Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

14.02.2009 ... categoria Cocos spre Pana:"Raid de primavara"

Yonutz

Postări Recomandate

Asa cum am facut un fel de avanpremiera mai sus la "Groapa lui Sinan" intentionez sa organizam o cursa nebuneasca pe ruta:

Bucuresti-Fundulea-Ileana-ValeaArgovei-Frasinet-Coconi-Chiselet-Spantov-Ulmeni-Curcani-Nana-Galbinasi-Fundeni-Branesti-Bucuresti !

Cursa va fi una din categoria "Adventure & Raid" cu valente de offroad si se va desfasura cel mai probabil pe durata a doua zile NON-STOP! Nu se va opri motorul deloc decat la alimentari si nevoi fiziologice si nu se va sta dupa cei care si-au bulit masinile decat ptr a ii scoate la asfalt (in acest sens o sa fie pregatita si o platforma ptr astfel de interventii) Traseul va fi numai pe campuri si paduri fara a pune gumele pe asfalt decat acolo unde este neaparat necesar! Nu va fi un traseu stil concurs dar cred ca vor iesi scantei din masini! Incepand de maine voi incepe sa adun informatii referitoare la traseu (pe care il cunosc partial) ...si o sa le postez aici! Nu va fi un traseu usor, desi nu va contine extrem (asta va asigur) atentie mare, cei care va inscrieti!

Chiar daca o sa facem acest traseu in doua masini ... tot nu ma las! :ha: :ha:

De ce in februarie? O sa mergem pe acest traseu in recunoastere ... si sa gasim cea mai buna varianta ptr a putea organiza acest raid! Data o putem muta de pe 13-14 pe 20-21...

Exista si varianta "moft" adica de o zi :

vineri sau sambata 1 zi 1/2 din traseu si intoarcere pe asfalt

sambata sau duminica traseul de la jumate cu drumul aferent preliminar pe asfalt ...

Astept reactii si comentarii la traseul de mai sus!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: 14.02.2009 ... categoria Cocos spre Pana:"Raid de primavara"

:ha: :ha: Foarte tare ideea,se vede ca ai idei putine si fixe ca multi de pe aici de altfel :grin:

Spor la treaba cu organizarea!

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Bre, io am idei multe ... dar prefer sa nu le dezvalui pe toate. In 100% din cazuri ceea ce imi pun in cap fac! Indiferent de riscuri sau repercusiuni! :ha:

Link spre comentariu

Hai frate ce dreak.....riscati ce risca un popa la o pomana..... :ha: :ha: :ha:

Adica nimik.....doar distractie ca daca e sa se rupa ceva la autobuz,se rupe oricum!

Sunt curios ce o sa iasa......bafta!Oricum era de lauda nu de rau.....cred ca poti sa-l inscrii pe Bullbar dar trebe sa-i dai pauza de emisiune seara,poate o face la fata locului....mai stii :P

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

in primul rind drumurile sint destul de bune ca sa nu justifice 48h decit daca vrei sa dai de 2 ori prin acelasi loc.

mie personal mi se pare o nebunie: masina da-o dracu, dar gindeste-te la rezistenta fizica a pilotului. dupa 12h n-or sa fie multi in stare sa se tina de volan: rally-raid-ul nu-i offroad.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

@air_wolf

Cine a pomenit ceva de mers pe drum [sosea] ? :grin:

Cat ne poate tine cureaua! :ha: Pana ajunge la ultima gaura ... :ha: Eu am rezistat 4(patru) zile dormind 2 ore in reprize de 30 de minute parcurgand undeva la 5000 km pe sosea! Probabil o sa ma tina curelusa in teren sa merg macar 200 km in conditii "putin mai dure"! Merg in teren in recunoastere si testam ... Si apoi mai exista si copilotu ... il mai treci si pe el la volan cand iei pauza de masa sau traci o dusca [fara alcool]! :h5

Link spre comentariu

@air_wolf

Cine a pomenit ceva de mers pe drum [sosea] ? :grin:

Cat ne poate tine cureaua! :ha: Pana ajunge la ultima gaura ... :ha: Eu am rezistat 4(patru) zile dormind 2 ore in reprize de 30 de minute parcurgand undeva la 5000 km pe sosea! Probabil o sa ma tina curelusa in teren sa merg macar 200 km in conditii "putin mai dure"! Merg in teren in recunoastere si testam ... Si apoi mai exista si copilotu ... il mai treci si pe el la volan cand iei pauza de masa sau traci o dusca [fara alcool]! :h5

pai nu pe sosea :grin: pe linga, printre cimpuri, de la gurbanesti la snagov faci 3h - 3h30m, cu vreo 40 de minute mai mult decit pe sosea, deci insignifiant. si sint totusi vreo 100km. ce conteaza in perioada asta sint gumele (sau lanturile) pentru ca intre cimpuri nu-s treceri imposibile. condusul pe sosea nu-i bai, dar in teren este. daca se face shimb intre pilot/copilot, atunci e ok. va tin pumnii! bafta! :rsp

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

O alta nedumerire a mea este:

"ce se intampla cu cei care au o problema" ca aia la Dakkar au echipe care sa se ocupe de ei, dar in descrierea initiala a acestei iesiri se spune "ai rupt ceva you're out" - adica raman acolo sa ii recupereze altcineva sau se opreste toata lumea din alergatura ?

Link spre comentariu

Yonutz stai o leaca si cugeta: doar nu vrei sa ne iei banii aiurea, nu? :grin: Prin urmare ai de indeplinit 3 conditii vitale:

1. toti participantii sa plece cu aceleasi avantaje de la linia de start!

2. toti participantii sa aiba copilot care sa poata conduce

3. ai nevoie de cel putin 4 masini de recuperare in teren la ce traseu am vazut eu ca se face

Organizeaza k lumea kestia asta ca sa nu existe raniti sau damege mare!!!!

Parerea mea este ca in data de 14 sa facem toti participantii RECUNOASTEREA si apoi sa urmeze CONCURSUL!

Tu stii zona bine. La fel Tractozaurul! Dar noi, nu!

Trebuie marcat si gandit. Nu poti sa spui "luati-o p'aici si gaz!!!"

Link spre comentariu

Vizitator kecske

Yonutz faceti un roadbook simplu si doua masini care inchid traseul sa-i ajute pe nevoiasi.

Link spre comentariu

in caz ca aveti nevoie, ca masina de asistenta vin fara probleme.

Link spre comentariu

exista etapa de maraton off road la Arad in cateva luni. Mai bine antrenati-va, pregatiti-va acareturile si mergeti acolo sa va aratati musculatura.

@Ionut - e limpede ca nu prea multa lume poate sustine un rally raid de anduranta in stil profi. Aici iti spun eu ca se va merge cu o medie de 40km/h cel mult. Dupa 10 ore de volan...multi vor spune pas. Plus ca accidentele pe fondul oboselii sunt cele mai najpa. Dupa 24 de ore....va fi cosmar. Nici vorba sa termine cineva traseul de 48 de ore in 48 de ore. Asta e...asa sa vedem cine si cat duce! :ha: :ha:

Eu sunt de parere ca 24 de ore e suficient! Ai auzit, Yonutz? :P

@air_wolf ai statie?

Link spre comentariu

@air_wolf ai statie?

teoretic am... sa vad de-o prindere de antena de unde iau. sau vin cu un alan portabil. + walkie-talkie pentru cine n-are statie.

Link spre comentariu

Am sa postez eu raidul de la Calugareni pt ca l-am filmat din masina. O sa vedeti ce se intampla la 60km/h cand iesi de pe sleauri. Eu unul am iesit in decor destul de urat. Deci ori mergi pe sleauri la 90-100 ori....ai pus-o! Dupa 24 de ore..terenul va fi zloata!

Link spre comentariu

Deci nu va infierbantati ... :ha:

Eu vad un traseu hobby sa zicem ... cu doua masini de recuperare ... adica incerc sa pun doua platforme la dispozitia participantilor (una o am deja)! Nu ne dam la rupere ... cum am zis mai sus: "adventure & raid" ... Nu este obligatoriu sa terminam traseul! Nu este obligatoriu sa luam traseul de la inceput ... fiecare atat cat poate si cum poate! Nu trebuie sa mergem neaparat intr-un grup compact, ne putem organiza in grupuri de 2-5 masini! Nu este un traseu sa punem capul pe volan! Nu mai poti, tragi pe dreapta! Vrei acasa te urci pe sosea si vii acasa! Simplu! Si ceea ce este cel mai important: NU VA FI CONCURS! Ne vom testa (aceia care vor dori) limitele de rezistat in teren ... atata tot! Desi echipa "albastra" nu e tocmai de catifea ...facem lucrurile astea nebunesti oarecum controlat! Adica pana si noi avem limite!

In ceea ce priveste durata traseului nu pot sa ma pronunt inca pana la operatiunea de recunoastere dar cred ca la unu de 48 de h nu se baga nimeni, asa ca momentan renunt la aceasta idee desi nu ne displacea ... O sa testam pe noi traseul ...

Link spre comentariu

Yonutz multumesc pt intelegere! :grin: Uite ce iti propun. Hai pe 14 sa ne vedem sa parcurgem la pas terenul Apoi, cu o zi inainte de concurs TU si Tractozaurul il veti marca pt ca sunteti aproape. Cand facem traseul....il dam apoi pe gps pt toti participantii. Scorpionul are si el platforma si poate vine si el. La 24 de ore e perfect! :h5

Link spre comentariu

se poate si din doua bucati, dar sa ramanem undeva, la o pesiune peste noapte, sa mancam ceva...sa ne odihnim.

Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006

Membru Club T44

Link spre comentariu

Desi nu am fost foarte activ la Calugareni, cu exceptia unei faze, m-as baga si eu la asa un rally.

Am copilot, mai raman cauciucuri de montat si un GPS

In rest am ceva experienta la condus anduranta

Cand va hotarati sa mergem in recunoastere dati si voi un semn de viatza, PM ceva

Link spre comentariu

sa mancam ceva...sa ne odihnim.

Sa va odihniti dupa ce mancati, nu? :x :x :x (vezi ce le merg sincroanele la astia?) :ha: :ha: :ha:

@bullbar - Asa ma gandeam si eu ... Eu zic ca un track GPS ajunge ...fara marcaje ... Eu zic ca nu o sa fie nevoie de platforme (dar sa avem cu noi macar doua ptr linistea tuturor)... Vom face traseul la pas in 3-4 etape pana la data stabilita! In doua-trei masini e perfect sa facem recunoasterea ... Traseul pe care l-am propus nu este batut in cuie, se poate modifica daca gasim ceva interesant pe langa el! :h5.

Link spre comentariu

Iti spun eu ce: stiu doua ravene pe care le facem si coborare si urcare. Din momentul ala este extrem iti spun eu! :grin: Restul...90km/h pe camp si 3 mocirle! E simplu! La ravenele alea, mai ales la urcare....dupa doua ture ori s-au rupt juma de tralii ori nu mai urca nimeni daca suntem mai mult de 7 masini! Una e ravena lui Nike - aia in care s-a sprijin grashoperul cu mana pe deal! :ypu Dar o vom URCA si COBORI!

Link spre comentariu

Semaca sosesti copilot cu nanuk?

ma gandesc ca pina atunci poate repar M-ul si vin pilot. Si ca sa preintampin postari tendentioase... mentionez: cand sunt la volan nu beau !

Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006

Membru Club T44

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare