Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum sa iti inscrii masina pe BG

Yonutz

Postări Recomandate

• Răspunsuri 929
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG

In principiu da, dar depinde de perioada anului. Eu am fost la Vidin, si mi s-a zis initial ca intr-o zi se poate rezolva tot. Dar cand am mers eu in august, am fost nevoit sa las masina acolo vreo 7 zile. Pentru ca "brusc" au schimbat ritmul, faceau doar vreo 5 masini pe zi, si in plus veneau bulgarii cu masinile in concediu acasa, aia de munceau pe afara, si vroiau sa-si faca ITP-ul, si aveau prioritate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La cine fusesi bre la Ruse? De iti ceru atatea docomente?

Eu merg ptr ITP cu masina la o reprezentanta Renault si n-au fost niciodata probleme (ultima oara acum o luna ptr ITP-ul unui prieten).

E cumva deschisa si sambata? Defapt stie cineva vreun ITP la RUse deschis Sambata?

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

E cumva deschisa si sambata? Defapt stie cineva vreun ITP la RUse deschis Sambata?

Da. La intersectia lui Ivan Vedar cu Potsdam.

L.E. Acum o saptamana, o inmatriculare la Ruse ajunsese la 15 zile ... :uameni

Editat de stelea
4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Da. La intersectia lui Ivan Vedar cu Potsdam.

L.E. Acum o saptamana, o inmatriculare la Ruse ajunsese la 15 zile ... :uameni

Ai cumva vreun contact, vreun nr de tel sau o denumire a firmei? Imi expira ITP ul si parca n-as risca sa ajung sâmbăta si sa fie închis :al

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

Ai cumva vreun contact, vreun nr de tel sau o denumire a firmei? Imi expira ITP ul si parca n-as risca sa ajung sâmbăta si sa fie închis :al

00 359 89 980 7893 - George (e bulgar, dar stie romana). El lucreaza la o firma de inmatriculari, dar colaboreaza cu aia cu ITP-ul. Suna-l si intreaba-l daca stie daca lucreaza aia la ITP si sambata (anul trecut lucrau). Vezi, daca faci prin el, cere 40 EURO pt. ITP ... Acum, vezi si tu, vorbesti cu el si te duci singur :grin:

Link spre comentariu

Cum se poate rezolva daca careva rupe nitul(sunt niscai specimene in Constanta care fac aia doar pentru ca stiu ce inseamna) sau daca trebuie revopsita bara? Exista vreao metoda de pus la loc /falsificat?

nitul ala exista doar ca sa ne amintim ca traim in sud estul europei unde nimic nu e normal.

Link spre comentariu

Cum se poate rezolva daca careva rupe nitul(sunt niscai specimene in Constanta care fac aia doar pentru ca stiu ce inseamna) sau daca trebuie revopsita bara? Exista vreao metoda de pus la loc /falsificat?

nitul ala exista doar ca sa ne amintim ca traim in sud estul europei unde nimic nu e normal.

Inseamna reinmatricularea masinii.....

Nu te juca cu falsificatul acelui nit ca se incurca treburile cu bulgarii cand te vei duce sa-ti faci ITP-ul !

Cauta-l pe Adrian aka Asfaltango ca e tot din C-ta si iti explica el ce ai de facut.

Link spre comentariu

Inseamna reinmatricularea masinii.....

Nu te juca cu falsificatul acelui nit ca se incurca treburile cu bulgarii cand te vei duce sa-ti faci ITP-ul !

Cauta-l pe Adrian aka Asfaltango ca e tot din C-ta si iti explica el ce ai de facut.

Multumesc de sfat.

Nu am masina inca inmatriculata in Bulgaria...o am inmatriculata pe orb :grin: dar vreau sa cumpar un Dodge Ram si vroiam sa studiez foarte bine treaba cu bulgaria inainte sa mut si Pontiacul in Bulgaria.Treaba cu nitul ma streseaza pentru ca am vazut cum le rup astia nu mai pun ca locul la numarul de pe spate la Pontiac e patrat (la Dodge Ram probabil merge numar lung) si habar nu am cum o sa puna aia numarul fara sa imi strice bara.Daca astia iti rup nitul e automat inca 5-600euro aruncati pe inmatriculare...o sa ajung sa tin masina in casa.

In in Bulgaria probabil nu se tamponeaza la semafor niciodata.

Link spre comentariu

Fac si ei numere patrate ...

O sa ma interesez si eu cu nitul ala ... oricum, acum nu mai pun nitul ala de plumb cu serie, e un nit de plastic fara nimic pe el ...

Link spre comentariu

Fac si ei numere patrate ...

O sa ma interesez si eu cu nitul ala ... oricum, acum nu mai pun nitul ala de plumb cu serie, e un nit de plastic fara nimic pe el ...

Problema e ca mai toti in europa fac numere patrate mari.Alea tip c romanesti incap pe spate ( http://1drv.ms/1HsYytH ) .Cele de tip B sunt mai mari decat gaura din spate si atarna sub bara.

Nu stiu cat de mari sunt cele de Bulgaria.Pe Dodge Ram incap alea tip A (sau cum se numesc la Bulgari) .

Link spre comentariu

Ai dreptate, acum mi-am dat seama ca am vazut doar d-alea mari ... Ma interesez oricum si daca au dimensiunea pt. americane.

L.E. se pare ca nu fac numere cu dimensiunea celor americane ...

In prezent, pe numarul din spate se pune un sigiliu de plastic fara nicio serie, dar e la fel de grav daca e dat jos (foarte nasol in caz de lovire in spate; trebuie si acordul politiei ...)

Editat de stelea
Completare
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

comanzi alt numar cu nit, nu trebuie reinmatriculata masina

Stii tu ceva ce nu stim noi?

Nici macar numarul de fata (fara nit) nu-l poti comanda ...

Link spre comentariu

Ai dreptate, acum mi-am dat seama ca am vazut doar d-alea mari ... Ma interesez oricum si daca au dimensiunea pt. americane.

L.E. se pare ca nu fac numere cu dimensiunea celor americane ...

In prezent, pe numarul din spate se pune un sigiliu de plastic fara nicio serie, dar e la fel de grav daca e dat jos (foarte nasol in caz de lovire in spate; trebuie si acordul politiei ...)

sa ai acordul politiei sa fii lovit din spate :ha:

Deci daca platesc odata 4-500euro inmatriculare daca imi rupe unu numarul imi da gaura de 4-500euro in buget.Ce parere au bulgarii de aia sau in Bulgaria tamponarea la semafor e ilegala?

E "bine" de stiut ca NU fac placute mai mici sa incapa si pe masinile americane ca sa scape de cereri .In Romania doar cele tip C incap si alea sunt a naibi de greu de obtinut pentru ca trebuie sa duci poze ,rugaciuni ,cereri , plangeri si iar rugaciuni.

in vara in concediu merg sa inscriu Pontiacul in Bulgaria si daca reusesc sa cumpar si RAM-ul pana atunci merg cu ambele poate obtin un discount :grin:

Sunt curios unde o sa puna ala numarul ca sa imi gaureasca bara.

P.S.Am auzit ca un avion mic de 2-4 locuri ar avea impozit anual mai mic ca o masina cu motor de 5.7....asta inseamna ca Poanta vrea sa zburam nu sa mergem cu masina .

Editat de Marius_Adrian
Link spre comentariu

@Marius Adrian, hai ca ai scos-o si tu din context :ha:

Ma refeream ca trebuie acordul/viza politiei pentru reparatie, nu pentru tamponare :ha: ... N-o poti repara doar cu amiabila (in Bg. si legal, ca altfel ...)

Link spre comentariu

@Marius Adrian, hai ca ai scos-o si tu din context :ha:

Ma refeream ca trebuie acordul/viza politiei pentru reparatie, nu pentru tamponare :ha: ... N-o poti repara doar cu amiabila (in Bg. si legal, ca altfel ...)

pai reparatia ca reparatia dar daca sigiliul ala cade la impact sau iti este rupt parca vad ca ma trezesc ca in loc sa pun de 500 de euro benzina si sa ma plimb trebuie sa reinmatriculez masina.Un rahat de sigiliu 500euro e a naibi de mult.

Cel putin proiectul ala a lu' Munteanu , Harbuz si inca 8 nu a trecut...poate avem noroc si ii salta dna-ul pana sa mai debiteze alta tampenie cu interdictii si alte prostii.

Link spre comentariu

comanzi alt numar cu nit, nu trebuie reinmatriculata masina

La Silistra am inlocuit nitul si a costat 35 leva dar ne-am dus cu masina, actele la KAT, masina fiind inmatriculata acolo. :arrow:

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG sau fuck the romanian tax!

Hai sa o luam asa:

Taxa prima inmatriculare la:

1.Toyota LJ70 2.5 1/1990 NONEURO - 14.676 euro

2.Nissan Patrol Y60 2.8 1/1994 EURO1 - 7912 euro

3.Toyota KJ 90 3 1/97 EURO2 - 6715 euro

4.Nissan Patrol Y61 2.8 1/99 EURO2 - 10682 euro

5.Nissan Patrol Y61 3 1/2001 EURO3 - 4974 euro

Taxe in Romania:

RAR (autenticitate + ITP) = cca 100 EURO + spaga aferenta

RCA = 150 euro/an motoare peste 2000cmc si 175 euro/an ptr cele omologate utilitare

Impozit = 100 euro- cat s-ar plati pe un motor de 4.2 (600euro???) ; autoutilitara plateste 50-250 euro

Alte taxe (inclusiv numere) = cca 75 euro

Sa luam doua cazuri concrete:

(1) = 14676 + 100 + 150 + 50 + 75 = 15.051 euro / taxe anuale cca 350 euro (inclusiv ITP)

(5) = 4974 + 100 + 150 + 100 + 75 = 5.399 euro / taxe anuale cca 375 euro (inclusiv ITP)

Exclud din calcul inregistrarea si mentinere pe societate (persoana juridica) in BG intrucat poate exista riscul falimentului firmei respective! Chiar daca taxele anuale sunt ceva mai mici cca 375 euro fata de 400-450 euro!

De asemenea mai trebuie luat in calcul un aspect: 80% din masinile de teren (si nu numai de teren) care se gasesc la vanzare in RO sunt praf! Starea tehnica a celor aduse de afara insa (din vest in general) este sensibil mai buna!

Salut,

Din ce am vazut pe site-ul ANAF (calculator), Y61 din 2001 este EURO 2 si taxa e undeva pe la 2700 EUR...de unde ai calculat 4974 EURO?

Decat langa un prost la castig, mai bine langa un destept la paguba
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare