claudiusala Posted December 26, 2013 Share Posted December 26, 2013 Re: anvelope profil tractor vs profil simex !! Am inteles , foarte tare si buna ideea cu sudatul unui fierbeton pe extrema jantei 11,5/80/15,3 sunt anvelopele din poza ? Imi place mult masina ta Salut. Da, e f buna ideea cu sudatul si mai mult decat atat e foarte folositoare, pentru ca fara modificare ai riscul de dejantare. Anvelopele din poza sunt exact cum ziceai tu 11,5/80-15,3. Multumesc ca-ti place masina, arata mai robusta, mai agresiva, cu anvelopele astea. Daca candva ai drum pe aici esti binevenit la o iesire. Pun cateva poze.....Poza cu cauciucul cu surube e un proiect reusit, al unui prieten. Foarte folositor iarna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
claudiusala Posted December 26, 2013 Share Posted December 26, 2013 Re: anvelope profil tractor vs profil simex !! 11.5/80R15.3 ce echivalenta aproximativa ar avea 33 sau 31 ? Eu intentionez sa pun pe un samurai cu motor de Renaul 1.9 cu TURBO Nu as vrea sa pun 33 ca nu stiu daca rezista grupurile si planetarele Astept ajutor cu pareri pro si contra tractoare sau simex 11.5/80-15.3 echivalentul teoretic ar fi: 11.5 inches - 292.1 mm latime; 33.4 inches - 848.3 mm inaltime; 15.3 inches - 388.6 mm ..........dar................... PRACTIC ESTE ALTCEVA. Si am sa pun o poza pentru a intelege mai bine..... dimensiunile fiind de la o anvelopa folosita. Dar mai am si o anvelopa noua si tot ce se modifica ar fi inaltimea, si asta cu 30mm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atar Posted December 26, 2013 Share Posted December 26, 2013 Re: anvelope profil tractor vs profil simex !! Azi mi-am echipat defenderul cu doua cauciucuri de tractor 7.5 16r, pe spate si doua asemanatoare cu cele de tractor pe fata. E o mica diferenta de profil intre cele doua si cam un centimetru in plus la raza exterioara la cele de pe fata. Credeti ca o sa afecteze transmisia diferenta dintre anvelope? In teren se comporta foarte bine, nu am ramas blocat in zonele noroioase si am urcat rampe abrute cu noroi. Intradevar la inclinari laterale am avut mici probleme, avand in vedere ca era si un strat superficial de zapada. Defender-ul are tractiune integrala permanent. Cu siguranta va fi afectata transmisia. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link to comment Share on other sites More sharing options...
claudiusala Posted December 26, 2013 Share Posted December 26, 2013 Re: anvelope profil tractor vs profil simex !! 11.5/80R15.3 ce echivalenta aproximativa ar avea 33 sau 31 ? Eu intentionez sa pun pe un samurai cu motor de Renaul 1.9 cu TURBO Nu as vrea sa pun 33 ca nu stiu daca rezista grupurile si planetarele Astept ajutor cu pareri pro si contra tractoare sau simex Sustin parerea colegului ZEP si anume: "Eu cred ca 11,5 sunt mult prea late pt samurai" Nu stiu ce sa zic despre tractoare pe samurai facand referire, ca masina e usoara pentru acest tip de anvelope. Sincer la competitia de la Seini din 2013 am vazut samurai cu tractoare, dar nu m-au impresionat, in schimb era un Cherokee cu tractoare care a avut o nota maxima doar datorita anvelopelor. Aceste anvelope dau foarte bun randament pe masinile mai grele. In schimb decat simexuri eu iti recomand tractoare, dar nu 11.5 latime, ci mai inguste cum zicea si colegu ZEP, zic si eu ca 7.50 r 16 ar fi ideale. Si chiar foarte bun pret au marimea asta. Referitor la tractoare vs. simex, eu cel putin m-am convins, si daca cineva vrea sa-l conving practic PM. pentru ca e poveste lunga. Salutare si numai bine...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan12000 Posted December 26, 2013 Share Posted December 26, 2013 Re: anvelope profil tractor vs profil simex !! Multumesc FECHETAU ,multumesc CLAUDIU Am luat si eu in calcul varianta cu 7,50 R16 Sincer ma incanta mult si anvelopele lui Claudiu sunt mai late si mai agresive Ultima poza a lui Claudiu imi era de un mare ajutor , din pacate nu pot mari intratat incat sa pot identifica dimensiunile anvelopei Te rog frumos Claudiu daca poti sa imi scri si mie diametrul anvelopei si latimea Link to comment Share on other sites More sharing options...
claudiusala Posted December 26, 2013 Share Posted December 26, 2013 Re: anvelope profil tractor vs profil simex !! Multumesc FECHETAU ,multumesc CLAUDIU Am luat si eu in calcul varianta cu 7,50 R16 Sincer ma incanta mult si anvelopele lui Claudiu sunt mai late si mai agresive Ultima poza a lui Claudiu imi era de un mare ajutor , din pacate nu pot mari intratat incat sa pot identifica dimensiunile anvelopei Te rog frumos Claudiu daca poti sa imi scri si mie diametrul anvelopei si latimea Pai. Diametrul PRACTIC care e pe poza si in realitate la anvelopele mele folosite este de 800mm. Latimea este de 280mm. Noi anvelopele au diametrul de 830mm iar latimea e aceeasi adica 280mm. Sper ca m-am facut inteles si sper sa-ti fie de folos. Daca tu vrei performanta mai buna si sa nu investesti prea mult in planetare iti recomand 7,50 R16. In schimb daca vrei aspect, opteaza pentru 11.5/80-15.3 Salutare.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan12000 Posted December 26, 2013 Share Posted December 26, 2013 Re: anvelope profil tractor vs profil simex !! Trebuie neaparat sa umplu gaurile mari create cu niste anvelope pe masura ,acum tinand cont di de motorul destul de generos 1,9 turbo diedel cu reserva suficienta de putere Mentionez ca anvelopele existente au facut fata la mororul original de samurai 1,3 benzina Nu as arunca jantele R15 de aro JR ele fiinf cu flansa intoarsa (partea interioara a jantei acum este in afara ) acestea latindu-se substantial oferind o stabilitate foarte buna Link to comment Share on other sites More sharing options...
claudiusala Posted December 26, 2013 Share Posted December 26, 2013 Re: anvelope profil tractor vs profil simex !! [ATTACH=CONFIG]199200[/ATTACH] Trebuie neaparat sa umplu gaurile mari create cu niste anvelope pe masura ,acum tinand cont di de motorul destul de generos 1,9 turbo diedel cu reserva suficienta de putere Mentionez ca anvelopele existente au facut fata la mororul original de samurai 1,3 benzina Nu as arunca jantele R15 de aro JR ele fiinf cu flansa intoarsa (partea interioara a jantei acum este in afara ) acestea latindu-se substantial oferind o stabilitate foarte buna Frumoasa si masina ta. Bravo, se vede ca o ingrijesti bine. Motorul nu o sa fie o problema, dar planetarele probabil intr-un final o sa cedeze. Succes si iti doresc numai bine si sper sa iei decizia corecta si cea mai buna. Salutare Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan12000 Posted December 26, 2013 Share Posted December 26, 2013 Re: anvelope profil tractor vs profil simex !! multumesc , o sa revin cu informatii referitoare la ce am decis si ce randament obtin Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihaiuc90 Posted January 6, 2014 Share Posted January 6, 2014 Re: anvelope profil tractor vs profil simex !! As vrea sa pun pe un Patrol k260 2.8 Cauciucuri profil tractor pe spate 280 70 r16 iar pe fata 7.5 r16. Nu afectează prea tare diferența de latime? Vreau sa le pun pe jantele pe care in momentul de fata am bridgestone 265 70 r16. Ar fi asta o soluție? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan12000 Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 Re: anvelope profil tractor vs profil simex !! As vrea sa pun pe un Patrol k260 2.8 Cauciucuri profil tractor pe spate 280 70 r16 iar pe fata 7.5 r16. Nu afectează prea tare diferența de latime? Vreau sa le pun pe jantele pe care in momentul de fata am bridgestone 265 70 r16. Ar fi asta o soluție? Din cate stiu, foarte important este diametrul care trebuie sa fie la fel pe toate cele 4 roti . Latimea anvelopei nu afecteaza grupurile . Este de preferat sa imperechezi ca si latime ( fata st-dr si spate st-dr ) si obligatoriu acelasi diametru la toate rotile . Link to comment Share on other sites More sharing options...
NicorescuBogdan Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 Re: anvelope profil tractor vs profil simex !! Mi se pare mie. sau la defender fierbea motoru?:)):al Show must go ON:j Link to comment Share on other sites More sharing options...
beka Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 Re: anvelope profil tractor vs profil simex !! Am pus pe defender pe toate rotile petlasuri de 7.50 R16. Sunt foarte multumit de ele in off road, merg binisor si pe asfalt dar fac galagie mare. Nu le recomand pentru deplasari mai mari de 100 de km. Pe asfalt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raduflorean Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 Re: anvelope profil tractor vs profil simex !! Am si eu pe patrolul meu k260 7.50 R16 petlas, dupa ce iesi de pe asfalt in natura iti ofera o satifactie maxima mai ales ca prin noroaie si urcari noroioase nu urca simexu pe unde urca tractoarele, eu sunt foarte multumit de ele. Radu Link to comment Share on other sites More sharing options...
beka Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 Re: anvelope profil tractor vs profil simex !! Eu nu am avut niciodata simexuri, tractoarele sunt primele mele cauciucuri de offroad.consultand toate parerile de pe acest forum am decis sa le iau si pot sa ma declar multumit. 1 vot din partea mea pentru tractoare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fastervw Posted February 2, 2014 Share Posted February 2, 2014 (edited) Re: anvelope profil tractor vs profil simex !! cunoaste cineva masina din poza si modul in care a pus cele 2 anvelope(2 jante...),cit si rezultatul Edited February 2, 2014 by Astral Link to comment Share on other sites More sharing options...
a DY 1 Posted February 2, 2014 Share Posted February 2, 2014 Re: anvelope profil tractor vs profil simex !! Salutam! da este masina lui Adi Ghimbir de la Arad , poza est facut la Arieseni in 2005 (2004) . Avea montate cauciucuri 7.50R16 pe jante de Iveco (ca si sistem la fel cum se monteaza pe puntea de spate cu dublu) . Ce pot sa spun ca mergea foarte bine dar facea la pene la gre. Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vstef_is Posted February 2, 2014 Share Posted February 2, 2014 Re: anvelope profil tractor vs profil simex !! Salut Adi! Nu inteleg foarte bine de ce facea pene la greu... Avea prea multe cauciucuri si aduna toate cuiele de jos? Nu stateau bine pe janta? Dejanta? Avea si camere? Multumesc! P.S. Poate ne mai revedem vreodata... Link to comment Share on other sites More sharing options...
a DY 1 Posted February 2, 2014 Share Posted February 2, 2014 Re: anvelope profil tractor vs profil simex !! Salutam! lua pietre intr cauciucuri . Cine stie ... oricind cu placere! Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vstef_is Posted February 2, 2014 Share Posted February 2, 2014 Re: anvelope profil tractor vs profil simex !! Poate ne vedem tot in Cugir la Petrom si ne scrii un roadbook catre Sarmisegetuza, din memorie... cu tot cu fraza celebra pentru noi "aici e o stiva de lemne, sunt cam 3 metri cubi".... As reface traseul oricand.... :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
CSGauto.ro Posted February 3, 2014 Share Posted February 3, 2014 Re: anvelope profil tractor vs profil simex !! am mers la TAT in 2007 la extrem.. iar baieti de care imi spui tu s-au mirat cum de am terminat TAT-ul asa 'incaltat ' stiu vorba lui nelu pogaceanu dar inainte erau alte standare in campionat... lumea mai evolueaza :grin: .nelu mergea cu tractoare cam marimea 31 si nu 35.La iasi in 2004 daca tin bine aminte anul l-am vazut facind o urcare ca si acuma ma mir cum naiba o urcat (de aceia am pus tractoare) facind abstractie de pret prefer simex pe toyota mea ...nu stiu cu e pe nissan el fiind mai greu cred ca il avantajeaza Buna seara tuturor Pentru ca-mi place forum-ul si cand am ocazia sa citesc Si sa observ asa ceva ^ nu ma pot abtine sa nu votez pentru Tractoare macar 7.5o ! Vorba-i adevarata cu tractoru-n brazda ! Va salua Mircea ReparatiiCardane.ro ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro Vodafone: 0729898278 0721479812 Orange: 0754823618 Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihaiuc90 Posted February 4, 2014 Share Posted February 4, 2014 Re: anvelope profil tractor vs profil simex !! as vrea sa pun cauciuc profil tractor 7.5 R16 pe janta pe care acuma am 265 70 R16. oare se poate? nu ii prea mare latimea jantei? multumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted February 4, 2014 Share Posted February 4, 2014 Re: anvelope profil tractor vs profil simex !! Adica pe latimea de 7". E la marea limita , chiar si pana la prima urcare pe bordura . Dincolo de latimea de 7" , deja e aiurea ...Posibil , dar numai cu presiuni prea mari , fortarea nejustificata a cordurilor din anvelopa ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihaiuc90 Posted February 4, 2014 Share Posted February 4, 2014 Re: anvelope profil tractor vs profil simex !! Adica pe latimea de 7". E la marea limita , chiar si pana la prima urcare pe bordura . Dincolo de latimea de 7" , deja e aiurea ...Posibil , dar numai cu presiuni prea mari , fortarea nejustificata a cordurilor din anvelopa ... Pe spate vreau sa pun 280 70 r16 tot profil tractor iar pe fata nu am numai 7.5 r16 (pentru astea imi trebuie alte jante se pare).. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted February 4, 2014 Share Posted February 4, 2014 Re: anvelope profil tractor vs profil simex !! O varianta de jante ar fi cele de rezerva ( 16x6J ) , originale Nissan . Regretabil , au ET pozitiv mare , dar se pot intoarce fara probleme . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts