Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

knife & tool

Postări Recomandate

• 5 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 76
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

mi-am luat o scula perfecta pt iesiri

pana acum aveam la mine un cutit cu lama de 10-12 cm robust pt interventi de tot felul, un briceag subtire si taios pt mancare si o macheta de 40 cm lama cu acre sa tai cate o creanga rebela de pe traseu

acum am gasit o piesa care le uneste pe toate

este un kukri cu lama de 10 inci

este exact modelul din fotografie, e cu manerul din corn de bivol, este cu o lama groasa cam de 10mm facuta dintr-un arc de camion (am inteles eu). Avea 2 cutitase mici atasate, cu lama de cam 5 cm

avand in vedere ca erau prea mici, am inlocut lamele cutitaselor

acum am un cutitas cu lama de 10 cm f taioasa pt mancare, su unul cu lama de 7 cm din otel dur pt deschis conserve si treburi mai grosiere

kukri in sine e formidabil la cioplit, taiat crengi , iar otelul e de calitate f f buna si inca nu am reusit sa-l stirebesc sau tocesc in lemn, indiferent de esenta sau vechime

revin cu restul colectiei

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mi-am luat o scula perfecta pt iesiri

pana acum aveam la mine un cutit cu lama de 10-12 cm robust pt interventi de tot felul, un briceag subtire si taios pt mancare si o macheta de 40 cm lama cu acre sa tai cate o creanga rebela de pe traseu

acum am gasit o piesa care le uneste pe toate

este un kukri cu lama de 10 inci

este exact modelul din fotografie, e cu manerul din corn de bivol, este cu o lama groasa cam de 10mm facuta dintr-un arc de camion (am inteles eu). Avea 2 cutitase mici atasate, cu lama de cam 5 cm

avand in vedere ca erau prea mici, am inlocut lamele cutitaselor

acum am un cutitas cu lama de 10 cm f taioasa pt mancare, su unul cu lama de 7 cm din otel dur pt deschis conserve si treburi mai grosiere

kukri in sine e formidabil la cioplit, taiat crengi , iar otelul e de calitate f f buna si inca nu am reusit sa-l stirebesc sau tocesc in lemn, indiferent de esenta sau vechime

revin cu restul colectiei

*******************************************************************************************************

:shock: :rsp :grin: Foarte Tare, frate !... :h5

In viitor intentionez si eu sa-mi iau ceva tip maceta; foarte utila in orice situatie !... :twisted:

Asteptam si restul colectiei !... :sp :gr1 :sm

Link spre comentariu

sunt in deplasare...deci sunt scuzat pt lipsa de poze

despre maceta

am o maceta brazililiana pt jungla...subtire si lata, lama lunga si destul de usoara

am studiat mult pana sa iau kukri

am fost interesat de tot ce se putea folosi

am vrut sa fac o paranfa (am si facut-o de fapt), dar are unele probleme cand vrei sa o cari cu tine

am citit de pe net care sunt avantajele unui kukri

ei bine, clar e un cutit extrem de elaborat si are proprietati fantastice iar daca e bine fcut nu sunt dezavantaje

recomand cu caldura decat sa iei ceva porcarie de maceta chinezeasca sau braziliana

singura problema cu el este ca arata f bine si e o piesa care ar merita a o tin de colectie nu sa cioplesc cu ea in padure..dar asta e

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

mai bine mai tarziu

astea sunt ale mele

Link spre comentariu

inca cateva

si altele care nu le-am gasit de prin genti si dulapuri

Link spre comentariu

doar ma stii...

cam jumatate sunt la mine

sa nu uit

merci pt baioneta

ai vazut ca am o sora si ce bine se potrivesc

Link spre comentariu

Si ca sa continui on topic...

http://i169.photobucket.com/albums/u230/celcearestaff/PB300104.jpg......................

http://i169.photobucket.com/albums/u230/celcearestaff/PB300103.jpg

http://i169.photobucket.com/albums/u230/celcearestaff/PB300105.jpg

http://img219.imageshack.us/img219/3276/pb300107my8.jpg

http://i169.photobucket.com/albums/u230/celcearestaff/PB300108.jpg

Editat de Astral
I'm a rolling thunder ,pouring rain,i'm commin on like a hurricane
Link spre comentariu

M-am facut si eu o scula de taiat crengi, merge si la cele mai groase, daca

sunt verzi... Am vazut ca modelul, foarte vechi, exista si in catalogul

"Fiskars". Utilizatorii din vechime o foloseau, probabil, la multe altele.

...

Editat de Astral
ARO, oriunde, oricand...
Link spre comentariu

f f frumos dane

e o "sica" dacica

o sabie scurta de lupta caracteristica dacilor la fel ca faluxul , sabia lunga curbata ascutita tot pe partea interioara

sigur merge bine dar, cateva chestii daca-mi permiti

manerul pare cam incomod

sugerezi sa montezi un maner dintr-o bucata si cu batrea de capat mai groasa

un fel de trapez

eu as face manerul dintr-un capat de os cu partea mai subtire spre lama si partea mai groasa spre capat

va sta mai bine in mana si in primul rand va fi comod la lucru de lunga durata

in rest... f frumasa

Link spre comentariu

Da, e o sica sau mahaira. Falxul are 1,2 metri. Nu eu am conceput manerul ci stramosii. Sa stii ca e deosebit de comod! Eu am respectat

forma si dimensiunile modelului. Recunosc ca l-am ascutit prin alte mijloace, mai comode. Exista si mai mari, 48cm. N-am apucat sa fac inca gravurile de pe lama, trebuie sa-mi fac poansoanele, deci inca o vizita la muzeu...

ARO, oriunde, oricand...
Link spre comentariu

• 6 luni mai târziu...

Re: knife & tool

ala rex apelgate e fantastic

bou am fost ca nu am dat banu cand era in mana la mine...

f bune bricege

Link spre comentariu

ala rex apelgate e fantastic

bou am fost ca nu am dat banu cand era in mana la mine...

f bune bricege

_______________________________________________________________________________________________________________

1.Ai dreptate, batranul Rex a fost un meserias adevarat

http://www.americancombatives.com/aci/i ... -applegate :rsp

2.Oricum nici 06 Automatic nu-i de lepadat... :roll: 8) :grin:

http://www.ustacticalsupply.com/index.a ... ProdID=527

http://www.knifemart.com/details.asp?pr ... 8&path=1,8

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
Vizitator koala

Astazi am intrat in posesia cutitului Ray-outdoor facut de colegul nostru soimu' ... mai fratilor, este o scula deosebit de frumoasa, ingrijit lucrata si foarte solid inchegata ... sunt foarte multumit si fericit ca am pus mana pe asa ceva ... lama este incredibil de groasa [ cei 7 mm grosime par a fi mult mai multi :grin: ] ... maner de corn si teaca din piele zdravana ... un cutit mare si greu, ce nu trebuie sa lipseasca din arsenalul "de iesit la padure" ... i-am si gasit un nume cred eu sugestiv : the big

Merci soimu' !

PS : Am atasat si cateva poze ... va arat si celelalte 2 cutite ale mele, the smart & the ugly :ha: :

- un LaGuiole frantuzesc, lucrat manual - cu lama ingusta, maner din corn de vaca

- un briceag [ no-name cred ] - cu lama scurta si foarte lata, maner din lemn

Link spre comentariu

cutit de lupta ...

sa-ti zic eu, cica nu mai e problema in Giorgia... pericolul a trecut

dar cine stie... poate ca trebuie... :grin:

arata f bine si foarte potrivit pentru ce a fost facut

cred ca problema la Gerber este doar ca nu sunt (sau cel putin nu cunosc eu) lame cu tais mai fin, toate sunt lasate de 1,5-2 mm in grosime apoi brusc se ascut sub unghi mare pt tais

nu acelasi lucru este la extrema ratio, care desi sunt mai scumpe, par net superioare fata de gerber...si din acest punct de vedere... asta vorbind de cutite militare

este o parere personala, poate ma insel

Link spre comentariu

Soimu', de la mine numai... :grin: :rsp :rsp :rsp

Unul din putinii Oameni care stie ce spune si nu "bate campii la modul voios"... :grin: :h5

Cu extrema ratio m-ai "Dovedit" / Biruit, nu stiam de ei, desi sunt Super Tari... :roll: :grin:

Maine, sper sa iau un KA-BAR USMC... :grin: :banana

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare