Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

  • GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

patrol vs pajero vs M461


Recommended Posts

de ce in aceeasi situatie patroalele au urcat extraordinar de greu, pajero mai usor (la o abordare potrivita) si M461 urca fara emotii desi primele 3 erau cu cauciucuri de noroi si Mul cu slikuri???

 

 

ps

scuze adi, am vazut ca ai trunchiat filmul sa dea bine, dar intrebarea trebuia pusa

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link to comment
Share on other sites

Re: patrol vs pajero vs M461

 

parerea mea

1.niciunul nu avea gaz si nici gume ok ,kato a reusit la sfarsit sa vina cu gaz de la distanta

2.raportul cal putere-kg este foarte importatnt inca odata

3.nu sunt convins ca M-ul avea slicuri roata de rezerva avea profil tractor.

 

poate ma insel

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link to comment
Share on other sites

Re: patrol vs pajero vs M461

 

Triunghiul CP - grupuri - kg, pentru ca desi Patroalele au multi CP dar si greutate pe masura, ceea ce avantajeaza M-ul enorm, avand in vedere ca nu are nici prea multi Cai dar nici prea putini sunt de fapt grupurile, pe langa greutatea mai mica.

Link to comment
Share on other sites

Re: patrol vs pajero vs M461

 

Fiindca a urcat ultimul si a avut ocazia sa vada tot ce au gresit si/sau au facut bine ceilalti.

fiindca a avut inainte alte 5-6 trase incercate de ceilalti

 

Dar, din cum pune intrebarea, voi credeti ca:

 

a) chiar incearca sa afle un raspuns, ca sa-si desavirseasca pregatirea de teoretician al off-roadului, ?

 

b) pur si simplu se lauda singur ?

To the limits! And beyond.

 

Minuni se intimpla numai celor ce cred in ele!

Cred in minuni. Si nu incetez s-o fac.

Link to comment
Share on other sites

Re: patrol vs pajero vs M461

 

Toti au taiat aderenta prin a da prea mult gaz inainte de a ajunge pe rampa iar M-ul a fost singurul care a urcat din inertie, fara sa fie nevoie sa stea cu pedala de acc la fund. Totusi, am observat ca nisanele au cam tari cauciucurile. E si asta un motiv destul de bun. Oricum, la acea urcare, m-i se parea normal sa nu se rupa aderenta prin procedeul "gaz,gaz,gaz". Daca pajerosul lui kato avea 1.2 atm maxim in roti si mergea cu reductorul pe greu si in treapta a 2.... fara sa accelereze in exces, sigur urca din prima.

OMU'e inainte de toate!
Link to comment
Share on other sites

Re: patrol vs pajero vs M461

 

bucur... ce sa vad la ceilalti, ca nu aveam pe unde sa o iau altfel

si sa nu uitam ca mocirla din valaul ala, pe cand am incercat si eu cu slicuri, era deja intinsa pana aproape sus... de aceea cred ca a fost cu adevarat cel mai dificil pentru mine

intradevar, cand toti stigau ca sa dau gaz,,,eu am incetinit si am plecat aproape de pe loc la a doua panta, pentru ca daca vedeti IN FILMULETE... kato da prea tare si incepe masina sa ii topaie inca de la inceputul urcarii mai dificile, dar asta am vazut-o abia azi in filmulete

deci gazul prea devreme si prea tare a stricat povestea celorlalti

ma asteptam ca bucur sa fie primul care observa asta, dar el observa ca eu ma laud

chiar e o teorie ce se poate face pe exemplul practic, de ce se putea dar nu sa putut si unde era buba

ps

tractorul era de rezerva, cauciucurile mele sunt cel mult de strada

kato avea cauciucurile foarte moi (inca de la urcarea regelui), fapt care sa vazut la ultima incercare a lui, cand a urcat exact cum am urcat si eu, dar repert, aderenta nu era problema aici, altfel eu nu urcam deloc

parerea mea e ca gazul dat prea devreme si prea tare a stricat tot

se vede cum adi da rau cu bara din fata in mal, si apoi ii moare motorul, pentru ca pleaca faorte tare de unde nu e cazul

parerea mea

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link to comment
Share on other sites

Re: patrol vs pajero vs M461

 

Dupa mine, M-ul o abordat cel mai bine urcarea. Toti ceilalti parca or avut ceva su sleau ala e pe dreapta. Oricum, eu cred ca, primul care urca, e cel mai avantajat. Terenul nu e rupt de incercarile celorlalti.

Daca stau bine sa ma gandesc, e bine sa urce primele masinile mai usoare si apoi "vapoarele".

Din punct de vedere a pedalei, cred ca e mai bine sa ii dai gaz la inceput pana prinzi avantu. Apoi o slabesti, dupa cum simti aderenta. Cand pierzi aderenta, tr sa o ti la o accelerale constanta ca sa refacei priza cu zolul. daca accelerezi blana, masina danseaza lateral si se duce totu naibi.

 

(Oricum, sunt un novice, dar am incercat sa imi dau cu parerea)

Link to comment
Share on other sites

Re: patrol vs pajero vs M461

 

Ma gandeam sa imi vand Niva ca sa scad ceva din datoria bancara. Nu o mai dau. M-am hotarat dupa ce am vazut filmuletele astea doua. E usoara, se muleaza altfel pe teren. Mai tr sa prind eu una alta, dar, incerc.

Oricum, stima participantilor la urcare si la iesirea respectiva.

Link to comment
Share on other sites

Re: patrol vs pajero vs M461

 

ps

scuze adi, am vazut ca ai trunchiat filmul sa dea bine, dar intrebarea trebuia pus

Soimule, tema noastra era "Parcurgerea crestei Muntilor Zarandului de la Vest la Est"

si regret ca te-am dezamagit, tu crezand ca participi la tema "Concurs de urcari prin Muntii zarandului"

 

Toate filmele si pozele pe care le-am pus in cele 3 episoade, si toate comentariile noastre s-au referit doar la traseu. S-a filmat mult si nu se putea pune totul pe Youtube. De la inceputul traseului am avut numeroase pasaje mult mai interesante, pe care nu am considerat potrivit sa le comentam din punct de vedere tehnic aici.

 

Eu ma asteptam sa-i multumesti public lui MariusS ca ai ajuns pana la locul cu pricina, ca sa ne poti demonstra capabilitatile IMS-ului.

 

Acu soimule, tre sa recunosti ca tu erai si foarte usor... rezervorul de benzina gol, grupul spate gol, nu troliu, nu sufe ,nu ocheti, nu drujba... Cum dracu ai vrea sa zburde un Patrol, cum zburda un M bine pus la punct.

 

Iti multumesc ca ai venit cu noi de data asta, ca altfel traiam cu impresia gresita ca Patrolul e cea mai buna masina de tura.

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link to comment
Share on other sites

Re: patrol vs pajero vs M461

 

Tot respectu pt. M-uri, am si eu unul dar prefer sa-l tin de piesa de muzeu . Daca vreau sa fac treaba prefer sa folosesc Patrolul.

Omul e in stare de toate. Dar e in stare si de nimic.
Link to comment
Share on other sites

Re: patrol vs pajero vs M461

 

Bravos soimule! Intrebarea cu tenta retorica a fost...foarte pertinenta! :ha: :ha:

Altfel... offroadul fara un pic de competition..parca n-are sare si piper (ce rost mai are campionatul???) Chestii...socoteli...vis-a-vis de greutatea masinii, cai putere, cauciucuri ...etc, etc se pot discuta, dar....rezultatul conteaza! parerea mea...

Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006

Membru Club T44

Link to comment
Share on other sites

Re: patrol vs pajero vs M461

 

de pajero meu ce sa mai spun ....este o masina de ralyraid cu care incerc sa fac ceva offroad ...atata poate ea...despre abordarea terenului intodeauna am considerat ca nu trebuie aleasa calea cea mai usoara ...(cand am sa vreau plimbari pe langa sleauri merg pe malul Timisului si ma dau pana transpir) ...asta a fost motivul pentru care am incercat sa trec intai prin acel sleau !

faptul ca acceleram mai tare este din cauza ca un benzinar de 2.6 cu grupurile lui standard si roti 33-12,5 care sunt mult prea late pentru masina respectiva nu are cuplu la turatie mica si nici aderenta la sol prea grozava ....cunoscatori stiu !

 

Soimu @am considerat ca suntem o echipa si intre noi nu este nici un fel de concurenta ...oare m-am inselat ?

 

despre stricarea povesti....de fapt dupa ce am urcat eu terenul a ramas fara pic de mocirla(majoritatea era pe camera si capul lui marius :ha: )... priveste filmuletul atent...ai urcat aproape pe uscat !...M-ul este o masina buna ...nimeni nu a contestat...dar cu fiabilitatea este in cap...daca ai fi venit cu noi la toate turele ai fi vazut diferenta....cu exceptia urcari pantei regelui restu traseului a fost o joaca fata de iesirile noastre precedente...si exista dovezi in sensul asta...fiecare a avut parte de momentul lui de glorie in aceste iesiri cand unul din noi a urcat relativ usor iar ceilalti foarte greu sau chiar deloc...dar nu am considerat ca merita sa facem bascalie din asta nici macar in soapta...marile realizari se fac in echipa nu individual...cand acest proiect se va termina nimeni nu va putea spune "eu am facut asta" ci o mica echipa mixta Arad-Timisoara care inca nu are un nume...dar sper sa rezolvam si asta...si care nu va fi dezbinata de mici neintelegeri !!!

 

scuze daca am suparat

 

cu respect

 

kato

Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!!
Link to comment
Share on other sites

Re: patrol vs pajero vs M461

 

Domnilor , am citit cu multa atentie cele exprimate de domniile voastre in cel mai pertinent mod si am tras concluzia, asa cum adevarul este intotdeauna pe la mijloc, ca toti aveti dreptate in parte.Cu permisunea dumneavoastra as vrea sa-mi exprim si eu umila parere, cu atat mai mult cu cat in acest week-end de 1 Mai prelungit am facut o iesire pe cararile Apusenilor, alternativ cu doua autovehicule... in 1 Mai cu un Patrol 3.0 Di si in 2 Mai cu un M 461 C (varianta militara) urmand cu strictete acelasi traseu si in aceleasi conditii atmosferice.

 

Concluzia : M 461 C este mai potrivit pentru deplasare in teren muntos ,cel putin in genul de teren oferit de m-tii Apuseni.

 

Expunere de motive :

- Nissanul este o masina de teren redutabila care beneficiaza de o motorizare generoasa cu un cuplu deosebit, o transmisie extrem de viguroasa si un ambreiaj de camion. In plus nu trebuie sa uitam ca fabricantul nu a uitat sa puna si un blocant al puntii spate chiar pe modele de serie.

Cu toate acestea caroseria, chiar si cu o bruma de preparare offroad aduna mii de kilograme si in conditiile unui ampatament prea mare pentru relieful alpin nu asigura o buna manevrare si o buna capacitate de autoscoatere.

 

- Aro M 461 este mult mai usor, mai scurt si cu o garda la sol confortabila. Cireasa de pe tort a M-ului este insa asa cum spunea Soimu' , este raportul 7 x 36 al grupului care elimina necesitatea unui blocant al satelitilor.

 

Anexez cateva poze cu cele doua auto despre care am facut vorbire.

Link to comment
Share on other sites

Guest motosebi

Re: patrol vs pajero vs M461

 

salut

poate ca nu este cazu sa-mi bag si eu nasul,nu am avut pana acum alta masina decat M dar la o urcare abrupta eu am reusit sa urc cu masina iar un Aro 243 cu motor de cobra de 3 litri nu (eu aveam motor de bv)

eu cred ca M-ul este o masina bine echilibrata si pt pante abrupte si treceri de varfuri de rampa este fb,in alte situati recunosc are si multe lipsuri

Este greu sa compari masinile intre ele diferentele sunt mari dimensiuni greutate etc.dar treaba cu a simti motorul si a nu accelera inutil este de vazut si de invatat. Eu cred ca asta trebuie comparat cum ne conducem masinile si nu ce masini conducem.

cu stima pt cei mai experimentati

asta este urcarea de care va vorbeam

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Re: patrol vs pajero vs M461

 

Ma aro e aro si lumea ar trebui sa isi schimbe parerea despre el la capitolul ofroad si pajero are tot 4 roti din care se invart 2 la fel e si cu m diferenta e ca e mai scurta distanta dintre puntea fata-spate .

Grea româna bat-o vina
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use