Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum sa iti inscrii masina pe BG

Yonutz

Postări Recomandate

Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG

Nu sistemul, ci capusele sistemului.....e o diferenta.

Daca vrei sa despicam firul in patru... tot la sistem ajungem. Care a fost creat asa deliberat, tocmai de acele capuse. Tot capusele alea au creat si termenul de "contribuabil" ca sa sune mai legal si mai "onorabil", pentru ca "sclav" nu mai suna politically correct. Dar devenim offtopic. :grin:

Partea buna este aceea ca acest sistem a intrat deja in colaps, si se duce in jos in fiecare zi tot mai mult. Toata treaba este sa rezistam noi in picioare pana se termina tevatura.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 929
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sistem e si in "tarile cu apa calda curenta", "gen" Germania, Anglia, Australia , etc si acolo, al naibii de sistem, parca nu e asa de infestat de capuse si parca si banu` contribuabilului parca se cam intoarce la.....contribuabil.

Eu am inteles ce vrei tu sa spui, singura diferenta fiind aceea ca mai dureros e ce ni se intampla noua, aici, decat la nivel planetar.....

Link spre comentariu

Uita-te in Germania ce bataie isi ia contribuabilul daca face o manifestatie impotriva sistemului, cum este obligat sa inghita rahatul cu "refugiatii" si cum chiar plateste pentru intretinerea lor, dar si pentru propria caftire "democratica". Cum trebuie sa se lase violat si apoi sa taca din gura, cum presa nu are voie sa publice nimic depre asta, etc, etc. Ceea ce se "intoarce" ca "pozitiv" catre contribuabil din partea sistemului nu este pentru binele contribuabilului, ci pentru propasirea sistemului, ca acel contribuabil sa aiba sentimentul (fals dealtfel) ca sistemul lucreaza pentru binele lui. Ce a fost in Germania si restul vestic al Europei a fost doar un alt tip de experiment, cumva opus celui estic. Acum, este la putere "social-democratia" peste tot. Bineintees ca exista cateva mici diferente, pentru ca tarile europene au intrat de pe pozitii diferite in acest nou sistem, dar in curand, daca nu se schimba nimic, vom fi cu totii egali. Si in bine, si in rau.

Pana cand nu se va intelege cum functioneaza sistemul, si sa gasim o modalitate de a-l schimba din temelie, degeaba ne mai batem capul cu maruntisuri. Cine plateste mai multe taxe, cine ia mai multe pulane de la jandarmi daca deschide gura, cine mananca mai multe E-uri, etc. Pentru ca la final vom fi egali. Mai egali decat a visat chiar si comunismul. Ca sa zic asa...

Pana una alta, puneti bani deoparte, pentru taxe si impozite. :grin:

Link spre comentariu

sunteti total offtopic...ce treaba au sistemele din tarile cu apa calda vis a vis de treburile noastre cu vecinii de la sud?

ptr eventuale sugestii si reclamatii sunteti invitati La Strada :mrgreen:

oricum nu va asculta nimeni...decat daca iesiti in strada cu o divizie de T-90....ca e la moda :grin::grin::grin:

Link spre comentariu

M-as lasa si eu violat dar sa am autostrazile din DE, m-as lasa si eu violat, dar sa fiu tratat (nu doar de viol! :wink: ) intr-un spital de stat din UK, m-as lasa si eu violat, dar sa nu mai tin spate 7 mil de asigurati social (=masa de votanti), m-as lasa si eu violat, dar sa nu mai aud de dezastrul anual de la bac, m-as lasa si eu violat, dar sa nu mai aud cum inca se fura aurul din Sarmisegetuza, m-as lasa si eu violat, dar macar sa nu mai vad cum se doarme in parlament, m-as lasa si eu violat, dar sa vad cs se intorc acasa toti adevaratii meseriasi plecati in pribegie, m-as lasa si eu violat, dar sa-l vad pe violator inchis pe viata.....:grin:

Oricum, ce vroiam sa spun, de fapt, e ca standardele noastre au ajuns atat de jos incat nu mai indraznim nici sa respiram de teama sa nu fim umiliti sau, si mai rau, impozitati.....

Link spre comentariu

...m-as lasa si eu violat, dar sa-l vad pe violator inchis pe viata.....:grin:

Ai vazut tu vreun violator "refugiat" inchis pe viata sau macar arestat si expulzat dupa incidentele din Koln? Ca eu nu. Am vazut doar batista pe tambal. Asa ca ai grija ce-ti doresti... :wink:

Asta cu teama este adevarata, vom ajunge sa tinem ciocu' mic, de teama ca sa nu... si sa nu... si sa nu... etc.

Legatura cu BG este urmatoarea: au si ei baietii lor destepti, care acum profita de situatie. Problema noastra este ca nu avem ce le face alora, sa zicem mersi ca ne lasa sa inmatriculam la ei. Inca. Iar noi nu suntem in stare sa facem ceva cu "ai nostri", darmite sa schimbam ceva intr-o alta tara. :ha:

Cum spunea cineva pe aici, situatia "este complexa si are multe aspecte".

Link spre comentariu

Nu sunt asistatii social cauza.Lobby-ul facut pe ascuns e cauza.Si in SUA sunt asistati social ,ajuta la scaderea criminalitatii minore (aia au alte probleme pentru ca baga la inchisoare pentru marijuana asistatii social iar in inchisoare se cheltuie mai mult decat ajutorul social)...nu ma racaie pe mine ca ii da la un sarac.E cea mai mare tampenie cand dai vina pe niste saraci in timp ce o corporatie face suficienti bani incat sa isi cumpere tara (vezi google ce si-a facut insula pentru a nu mai plati taxe).

Multumita lobby-ului ascuns astia ajung sa faca legi prin care sa ajute Renault .Au croit legile in Romania in asa fel incat sa se vanda Dacia.Breaking news Dacia e Renault....stiu ca sunt multi nationalisti bolnavi la cap care au impresia ca Dacia e romaneasca ,profitul se duce in Franta nu Romania.Se baga bani in spionat ,prima casa ,masa ,masina ,partida de sex ,platit daune lu' care mai de care puscarias dupa ce da statul in judecata la CEDO ,genul ala de cheltuieli sunt mai nenorocite decat ajutorul social a unui sarman fara prea multa educatie..Pe vremea lu Ceausescu toti vroiau sa conduca altceva si sa scape de uniforme....azi vad doar Dacia si skinny jeans (ajung la batranete sa nu mai am de unde sa imi cumpar pantaloni ...veniti la Constanta sa va minunati ce se vinde :ha: )

Chiar azi citeam cum nu numai statu face legi dar romanasu de rand e precum canceru.Unu justifica impozitul cu "pai dar daca iti trebuie motor mare" .Nu conteaza varsta masinii sau valoarea.Genul ala de creaturi ar trebui proiectate afara de pe Terra ca sa scoatem gena prostiei din lantul biologic.

Editat de Marius_Adrian
Link spre comentariu

@Marius_Adrian :

Ba da-mi voie sa te contrazic !

Nici eu nu stiam, dar am aflat de la o emisiune fix pe aceasta tema, respectiv la "In premiera" a lui Carmen Avram si in care emisiune se arata ca in tara asta sunt 5 mil de angajati, 5 mil de pensionari si 7 mil de asistati social ! (Scuze pentru confuzia de termeni, nu "asigurat" am vrut sa zic ! )

Ti se pare normal procentul asta ?!?

Stii care era subiectul emisiunii ? Ca foarte multi din acesti asistati sociali refuza locurile de munca oferite ! Ai uitat de cazul ala din Vaslui, mediatizat la greu pe tv, unde primarul comunei X s-a dat peste cap sa aduca un investitor si a facut o mica fabrica de confectii cu gandul sa le dea de munca asistatilor si n-a reusit sa angajeze decat 10% din necesarul de muncitori pentru ca au refuzat si cursurile de calificare si transportul gratuit si o masa calda zilnica ?!?

Din `90 au dat cu pietre si i-au pus la zid doar pe pensionari, dar de asistati nu se ia nimeni pentru ca de acolo vin voturile la sigur !

Pana si in Las Fierbinti este ironizat acest aspect si se spune lucrurilor pe nume : "Nu-mi dai votul, te tai de pe lista de ajutor social !"

Link spre comentariu

M-as lasa si eu violat... etc

Astral tata, ai grija ce-ti doresti. vezi ca schimba astia hexi pharma, dau subiecte mai usoare la bac si fac si autostrazi... :ha:

masina pe bulgaria, ok, platesc impozit, platesc tot si e ok. pina la urma oriunde platesti daca vrei sa circuli cu masina. da, in romania exista o discrepanta majora intre salarii si taxe+impozite. cum se va rezolva? cu bita. cind lumea o sa iasa in strada la pocit politicieni, nu la discutii cu jandarmii, urmatorii vor avea drept exemplu capul lui motoc. :mrgreen:

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Astrale, tot "sistemul" este de vina pentru situatia asta. :)

La inceputul anilor '90 am lucrat si eu in... sistem. :grin: Si FMI, mUE si altii care ne bagau democratia pe gat, au zis ca trebuie sa ne aliniem standardelor europene in materie de asistenta sociala, si sa dam ajutor social, adica bani, celor care nu au. Asta in vreme ce in paralel, in alte tari din vest, deja se discuta si se cautau solutii pentru a nu se mai da bani degeaba la asistati, pentru ca s-au prins ca este o masura contra productiva. Si Romania a zis: pai nu dispunem de fondurile necesare, ca suntem dupa comunism, ca trebuie facute investitii, vrajeli de-astea... Iar aia care ne bagau democratia pe gat au zis: pai va dam noi... cu imprumut, ca sa "dispuneti". Evident, cu dobanda. Si pentru ca urma un an electoral, s-a facut o lege pe repede inainte (vorba aia!) si s-au aruncat bani seriosi pe fereastra. Luai o adeverinta de la "finante" ca nu ai nici un venit, si erai eligibil pentru ajutor social. Pe langa amaratii "autentici", veneau si aia care faceau bisnita prin Turcia, furau prin Germania, etc.

Daca "de la rusi bate vantul", se poatespune si ca "de la vest ne-a venit pierirea".

Daca tot acelasi sistem ar fi procedat pentru bunastarea individului, ceilalti 5 milioane de romani care acum lucreaza pe afara ar fi echilibrat azi balanta. Nu mai zic despre profiturile uriase care sunt scoase din tara de catre multinationale, atat direct catre firmele mama cat si prin offshore-uri.

Si ca sa fiu ontopic, daca acelasi sistem antinational nu ar fi determinat "migrarea" masinilor noastre catre BG, Romania ar fi beneficiat de alte zeci de milioane de euro din taxele aferente, pe care le-am platit din pacate la bulgari. Sunt atatea dovezi ca toate rahaturile astea au fost facute intentionat si precis calculat, ca e limpede ca lumina ziei. Si sa fi incercat un retardat sa conduca tara asta, si tot ar fi fost mai bine pentru populatie, decat a fost sub tradatorii astia de dupa '90, deci supozitia ca nu au fost in stare de mai mult nu sta in picioare.

Link spre comentariu

Si sa fi incercat un retardat sa conduca tara asta, si tot ar fi fost mai bine pentru populatie, decat a fost sub tradatorii astia de dupa '90, deci supozitia ca nu au fost in stare de mai mult nu sta in picioare.

asta e problema romaniei, ca e condusa de idioti cu diploma. de handicapati cu acte. de revolutionari cu ordin de serviciu. inca e condusa de comunisti si odraslele lor!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

@Marius_Adrian :

Ba da-mi voie sa te contrazic !

Nici eu nu stiam, dar am aflat de la o emisiune fix pe aceasta tema, respectiv la "In premiera" a lui Carmen Avram si in care emisiune se arata ca in tara asta sunt 5 mil de angajati, 5 mil de pensionari si 7 mil de asistati social ! (Scuze pentru confuzia de termeni, nu "asigurat" am vrut sa zic ! )

Ti se pare normal procentul asta ?!?

Stii care era subiectul emisiunii ? Ca foarte multi din acesti asistati sociali refuza locurile de munca oferite ! Ai uitat de cazul ala din Vaslui, mediatizat la greu pe tv, unde primarul comunei X s-a dat peste cap sa aduca un investitor si a facut o mica fabrica de confectii cu gandul sa le dea de munca asistatilor si n-a reusit sa angajeze decat 10% din necesarul de muncitori pentru ca au refuzat si cursurile de calificare si transportul gratuit si o masa calda zilnica ?!?

Din `90 au dat cu pietre si i-au pus la zid doar pe pensionari, dar de asistati nu se ia nimeni pentru ca de acolo vin voturile la sigur !

Pana si in Las Fierbinti este ironizat acest aspect si se spune lucrurilor pe nume : "Nu-mi dai votul, te tai de pe lista de ajutor social !"

Normal ca nu e normal procentul dar aia e ceva global nu e doar la noi.Ar fi normal sa creasca numarul locurilor de munca dar vezi ca sunt o gramada (cunosc cazuri) care au facut 2 facultati si refuza sa lucreze pentru ca nu e munca de birou.Cumva munca fizica a devenit rusinoasa...nu conteaza ca statisticile arata ca oamenii activi fizic traiesc mai mult.

Spre deosebire de o corporatie un ajutor social doar muta banii in economie si creste consumul.Un sarac isi cumpara rahaturi de la privat deci banii aia se regasesc la mine si la tine .Problema este cand banii nu mai intra inapoi in economie ...aia se intampla in cazul Renault.Noi investim si pierdem mai mult decat luam de la Renault.Daca nu s-ar mai fura si nu am mai sponsoriza corporatii saracii ar fi chiar ultima noastra grija.

Partea pozitiva este ca populatia e in scadere cel putin in vest.Partea proasta este ca aia din est s-au prins ce misto e in vest :mrgreen:

Editat de Marius_Adrian
Link spre comentariu

Stie cineva cat m-ar costa inmatricularea unui autoturism cu motor de 4000 cmc si 242 kw in BG?

Inclusiv asigurare,impozit si alte biruri...

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Stie cineva cat m-ar costa inmatricularea unui autoturism cu motor de 4000 cmc si 242 kw in BG?

Inclusiv asigurare,impozit si alte biruri...

Pt. calculul exact al impozitului este necesar si anul de fabricatie :grin:

peste 14 ani vechime - 298 leva / 155 euro

intre 5 si 14 ani - 447 leva / 233 euro

sub 5 ani - 834 leva / 435 euro

http://www.inmatriculat.ro/inmatriculari-auto-bulgaria/2015-11-23-18-28-43/impozit-auto-2016-bulgaria.html

Inmatricularea ... in jur de 400 euro ... poate chiar 500, pentru ca este inclusa si asigurarea

Asigurarea (anul urmator) ... depinde de istoric

Link spre comentariu

Povestim wkend-ul viitor la o ''borboroaca''! :x

Sa iei un reportofon ca sa avem memorie de incredere,presimt ca RAM-ul se cam sterge in astfel de conditii...:ha:

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Sa iei un reportofon ca sa avem memorie de incredere,presimt ca RAM-ul se cam sterge in astfel de conditii...:ha:

Il punem pe Ivan sa ne inregistreze.

:wink:

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Cu diplome cumparate si doctorate plagiate, Edi.....

Asa, corect!

Link spre comentariu

Multumesc!

Peste 20 de ani vechime...

la peste 20 de ani , cu 4 litri .... eu am inmatric 2 YJ-uri annuì trecut si cu tot cu comisionul celui care s-a ocupat de toata povestea am iesit la 750 euro / masina, asta incluzand:

- inmatricularea,

- ITP,

- asigurare ( carte verde + RCA bulgaresc )

- impozitul pt primul an,

- comisionul celui care s-a ocupat de tout povestea ... masinile le-am dus in Ruse la firma omului si le-am luat de acolo a 2-a zi cu totul facut si pus la puncit;

Anul asta am facut din nou ITP-ul si asigurarile + impozitul si a iesit 375 Euro / una si 315 euro / alta ( era diferente de 8 ani intre ele ) incluzand bínenteles comisionul de rigoare.

Editat de Astral

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

la peste 20 de ani , cu 4 litri .... eu am inmatric 2 YJ-uri annuì trecut si cu tot cu comisionul celui care s-a ocupat de toata povestea am iesit la 750 euro / masina, asta incluzand:

- inmatricularea,

- ITP,

- asigurare ( carte verde + RCA bulgaresc )

- impozitul pt primul an,

- comisionul celui care s-a ocupat de tout povestea ... masinile le-am dus in Ruse la firma omului si le-am luat de acolo a 2-a zi cu totul facut si pus la puncit;

Anul asta am facut din nou ITP-ul si asigurarile + impozitul si a iesit 375 Euro / una si 315 euro / alta ( era diferente de 8 ani intre ele ) incluzand bínenteles comisionul de rigoare.

Nu e cam mare comisionul ala?

Link spre comentariu

Pentru cei interesaţi.

Un articol apărut în presă - Radio Europa Liberă.

Articol de Petio Petkov din data de 24 mai 2016 -http://www.europalibera.org/a/27752814.html

Editat de ZULU

ZULU

44 Africa

TOYOTA Land Cruiser - Nothing to prove!

Link spre comentariu

Au uitat sa-i bage in oala si pe italieni, pentru ca sunt foarte multi si de pe acolo cu masinile inmatriculate pe BG.

Stirea nu e grava, daca esti in regula cu darile, nu ai de ce sa-ti faci griji. Din pacate, foamea si prostia a lovit iar: unii retardati s-au "bucurat" si la faramiturile alea si au generat situatia asta, daca nu erau aia si platea toata lumea corect, mai ales ca darile acolo erau incomparabil mai mici decat in Romania, cel putin, totul decurgea linistit si fara probleme. Dar asa... prostia se plateste, zice o vorba. Dar si domnia, daca te mananca sa-ti cumperi fix un anumit model de masina, chiar daca are motor mare si taxe mari la inmatriculare. Mai bine cu gloata, la 1.5dci. Cu "i" rosu, neaparat. Pentru ca "e mai bine rosu".

Link spre comentariu

Da, dar asta e nasoala pentru cei care au masini inmatriculate in Bg dar nu circula cu ele decat juma de an....sau 3 luni......

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare