pepi3103 Postat Septembrie 16, 2008 Partajează Postat Septembrie 16, 2008 Re: knife & tool M-ati pus cu botul pe labe,,,io nu stiam decat de cutitele de bucatarie. Da voi marii colectionari de cutite,o "brisca peste" nu aveti prin colectie? Asta era un briceag facut de comunisti cu manerul in forma de peste,toata lumea in Ardeal i zicea,,,brisca peste,,,! Mas c,,a pa mine sa vad unu'n offroad cu o brisca de aia!! Jos palaria(clopu') colectionarilor de asa ceva! Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sorin Pintea Postat Octombrie 30, 2008 Partajează Postat Octombrie 30, 2008 Re: knife & tool Soimu', de la mine numai... :grin: :rsp :rsp :rsp Unul din putinii Oameni care stie ce spune si nu "bate campii la modul voios"... :grin: :h5 Cu extrema ratio m-ai "Dovedit" / Biruit, nu stiam de ei, desi sunt Super Tari... :roll: :grin: Maine, sper sa iau un KA-BAR USMC... :grin: :banana Ai dreptate mugur colegul nostru Soimu stie ce face Am si eu un cutit facut de el,Super multumit. Merci mult soimule. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Light Postat Noiembrie 5, 2008 Partajează Postat Noiembrie 5, 2008 Re: knife & tool my tool :grin: http://www.sogknives.com/store/SE-37.html mai am si asa ceva dar este mult mai slab http://sogknives.com/store/F03T.html Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Figo Postat Noiembrie 8, 2008 Partajează Postat Noiembrie 8, 2008 Re: knife & tool Multzam Soimule !!!!!!!!! :grin: :grin: :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Noiembrie 9, 2008 Partajează Postat Noiembrie 9, 2008 Re: knife & tool Unul dintre cutite este opera colegului nostru, soimu, cutit ce poate sta oricand alaturi de cele facute de firme cu renume. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
svejk Postat Noiembrie 9, 2008 Partajează Postat Noiembrie 9, 2008 Re: knife & tool 'da ce cutzitatzi 'mneavoastra? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Noiembrie 9, 2008 Partajează Postat Noiembrie 9, 2008 Re: knife & tool fire de par ! Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Light Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Re: knife & tool 'da ce cutzitatzi 'mneavoastra? pai un exemplu ar fi asta.. http://img218.imageshack.us/img218/6355/dsc06284rd0.jpg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Re: knife & tool Ce marca e cutitul de pe porc? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Re: knife & tool Ce marca e cutitul de pe porc? Si cate kile avea porcul? :ha: :ha: Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Light Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Re: knife & tool Ce marca e cutitul de pe porc? SOG iar porcu' peste 100kg. cine a stat sa-l cantareasca :grin: http://img155.imageshack.us/img155/5894/dsc06391oh2.jpg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Re: knife & tool Ce marca e cutitul de pe porc? Si cate kile avea porcul? :ha: :ha: :ha: :ha: :ha: Da` mie chiar mi-a placut scula de sacrificiu! Ca de porc...manca-i-as soricu` lui ! :ha: :ha: :ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Re: knife & tool SOG e o firma formata de veterani ai marinei americane care au incercat sa acopere un segment din piata cutitelor si a multifunctionalelor cu aplicatii militare probabil ca acest model este cel mai cunoscut cutit al firmei sog, fiind si preferatul trupelor de elita navy seal este un cutit militar destinat in special pentru lupta si pentru a fi folosit in medii foarte corozive (apa de mare) e o piesa de rezistenta, asta e sigur forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Light Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Re: knife & tool Ce imi place cel mai mult la el este ca indiferent de cat de multa grasime (untura) a fost pe maner (si a fost)aderenta in mana nu a fost afectata! Excelent la lucru! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator wolff Postat Ianuarie 16, 2009 Partajează Postat Ianuarie 16, 2009 Re: knife & tool Am intrat astazi in posesia unui tanto de la Soimu'. Mare artist!! De maxima senzatie piesa. Simpla si grea. Se simte bine in mana( tantoul)! Problema este ca ar trebui sa fie un cadou pentru sotie dar....... :roll: ......parca nu i l-as mai da.... E prea tare piesa! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator wolff Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 Re: knife & tool Am facut si niste poze ale acaretului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator wolff Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 Re: knife & tool inca o serie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 Re: knife & tool No deasta inca nu am vazut ... cutit sa faca striptis ... http://carunderconstruction.googlepages.com/headbang.gif I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator wolff Postat Ianuarie 28, 2009 Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 Re: knife & tool Baga-i si tu ceva banuti la bikini..... :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
moshu68 Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Re: knife & tool Frumoase scule! Cam de mult nu ati mai postat colectiile actualizate. Cu stima! :hi bau bau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Re: knife & tool am fosat placut surins de caliteatea otelului duritate foarte mare, pare un tais fin, un pic cam mic dar probabil facut special asa pt a nu se abuza de el atentie, otelul e DEOSEBIT de friabil si casant daca folosesti o piatra diamantata, se ascute usor si normal, CU ALTE GRESII E IMPOSIBIL nu stiu ce sa zic de gresiile diamantate falkniven am vazut gresie falkniven de pe care sa desprins stratul abraziv pe bucati mari, cred ca rasina cu care a fost lipit nu a facut priza am folosit de la arcuri-cutite greii diamantate dinalea scumpe 110 ron parca, si dupa fix 3 lame le-am aruncat, lamele de pulbere metalurgica ce le-am facut eu pulberea metalurgica e super...dar are destule dezavantaje ia briceagul, dar mai cauta variante de gresii diamantate ps, orice greie diamantata folosesti... si f fin face tasul cam dur si neterminat, dar asta e, ai pulbere forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Re: knife & tool Crezi ca ar fi mai bun sau mai practic unul tot de la Fallkniven din otel 3g? obsev ca sunt si mai scumpe,in schimb au lama mai mare! Grea decizie.... poate ma sfatuiesti de unde sa cumpar piatra de ascutit o sa incerc sa gasesc ceva la pret decent 3g e altceva de fapt poate ar fi mai bine sa ne spui la ce vrei sa il folosesti, ca daca vrei unu pt uz normal probabil ca un victorinox e perfect daca vrei de autoaparare iti trebuie altceva daca vrei sa "tai capatul la trabuc" iti trebuie ceva cu mult mai stilat si foarte deosebit deci ce vrei sa faci cu el? forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator tatucu Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Re: knife & tool Crezi ca ar fi mai bun sau mai practic unul tot de la Fallkniven din otel 3g? obsev ca sunt si mai scumpe,in schimb au lama mai mare! Grea decizie.... poate ma sfatuiesti de unde sa cumpar piatra de ascutit o sa incerc sa gasesc ceva la pret decent 3g e altceva de fapt poate ar fi mai bine sa ne spui la ce vrei sa il folosesti, ca daca vrei unu pt uz normal probabil ca un victorinox e perfect daca vrei de autoaparare iti trebuie altceva daca vrei sa "tai capatul la trabuc" iti trebuie ceva cu mult mai stilat si foarte deosebit deci ce vrei sa faci cu el? Sa il am in buzunar mai tot timpul.pe scurt sa fie bun la toate. de la taiatul suncii,taiat diferite materiale,cioplit,etc. De aceea taisul vreau sa fie rezistent si bine ascutit. nu vreau un briceag multifunctional.am patent si surubelnita in lada de scule si daca ai un briceag ascutit nu ai nevoie de forfecuta.Plus ca-mi place si ceva mai stilat cu toate ca nu fumez trabucuri! Ce sa fie 3G sau pulbere? taisul sigur rezista mai bine la pulbere,dar cred ca 3g-ul se ascute mai bine (un tais mai fin) sau nu? Lumineaza-ma domnu Soimu' ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Re: knife & tool dupa ANI de discutii in contradictoriu cu persoane FOARTE avizate, am ajuns sa cedez si eu si sa nu mai fug dupa hrc un 59-61 hrc e arhisuficient pentru orice lama la o lama mare e de preferat un 59 pentru a fi mai elastica, la o lama de 10 cm sau putin mai mare merge un 60, 61 e arhisuficent ce e f f important, materailu conteaza ce rezistenta are taisul, 2 sau 3 materiale diferite, cu acelasi unghi de ascutire si cu EXACT aceeasi duritate, pot s andifere enorm rezistenta taisului cand discutam de duritati mai mari, ce e peste un 61 hrc, este duritate in detrimentul rezistentei, aici apar fisuri, ciobituri, rupturi de varf, crapari ale lamei la jonctiunea cu manerul, dificultati majore la ascutire si , paradoxal, rezistenta mai mica a tasiului cum? pai taisul fin tinde sa se sfarme cand e folosit in lucruri mai dure sau cu flambari laterale, nu mult, aproape de neobservat ce strat subtire se rupe, dar constati c anu mai taie asa ca, NU faceti aceeasi gresala ca si mine, sa fugiti dupa hrc mare, cautati un otel DE CALITATE calit pe la 60-61 hrc, medie superioara care da avantaje maxime desigur, o pulbere metalurgica va tine in teste de taiere muuult mai mult ca si un d2, care tine de cam 3 ori mai mult ca si un VG10, care tine cam de 2 ori mai mult ca un 440C sau un ATS34 ...si toate la aceeasi duritate si acelasi unghi de ascutire ce spuneti de asta???? forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Noiembrie 8, 2009 Partajează Postat Noiembrie 8, 2009 Re: knife & tool Vazand ca sunt oameni foarte priceputi intr-ale cutitelor pe-aici, imi permit sa pun si eu o intrebare la finalul acestui post. Sunt om "de munte" si de aceea mult timp, mai ales vara, sunt plecat pe coclauri. Folosesc de regula un multitool (Leatherman) pentru chestii marunte, un Dick sau Rapala pentru procesat mancarea, filetat, maruntit, etc, si o maceta Tramontina pentru taiat lemne (rezista cu eroism desi timp de mai bine de doi ani aproape mi-am "batut joc" de ea, eu si altii care au folosit-o). A, sa nu uit, mai am totdeauna un Opinel la mine, nr.12, cu lama din otel carbon. Buba e ca nu am un cutit mediu, "de vanatoare" cum se zice, pe care sa-l folosesc la cioplit, taiat lucruri mai tari, de fapt bun la tot ceea ce nu pot sa fac cu ce am deja in dotare. Pana-n vara viitoare musai sa-mi cumpar unul dar nu pot sa ma hotarasc. Bugetul ar fi de 3-400 RON si pana acum mi-au placut foarte mult cutitele japoneze Kanetsune si cele facute de norvegienii de la Helle. Totusi, din multitudinea de oteluri si modele mi-e cam greu sa ma hotarasc si poate ma ajutati voi. Nu am probleme daca cutitul nu e "de firma" (felicitari soimule pentru cutitele pe care le faci)., ideea e sa fie bun si relativ ieftin. Va multumesc anticipat :h5 Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate