alea sa mi le pun eu pe freeelander , daca tot e din familie cu defender :P

Vorbind serios acum Cristi te gandesti sa ii pui becuri cu xenon in noile faruri (nu cele de IMS) eu cred ca merita si se imbunatateste vizibilitatea

Never stop exploring
Link spre comentariu

Ai dreptate RZVane, nu vor fi chiar astea, cu modelul vechi de camuflaj, stiu ca nu vezi nici la 20 de metri cu astea :grin: , sunt unele mai noi care lumineaza chiar foarte bine (da` nu am avut poze cu modelul nou de camuflaj :sr :grin: ), le-am vazut la Viorel Burcea si sunt mai mult decat OK :grin: , iar faruri de IMS (TV) se gasesc si acum, productie 2009, facute de Elba si sunt beton, mult mai tari decat niste faruri turcesti de Nissan spre exemplu! :grin: :h5

Link spre comentariu

Uite am gasit o poza cu farurile (noi-noute ELBA, 2006 parca, poti sa le pui si xenon daca vrei :grin: sunt de foarte buna calitate si la un super pret :wink: adica poti sa spargi din cand in cand cate unu`, de distractie asa :ha: fara sa-ti faci seppuku pe urma :ha: :ha: ) si noile camuflaje ce permit o vizibilitate si luminozitate a farului de aproape 100 % :h5

Link spre comentariu

Am revenit :ypu din pacate cu o mica intarziere :sr :grin: cu noi poze cu Tractozauru` in chinurile facerii :ha: :h5

Cam asa arata cu farurile de care vorbeam mai sus :grin:

Link spre comentariu

Si ne-am apucat si de tava (din tabla striata de 6 :wink: ) si bara fata :banana :banana :banana

Link spre comentariu

S-a continuat cu taierea "motului" :ha: pentru "alipirea" rolei :ha: si Marcel a invatat ritualul de lupta si meditatie pentru intimidarea "nemernicei" table :ha: :ha: :ha: :h5

Link spre comentariu

Si cu fanta :ha: arata cam asa :grin: :h5

Link spre comentariu

• vstef_is a închis acest subiect
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare