plummer Postat Mai 14, 2009 Partajează Postat Mai 14, 2009 Pentru cei care sunt doritori de iesiri la sfarsit de saptamana , insa cu masina doar pana la un punct , apoi sa apucam un anumit traseu pe jos, va rog postati in acest topic. As vrea sa ies la "ture" , poate cand da caldura chiar si de cateva zile , dar pana atunci orice drumetie de week`end "a la picior" in zona montana este bine venita.Sunt satul de oras pana peste urechi si chiar si de condus (masina 4x2 bineinteles :grin: ) , simt ca din masina nu pot sa admir indeajuns de mult natura (poate doar daca as fi avut vreun 4x4 :banana ), nu mai vreau sosele decat poteci de munte ... Totodata am putea atasa si trasee pt gps , poze si ce este cel mai important , echipamente necesare unei iesiri de cateva zile. Cale batuta :h5 :x ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Mai 15, 2009 Partajează Postat Mai 15, 2009 Re: Relaxare pe poteci de munte Iti recomand cu caldura o bucatica din creasta Fagarasului, mai precis portiunea de la Balea Lac pana la Podragu. Poti sa lasi masina la Balea, pleci la Podragu unde dormi o noapte (la cort sau in cabana) si te intorci. Eu am fost de multe ori pe-acolo dar in iunie s-ar putea sa merg cu un prieten care n-a mai fost pe-acolo asa ca orice doritor este binevenit (in ideea ca planurile noastre raman in picioare pana atunci). O sa ai ocazia sa urci si pe Moldoveanu daca vremea e frumoasa, nu e mult din Podragu pana acolo. Iar traseul nu e greu. Ca echipament iti recomand: - un cort bun, nu dau nume de firme dar de multe ori pretul reflecta calitatea. Cumparat de la un magazin de specialitate, nu de la supremarket. - sac de dormit bun, idem cort. + izopren de calitate - lumina: frontala buna, lanterna buna, ceva ce tine la tavaleala si la ploaie. - primus pe gaz sau benzina, peste 2000 de metri recomandabil pe benzina - un set de vase usoare din aluminiu daca planuiesti sa gatesti la fata locului. Altfel... ajunge desfacatorul de conserve. - bocanci buni, nu noi-nouti ca s-ar putea sa ai surpriza ca te rod ici-colo la prima iesire, haine adecvate, usoare, calduroase si practice. Sosete de schimb neaparat. - scule taietoare-aschietoare. Eu port maceta in rucsac si o "brisca" buna la centura. Un multitool nu strica niciodata. - trusa de prim-ajutor adica: ceva fesi, leucoplast, rivanol, niste antipiretice si antiinflamatoare (Nurofen e ok da' e bun si saridonu' de dimineata cand doare capul tare :grin: ) etc. Cam atatea imi vin in minte deocamdata. Daca se merge in grup anumite obiecte nu-i obligatoriu sa le aiba fiecare (de pilda primus, maceta...) De calitatea echipamentului depinde succesul iesirii tale in natura. Am fost martor la multe cazuri in care unii scoteau apa din cort iar altii jucau carti si trageau la masea pe ploaie torentiala. :x Mult noroc! :h5 :cort Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
guerilla Postat Mai 15, 2009 Partajează Postat Mai 15, 2009 Re: Relaxare pe poteci de munte Gil, ai uitat ce era mai important - un rucsac bun ... cate cruci si mnezei bagi daca te roade rucsacu sau se rupe vreo chinga si mergi intr-o singura bretea, sau ti se uda sacu de dormit si hainele de schimb, etc etc Mitsubishi Pajero 3.2 AT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Mai 15, 2009 Autor Partajează Postat Mai 15, 2009 Re: Relaxare pe poteci de munte Iti recomand cu caldura o bucatica din creasta Fagarasului, mai precis portiunea de la Balea Lac pana la Podragu. - lumina: frontala buna, lanterna buna, ceva ce tine la tavaleala si la ploaie. - primus pe gaz sau benzina, peste 2000 de metri recomandabil pe benzina De calitatea echipamentului depinde succesul iesirii tale in natura. Am fost martor la multe cazuri in care unii scoteau apa din cort iar altii jucau carti si trageau la masea pe ploaie torentiala. :x Mult noroc! :h5 :cort La cort nu prea imi fac probleme ca am avut parte de ceea ce ai zis mai sus... am tras `o rau de tot :x si pe la 1 dim a incept ploaia.Niste colegi de`ai mei au plecat la culcare si apoi s`au intors la mine ca nu stiau pe unde sa mai stea sa nu se mai ude :P mai trebe un set de ulcele si blide de aluminiu , si o lanterna frontala. De mana am una de 500 lumeni si este extraordinara. Urmeaza un rucsac bun , exemple de ceva bun daca stiti/aveti , dar doar ceva folosit de min 2-3 ori ca sa stim cu ce avem de`a face. :h5 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Mai 15, 2009 Partajează Postat Mai 15, 2009 Re: Relaxare pe poteci de munte Da, am uitat de rucsac :P ... Pentru ture scurte iti recomand unul pana in 60 de litri dar la ture de peste 3 zile nu strica unul de vreo 80. Ideea e ca din mare poti sa faci mic dar din mic mare... mai greu. Vezi sa fie din Cordura in cea mai mare parte, tridentii (cataramele) sa fie de firma si de buna calitate. In rest... cred ca pretul dicteaza si aici calitatea dar e bine sa mergi sa pui mana pe el. Orientativ te poti uita pe http://www.craimont.ro sau http://www.mormota.ro Ulcele de aluminiu sunt unele de la Primus (Ceaun 2,1l, oala 1,7l, tigaie care e si capac la ceaun si cleste ca sa le poti manevra) foarte usoare si practice. Se numeste PRimus Aluminium Classic Set dar nu l-am gasit pe la magazinele online. Am gasit doar Mini set ca aici: http://craimont.ro/vase_de_gatit_primus_set_vase_al_classic_mini_set_al_732690.html. Daca vrei, dau o tura prin Sibiu sa vad daca mai au setul de care ziceam (e sub 100ron din cate stiu eu). Frontala... aici eu zic asa: sa nu intre apa in ea, sa bata tare dar si slab (pentru conservarea energiei) si... sa-ti placa. Eu am un Myo XP de la Primus dar in 2 ani s-a dus naibii cablul si a trebuit s-o repar. O sa-mi cumpar asta: http://craimont.ro/lanterne_frontale_primus_lanterna_frontala_primelite_a.html dar nu vreau sa te influentez. Din cate stiu, Primus a rezolvat problema cablului la Myo XP deci e ok. Ideea sa cumperi una de firma cu led ca becul consuma mult desi da o lumina mai placuta. Succes si happy camping :be Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Mai 17, 2009 Autor Partajează Postat Mai 17, 2009 Re: Relaxare pe poteci de munte Multumesc mult pt sfaturi . :h5 Oale o sa caut peste tot pe la articole sportive , Decathlon sau alte locuri. In legatura cu laterna cred ca am gasit solutia :grin: , e un pic mai scumpa dar cred ca face toti banii , cealalta pe care o am e tot cu led cree si bate excelent. O sa caut un rucsac mai maricel care sa`l iau peste tot, nu avrea sa tin 2 in debara, ci unul si bun. Toate bune :hi ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Mai 17, 2009 Partajează Postat Mai 17, 2009 Re: Relaxare pe poteci de munte Ma bucur ca ti-au fost de folos aceste sfaturi. Lanterna e faina dar am doua intrebari: unde se gasesc acumulatori CR123 + incarcator, cum ii incarci cand esti cu masina (incarcator de masina?). Si cum o fixezi pe frunte cand ai caciula in cap (la munte o caciula e sfanta). Caciula cu cozoroc? :P Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Mai 19, 2009 Autor Partajează Postat Mai 19, 2009 Re: Relaxare pe poteci de munte Aici sa sti ca ai mare dreptate ... ma`bad :P :grin: am incurcat borcanele . Despre asta era vorba :h5 Si @Crysst mai avea una de genu` dar nu gasesc topicul slp ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Mai 19, 2009 Partajează Postat Mai 19, 2009 Re: Relaxare pe poteci de munte Frontalele de la Led Lenser arata foarte imbietor, mi-as lua si eu un H7 ca tare-mi mai face cu ochiul. Cum o procuri? Dai comanda pe site sau ti-o aduce cineva? Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Mai 19, 2009 Autor Partajează Postat Mai 19, 2009 Re: Relaxare pe poteci de munte Caut si eu sa mi`o trimita cineva ... momentan nu e nimic sigur, nu stiu ce o sa fac :sr daca gasesc ceva bun , fi sigur ca postez pt toata lumea :h5 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate