Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

echivalent in grade

Postări Recomandate

Re: echivalent in grade

60m la fiecare 100 ... deci tangenta unghiului e 60/100, unghiul e arctg(.6) Daca ma pricep eu sa folosesc corect calculatorul de la uindous, e aproape 31 de grade (30.963756532073521417107679840837)

Samurai incepator
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

60m la fiecare 100 ... deci tangenta unghiului e 60/100, unghiul e arctg(.6) Daca ma pricep eu sa folosesc corect calculatorul de la uindous, e aproape 31 de grade (30.963756532073521417107679840837)

f_zoltan are dreptate.

de ce panta de 45 grade este considerata 100%?

Kamikaze Offroad Team

http://www.standuri-metalice.ro

Link spre comentariu

Simplu, la un tringunghi dreptunghic isoscel, unghiul format dintre cateta si ipotenuza este de 45 grade. In cifre, o panta de 100% inseamana, la o distanta de 1m sa ai o elevatie de 1 m.

O panta de 60% inseama ca la 1 metru, ai o elevatie de 60cm. Iar raspunsul corect este cel dat de, F_zoltan, adica 30,9638 grade.

Daihatsu Feroza Blueprint Project
Link spre comentariu

Corect buhu la partea cu 100%. Atat ca in continuarea rationamentului nu cred ca merge aplicarea regulii de trei simple, aici trebuie aplicata trigonometria.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Daca nici la matematica sitrignometrie nu cadeti DIN PRIMA de acord....e clar ca mate e stiinta cu virgula oscilanta in functie de cine tine pixu'n mana! :ha: :ha: :ha:

On topic: si eu sunt curios cine a enuntat faza cu 45 de grade egal 100%

P.S. PAdres te-a mancat pe tine sa intrebi! :ha: :ha: De ce? Nu puteai sa sui in munti daca era de 31 sau de 27 sau calibrezi chestiile alea de pe bord? :ha: :ha:

Link spre comentariu

Inclinarea unui drum este exprimata in cateva moduri grade sau procentesi mai sunt...

De ce este diferita.. asta este alta problema. Poate pt ca pe sosea te intereseaza alte lucruri decat in restul..

Greseala de calcul de mai sus pleaca de la pastrarea raportului intre grade si procente.. raportul nu este corect si nu se poate aplica regula de 3 simpla..e ceva mai complicat

Uitati o conversie cat de cat...

Si pt a nu va mai chinui cu calculele.. o "rigla de calcul"

... undeva, candva, altundeva...
Link spre comentariu

Corect buhu la partea cu 100%. Atat ca in continuarea rationamentului nu cred ca merge aplicarea regulii de trei simple, aici trebuie aplicata trigonometria.

ai dreptate, am calculat-o babeste , rapid :h5

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare