Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Metoda de rezolvare pentru dejantare

Recommended Posts

Re: V-a särit guma de pe Jantä in pädure?

Si asa.....de curiozitate...... cam cat de tare bubuie ? Asta sa aproximez distanta de la care tre sa aprind flacara :ha:

OMU'e inainte de toate!

Poti folosi un spray gaz pt incarcat brichete. Introduci pe la valva (dupa ce scoti ventilul), pui ventilul repede, dupa care dai foc, de la distanta, in dreptul talonului cauciucului.Daca e prea putin gaz nu se lipeste cauciucul, daca e prea mult bubuie mai tare.

unde sa bagi pe la valva, cand roata e dejantata ?

de ce povestiti lucruri pe care nu le-ati facut niciodata ?

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

• 3 weeks later...

Nu vreau sa stric topicul, totul depinde de dimensiunea anvelopei,daca e o anvelopa mai ingusta sau mai lata raportat la latimea jantei.Temperatura care o are acel cauciuc trebuie sa favorizeze evaporarea benzinei,altfel daca este benzina in faza lichida e greu de obtinut acea explozie.De preferat ar fi sa se demonteze roata ,sa se aseze pe o suprafata cit mai plana asfel se uniformizeaza cantitatea de vapori in interiorul cauciucului si se egalizeaza distanta la care care trebuie sa sara talonul in acea explozie.Daca esti epilat pe brate poti apropia o sursa de foc de janta daca nu..... si tii la parul de pe brate fa-ti o faclie simpla dintr-un bat si o cirpa pe care o aprinzi si nu vei fi asa expus.

Din acest motiv -risc de dejantare- eu prefer cauciucurile cu camera ... pe A10 -le meu asa am camere in fiecare roata.

Cind poti spune ca le sti pe toate......te trezesti, ca te-ai dus de mult.....

Numai ca la cele cu camera sari peste dejantare si ajungi direct la explozie. Am avut o singura roata pe camera si cand mi-a fost ""lumea mai draga"" (fara cric functional, compresor pt rezerva desumflata si cu masina incarcata) a explodat...

OMU'e inainte de toate!

pe mine camera din cauciuc nou (tot din motive de siguranta, credeam pe atunci) m-a tinut ok la greu. restul de 4ookm l-am facut cu iarba intre talon si janta, de facea ochii mari baietii de la vulcanizare....totusi nu am mai folosit procedeul, si ar cam fi nevoie de un sidtem de siguranta. ma bate gindul sa verific daca poti sa umfli aproape de max una -doua roti si sa le folosesti ca furnizor de presiune, apoi le umflii din nou . e buna ideea cu stringerea cauciucului pe calea de rulare , sta lipit de janta si se reduce si volumul de presurizare. trebuie verificat odata cind se plictiseste dorsalul de marginea lazii de bere.....

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use