DKW Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Pentru un LR Freelander KV6 (2500 cc, E3) cumparat din reprezentanta/dealer din Romania in 2001, pe leasing, ajunsa la mine dupa un sir de proprietari, ar trebui sa platesc vreo 4700 Euro taxa, sau 540 Euro daca o fac autoutilitara... Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? @DKW, poate ne spui si noua cum reusesti sa o faci autoutilitara. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 (editat) Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Conform calculatorului de pe 4tuning Supernova 2002 are taxa "redusa cu 25%" de 2136 Euro. Genial Boc asta, hai sa-l mai votam o data! LE Parca exista o regula a UE care spunea ca nu poti taxa un bun cu mai mult de valoarea sa. Supernove cu valoare de piata de 1000-1500E taxate ci peste 2000E, Arouri cu valoare de piata de cateva sute de euro impozitate cu multe mii de lei pe an... in ce lume traiesc imbecilii astia? Nici nu incerc sa mai compar nivelul asta de taxe cu salariul minim pe economie sau cu cel mediu. Am convingerea ca o promisiune electorala irezistibila ar fi scoaterea taxei auto si normalizarea impozitelor. Desi eu as vota in primul rand cu unii care ar promite ca-i baga pe astia de acum la bulau in corpore. Editat Decembrie 26, 2011 de f_zoltan Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Conform calculatorului de pe 4tuning Supernova 2002 are taxa "redusa cu 25%" de 2136 Euro. Genial Boc asta, hai sa-l mai votam o data! eu propun sa-l votam "pe viata"....sau macar "25 de ani fara posibilitate de eliberare pentru buna purtare"...:ha::ha::ha: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Foarte tare, Teddybear, in timp ce eu faceam editarea postarii anterioare tu confirmai cea mai fierbinte dorinta a mea :grin: Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Parca exista o regula a UE care spunea ca nu poti taxa un bun cu mai mult de valoarea sa. in corpore. Daca ma duc cu actul de vanzare-cumparare in care e trecut pretul de achizitie, crezi ca am vreo sansa sa-i induiosez? :ha: Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Decembrie 27, 2011 Partajează Postat Decembrie 27, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Eu am o masina din 2006. Pot sa o dau buy-back ? Taxa va trebui sa o plateasca dealerul......este la fel ca orice vanzare. ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dominator Postat Decembrie 27, 2011 Partajează Postat Decembrie 27, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Eu am impresia ca cei care detin batranele doamne Pajero, Patrol, Frontera, etc. fabricatie pana prin 94, se vor spala pe cap cu ele, din pacate si eu ma numar printre ei. :uameni Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Decembrie 27, 2011 Partajează Postat Decembrie 27, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Eu am impresia ca cei care detin batranele doamne Pajero, Patrol, Frontera, etc. fabricatie pana prin 94, se vor spala pe cap cu ele, din pacate si eu ma numar printre ei. :uameni Eu n-am deloc intentia "sa ma spal pe cap" cu fierul meu!:grin: Am fost constient inca de cand l-am luat ca voi fi ultimul lui proprietar. Asa ca, am de gand sa ma distrez cat mai mult cu el si o sa incerc sa scot cat mai mult din ce poate! iar cand taxele vor deveni mai mari decat ce va putea el oferi, voi lua de pe el tot ce se va merita luat (in vederea altui "fier") si-si va lua "drumul oaselor": la topitorie! Sa ne tina al de sus sanatosi!:h5:x It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Darius Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Taxa pentru masina mea, un Pajero 2,8, din 96, non-euro, este, atentie... 19.600 de euro! Deci, adio, vanzare... Poate pe bucati, doar... Ce sa fac, sa fac un credit ca sa scap de ea si apoi inca unul ca sa iau alta masina? Sunt absolut nebuni... "Umblati cu bine!" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorinct Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? imi vand si eu chevy 1995 non euro 5700 cmc inmatriculat Romania cu taxa redusa 25 % 40655.25 euro :ha::ha: impozit anual 90 mil iar la Aro 3,2 non euro 22824 euro,in rest pretul este extrem de negociabil :ha::ha: . Chevrolet Tahoe 5.7 Chevrolet Suburban 6,2 turbo diesel -,,se scurteaza,, ARO 243 2.4 Vitara 1,6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Ce stiti despre masinile Hybrid, sunt scutite, au un procent mai mic. Ce poate fi considerat Hybrid in Romania, sa zicem si GPL+ Benzina? S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Vise , taica ... Am avut GPL , si am studiat posibilitatea de a avea si pe diesel . La RAR... Nu mai scriu ma multe , ca n-as vrea sa-ti pun speranta in genunchi .... fie si cele 15 minute .... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dominator Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Inca o chestie care nu o inteleg, sloganul este,, Poluatorul plateste ,, pai daca ramanem cu ele pe cap noi tot circulam cu ele corect? si nu plateste nimeni taxa de mediu corect? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Ce stiti despre masinile Hybrid, sunt scutite, au un procent mai mic. Ce poate fi considerat Hybrid in Romania, sa zicem si GPL+ Benzina? S-auzim de bine Ok am gasit eu un raspuns. Orice masina HYBRID/ELECTRICA nu plateste taxa, indiferent de an de combustibil, sau altele.(folosind un calculator online si selectand ca norma euro hybrid/electric) Acum se naste o alta intrebare de-a mea, de fapt se accentueaza: Ce poate fi considerat HYBRID in Romania? sau Care e definitia cuvantului HYBRID din lege? si de aici decurg altele(omologari, atestate...) S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marinionescu Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Oare se poate omologa asa ceva ? Cine nu stie, si nu stie ca nu stie, e adormit, trezeste-l. Cine nu stie, si stie ca nu stie, e invatacel, ajuta-l. Cine stie, si stie ca stie, e invatat, insoteste-l. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Un alt aspect pe care nu-l cunosc, unde se poate verifica daca acea masina are platita taxa, veche, noua, una dintre ele ca sa stie si cumparatorul ca nu mai are de platit? Emite cineva vre-un atestat ceva? S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geoapis Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Salut, are cineva idee daca acum o luna am cumparat o masina, am inregistrat-o la fisc pe numele meu dar nu am apucat sa ii schimb talonul si numerele la politie trebuie sa platesc aberatia asta de taxa ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Salut, are cineva idee daca acum o luna am cumparat o masina, am inregistrat-o la fisc pe numele meu dar nu am apucat sa ii schimb talonul si numerele la politie trebuie sa platesc aberatia asta de taxa ? Una din ele trebuie s-o platesti, asta daca nu faci parte din categoriile exceptate. S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 (editat) Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? In proiectul final de lege scrie ca masinile care platesc taxa sunt cele la care "transcrierea dreptului de proprietate" se face dupa 01.01.2012. Asadar, daca devii proprietar dupa 01 ian platesti. Colegul de mai sus a inregistrat deja la fisc masina ca fiind proprietatea lui, de acum o luna si de atunci impozitul curge. Editat Decembrie 28, 2011 de yknot 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tau Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Daca credeti ca v-ajuta: http://0-100.hotnews.ro/home/wp-content/uploads/2011/06/Proiect-taxa-auto.pdf http://www.bestauto.ro/taxa-de-prima-inmatriculare.htm Ne asteapta vremuri (si mai) grele! Abia astept alegerile din 2012 ...! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TOYO7080 Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 (editat) Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Cu inmatricularea in UK e simplu. Daca masina este importata din EU, nu se platese nici o taxa, decat plata formularului, cateva lire acolo. La vanzare-cumparare de vehicule nu se plateste nici o taxa. In UK singura taxa este taxa de drumuri, cam la 100 euro anual, care, in cazul unor masini mai vechi de 30 de ani, nici nu se mai plateste. In UK cea mai mare nenorocire este asigurarea, care se ridica pe la 1000 de euro pentru o masina de putere medie. Asigurarea este obligatorie, insa statul nu are treaba cu ea. In schimb, acum cand ma gandesc, statul taxeaza profitul asiguratorilor, desigur. In Marea Britanie Road tax este considerat ca impozitul in Romania si se plateste.... Masini inscrise pina in la data de 1 Martie 2001: pina la 1549 cmc 130 lire/ 12 luni de la 1549 cmc 215 lire/ 12 luni Masinile inscrise in circulatie dupa 1 Martie 2001 platesc in functie de combustibil si emisie CO2 http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/OwningAVehicle/HowToTaxYourVehicle/DG_10012524 Cit despre asigurare aceasta este in functie de virsta, profesie si daca nu ai avut accidente. Cu cit esti mai tinar, platesti mai mult, daca iti cumperi sau conduci un autoturism mai puternic, asta pentru a impiedica si prevenii accidentele provocate de catre tinerii fara experienta, care se urca la volanul unui bolid. ce trebuie sa mai stii sa asigurarea obligatorie poate ca este cu vreo 20-30% mai ieftina decit una full casco, asa ca merita sa platesti full casco. pe linga asta asiguratorul plateste despagubirile, fara dureri de cap ca in romania Editat Decembrie 28, 2011 de Astral Toyota Land Cruiser 80 4,2 diesel aspirat Toyota Land Cruiser 80 4,2 turbo diesel 12v Toyota Land Cruiser 80 4,2 turbo diesel 24v Toyota Land Cruiser 70 3,0 turbo diesel Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgenk4 Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? are cineva idee: a aparut pana acum in monitorul oficial? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan_mircea Postat Decembrie 29, 2011 Partajează Postat Decembrie 29, 2011 Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Ok am gasit eu un raspuns. Orice masina HYBRID/ELECTRICA nu plateste taxa, indiferent de an de combustibil, sau altele.(folosind un calculator online si selectand ca norma euro hybrid/electric) Acum se naste o alta intrebare de-a mea, de fapt se accentueaza: Ce poate fi considerat HYBRID in Romania? sau Care e definitia cuvantului HYBRID din lege? si de aici decurg altele(omologari, atestate...) S-auzim de bine Hibrid inseamna curent si benzina,aici nu intraGPL.Exemplu Toyota Prius Daca te rogi la Dumnezeu lumea spune ca esti o persoana religioasa.Daca Dumnezeu iti vorbeste, lumea spune ca esti nebun. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
AdrianZUZ Postat Decembrie 30, 2011 Partajează Postat Decembrie 30, 2011 (editat) Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare? Daca credeti ca v-ajuta: http://0-100.hotnews.ro/home/wp-content/uploads/2011/06/Proiect-taxa-auto.pdf http://www.bestauto.ro/taxa-de-prima-inmatriculare.htm Ne asteapta vremuri (si mai) grele! Abia astept alegerile din 2012 ...! Chiar m-a ajutat sa incep ziua cu un ras sanatos, am calculat ptr FJ40 si mi-a iesit ..... 39.942 EUR :ha::ha::2dr:br Editat Decembrie 30, 2011 de AdrianZUZ FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate