Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Amortizoare Samurai....

patagoniac

Postări Recomandate

Scuze pentru disparitia subita din peisaj. Intre timp am inscris veveritzoiul :ypu si am mai bagat in ea ceva consumabile! As dori sa-mi schimb amortizoarele pentru ca cele vechi sunt cam terminate, mai precis pe fata arcurile stau la orizontala si cred ca ating cu aripile marginea cauciucurilor care se cam ciugulesc, iar pe spate stau intr-un singur amortizor.

As dori unele ieftine, ceva gen Dacia papuc sau lada niva pana reusesc sa pun ceva bani deoparte si sa-mi comand un kit de la Calmini sau Old Man Emu.

Stiti ceva ieftin si care sa ma tina un pic mai mult de 2-3 luni :))......si sa se potriveasca la fix daca se poate?

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

fara nicio preparatie.....adik scot pe cele vechi si bag de dacie papuc direct, fara modificari?

OK.....si pe spate? ca acolo am doar unul ruginit si singuratic :))

In ultima instanta schimb doar pe fata cu cele de dacie papuc si pe spate poate fac rost de unul de pe la atelierele harniciei sa ma tarasc cu el pana la primavara.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Re: Amortizoare Samurai....

nu stiu din ce an au unii samuraiul dar cele de dacie papuc de spate nu merg decat pe spate pt ca au bucsa in inel la ambele capete iar la samuraiul meu sunt asa tot pe spate nu pe fata

pe fata sunt jos cu inel si sus cu tuja filetata

asteapta un pic ca le schimb eu saptamana asta pe fata si am yakaba si le dau

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu

pai da.....Calmini, OME o sa fie, dar peste vreo 2-3 luni probabil, dar pana atunci pe fata mi se tocesc cauciucurile, si foile sunt drepte pentru ca greutatea nu mai este sustinuta si de amortizoare, plus ca risc sa rup arcurile daca apuca sa faca si curbura inversa.

daca o sa comand numai amortizoarele calmini sau OME, o sa plang pe urma, deoarece se merita mai mult sa cumperi kit de suspensie decat pe bucatele. Deci nici asa nu-i bine.

Deci, vreau ceva provizoriu, ieftin si sa ma tina macar 2-3 luni pana imi mai revin cu monetarul. Accept si folosite, numai sa fie bune.

Multumesc.

Link spre comentariu

eu am luat kayaba pe fata la 134,00 bucata si pe spate la 130,00 si am splenguit foile de arc pe spate vezi ca se potrivesc fara modificari cele de damas ma refer la foi telescoapele le-am luat de la unix din oradea multa bafta si la mine erau moarte si din cauza asta mi-au obosit arcurile

suzuki samurai 92

golf plus cross 08

Link spre comentariu

Cu foile de pe spate nu am probleme, in schimb amortizorul ala lipsa imi sta pe creier, mi-e si frica sa intru in viraje, mai ales in combinatie cu gropi sau hopuri simt cum imi fuge spatele.

Cu amortizoarele de pe fata e alta problema caci acolo sunt sansele cele mai mari sa rup foile.

Kayaba sunt amortizoare excelente, dar s-au marit preturile. fata erau 190 ron/buc. si acum sunt 230ron, iar cele de pe spate erau 170 si acum sunt 200 ron. Daca iau Kayaba, nu stiu daca mai merita sa iau prea curand kit Calmini, pentru ca pierd bani. Mecanicul la care am fost pentru schimbul de consumabile mi-a zis ca daca bag amortizoare noi o sa se curbeze din nou arcurile de pe fata, pentru ca acum stau asa drepte pentru ca sunt presate si sustin singure greutatea motorului. Urmeaza sa vad daca e adevarat.

As vrea sa springluiesc foile de pe fata in caz ca sunt lasate si dupa ce montez amortizoare noi, dar nu stiu unde si cat costa operatiunea. Am vazut ca se poarta sa se springluiasca si sa se mai bage o foaie intre cea mare si cea medie, dar oare nu devine prea rigida suspensia?

Oricum, vreau un kit calmini de 3" sau 3.5" sau OME Medium duty......dar asta intr-un episod viitor.

Link spre comentariu

Ia cel putin 3.5 inch kit Calmini, pt ca in timp se va mai lasa, nu lua 3 ...ia pt 3 din cate stiu e un kit mai simplu, si nu are atatea piese.

Amortizoarele OME sunt f performante...in schimb arcurile sunt moi.

Si eu am mers pe 3.5 initial dupa care am luat decizia sa-mi iau kit Calmini 5 inch.

Vad ca esti din Bucuresti...ia legatura cu suzuki dojo, ei sigur te pot ajuta.

Editat de Astral

Bogdan,

Facebook: Suzuki Restore

Link spre comentariu

Apropo de springuirea arcurilor - este o operatiune care prezinta riscul de a ramane fara arcuri din cauza ca se pot rupe dupa tratamentul termic, in momentele de utilizare. Depinde de meseriasul care face aceasta operatiune. Tehnic vorbind nu este recomandata springuirea, mai bine altele, gandestete la munca investita si cheltuielile aferente pentru aceasta "carpeala". Mai bine le lasi in starea in care sunt, pana trece criza :h5

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

loper

Stiti ceva ieftin si care sa ma tina un pic mai mult de 2-3 luni )......si sa se potriveasca la fix daca se poate?

ai pe PM rezolvarea problemei :h5

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

Salut,

am schimbat de curind toata suspensia cu kit complet OME si sint maxim de incintat dupa ultima iesire de Duminica.

Toata suspensia mea precedenta e la Costin. Alege ce vrei de acolo si spune-mi ce ai nevoie. Pretul va ci corect, de criza.

Am 4 arcuri, 4 amortizoare, amortizor directie plus bridele de prindere ale arcurilor.

Starea lor e buna, nu foarte buna. Dar sint convins ca de duc 6-9 luni lejer.

Dupa ce te hotaresti, da un sunet sau PM.

Radu 0722.777.111

Because life is stranger than fiction.

Link spre comentariu

Apropo de springuirea arcurilor - este o operatiune care prezinta riscul de a ramane fara arcuri din cauza ca se pot rupe dupa tratamentul termic, in momentele de utilizare. Depinde de meseriasul care face aceasta operatiune. Tehnic vorbind nu este recomandata springuirea, mai bine altele, gandestete la munca investita si cheltuielile aferente pentru aceasta "carpeala". Mai bine le lasi in starea in care sunt, pana trece criza :h5

apropo splenguirea se face la rece intradevar ca ea nu este de durata pt ca in timp revine dar suplimentind cu inca o foaie si niste telescoape noi eu cred ca este cea mai eftina varianta pe criza asta financiara

suzuki samurai 92

golf plus cross 08

Link spre comentariu

Ma calca pe nervi necunoasterea termenului care defineste tehnologia indoirii, recurbarii arcurilor de foi, asa ca am cautat in dexonline.ro termenul.

Termenul corect este SPRINGUIRE si vine din germana SPRINGEN (inseamna arc)....in engleza SPRING (mai precis LEAF SPRING=arcuri din foi sau COIL SPRING = arcuri elicoidale)

http://dexonline.ro/search.php?lexemId=53992

......si din definitie rezulta ca este o indoire la cald, deci cu tratament termic care poate sa modifice calitatea otelului prin decalire.

Am fost si la Costin si nu mi-a recomandat asa ceva si l-am crezut pe cuvant si dupa parerea mea cred ca exista arcuri mai bune decat cele puse din fabricatie fie ele springuite sau noi.

So, ma intereseaza foarte tare sa-mi iau un kit de suspensie de firma. Problema este ca nu ma pot hotari intre 3 kituri, zic eu normal spre medium duty.

dupa cum urmeaza:

1. OME medium duty ---568 USD

2. CALMINI 3" (baiteii astia de la puresuzuki.com zic ca "is the original lift kit for Samurai"....what the fuck they mean?? :roll: )--530USD

3. CALMINI 3,5" ( un fel de "double duty: week end warrior, respectiv daily driver" ....ceea ce mi se potriveste excelent (730 USD)

Nu stiu de ce, dar si asa necunoscator cum sunt, ma trage ata spre Calmini, chiar daca e cu 3 foi arcul fata de 5 cum e la OME.

Samuradu ne poate vorbi mai pe indelete daca si-a dat seama ce si cum e mai bine la Suzana(nul) lui :)

Cine e mandru posesor de Calmini? Cum se comporta onroad si ofroad?

Mai trebuie ceva flanshe, alte modificari mai survin ?

Va multumesc pentru raspunsuri!

Link spre comentariu

Multumesc pentru interventie, dar incerc sa ajut pe acest forum "suzuki samurai" strict pentru marca si tip si nimic mai mult in tot ceea ce am cunostinte tehnice in domeniu, nu fac bascalie si nu induc eroare, daca nu stiu tac, sunt novice conform forumului, de la 4 ani stiu ce inseamna sr-eu pentru cunoscatori.

Springuirea arcurilor se facea din timpuri la cald........

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

poti s ale ciocanesti la rece, nu vor tine f mult dar isi revin vizibil pt o perioada

daca nu esti F F BUN l tratamente termice... NU TE APUCA la cald

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

a nu se intelege gresit......pe mine ma calca pe nervi necunoasterea termenului corect "springuire" in ceea ce ma priveste pe mine....adik p mine eram "suparat" :) , fara nicio ofensa pentru ceilalti! Nu vreau sa par vreun infumurat, obsedat de gramatica. Auzisem mai multe variatiuni ale termenului si cand venea vorba, mereu ma balbaiam ca nu stiam cum sa pronunt :)

Preturile acelea sunt de pe site-urile pe care m-am uitat. Dar cred ca vor iesi duble daca le comand din America. Are cineva idee cam cat ar costa transportul din America pentru asa ceva? Am citit pe undeva ca un kit Calmini de exemplu, cel de 3 inci ar cantari in jur de 80 de kile.

Normal ca as opta petru cele mai ieftine, adik cele de 500 si ceva de dolari. Mai ales ca probabil imi va fi indeajuns de inalta masina pentru ceea ce voi face cu ea, adik iesiri la pescuit,pe la dunare pe diguri si terenuri nu foarte accidentate. Am deja un hobby in care bag destui bani si desi imi place si offroad-ul incerc sa le combin cat de cat, tinand seama si de buget (nu foarte mare). Incerc sa mentin un echilibru. As face si eu un mini monster car, dar folosesc masina zilnic si as vrea sa raman la limita sigurantei pe sosea pentru o perioada.

Normal un Samurai de serie, cu ce kit de suspensii este dotat? 1,5" ? 3"? Eu as vrea unul care sa-mi permita doar niste roti mai agresive cu care sa fac fata prin noroaie; momentan am Cooper -Weather Master -215/75/R15 -M/S

Link spre comentariu

si eu am facut ceva provizoriu

am acum doar niste cercei hand made(copie dupa havy duty) mai lungi,telescoape pe spate pe gaz de lada,pe fata de vitara spate si cauciucuri profil simex 205/75,jante cu centru intors si sa stii ca sunt foarte multumit pt ca am inteles ca la noroi conteaza foarte mult profilul si toate astea m-au costat 500 euroi (370 gumele)astept din state sa vina un set de calmini 5" .

daca vrei i-ti trimit cotele si poze cu cerceii si daca ai jante de samurai cu triunghiuri le poti duce la strungar sa le intoarca si siteul de unde am luat gumele

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu

ok pinti! orice informatie imi va fi de ajutor! Poate ma razgandesc si nu-mi mai iau nici un calmini :):) si uite asa se apuca oamenii de improvizatii :grin:

Si eu tot din state as vrea sa aduc un eventual kit. Dar vad ca inca nu m-a putut indruma nimeni desi cred ca am dat destule detalii cu ce vreau sa fac cu masina.

Sa-mi spui cat te va costa transportul. Eu ma gandesc tare serios sa gasesc o varianta sa le aduc cu vaporul. Cred ca va iesi mult mai ieftin, iar ca timp.....sa spunem ca nu ma grabesc. :)

Editat de Astral
Link spre comentariu

Springuirea se face la cald.Se tina arcul timp de aproximativ 20 minute la o temperatura de 1000 grade celsius apoi se scoate si se bate,se lasa la racit ( nu se raceste cu apa )trebuie lasat sa se raceasca singur fara nici o alta interventie asupra lui.Acesta este procedeul pe care l-am vazut acum doi ai cand am springuit arcurile unei autoutilitare.Tin sa va aduc la cunostiinta ca nu s-au lasat arcurile si nici nu s-au rupt si totusi au trecut 2 ani de atunci si masina nu prea a stat. Cu respect! :ypu

Link spre comentariu

eu am facut in felul urmator din lipsa de bani; meseriasul mi-a splenguit foile de arc la rece si am suplimentat cu inca o foaie de arc atit fata cit si spate si am pus telescoape noi intradevar ca ele in timp se vor lasa dar si cele de la calmini sau ome se vor obosi in timp la mine erau obosite datorita ca telescoapele erau varza atit pe fata cit si pe spate intradevar ca procedeul corect este la cald dar eu sunt momentan multumit inca nu s-a rupt nici unul si nu s-a lasat cerceii sunt cei originali atit ca am schimbat bucsile acum depinde ce vrei sa faci cu masine mentionez ca eu nu merg la competiti sau asa ceva doar drumuri forestiere si in primul rind parerile sunt impartite , si binenteles conteaza bugetul fiecaruia pt investitii :h5

suzuki samurai 92

golf plus cross 08

Link spre comentariu

Tot pe la 1000 de USD ma asteptam si eu sa coste cu tot cu transport. Ma refer aici la cele de 500si ceva de dolari. O sa intreb azi la firma de shipping cu care colaborez daca nu cumva exista o alternativa mai ieftina pentru produsele foarte grele. Ei ziceau ca imi pot aduce si un Samurai intreg din SUA, asa ca nu cred ca ar fi o problema prea mare :):):

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare