Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Amortizoare Samurai....

patagoniac

Postări Recomandate

• Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Amortizoare Samurai....

Arcurile fata de la Samurai stock sunt aproape drepte. Daca Calmini, OME sau altii fac arcuri curbate e treaba lor, sunt incluse in kit-uri de lifting de regula. Faptul ca sunt drepte se poate observa si in filmele de prezentare la Suzuki Samurai care au fost link-uite mai demult pe acest forum. Daca nu ar fi drepte, masina ar fi cu botul in sus (in conditiile unor arcuri ok pe spate). Si inca ceva: se indoaie invers si nu se rup. Asa sunt facute. In conditiile de offroad mediu le-am vazut asa de multe ori si nu ma mai ingrijoreaza asta. Poate la offroad hard se rup dar aici cred ca depinde si de priceperea soferului si incarcarea masinii.

In ceea ce priveste amortizoarele, ceea ce vinde KYB ca Premium pentru Samurai, respectiv cele pe ulei atat pe fata cat si pe spate, am o mica rezerva si anume:

In manualul de service cat si in cartea de utilizator a masinii se specifica faptul ca amortizoarele de pe spate au presiune inauntru. Asa erau si cele originale pe care le-am dat jos de pe masina. Am montat kit-ul Premium de la Kayaba si la jumatate de an dupa aceea masina mea a inceput sa se uite in sus. Dar in teren am constatat ca sunt mai ok, nefericitii care stau pe scaunele din spate vocifereaza mai putin.

Concluzia mea: Kayaba Premium dar springuit si/sau foaie suplimentara pe spate. Asta mai ales daca mergi cu 2 oameni in spate sau bagaje pentru o saptamana de stat pe munte. (a se citi multa bere :grin:)

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 săptămâni mai târziu...

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare