Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare?

aztec

Postări Recomandate

• Răspunsuri 616
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de poluare?

gunoaiele astea vad ca nu mai au de gand sa modifice mizeria asta de taxa...... :twisted:

pai ce ,ar trebui sa ne mire?...ei nu ''are'' timp de ''aia'' multi...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am aflat astazi ca si la bulgari urmeaza sa se imputa treaba. Cei care au mai multe masini inscrise pe numele lor vor plati impozit gen 700 euro pe an. Acum ma gindesc daca treaba asta se va aplica si firmelor.. ar fi cam de kko sa se duca naibii si ultima speranta in materie de inmatriculat fiare. Sper sa ramana doar un zvon..

Link spre comentariu

Re: taxa pe prima inmatriculare... impozit de polu

Ceva mai nou de atat nu stiu...

"vom avea în această lună evaluarea în Guvern, cu privire la taxa de primă înmatriculare, pentru a avea un punct final, după toate analizele pe care le facem ţinând cont şi de nevoile economiei româneşti, şi de protejarea mediului, şi de interesele persoanelor fizice şi juridice din România"

Din pacate interesul de reducere(taxa mai mica) este de 1/4 fata de interesul de crestere de 3/4(mare sau mentinere)

... undeva, candva, altundeva...
Link spre comentariu

excelent ...in cazul asta va ramane taxa...iarimpozitul se va calcula in functie de norma de poluare....alta...ul si mo..ii mamii lor de ticalosi :uameni :twisted: :twisted: :twisted:

Link spre comentariu

Stire................

Emil Boc a declarat astăzi la Mioveni că pentru Guvern rămâne prioritar sectorul industrial auto.

"În primul rând, Guvernul are ca preocupare majoră menţinerea locurilor de muncă şi crearea, dacă este posibil, de noi locuri de muncă în mediul auto. Am fost bucuros să văd că ieri Dacia şi-a reluat producţia. Astăzi sunt aici pentru a vedea ce probleme există, pentru a vedea în ce măsură Guvernul poate ajuta uzinele Dacia, aşa cum va sprijini întreaga economie românească", a afirmat primul ministru.

Emi Boc a discutat la Mioveni ÅŸi despre taxa auto.

"Am luat aici informaţiile necesare pentru cel puţin trei componente. În primul rând, vom încerca în Guvern rezolvarea a două chestiuni cu privire la taxa auto: prima e legată de situaţia maşinilor care au intrat în ţară înainte de 15 decembrie 2008 şi a doua e legată de taxa de primă înmatriculare, taxă care trebuie să răspundă nevoilor industriei autohtone, regulilor din UE şi cetăţenilor României", a spus premierul după întâlnirea avută cu membrii conducerii de la Dacia, informează NewsIn.

Link spre comentariu

aztec poate dai de graficele cu vinzari auto noi si vechi.....

in ianuarie 2009 s-au vindut cu 55% mai putine masini noi decit in ian 2008

iar masini sh de 10 ori mai putin....de la 54.000 in decembrie la 5.500 in ianuarie....

acum ce vor mai face????? se poate tripla de trei-cinci ori taxa?????

oare nu se invata ca loganul e varza si asta e motivul pentru care nu-l cumpara omu???

zambeste...maine poate va fi mai rau

Link spre comentariu

In sfarsit un strop de speranta.

Poate ne vor lasa sa inmatriculam pe taxa veche masinile intrate in tara inainte de 15 dec 2008. Ca deh, numai la noi s-a vazut o lege care sa se aplice retroactiv, ca doar asa vor muschii lor!!!

Link spre comentariu

:g

Este posibil sa le treaca prin cap la capsomanii astia de kk ( :pr ) una si mai gogonata, eu n-am avut ce face si mi-am platit taxa la agregat (1300 epuroi :uameni ) saptamana trecuta, s-au uitat la mine cucoanele de la finante ca la "masini straine": sunteti primul pe care il vedem sa plateasca taxa anul asta!

Mare miselie, daca stai sa te gandesti, dupa 15 ianuarie (cand ziceau ca schimba taxa) guvernantii nu mai scot un cuvintel pe aceasta tema, doar piticania de boc (riguros cu litere mici!) vorbeste bombastic fara a rosti nimic...

:pr :pr :pr :uameni :uameni :uameni

JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03

Link spre comentariu

Da sa spuna in pi--- mamii lor de cretini ce au de gand sa faca. Toata ziua ca vom analiza ca ne vom consulta . M-am saturat! Stau cu Golful in garaj si ma uit la vecinul cu coapta de dacie care mai o loveste mai da doua ciocane da circula. sa spun odata bai fraierilor aveti de platit 10000 E. Macar sa stim odata si sa nu ne mai facem iluzii!

Link spre comentariu

Cu taxa sau fara taxa uzinele Dacia tot in rahat vor ramane cu vanzarile. Probabil ca d-aia corporatiile auto americane d-au faliment pentru ca guvernul lor nu a marit taxa lor de inmatriculare. Atata ii cocolosesc pe francezi de parca ei nu sunt atinsi de recesiunea mondiala ci doar de taxa auto.

don't worry, be happy
Link spre comentariu

Una proaspata:

"Ministrul mediului a declarat miercuri (azi) ca este posibil ca taxa auto triplata sa fie eliminata. Diferenta de bani fata de valoarea triplata va fi restituita, iar cei care au adus masini pana pe 15 decembrie vor plati taxa la nivelul din iulie 2008."

de-ie domnu!

JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03

Link spre comentariu

E o rusine pentru tara asta ca trebuie sa ne scape de taxa - de furtul din buzunar de fapt in interesul broscarilor de la renault si a mafiotilor tariceni - parlamentul european... Daca n-ar fi platit nimeni ce ne faceau? Romanii si nesupunerea civila, my ass...

TPI-ul, obligatorie, RCA, obligatorie, cine dreq sunt astia care ne obliga la tot felul de tziganii?

Platesti impozit pe gropi - probabil de aia e mare impozitul la Aro 244, pentru ca i-au creat conditii optime de rulare, toata infrastructura rutiera e un parc de distractie offroad...

Niciodata nu esti destul de paranoic...
Link spre comentariu

in seara asta a fost difuzat pe net un interviu cu inistrul de la mediu(cred)concluziile is astea:

ideea de baza a fost ca va fi o taxa de tranzitie mai mica decit actuala dar mai mare decit fosta. Pentru masinile aduse inainte de 15 dec 2008 se aplica taxa din iulie , pentru celelalte taxa care se voteaza acum. A mai zis ministrul ca in 2 ani de zile va exista o lege la nivel de comunitate prin care se vor scoate din circulatie toate masinile non euro. Miercuri cica se vor sti mai multe. Asteptam, speram.

Link spre comentariu

da, si a mai zis ca rar-ul va fi ridicat la rangul de d-zeu in romania. pentru ca fara certificatul lor care sa ateste emisiile mici, vom plati impozite astronomice - vor sa renunte la taxa de inmatriculare si sa se plateasca impozitul anual in functie de noxe.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

da, si a mai zis ca rar-ul va fi ridicat la rangul de d-zeu in romania. pentru ca fara certificatul lor care sa ateste emisiile mici, vom plati impozite astronomice - vor sa renunte la taxa de inmatriculare si sa se plateasca impozitul anual in functie de noxe.

si zicea ca daca ai platit taxa de poluare, aceasta se va deduce din impozitul datorat pe masina(ca doar nu dau finantele banii inapoi). deocamdata astea is simple vorbe vedem. daca ne mai pregatesc vreo surpriza

Link spre comentariu

pai, la cat e taxa acuma la veverita ta, pana compensezi cu impozitu, esti de mult oale si ulcele.

Sa dea naibi banii innapoi la oameni si sa creasca impozitele si asigurarile pe masini. Cu cat e mai veche, cu atat platesti mai mult. Sa vezi cum dispar ciurucurile de pe drumuri. M-am saturat de ruginiturile (in special camioanele alea istorice) care imi umplu parbrizu de ulei pana reusesc sa le depasesc.

Pana la urma asa opresti inflatia de masini vechi pe drumuri si la import, si ii faci pe oameni sa isi ia masina sau sa circule si cu trenu. Ca doar nimeni nu s-o nascut cu fundu in masina.

Link spre comentariu

pai, la cat e taxa acuma la veverita ta, pana compensezi cu impozitu, esti de mult oale si ulcele.

Sa dea naibi banii innapoi la oameni si sa creasca impozitele si asigurarile pe masini. Cu cat e mai veche, cu atat platesti mai mult. Sa vezi cum dispar ciurucurile de pe drumuri. M-am saturat de ruginiturile (in special camioanele alea istorice) care imi umplu parbrizu de ulei pana reusesc sa le depasesc.

Pana la urma asa opresti inflatia de masini vechi pe drumuri si la import, si ii faci pe oameni sa isi ia masina sau sa circule si cu trenu. Ca doar nimeni nu s-o nascut cu fundu in masina.

ia stai si gandeste de doua ori....Samuraiul meu e din 89...si e in stare tehnica mai buna decat mai multe autovehicule cu an de fabricatie 2000....ca fapt divers...ptr dat in teren ai cumva un autoturism cu maxim 5000 de km? :uameni

....de ce sa creasca asigurarile?.....sa le creasca celor care produc accidente...nu asa la gramada.....dar ma rog....fiecare cu gandirea lui...

Link spre comentariu

Scuza-ma ca te intreb, mai pastrezi inca carnetul rosu?

Link spre comentariu

nu stiu cum o merge in RO dar in nenumarate tari din eu cum sate acaretul de 25 ani nu mai platesti taxe deloc si asigurarea e cam 10%, a trecut de 30 revizia se face la 2 ani si nu te mai intreaba de gaze, si tot ce-i inainte de 1967 e scutit total de revizie. de ce dracu ar trebui marite taxele inRO.? ar trebui sa acorde ceva facilitati sa pastreze fiarele de patrimoniu .

Link spre comentariu

@ gusteru

din pacate asa gandesc unii dintre noi...punctual....si de aici rezulta legi si ordonante cretine.....

asa vede problema unul din membrii acestui forum....e numai bun de parlamentar....functia ai mai trebuie.....gandirea o are deja :grin:

Link spre comentariu

Asa se gandea si despre locomotivele cu abur.

Sunt cazane vechi, poluante si nerentabile economic.

Din aceasta cauza s-au casat 99.9 % din toate locomotivele existente in romania. Au mai scapat doar cateva. Anii de glorie a casari parca a fost '80-90.

Apoi, cineva cu gandire si care nu a fost complet idiot(nu stiu cine, dar bravo lui) s-a gandit ca acestea sunt lucruri de patrimoniu, si surprinzator, de inestimabila valoare in cazuri de necesitate/razboi/criza energetica . Cele electrice sunt moarte in caz de pana de curent...si cele diesel.. in caz de criza de hidrocarburi.

De ce, pt ca sunt singurele care pot functiona cu apa si cam tot ce arde. Lemne, titei, carbune... etc.

La o adica opresti pe margina sinei si in 30 min strangi combustibili pt alti 50 km.

Asa ca astazi nu se mai caseaza si se incearca restaurarea a ce a mai ramas.

Oare nu e cumva si o analogie in industia auto? Cele vechi se reparau usor, nepretentioase, si durabile in timp.

Cele noi sunt pline de electronica, reparabile din ce in ce mai greu si... cu durata de folosinta din ce in ce mai redusa. Consumabile.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare