Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Amortizoare Samurai....

patagoniac

Postări Recomandate

• Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Amortizoare Samurai....

eu personal nu cred ca are cum sa te coste transportul 500 dolari doar daca vrei sa iti ajunga in 2 saptamani

varul meu este in state de vreo 6 ani si in fiecare an trimite cate aproape jumade tona de diverse care au ajuns intre 7saptamani si 10 saptamani de fiecare data nu a platit mai mult de 385 dolari si le ridic din deva

astazi i-ti fac poza si o schita pt cercei si noile prezoane cu toate cotele

poti sa mai faci o chestie la telescoape daca sunt bune:

pui niste prelunngitoare filetate de strungar pe fata ,asa am avut pana au venit telescoapele de vitara tot kayaba

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 săptămâni mai târziu...

sunt un offtopic dar imi cer scuze. si eu tot caut o modaliatte de transport din SUA pentru un kit OME ca sa ies un pic mai ieftin. pe site-ul rocky roads este aproximativ 1000 usd transportul in conditiile in care kit-ul este cca 600 usd. recent un amic mi-a spus ca singura posibilitate este ca cineva din state sa cumpere kit-ul si sa mi-l trimita ulterior cu un alt serviciu postal si as putea iesi cu el sub 1000 usd. dar inca il caut pe acel cineva.poate imi dati si mie niste sugestii in acest sens. oricum pana atunci poate ma puteti ajuta si pe mine cu o adresa sau numar de telefon unde as putea sa springuiesc foile de arc in bucuresti ca cel putin pe fata sunt indoite invers in jos.

Link spre comentariu

Vizitator bogdan vet

salut, eu am montat recent pe spate amortizoare monroe de matiz, se potribvesc perfect, trebuie numai sa-i scoti bucsa de metal, ca e mai mica.Pe fata n-am gasit inca o solutie.Am vazut ca recomandati kayaba, astea sunt originale de suzuki, sau pentru ce model?

Link spre comentariu

Kayaba e o firma japoneza de amortizoare cu care lucreaza si Suzuki Motors printre altele. Ptr. Samurai sunt vreo 3 tipuri de amortizoare pe care ei le recomanda. Premium (pe ulei), Exel-G (monotub pe gaz) si Gas-a-Just (bitub pe gaz). Sunt bune toate 3, dar recomand Premium cele pe ulei ca tin mai bine in teren accidentat. Alea pe gaz sunt mai de oras, sosele adik mai rigide si pe teren cam tzopai cu ele. Cred :P nu am testat ink sa pot zice ceva concret, dar astea sunt recomandarile pe care le-am primit.

www.kyb.co.uk vezi ca au acolo recomandari si liste PDF pentru toate tipurile de masina inclusiv Dacia Logan :), cu coduri si alte specificatii

un prieten si-a luat azi pe toate 4 si au costat 150 ron pe fata si 158 pe spate.

Succes!

http://www.kyb-europe.com/

Editat de Astral
Link spre comentariu

salut. eu unul am springuit foile de arc(la rece in incinta la atelierele grivita-multumesc de pont cyborgul2000) iar acum amortizoarele sunt intinse la maxim iar masina este mult mai rigida. mecanicii m-au avertizat ca daca dau prea tare cu ea in gropi si amortizoarele sunt f. intinse este posibil sa le fac tandari. aveti ceva sugestii?

Link spre comentariu

Scuzati ca ma bag ca musca in lapte dar sunt tare curios de niste chestii si poate ma puteti lamuri...

Kitul de inaltare de la OME (acela heavy duty) ce cuprinde?

Cat ar costa estimativ o inaltare maxima din OME (heavy duty) cu arcuri cu tot nou si un amotrizor directie?

PS: Nu am inca veverita dar ma informez...daca Dumnezeu ma ajuta um da caldura cum fug sa imi aduc si eu una... :h5

Cu respect si multumiri,

Adrian

NISSAN PATROL GR
Link spre comentariu

daca esti interesat de prelungitoare la telescoape am eu si de asemenea am telescoape KYB pt fata in stare super ok

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu

Buna tutror,

deci pana la urma ce amortizoare puteti recomanda pentru puntea fata? Ce se pot gasi si la noi in RO. E foarte important sa fie mai lungi cu cateva cm fata de amortizoarele de la samurai.

Mersi anticipat pentru raspuns.

Suzuki Samurai '95

1.3 69CP

bodylift 5 cm (homemade)

suspensionlift 5 cm (homemade)

cauciucuri simex 215/80/R15

si multe altele :)

Link spre comentariu

Daca tot suntem la categoria inventii, cine stie cu ce se pot inlocui arcurile de pe fatza la samurai (alea drepte), de la ce masina se pot pune fara prea multe modificari, sa fie si ele mai arcuite

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

Hehehehe....drepte or fi la tine si la mine si pe la vreo cativa amici de-ai mei :)) dar ele n-ar trebui sa fie drepte ci curbate. Am vazut un Samurai cu kit Calmini de 5' si zici ca erau arcurile lui Robin Hood asa erau de curbate. Costin de la suzukidojo mi-a zis ca ala se merita cel mai mult dintre toate kiturile Calmini ca cica intra in curbe pe sosea cu 110 km/h si n-are nici pe dreaqu, masina e stabila.

Varianta de om sarac este sa ducem arcurile lamelare la un nene cu un baros si ceva nicovala si sa le indoaie la rece in Grivita (zice Costin ca l-au tinut un an in conditii de concurs) sau la cald (cum se face normal springuirea), e un atelier de fierarie in Miercurea Ciuc unde lucreaza profi si eventual mai baga si o foaie suplimentara (le poti trimite si prin posta).

@ George

Unde sunt mai atelierele astea Grivitza ca m-ai facut curios, Costin zice ca tot acolo si le-a curbat intr-o prima faza, tot la rece. Cat te-a costat, apropos? pentru doua arcuri fata.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Vizitator kecske

Daca tot suntem la categoria inventii, cine stie cu ce se pot inlocui arcurile de pe fatza la samurai (alea drepte), de la ce masina se pot pune fara prea multe modificari, sa fie si ele mai arcuite

de la volvo 340 spate.Taiate la lungime si o singura spira se pune.Nici eu nu am crezut dar e foarte ok

Link spre comentariu

@kecske

Adik vrei sa spui ca pui o singura spira de la elicoidala de Volvo 340 pe fata la Samurai, in locul arcurilor lamelare...? ca n-am priceput nimic si-am vazut in poza ca ai o Vitara draguta... :D

Te rugam sa mai dezvolti ideea un pic sa intelegem mai bine.

Link spre comentariu

Vizitator kecske

Volvo 340 are pe spate lamelare si o spira din arcul respectiv trebuie pus pe fata binenteles la lungimea potrivita de samu.(trebuie taiat din el)E foarte bun nu se lasa nu zdruncina.Dar daca vreti o sa fie masina la Tzuparu saptamina viitoare si se poate studia.Nu am vitara ai confundat ceva.

Link spre comentariu

Scuze, m-am uitat mai bine, m-am informat ...e ceva Toyotaaaa? ..hhehehehe.....Orice ar fi, s-o stapanesti sanatos!

Pai bine ca zici, ma infiintez la Tzuparu sa ma benoclez la arcurile tale. Sunt in cautare de arcuri fata, dar sa nu ma pui sa caut cai verzi ca nu stiu daca gasesc asa ceva pe la dezmembrarile din Bucuresti. Hai noroi!!!

Ce ma nedumireste e ca numesti spira probabil o "foaie", ca eu cand zici spira ma gandesc la ceva spiralat :D respectiv la arcuri elicoidale :P

Toyota LX....am gasit ceva poza pe site. Good car. Toyotele sunt preferatele mele.

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Am citit tot topicul dar nu m-am lamurit - pana la urma merge sa pun arcuri spate de Dacia Papuc pe Samurai fata ???

Am schimbat toate cele 4 amortizoare , dar arcurile fata zici ca sunt perfect drept , nici urma de curbura .

Link spre comentariu

Da, nici eu nu m-am prea lamurit .... astept ceva concret ca si mie imi sunt tocite telescoapele si foile, au curbura invers.....probabil pe langa telescoape va mai trebui sa bag si o foaie suplimentara...

...culmea ironiei, pe fata am credca telescoapele originale care is vai mama lor iar pe spate am Bilstein, aproape noi :ha:cred ca sunt cele mai scumpe accesorii ce le am pe masina:ypu

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

In afara de faptul ca topicul are o ultima postare a emitentului de aproape 2 ani, merita lamurite unele lucruri esentiale:

Nu se vor indrepta niciodata arcurile daca schimbi amortizoarele.

Suspensia la orice vehicul functioneaza ca un cuplu de forte. astfel arcul se comprima, in cazul celor lamelare se indoaie in jos, atunci cind roata trece peste un obstacol, iar amortizorul se opune destinderii bruste a arcului.

Adica arcul face ca socul trecerii peste obstacol sa fie atenuat, iar amortizorul contoleaza viteza cu care arcul se destinde si aduce astfel suspensia in pozitia initiala.

Nici un element al suspensiei nu poate prelua sarcina celuilalt deoarece actioneaza pe aceeasi directie dar in sensuri opuse.

Arcul e responsabil de preluarea fortelor de impact, inclusiv sarcina statica data de greutatea caroseriei si in fata a motorului.

Amortizorul are grija ca arcul sa nu se destinda brusc si necontrolat provocind o tzopaire a masinii. Amortoizorul are grija ca revenirea la starea initiala sa se faca cu cit mai putine oscilatii.

Concluzie:

Daca aveti arcuri "triste" adica indoite in jos si vreti sa devina iar "zimbitoare", springuiti-le, sau springuiti-le si adaugati o foaie la cele de fata unde greutatea motorului adauga sarcini suplimentare, sau schimbati-le cu unele noi (OME sau Calmibini sau orice- dupa gust, buget si nevoi). Daca le schimbati puneti pe fata medium -> heavy duty (au o foaie in plus) iar pe spate medium -> light duty.

Daca masina tzopaie si la drum pavat, macadam, piatra cubica trepideaza si e instabila in curbe, trebuie schimbate amortizoarele. Deobicei se schimba amortizorul dupa ce arcul este in stare buna si in pozitia/forma corecta. Un amortizor bun trebuie sa se comprime usor cu mina si sa se destinda greu. Astfel verifici daca e bun. Verificarea aceasta este cam empirica. Nu trebuie sa mearga greu in ambele directii.

Mi-am permis sa intervin cu aceasta scurta lamurire vazind cit de gresit este abordata problema suspensiei.

Spor la treaba

Because life is stranger than fiction.

Link spre comentariu

Excelente explicatiile lui SamuRadu :y

As dori sa adaug in plus pentru Cristian si Ciprian faptul ca arcurile drepte pe fata reprezinta o conditie normala a Samuraiului, asa fiind el proiectat de japonezi. Daca sunt indoite in jos insa se poate considera ca sunt lasate si trebuie facut ceva cu ele. Ca si varianta de verificare aproximativa dar simpla

se masoara dimensiunea amortizoarelor montate pe masina. Cunoscand dimensiunea lor comprimata si extinsa puteti calcula daca pozitia actuala se afla undeva pe la jumatatea cursei.

Cand ajung acasa diseara va postez dimensiunile amortizoarelor KYB stock comprimate si extinse pentru a va face socoteala asta :h5

Va salut !

Link spre comentariu

Excelente explicatiile lui SamuRadu :y

As dori sa adaug in plus pentru Cristian si Ciprian faptul ca arcurile drepte pe fata reprezinta o conditie normala a Samuraiului, asa fiind el proiectat de japonezi. Daca sunt indoite in jos insa se poate considera ca sunt lasate si trebuie facut ceva cu ele. Ca si varianta de verificare aproximativa dar simpla

se masoara dimensiunea amortizoarelor montate pe masina. Cunoscand dimensiunea lor comprimata si extinsa puteti calcula daca pozitia actuala se afla undeva pe la jumatatea cursei.

Cand ajung acasa diseara va postez dimensiunile amortizoarelor KYB stock comprimate si extinse pentru a va face socoteala asta :h5

iata si dimensiunile KYB Gas-a-Jus care le-am avut pe sam stock:

Fata

comprimat 335mm

extins 490mm

cursa 155mm

punct median 410-415mm

Spate

comprimat 310mm

extins 460mm

cursa 150mm

punct median 385mm

Masuratorile sunt facute intre extremitatile amortizoarelor, adica la cele de pe spate intre extremitatile inelelor iar la cele pe fata intre extremitatea inelului inferior si capatul tijei superioare.

Ca sa vedeti daca masina va este lasata sau nu masurati lungimea amortizoarelor in conditiile in care masina sta pe plan orizontal. Cotele culese trebuie sa fie undeva in jurul valorilor mediane marcate cu verde mai sus.

Va salut !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare