Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

anvelope profil tractor versus profil simex !!

AdrianZUZ
 Share

Recommended Posts

Re: anvelope profil tractor vs profil simex !!

Apropo de cauciucuri de tractor..., luati de vedeti urmatorul filmulet :ha: :ha: :h5

[youtube:2zey9o2y]

[/youtube:2zey9o2y]

Si apropo bullbare, iti spuneam eu candva ca nu are legatura incarcarea cauciucurilor cu puterea masinii, etc :grin: dupa cum ai observat in acest filmulet, daca e sa fie clisa, noroi d`ala greu, se incarca pana si alea de tractor, indiferent de ce cai-putere, indiferent de masina, etc..., dar raman la parerea mea ca pentru noroi "pur" :ha: tot cele de tractor sunt cele mai bune (retine ca eu am actualmente, dupa cum bine sti, Simex-uri pe masina, dar asta ca sa pot sa ma deplasez un pic mai repede pe asfalt, decat as face-o cu cele de combina pe care le am, le pastrez si nu le mai vand pentru ca le-am aflat inca odata valoarea :grin: , Simex-urile sunt pentru noroi, nici cal, nici magar, pe cand cele de combina, exclusiv pentru noroi, sunt pur-sange! :grin: )

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

In offroad nu ai niciodata dimensiunea exata a terenului pe care vei calca. Poate veni o ploaie si tot planul tau de vara s-a dus pe garla. La fel poate veni o ninsoare, un viscol etc. Cum iti alegi caucicurile sau care sunt mai bune depinde de sofer. Sunt osferi care merg impecabil cu roti de viteza in concursuri de coasta (vezi marea pierdere a titlului la comapnia Subaru care tocmai pt alegerea gresita a pneurilor a pierdut circuitul). Tractoarele sunt bune pt ceva, dar sa nu generalizam. Offroadul nu inseamna doar noroi. Inseamna cu mult mai multe conditi de teren decat o gaura plina de clisa vascoasa.

Pt. bullbar

Bullbare, eu nu am spus nimic diferit din ce spui tu, ai foarte mare dreptate... :h5 Dar sunt oameni care merg cu tractoare in orice fel de conditii, la fel cum altii merg cu Simex-uri, Malatesta, BF Goodrich, etc si cred totul nu este decat o chestie de obisnuinta si adaptare la un moment dat... Eu ajunsesem de mergeam cu cele de combina si in noroi, si pe iarba umeda, si pe inclinatii laterale, am mers si pe zapada..., si pur si simplu ma obisnuisem cu ele pe masina si stiam cum sa remediez micile lipsuri amintite ale cauciucurilor, ma adaptasem deja exact cum o face si unul care merge cu oricare alt tip de profil. Si ca sa trag o concluzie al celui mai mare avantaj si al celui mai mare dezavantaj al anvelopelor de tip tractor:

1) Cel mai mare avantaj - are cea mai rapida descarcare, datorita profilului pe care-l consider cel mai "agresiv" in teren;

2) Cel mai mare dezavantaj - nu poti sa mergi pe strada cu viteza, din nou datorita aceluiasi profil!

Pt. f_zoltan

Iarta-i si pe ei..., SUNT RUSI!!! :ha: :ha: :ha:

Pt. imbunätätirea aderentei pe sosea si contra slabei eficiente la fränare, a gumei amintite, existä alte mici secrete.Dar asta altädatä.......

...............si nu pe degeabä! :ha:

M am copt, nu mai dau nimic ,nici mäcar sfaturi........................................Vänd!! :ha:

Hai sä ne jucäm ( ca pe un post topic mai vechi--- Cine ghiceste ce masinä este asta?)!

Discutia este aprinsä, nu i de mirare. La bazä avem o valoare incontestabilä!

________________Profilul de TRACTOR , mostenire agricolä, pentru oameni interesati de relatia "investitie/performantä" cät mai bunä.

Motive PRO (care le face atractive)

_____Mosi nostri agricultori cu tractoarele lor si combine au tras de ele ani de zile.

__Experienta multor alti adepti si chiar cästigätori la 4x4 (vezi diferitele filmulete! si povesti).

_____(Re)Orientarea concernelor ATV 4x4 serioase, spre profilul retro amintit.

__Pretul (eu nici nu mai stiu cät mai costä, pote intre timp nu mai e asa de ieftin).

_____Grosimea cramponului care admite "imbunätätiri"(täieri decupäri).

__Adäncimea specificä, nemaiäntälnitä, de crampon, care se descarcä mai bine.

_____Uzurä scäzutä amestec tare.

__Silentios(caterincä)

_____Negru(incä o caterincä)

Motive CONTRA (care le respinge)

_____Derapajul lateral pe urcare (1*se rezolvä).

__Incontrolabil pe asfalt, mai ales umed.(2**se rezolvä)

_____Eficienta la fränare scäzutä.(2**se rezolvä)

__Neproductiv pe iarbä udä(nu se rezolvä )

_____Ineficient in zäpadä adäncä, fie moale fie tare(Ii lipseste forma de balon fiind ingust!Profilu roade si se descarcä, deci trage in jos tot timpul.)

"Pontul" nu e un mare secret si de acea prefer sä säpäm "familiar" impreunä!

Oricine e invitat sä contribiue cu : idei, päreri, plängeri. :W

1*Vezi mai sus indicatiile

2**Pontul X

Caut oameni cu interese comune, morale.

din proprie experienta..cu pajero 2,5 tdi,de 100 de cai,cu tractoare de combina ,care nu-s subtiri am urcat o panta pe care samurai cu motor de vitara si toyota d-asta extraordinara in offroad,ambele cu simexuri,..au arat-o in lateral....Tractoarele ..e proaste pe asfalt.tractoarele subtiri ..e bune pe pamint inghetat.Exista un profil de tractor..tr03, cred ca-i zice ,care are crampoane mai late,cu care mergi cu 100 pe asfalt.mai au un mic dezavantaj,sint pe 15,3.,si merg cu camera.simex n-o sa mi iau niciodata.e drept, eu stau la tara si nu trebuie sa merg prea mult pe asfalt cu ele.Daca as avea un motor zdravan pe benzina,as lua tr03,profilul asta il au si tab-urile si unimog-urile.tractoarele nu sint bune doar in mocirle mari.asta cu iarba uda..am aflat-o abia acum..pe forum :grin:

Dar de asta ce ziceti. Este singurul cauciuc la care producatorul da 0% on road si 100% off road (comparativ simex este10/90)

Trial.......foarte precis in cätäräri.E drept cä se duce repede, exceptänd modelul Samurai cu ale lui 930 Kg va avea träiri märete, dacä mai pune si o axä cu came sport si modificä aprinderea cu scänteie prelungitä sau scänteie dublä. :app

din proprie experienta..cu pajero 2,5 tdi,de 100 de cai,cu tractoare de combina ,care nu-s subtiri am urcat o panta pe care samurai cu motor de vitara si toyota d-asta extraordinara in offroad,ambele cu simexuri,..au arat-o in lateral....Tractoarele ..e proaste pe asfalt.tractoarele subtiri ..e bune pe pamint inghetat.Exista un profil de tractor..tr03, cred ca-i zice ,care are crampoane mai late,cu care mergi cu 100 pe asfalt.mai au un mic dezavantaj,sint pe 15,3.,si merg cu camera.simex n-o sa mi iau niciodata.e drept, eu stau la tara si nu trebuie sa merg prea mult pe asfalt cu ele.Daca as avea un motor zdravan pe benzina,as lua tr03,profilul asta il au si tab-urile si unimog-urile.tractoarele nu sint bune doar in mocirle mari.asta cu iarba uda..am aflat-o abia acum..pe forum :grin:

nu poti sa faci comparatie intre 2 masini ci aceiasi masina cu profile de diferite

nu poti sa faci comparatie intre 2 masini ci aceiasi masina cu profile de diferite

Corect! Nu mere cu pere. Ci mere ionatane si mere domnesti! :h5

hmmm...pai mitsubishi pajero..e mai slab cotat la capitolul offroad decit toyota si samuraiul.eu voiam sa scot in evidenta anvelopa tip tractor....nu marca mitsubishi... :grin:

hmmm...pai mitsubishi pajero..e mai slab cotat la capitolul offroad decit toyota si samuraiul.eu voiam sa scot in evidenta anvelopa tip tractor....nu marca mitsubishi... :grin:

Tocmai stabilisem ca la urcari drepte...tractoarele sunt bune. Deci nu asta era discutia, ci versatilitatea cauciucurilor. Ca doar nu o sa mergi in offroad doar la deal! Ce te faci pe inclinari de 30 de grade, pe stanga sau dreapata iar terenul este: iarba uda! Incearca te rog si spune-ne si noua! Ca doar nu o fi profilul Simex cea mai mare escrocherie din istoria gumelor din lume!

P.S. La cauciucuri conteaza si straturile din lateral, incalzirea, maleabilitatea, duritatea crampoanelor etc. Nu le uita cand faci evaluari.

P.S.2 Cat despre Mitsu versus Toyote nu este adevarat ce spui. Uneori Mitsu cu un anume pilot urca unde nu urca Toyota cu alt pilot. E drept ca puntile rigide fac diferenta uneori, dar daca ai bani....Mitsu e la fel de bun!

Guest kecske

La inclinari de 30 de grade pe iarba uda nici simexul nu sta bine.Mai baieti nu e unul mai bun ca celalalt dar fiecare e bun

Mitas profil tr03

No asta i culmea!!!

Eu stiam cä Mitas e o firmä care nu doarme dar nici chiar asa!

Se pare cä au investit intro un profil personal, ceea ce costä bani.

Si dacä tot au avut finante au ales un model....de tractor!

Eu cred cä au fost -ori beti - ori sau informat.

:ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha:

Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Mitas profil tr03

No asta i culmea!!!

Eu stiam cä Mitas e o firmä care nu doarme dar nici chiar asa!

Se pare cä au investit intro un profil personal, ceea ce costä bani.

Si dacä tot au avut finante au ales un model....de tractor!

Eu cred cä au fost -ori beti - ori sau informat.

:ha: :ha: :ha: :ha: :ha: :ha:

Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret Pret ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Mitas demult face gume pt. utilaje agricole si industriale. Tr03 nu e destinat autovehiculelor, ci pt. masini agricole. Ca si la alea de combina, trebuie sudate inele pe jante ca sunt de 15,3" sau 15,5".

I Have No Idea What You Are Talking About

• 3 weeks later...
Guest dawiana

Atunci ce anvelope folosim pentru noroi ?????

Scuze ca intervin dar eu cred ca nu putem sa decidem in locul nimanui si avem fiecare un motiv pentru care folosim SIMEX sau TRACTOR sau mai stiu eu ce fel de profil . De exemplu in zona noastra "SATU MARE " nu cred ca ai ce face cu tractoarele ! Parerea mea ! sau mai zic ca pentru cei care nu sunt inca decisi ca vor sa practice extrem OFF-ROAD nu vad de ce s-ar gandi la un anumit profil care dupa cate observ, este bun intr-un fel si este mai putin bun intr-un alt fel ! eu am decis sa-mi iau simex deoarece nu umblu cu masina in oras .

Si va mai zic ceva : daca as sta bine cu bani , atunci as achizitiona o masina pick-up iar in spate mi-as pune vreo trei seturi de genti cu gume adecvate mai multor tipuri de teren , un cric si cred ca as rezolva una dintre probleme! :ha: :ha: :ha: :ha: :ha:

Ma mai intreb , tot ca si incepatot intr-ale OFF-ROAD-ului oare unde ar mai fi distractia daca toate ar fi perfecte si am gasi masina ideala cu toate utilitatiile de care am avea nevoie si am trece orice obstacol fara sa mai intampinam probleme gen :

- nu pot trece ;

- am ramas impotmolit ;

- am de ce sa ma leg dar nu am cu ce sa ma leg (troliu) sau aici ar putea interveni o sumedenie de factori .

Eu zic ca trebuie sa ne gandim pentru ce facem aceste lucruri si apoi sa ne gandim pana unde vrem sa ajungem !!!!

Scuze daca am intrat unde nu trebuia sau daca am suparat pe cineva . ASTA E PAREREA MEA ! :sr

Eu cu asa ceva ma distrez si sincer ma distrez bine :

• 9 months later...

Ca sa nu vorbim pe linga:

-Firma Simex (Malaesia) face o "gramada" de profile, pt. diferite domenii: de la stivuitoare, masini agricole (inclusiv tractoare), pina la Cauciucuri pt. Boeing 777.

-De la 01.ian.2009, apartine concernului Continental (noua :ypu)

-Probabil titlul topicului se refera la profilul "Extreme Trekker" (alte profile "Simex" pt. Off-Road vezi atasamente)

-Notiunea "profil tractor" este foatre "vaga" (vezi atasamente).

Spor la dezbateri... . :f1

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use