cobrra Postat Aprilie 5, 2015 Partajează Postat Aprilie 5, 2015 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG sau fuck the romanian tax! Salut, Din ce am vazut pe site-ul ANAF (calculator), Y61 din 2001 este EURO 2 si taxa e undeva pe la 2700 EUR...de unde ai calculat 4974 EURO? dragule din 2009 cand este postata aceasta informatie ....s-au schimbat multe ...offf :ang3 Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ioionut Postat Aprilie 5, 2015 Partajează Postat Aprilie 5, 2015 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG sau fuck the romanian tax! dragule din 2009 cand este postata aceasta informatie ....s-au schimbat multe ...offf :ang3 :old corect...am vazut abia dupa ce am postat ca discutia e din 2009...:) Decat langa un prost la castig, mai bine langa un destept la paguba Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Aprilie 5, 2015 Partajează Postat Aprilie 5, 2015 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG sau fuck the romanian tax! Salut, Din ce am vazut pe site-ul ANAF (calculator), Y61 din 2001 este EURO 2 si taxa e undeva pe la 2700 EUR...de unde ai calculat 4974 EURO? La 1 martie 2013 s-a schimbat metodologia de calcul, adica la motoarele non euro si mai vechi de 15 ani s-a aplicat o reducere de 90% a timbrului de mediu. :dr Mai cititi si voi legislatia inainte sa postati...:hl Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Stiu ca se poate face ITP in Romania pentru masina din Bulgaria (doar ca asiguratorul nu o recunoaste in caz de ceva ) . Intrebarea : Se poate face inspectia de doua ori ,adica in Bulgaria si in Romania (pentru militini si linistea mea sufleteasca)? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Stiu ca se poate face ITP in Romania pentru masina din Bulgaria (doar ca asiguratorul nu o recunoaste in caz de ceva ) . Intrebarea : Se poate face inspectia de doua ori ,adica in Bulgaria si in Romania (pentru militini si linistea mea sufleteasca)? Bineinteles ca se poate, dar nu inteleg de ce sa mai faci si in Romania daca ai facut-o in Bg. Fara legatura cu intrebarea de mai sus, ca fapt divers, pentru o asigurare pe un an la o Vitara de 2,0 in tara au cerut intre 160 - 200 euro :uameni , iar in Bg. 166 leva :wink: 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Bineinteles ca se poate, dar nu inteleg de ce sa mai faci si in Romania daca ai facut-o in Bg. Fara legatura cu intrebarea de mai sus, ca fapt divers, pentru o asigurare pe un an la o Vitara de 2,0 in tara au cerut intre 160 - 200 euro :uameni , iar in Bg. 166 leva :wink: Multumesc pentru consiliere...la sfarsit facem calcul cat datorez :grin: Pentru linistea si lipsa a stresului ,nu mai pun ca parca vad ca obtin titulatura de cocalar doar pentru ca nu mai am numar de romania...acolo sa vezi ce nervi imi fac ,o sa fie nevoie sa evit internetul .Mai bine il fac in 10 locuri decat sa am probleme :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG (...) Pentru linistea si lipsa a stresului ,nu mai pun ca parca vad ca obtin titulatura de cocalar doar pentru ca nu mai am numar de romania...acolo sa vezi ce nervi imi fac ,o sa fie nevoie sa evit internetul .Mai bine il fac in 10 locuri decat sa am probleme :grin: Pai nu vad ce probleme ai putea avea cu cel bulgaresc ... E valabil peste tot. In schimb, cel romanesc e valabil doar in Romania ... si asta ca o paranteza :grin: , ei spun ca vor sa stopeze fenomenul cu masinile inmatriculate in BG., dar pe de alta parte, tot statul, prin R.A.R., iti ofera posibilitatea sa faci ITP-ul la masini inmatriculate in alte tari, inclusiv Bulgaria :ha: 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat Aprilie 11, 2015 Partajează Postat Aprilie 11, 2015 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Pai nu vad ce probleme ai putea avea cu cel bulgaresc ... E valabil peste tot. In schimb, cel romanesc e valabil doar in Romania ... si asta ca o paranteza :grin: , ei spun ca vor sa stopeze fenomenul cu masinile inmatriculate in BG., dar pe de alta parte, tot statul, prin R.A.R., iti ofera posibilitatea sa faci ITP-ul la masini inmatriculate in alte tari, inclusiv Bulgaria :ha: Imi dau seama ca e greu de identificat dar oare cam cati politicieni au firme si alte chestii in bulgaria pentru inmatriculari? Daca se face ITP-ul si in Romania de ce vad toti prostii posesori de internet numind masinile din Bulgaria harburi?Bulgarii au verificarea odata pe an in timp ce in Romania e odata la 2 ani. daca nu ar exista atata prostie in tara asta am avea si noi taxe civilizate ca in alte tari.Vorbeam cu un prieten din Londra si spunea ca el nu plateste impozit la masina ci taxa de drum(55lire) + asigurare dar doar atunci cand foloseste masina (nu rahatul de la noi 6 sau 12 luni).Nemtii cam la fel....toti sunt 10000 mai ieftini ca la noi ,doar ca noi ,abia iesiti din dictatura,o ardem ecologisti ca proastele alea de la miss cu stratul de ozon. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin40A Postat Aprilie 11, 2015 Partajează Postat Aprilie 11, 2015 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Scopul tuturor taxelor este acela de a strange bani la buget !!! Pentru a putea face asta, inventeaza o multine de chestii: - taxa prima inmatriculare, taxa stalp, taxa la taxa..s.a.m.d !! Guvernantii nostrii nu pot spune pur si simplu....oameni buni, mai dati ceva bani la buget ca nu mai avem. Si asa gasesc cate un motiv sa ne impuna sa mai platim ceva. Bulgaria a fost, este si va fi cea mai buna varianta pentru a evita situatia taxelor din RO. Cat va mai tine si la ei treaba asta. Si eu am masina pe BG si urmeaza sa-mi fac rezidenta si sa oficializez relatia....... Ca altfel nu se poate. Numai cu impozitul pe care ar trebui sa-l platesc in RO pentru Mitsubishi timp de 2 ani, imi pregatesc masina pentru off road in cele mai bune conditii (kit suspensie, cauciucuri, snorkel, mrl-uri, etc...) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat Aprilie 11, 2015 Partajează Postat Aprilie 11, 2015 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Pai daca ii ceri unui om 30 de milioane de euro inseamna ca ii si obtii?Daca ar vrea bani ar cere rezonabil.Ce fac ei se numeste interzicere prin suprataxare. Din pix poti sa ceri multe. In Bulgaria nu vor impozita aerul din cilindri niciodata ...ce se intampla la noi e o anomalie. Romania ,Germania si Franta parca mai impoziteaza aerul ...din alea 3 Romania are impozitul cam de 10 ori mai mare ca in Germania iar Germania vrea sa treaca la impozitarea CO2 nu cilindree.Oricum in toate tarile nu platesti daca nu folosesti masina (in Romania trebuie sa o duci la Remat ca sa nu mai platesti impozitul) iar impozitul scade in functie de vechime. In timp ce ala cu Aro e miliardar (cel putin in fata legii) ala care are 100 de mii de euro pentru Tesla e scutit de impozit :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 (editat) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Deci...BTW...LevIns nu mai face asigurare firmelor care au actionari romani... Sau o''fac'' dar cand se solicita "Carte Verde" se aplica un coeficient de +400%! Da!?!:hl? Asa, cica au de plati in Romania vreo 10.000.000 leva, poate e fictiune dar astia au peste 80% din mica piata bulgareasca (zic ei). Asa ca ATENTIE!!!??!!! NU mai mult de 10-15 masini pe o firma... P.S. Pe pod la RUSE se sta...:wr vreo 1-2h (12,30PM) la dus iti peste 2h (19.30) la intoarcere in Ro, acum depinde cum iti e...norocul! :x Editat August 24, 2015 de nessum Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat August 25, 2015 Partajează Postat August 25, 2015 (editat) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Bulgarii au schimbat taloanele (briful mic). :br Asa arata. Editat August 25, 2015 de nessum Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat August 25, 2015 Partajează Postat August 25, 2015 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Bulgarii au schimbat taloanele (briful mic). :br Asa arata. era mai bun ala vechi ... :grin: 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat August 25, 2015 Partajează Postat August 25, 2015 (editat) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Bulgarii au schimbat taloanele (briful mic). :br Asa arata. SI cumva trebuiesc inlocuite alea vechi? Sau cine are vechi are vechi cine inmatriculeaza de acum incolo primeste asa ceva? Editat August 26, 2015 de Astral Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat August 26, 2015 Partajează Postat August 26, 2015 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG SI cumva trebuiesc inlocuite alea vechi? S-au cine are vechi are vechi cine inmatriculeaza de acum incolo primeste asa ceva? Numai cine inmatriculeaza primeste nou. am inteles ca mai nou vor sa restrictioneze circulatia in Romania a masinilor din Bg... Da, de cativa ani tot restrictioneaza ... :ha: Am fost oprit de echipaj pentru verificarea actelor ... au verificat in sistem daca ITP-ul si RCA-ul sunt valide si daca este vreo alerta pe nr. meu de masina ... mi-au dat actele si mi-au urat drum bun :h5 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat August 26, 2015 Partajează Postat August 26, 2015 (editat) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG SI cumva trebuiesc inlocuite alea vechi? S-au cine are vechi are vechi cine inmatriculeaza de acum incolo primeste asa ceva? Nu, nu trebuiesc inlocuite :grin: Editat August 26, 2015 de nessum Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madiorsv Postat Septembrie 26, 2015 Partajează Postat Septembrie 26, 2015 Cum sa iti inscrii masina pe BG Salut tuturor!...am nevoie de o recomandare pe zona Albă Iulia sau județele vecine pentru a transporta pe platforma si înmatricula in Bg un Pajero 3000 benzina....actualul proprietar deține doar briful mare si cel mic de Germania mai e nevoie de ceva acte pentru Bg.?..orice informatie este bine venită....Bafta!....Marius 0722680998 ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 26, 2015 Partajează Postat Septembrie 26, 2015 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Salut tuturor!...am nevoie de o recomandare pe zona Albă Iulia sau județele vecine pentru a transporta pe platforma si înmatricula in Bg un Pajero 3000 benzina....actualul proprietar deține doar briful mare si cel mic de Germania mai e nevoie de ceva acte pentru Bg.?..orice informatie este bine venită....Bafta!....Marius 0722680998 Pentru platforma ti-am deschis anunt aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?90097-Caut-platforma-din-Alba-pana-in-BG&p=1029063#post1029063 :h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madiorsv Postat Septembrie 27, 2015 Partajează Postat Septembrie 27, 2015 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Mulțumesc ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Octombrie 1, 2015 Partajează Postat Octombrie 1, 2015 (editat) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG La Ruse ITP-ul se face pe bune si costa 35-40 leva, cu bon fiscal!:grin: Apropo...la 30 zile dupa inmatricularea masinii la KAT se face automat trecerea pe rol la "Administratia Financiara" indiferent ca esti inmatriculata pe numele unui bulgar sau pe firma! :old Chestia asta a intrat in vigore de la 01.01.2015! Platesti impozitul care oricum e mai mic ca-n Romania :fk si esti linistit... :daisazacaji5: L.E. Nu mai inghititi povestile alea cu ITP-ul bulgaresc facut prin corespondenta :uameni, este FALS!!! Editat Octombrie 1, 2015 de nessum clarificare. Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Noiembrie 20, 2015 Partajează Postat Noiembrie 20, 2015 (editat) Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Liniste mare la Ruse. La KAT liber, liber... Nu sunt placute de inmatriculare, se estimeaza ca dupa 5-8 decembrie ori sa fie disponibile. Revin cu poze... Editat Noiembrie 20, 2015 de nessum Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionutzzz123 Postat Noiembrie 24, 2015 Partajează Postat Noiembrie 24, 2015 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Va salut, am un aro cumparat de la armata. Am pentru acest aro urmatoarele acte: contract vanzare cumparare, factura de plata, anexa cu serie sasiu si serie motor, certificat de radiere din baza de date a mapn. Intrebarea mea este daca pot sa inmatriculez aceasta masina in bulgaria. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Aprilie 11, 2016 Partajează Postat Aprilie 11, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Se pare ca nu prea mai merge facut ITP-ul fara impozitul platit ... Cica ar mai fi varianta sa-l platesti pe o zi undeva la KAT si cu chitanta aia poti face ITP-ul. Eu am avut in schimb probleme la intrare in tara la vama :shock: in sensul ca mi s-a stricat buletinul (cartea de identitate) :wtf1: si nu-mi dadea verde la scaner si nu voiau sa ma lase sa intru in tara :hl . Dupa mai multe parlamentari si prezentarea si altor acte, m-au lasat sa intru, dar mi-au zis sa-mi schimb buletinul, ca asta s-a stricat :ha: 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Mai 16, 2016 Partajează Postat Mai 16, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Legislația bulgară a suferit modificări majore în ceea ce privește înmatricularea autovehiculelor. Astfel, cei care dețin mașini cu numere de Bulgaria au și ei de suferit. Taxele au crescut considerabil, iar ITP-ul* nu mai poate fi efectuat fără dovada achitării impozitului. Mai mult, şoferii care conduc mașini înmatriculate în Bulgaria pe numele unor cetățeni bulgari care au și alte mașini, sunt nevoiți să scoată din buzunare sute de euro pentru asigurările obligatorii. „RCA a crescut foarte mult pentru persoanele fizice care au mai mult de zece mașini înmatriculate pe numele lor și pentru firmele care au mai mult de 15 mașini. Un RCA cu motor de 1.6 litri poate ajunge până la 350 euro”, a susținut un dealer auto. Legislația din Bulgaria s-a modificat după ce cetățenii bulgari au înmatriculat sute sau chiar mii de mașini pe un singur nume. De altfel, firmele de asigurări au întocmit chiar și o listă neagră cu cetățenii bulgari care au înmatriculate pe numele lor mii de mașini. În aceste cazuri, asigurările pot ajunge chiar și la 1.000 de euro pentru un autoturism cu un motor de 1,7 litri. *(Inspecţia tehnică periodică este obligatorie pentru orice vehicul care circulă pe drumurile publice. Este verificat nivelul de emisii, sistemul de frânare, servodirecţia şi luminile.) Sursa: Ziarul National Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Mai 16, 2016 Partajează Postat Mai 16, 2016 Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG Nimic nou sub soare, din trei in trei luni isi mai aduce vreun asa zis ''ziarist'':app ca prin Romania circula masini inmatriculate in tara vecina! :x In loc sa elimine cauza prefera sa taie frunze la caini pe seama efectului. :mrgreen: Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate