Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum sa iti inscrii masina pe BG

Yonutz
 Share

Recommended Posts

Re: Cum sa iti inscrii masina pe BG sau fuck the romanian tax!

S-a continuat (cel putin in CONSTANTA) cu o actiune de inventariere a masinilor cu nr de BG ...adica:te oprea militianul,facea o poza digitala la masina ,la buletinul celui de pe procura si la permisul de conducere...au motivat ca au fost accidente cu fuga de la locul faptei.

Acest lucru este impotriva legii, eu unul nu i-as fi dat voie sa-mi faca poza la masina, nu i-as fi dat nici un act (acum nu mai au voie sa opreasca fara motiv) si as fi continuat cu o plangere impotriva agentului ca persoana fizica motivand abuz in serviciu si hartuire!

Nu stiu cum merge treaba la voi la CZA dar aici (de cand am nr de BG) nu m-a oprit decat o singura data un echipaj sa admire masina! Atata tot!

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

• Replies 927
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Probabil ca cineva a facut-o deja :h5 .

Pentru ca au incetat(deocamdata) actiunea.

In schimb ridica numerele si actele celor care nu au asigurare+carte verde valabila.

Au fost citeva cazuri in care asigurarile nu erau corecte(ca sa nu spun false).

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.

In schimb ridica numerele si actele celor care nu au asigurare+carte verde valabila.

Au fost citeva cazuri in care asigurarile nu erau corecte(ca sa nu spun false).

Aici au mare dreptate, si eu as proceda la fel :h5 !

care ar fi procedura de infiintare a unei PF in bulgaria?

:grin:

acest lucru se poate face in orice tara din comunitate..dar cum in BG taxele sunt minime...

• 2 weeks later...

cred ca se revera la Persoana Fizica Autorizata !

exact

in europa, daca ai domiciliu si ceva diplome, poti sa-ti constitui o PFA

ca o PFA poate sa aibe si o masina....nu poate sa conteste nimeni

ps: eu platesc 1500 e/an in DE pentru patrol...si caut solutii de criza :grin: ...

Daca FJ-ul meu n-ar fi fost in leasing sigur avea numere de Bulgaria. Doar impozitul anual este 40 de milioane. Plus vreo 10 milioane RCA-ul.

am si eu o intrebare referitoare la inmatriculare!

are un prieten un range rover 2000 d parca si are vrea si el asa o inmatriculare prolema e ca locuim in suceava si va dati seama ca un drum pe an pana la bulgari ar costa ceva timp si bani aveti o alta solutie? esteconvenabila inmatricularea in bg si pentru noi?

aceeasi situatie este si pentru un samurai 1,3 (va dati seama ce chin ar fi acest drum anual)

astept o indrumare ...oricum mai astept ceva timp pana ce vom lua o decizie.

Prima data trebuie facut drumul...Inbini utilul cu placutul...Plaja +inmatriculare.

Apoi nu este neaparat sa vii cu masina.Pentru 20-30 euro in plus se face ITP-ul la ei si fara masina :ha: La fel si asigurarea.

Vama o treci numai pe platforma.Daca nu sunt numere valabile de D,A,NL ETC.(fara provizorii romanesti).

Taxe anuale Mitsubishi Pajero BG-persoana fizica

-Impozit 25 leva

-Asigurare+carte verde 110 euro

-Itp 30 leva

asta ar veni cam 130 euro?

pajero sport de 2500cm3?

Da....cam atit ma va costa pe mine in septembrie :h5

Se mai modifica si la ei ...dar in limitele bunului simt...deocamdata.

Un CHRAYSLER NEON 2000CM3 a fost de inmatriculat 200 euro comision BG...240 EURO TAXE-ASIG-NOTARI...30 euro translator si 100 euro platforma CTA-DOBRICH(nu avea numere valabile).

a fost lansata si versiunea

"Autoturismul poate fii permanent in posesia dvs. Inmatricularea in Bulgaria va fii pe numele dvs. pe baza rezidentei anterior obtinute."

pe net :grin:

se poate face ? :h5

se poate obtine rezidenta...relativ usor...iti trebuie domiciliu, cont si un contract ceva...

dar sa nu fim offtopic :grin:

aici se poate "cumpara" o inmatriculare..doar

De ce nu?

E interesanta si varianta aceasta....si eu am fost interesat...numai ca ajungi la costuri mai mai.

Este o alta cale de a ocoli taxele si nu cred ca este off-topic :W

Este o alta cale de a ocoli taxele si nu cred ca este off-topic :W

inmatriculare pe parlament, militie? :grin: caci la un search pe gugle de "inmatriculare bulgaria" nu am gasit nimic...

Lasand la o parte problema cu domiciliul, treaba cu rezidenta tot e greu de infaptuit:

1) rezidenta fiscala se determina dupa numarul de zile petrecute intr-o anumita tara.

Esti rezident in tara in care ai petrecut 183 de zile intr-un an.

Deci daca vrei sa fii rezident bulgar, trebuie sa stai acolo 183 zile pe an.

2) chiar si asa, veniturile obtinute de PF nerezidente se impoziteaza cu 16%, ca si celelalte.

In cazul in care tara de rezidenta are tratat de evitare a dublei impozitari, se va plati in total CEL MAI MARE impozit intre cele 2 tari. Daca nu, se va plati SUMA impozitelor celor 2 tari.

3) Nu stiu cum e cu contributiile (in cazul salariilor), dar imi e lene sa caut.

Va place teribil sa va complicati! Nu va surad lucrurile SIMPLE si SIGURE? Desi prin multitudinea de masini care au fost trimise de mine la inmatriculat d-na Milka mi-a propus sa reduca acest tarif la 450 EURO conform intelegerii initiale... i-am solicitat sa nu faca acest lucru ...stiti de ce? E prea ieftin! Sunt foarte multi care suna si spun ca sunt trimisi de mine si o tin la telefon destul de mult ptr explicatii pe care eu deja le-am dat pe forum! In continuare cotatia ptr inmatriculare pe BG va fi 500 EURO (all included)!

nu vreau sa ma complic deloc

ce e asa de sigur sa ai o masina inscrisa pe o persoana pe care..nici macar nu o cunosti?

siguranta.... proprietarul poate radia masina in orice moment

se ofera si contract de vanzare in alb (fara data) semnat de bulgar? in caz de neplaceri pui data pe contract si gata...

topicul asta, fiind la discutii diverse si nu la vanzari diverse, ar trebui sa contina informatii despre cum se face (eventual si exemple) , variante, posibilitati...

personal, as analiza toate posibilitatile inainte sa dau masina altuia....

400-450 euro IN FIECARE AN! Cu taxele sus mentionate incluse ...ca toate la bulgari sunt valabile un an! Te saturi de numere bulgaresti sau se lovesc astia la cap si scot taxa ...treci masina pe numele tau si o inscrii in RO (ai aceasta putere prin procura care iti este data ...si iti e tradusa la notariat cuvant cu cuvant)!

Te poti complica atat cat iti doresti dar ai face bine sa citesti ce am postat in acest topic! DA, ai procura cu care te poti duce personal in BG sa-ti radiezi masina!

NU am nici un comision sau avantaj din acest topic, NU incerc decat sa ajut ... In ceea ce ma priveste, colaborarea cu cei 2 bulgari (sot si sotie) mi s-a parut extraordinara (au fost foarte operativi) sens in care am ramas prieteni de fiecare cand eu am apelat la ei fiind in BG sau ei apeland la mine fiind in RO in alte probleme, viteza de reactie a fost semnificativa! Stai linistit ca avem noi in Romania oameni mult mai de cacat decat cei doi! Si ca sa fie clar: NU garantez NIMIC ptr nimeni dar eu imi voi tine masinile in continuare inmatriculata pe numele lor (si nu sunt masini de 2 lei ...un Y61 si un KJ90) ! Acu o fu destul de clar?

hai ca devine constructiva discutia

eu am inscris masina in DE ca am un var pe acolo

desi mi-e var, mi-a dat un contract de vanzare cumparare semnat si stampilat dar fara data

cand ma satur de dat bani la nemti, pun data pe contract si merg la RAR, in nici un caz nu mai trebuie sa fac un drum de germania...cel putin asa stiu eu

un contract de vanzare cumparare semnat dar nedatat este mult mai ok decat orice procura, juridic vorbind

Stai linistit ca avem noi in Romania oameni mult mai de cacat decat cei doi!

PS: nu i-am facut de kko pe cei 2 :grin:

Ce nu inteleg inca eu la schema asta este:

- ai contract semnat in alb, e ok, da ce te faci daca intre timp MOARE omu. Literalmente. Moare. Se face succesiune. Tu afli peste 6-9 luni cand vine unu, mostenitor sa te intrebe. Tu la data asta ar trebui sa completezi o data foarte veche pe contract (il antedatezi cu 9 luni?!).

Nu e nimic in neregula cu schema asta?

- in cazul procurii, nu cumva exista si riscul ca 'proprietarul' sa vanda de tot obiectul ?

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use