Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

RAV4 - "Unde mergi cu SUV-ul, la Mall?..."

Vizitator nest

Postări Recomandate

Vizitator nest

Citeam intr-un articol englezesc ca in jur de 90% dintre posesorii de masini cu tractiune 4x4 nu parasesc niciodata asfaltul...Pacat.

Mare pacat sa nu pui la treaba o masina creata si pentru cate o escapada in afara soselei, sa vezi ce poate si, mai ales, ce nu poate. Practic sa o cunosti, sa o intelegi si sa stii cum sa "te porti cu ea".

Mai sunt posesori de RAV4 amatori de iesiri pe coclauri?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: RAV4 - "Unde mergi cu SUV-ul, la Mall?..."

Mai trist mi se pare arogantza cu care se uita unii la cei cu SUV-uri .... :P

Desi unele asa-zise SUV-uri sint mai capabile decat consacratele japoneze...

Sper sa te duca peste tot pe unde-ti propui RAV4-ul....

Link spre comentariu

Nu e chiar asa. NU o sa merg niciodata cu Renault Koleos (cu toate ca poate ceva si asta) pe unde merg cu lada Niva. NNu se pot compara. Fiecare e facut pentru altceva. MUlte dintre ele nu sunt masini rele deloc. RAV- 4 e chiar fainuta masina.

Link spre comentariu

vladruse, la ce te referi? Cand spui aroganta?

cretu - tocmai din aceasta cauza, denumita in continuare "cererea pietei" producatorii fac SUVuri de plastic din ce in ce mai multe, in toate marimile... avem SUV-uri compacte, SUV-uri medii, SUV-uri full-size, etc.

In occident exista un "fenomen" - "mama duce copii la scoala"... si pentru "siguranta" mama vrea SUV... Plus bling, tunning, rap si hip-hop, anumite nevoie masculine de compensare, si multe alte motive. Din cauza asta vanzarea de SUV-uri a crescut exponential. Doar ca pe toti cei din categoriile de mai sus nici nu-i intereseaza off-roadul. E pacat. Din mai multe motive.

NU ai nevoie de o masina mare, ca sa fie o masina sigura. Dar va consuma mai mult, va ocupa mai mult loc, va costa mai mult, si va genera mai multa poluare pentru a fi produsa. In 80% din cazuri, o masina mai mica ar fi facut tot ceea ce face si cea "mare".

De ce cred eu ca e pacat? Pentru ca la o alta scara, e ca si cum ai merge cu un camion prin oras, in loc sa mergi cu un SUV, pentru ca un camion e mai sigur, ai spatiu, si are si 8x8 "daca ai nevoie". Aceeasi chestie doar ca SUV in loc de camion si masina normala in loc de SUV... Sau altfel zis e risipa...

Alt motiv pentru care e pacat, e faptul ca din cauza "pietei" nu prea se mai cauta si nu prea se mai fac masini de teren adevarate. Vezi exemplu Toyota care s-a lasat de chestia asta. Laudabil e faptul ca vechea serie 70 se mai produce... insa "mainstream" fac doar IFS.

RAV4 e o masina buna, despre Koleos nu ma pronunt pentru ca nu stiu, insa mai mult de un forestier (ceea ce face si un Logan) nu poti aborda cu ele. Avantajul daca ninge putin pe forestier sau daca ploua, le "vine mai usor" decat Loganului.

Ca o mica incheiere... (vladruse fara nici o suparare sau aluzie personala), daca trec pe langa un ML la volanu cazanului meu de ARO, oricum stiu ca daca intram in padure... Poate chestia asta se traduce in "aroganta" sau in "vulpea care nu ajunge la struguri"... insa nu cred ca de fapt e asta... cel putin imi place sa cred ca nu la mine. Daca am fi mai pe aproape te-as invita la o plimbare, apreciez enorm flansele pe care le-ai facut sa inalti putin MLul....

Link spre comentariu

Cand am zis aroganta m-am referit la unii care cred ca daca nu ai Land Cruiser, Patrol sau Pajero nu ai ce cauta in teren...M-am lovit de raceala asta uneori....

Nu-i suparare :p .....doar ca singurul avantaj al ARO-ului (daca nu-i modificat ?!?) este garda la sol....ca in rest sa stii ca n-are nici o sansa in fata meleului (generatia veche)....Model la care doar garda la sol il dezavantajeaza si incaltarile.....dar ai vazut ca astea se pot remedia...

Link spre comentariu

Totusi Focsani nu e foarte departe, stii locuri bune de dat pe acolo pe la tine?

ML-ul nu a fost gandit ca masina de teren, si nici multe alte SUVuri... Problema majora pe care o ai tu la ML nu e doar garda la sol (pe care ai rezolvat-o) sau incaltarile (obligatorii pentru off-road), ci si alte aspecte. Unghiurile de atac/degajare si unghiul central, plus barile stabilizatoare nu sunt perfecte pentru off-road, si nu in ultimul rand, flexul suspensiei... sau cat de mult poate cobora o roata... la tine nu prea mult, ai vazut pe filmuletul tau ca ai ramas cu roata stanga spate in aer.

Daca un SUV ar avea cursa suspensiei destul de lunga incat sa se descurce bine in offroad, atunci nu ar mai avea performante bune pe sosea, ori cum 90% din utilizatori cauta doar sosea...

Un Patrol sau un LandCruiser (cu punti rigide) ofera mult mult mai multe posibilitati de modificari, inaltari, suspensii etc... si au sasiu, ceea ce daca nu ma insel ML-ul nu are...

Link spre comentariu

Koleosu, sincer l-am luat pt ca o vrut nevasta. O vrut maisina mai mare pt ca face naveta saptamanal cu aia mica. Intr-un an, meganu e varza pe drumul deva-Tarnaveni. Asa ca, mi-o ramas mie ca sa-l duc la reparat si sa-l folosesc la munca. Niva, drept urmare o tin doar pt iesiri 9asa cum am reusit sa fac azi una scurta in zona).

Koleosu nu e masina de off-road, dar, pe drumuri forestiere mere. Si nu mere rau deloc. Dar, cum e noua, ma doare pe mine inima sa il bag. Il tin doar pt drumuri lungi si naveta nevestei. La 19000 de epuroi, nu e rau. Niciodata nu poti compara un SUV (oricum coleosu nu intra in categoria suv) cu o masina care gusta noroiu. Consumu nu e chiar asa de mare, iar, poluarea, e mult mai mica decat la multe alte masini.

Chestia ca unii isi iau masina mare ca sa se dea pe corso, e problema lor. E ca un Samurai pe care il tot vad prin Deva. E boboc facuta masina. Iti da impresia ca poate face orice. Dar, nu e asa. Vede doar asfalt si centru orasului. Ca a beleasca lumea ochii. Ei, aia nu e masina. E doar o jucarie si atat

Link spre comentariu

vladruse, la ce te referi? Cand spui aroganta?

cretu - tocmai din aceasta cauza, denumita in continuare "cererea pietei" producatorii fac SUVuri de plastic din ce in ce mai multe, in toate marimile... avem SUV-uri compacte, SUV-uri medii, SUV-uri full-size, etc.

In occident exista un "fenomen" - "mama duce copii la scoala"... si pentru "siguranta" mama vrea SUV... Plus bling, tunning, rap si hip-hop, anumite nevoie masculine de compensare, si multe alte motive. Din cauza asta vanzarea de SUV-uri a crescut exponential. Doar ca pe toti cei din categoriile de mai sus nici nu-i intereseaza off-roadul. E pacat. Din mai multe motive.

NU ai nevoie de o masina mare, ca sa fie o masina sigura. Dar va consuma mai mult, va ocupa mai mult loc, va costa mai mult, si va genera mai multa poluare pentru a fi produsa. In 80% din cazuri, o masina mai mica ar fi facut tot ceea ce face si cea "mare".

De ce cred eu ca e pacat? Pentru ca la o alta scara, e ca si cum ai merge cu un camion prin oras, in loc sa mergi cu un SUV, pentru ca un camion e mai sigur, ai spatiu, si are si 8x8 "daca ai nevoie". Aceeasi chestie doar ca SUV in loc de camion si masina normala in loc de SUV... Sau altfel zis e risipa...

Alt motiv pentru care e pacat, e faptul ca din cauza "pietei" nu prea se mai cauta si nu prea se mai fac masini de teren adevarate. Vezi exemplu Toyota care s-a lasat de chestia asta. Laudabil e faptul ca vechea serie 70 se mai produce... insa "mainstream" fac doar IFS.

RAV4 e o masina buna, despre Koleos nu ma pronunt pentru ca nu stiu, insa mai mult de un forestier (ceea ce face si un Logan) nu poti aborda cu ele. Avantajul daca ninge putin pe forestier sau daca ploua, le "vine mai usor" decat Loganului.

Ca o mica incheiere... (vladruse fara nici o suparare sau aluzie personala), daca trec pe langa un ML la volanu cazanului meu de ARO, oricum stiu ca daca intram in padure... Poate chestia asta se traduce in "aroganta" sau in "vulpea care nu ajunge la struguri"... insa nu cred ca de fapt e asta... cel putin imi place sa cred ca nu la mine. Daca am fi mai pe aproape te-as invita la o plimbare, apreciez enorm flansele pe care le-ai facut sa inalti putin MLul....

Ca mare dreptate ai... . SUV-urile sint acum in moda. Toate sotiile de avocati si de stomatologi de pe aici au asa ceva. De obicei le vezi in oras dimineata intre 8 si 11 de cind isi duc copii la gradinita/scoala pina termina cu "shopping-ul".

Se gaseste de cumparat pina si noroi in flacoane, cu care iti stropesti masina (SUV-ul), si cind vii acasa, dai vecinilor impresia ca esti un om activ, ai fost in "teren". Trebuie mentionat ca noroiul respectiv este filtrat si nu contine particole care sa zgirie vopseaua masinii. Este adus dintr-o anume loc dintr-o padure mlastinoasa din Anglia. Singurul din lume "omologat". Folosirea oricarui "namol contrafacut", duce la anularea garantiei la vopsea. :ha:

Aroganta incolo, aroganta incoace, daca vrei "aratura", i-ati tractor! slp

PATROLATOR

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Totusi Focsani nu e foarte departe, stii locuri bune de dat pe acolo pe la tine?

ML-ul nu a fost gandit ca masina de teren, si nici multe alte SUVuri... Problema majora pe care o ai tu la ML nu e doar garda la sol (pe care ai rezolvat-o) sau incaltarile (obligatorii pentru off-road), ci si alte aspecte. Unghiurile de atac/degajare si unghiul central, plus barile stabilizatoare nu sunt perfecte pentru off-road, si nu in ultimul rand, flexul suspensiei... sau cat de mult poate cobora o roata... la tine nu prea mult, ai vazut pe filmuletul tau ca ai ramas cu roata stanga spate in aer.

Daca un SUV ar avea cursa suspensiei destul de lunga incat sa se descurce bine in offroad, atunci nu ar mai avea performante bune pe sosea, ori cum 90% din utilizatori cauta doar sosea...

Un Patrol sau un LandCruiser (cu punti rigide) ofera mult mult mai multe posibilitati de modificari, inaltari, suspensii etc... si au sasiu, ceea ce daca nu ma insel ML-ul nu are...

1. Locuri de dat sint extraordinar de multe, acum depinde ce anume vrei....Muntii Vrancei sint foarte mari, se gasesc trasee pentru toate gusturile, mii de hectare de padure virgina. Daca ajungi in zona, da un semn. La 200km nu-i departe de Iasi. Daca arunci o privire pe harta, in comuna Nereju ma gasesti in weekend..de acolo incepe raiul forestierelor...

2. Nu stii prea multe despre ML (seria W163). E pe sasiu separat si are reductor. Cursa suspensiei este ceva mai mica, dar oricum nu vorbim de masini modificate...gen Toyote sau Patroale...

3. Pe gramada aia de moloz pe care m-am urcat ramanea cu o roata in aer orice masina nemodificata, era prea inalta pentru orisice punte rigida sa mentina roata la sol. Repet...nemodificate.

N-am masurat unghiurile atac/degajare acum dar cred ca sint mai bune ca la LandCruiser/Patrol/Pajero 5 usi...

Domnu Patrolator, off-road-ul e de mai multe feluri (dificultate). poate pentru unii este suficient sa ajunga pe drumuri forestiere mai desfundate sau mai putin desfundate. Poate nu toata lumea vrea sa se urce chiar printre stanci ....asta nu inseamna ca trebuie desconsiderati ei sau masinile lor...

Eu unul am vazut destule "tractoare" mai putin potente decat promitea aspectul lor...

Link spre comentariu

1. Locuri de dat sint extraordinar de multe, acum depinde ce anume vrei....Muntii Vrancei sint foarte mari, se gasesc trasee pentru toate gusturile, mii de hectare de padure virgina. Daca ajungi in zona, da un semn. La 200km nu-i departe de Iasi. Daca arunci o privire pe harta, in comuna Nereju ma gasesti in weekend..de acolo incepe raiul forestierelor...

2. Nu stii prea multe despre ML (seria W163). E pe sasiu separat si are reductor. Cursa suspensiei este ceva mai mica, dar oricum nu vorbim de masini modificate...gen Toyote sau Patroale...

3. Pe gramada aia de moloz pe care m-am urcat ramanea cu o roata in aer orice masina nemodificata, era prea inalta pentru orisice punte rigida sa mentina roata la sol. Repet...nemodificate.

N-am masurat unghiurile atac/degajare acum dar cred ca sint mai bune ca la LandCruiser/Patrol/Pajero 5 usi...

Domnu Patrolator, off-road-ul e de mai multe feluri (dificultate). poate pentru unii este suficient sa ajunga pe drumuri forestiere mai desfundate sau mai putin desfundate. Poate nu toata lumea vrea sa se urce chiar printre stanci ....asta nu inseamna ca trebuie desconsiderati ei sau masinile lor...

Eu unul am vazut destule "tractoare" mai putin potente decat promitea aspectul lor...

Nu era o "desconsiderare", si respect ambitia de a face offroad cu un SUV (e exact in genul meu- "nu exista probleme, doar provocari"). Vorbeam doar despre "pentru ce este conceputa o masina". Citeste pe "site-le" lui Mercedes pentru ce cerinte (si grupa de consumatori) a fost creeat si produs modelul ML. Clar, am mai spus-o, nimic nu-i imposibil, au fost "broscute" la Baja Rallye.

De asemenea stiu cum se traduce "Off-road": in afara soselei. Asta e chestie de interpretare si incepe de la trasul pe dreapta, cind una din roti paraseste asfaltul si atinge iarba, iar in "sus" nu sint limite... . Totusi cred ca pe forumul asta, cind se "pomeneste" de Off-road, nu cred ca e vorba de depasirea zonei asfaltate.

Cu stima

PATROLATOR

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Da, asta era ideea.Referitor si la titlul topicului, trebuie respectati toti cei care ies in natura cu ce au, mai capabil sau mai putin... :1

In ultimul timp, cu mici exceptii mai toti constructorii gandesc masinile pentru 90% asfalt....In afara de Patrol, Wrangler si G-class, mai toate ar trece mai degraba ca SUV-uri....

Despre forum, intr-adevar majoritatea au masini preparate, dar totusi se numeste club4x4 nu club-offroad-extrem....asa ca maxim :rsp pentru cei cu "cohones" care intra la scandal (cat pot ei de mare) si fara sapte trolii si cinci hi-lifturi si se scot din rahat singuri....

Link spre comentariu

Corect,zic eu ca cea mai importanta este iesirea in teren,natura...evadarea dintre betoane!Ca e Aro,Toyota,Lada...fiecare cu ce are si cat poate! Am avut si eu SUV si tare ma bucuram ca puteam face ceva mai mult decat cu un 4x2. Rav4(model '98) mi s-a parut destul de capabil mai ales ca avea si diferential blocabil.

"Cretu", sa stii ca am avut ocazia sa fac ce vreau cu un Koleos(am un prieten ce lucreaza la Renault) si l-am scos intr-un drive test pe unde am vrut eu...masina era asigurata asa ca n-am iertat-o! Pot spune ca mi-a placut pt un SUV,au fost pante la 40 de grade,santuri,noroaie...nu ne-a dezamagit.Koleos are aceeasi platforma ca si Nissan Xtrail si aceleasi sisteme(diff lock,hill assist,etc),deci e ok.

Link spre comentariu

Off-road cu forestier, expeditii si plimbari prin munti deja e super, si sunt multe trase abordabile si de SUV-uri... inclusiv RAV4, sau ML.

Parerea mea e ca un SUV de bun simt (compact, sau maxim mediu) care e folosit si in mod 4x4, si pe un noroi si un forestier, si eventual si cu cauciucuri adecvate e super! Daca in schimb nu vede decat Mall-ul si asfaltul, atunci e pacat, dar asta e! Asta vrea piata...

In aceasta ordine de idei, apreciez foarte mult pe vladruse care a facut din ML-ul sau o masina mult mai buna, in ceea ce priveste "off-roadul"... in acceptiunea definitie data de Patrolator.

Partea a doua a medaliei, ce ziceam eu e ca diferite masini au diferite capabilitati, si diferite abilitati de a fi modificate, pentru a imbunatati performantele off-road... RAV4 e puternic limitat, iar ML e si el destul de limitat, de aceea un Patrol sau un Land Cruiser (de garda veche) sunt "mai bune" pentru ca pot fi mai lesne modificate.

De exemplu, tot mi se pare cursa suspensiei la ML mica... masini care standard au fost gandite pentru mai mult noroi, au cursa mai mare, chiar si ne-modificate. Par example, G, Wrangler, Defender, etc. Iar daca unghiul de atac e mai bun decat al unui Land Cruiser 200, nu e mai bun decat al unui Land Cruiser LJ70... chiar si stock. Sau al unui Patrol...

Oricum, ma repet, te apreciez - ai facut ce puteai din ML, si il folosesti la maxim! (Eu as da jos bull-barul si pragurile de inox, dar pentru ce vrei tu de la ea cred ca e ok si cu ele pe masina)

Link spre comentariu

"La 19000 de epuroi, nu e rau." ????

la 18k iti iei acum defender 90 nou, frelanderul pe la vreo 17.500euro, mitsumi, etc sau multe alte masini cu traditie in 4x4, masini testate in timp...nu am mai zis de toyote ca acolo la pretul ala intra doar camionetele

nu compar kalosu cu defender....dar cu xtrail sau cu frelanderul...dar daca tot iei un suv ma gandesc ca la bani aia poate gasesti ceva mai fiabil si testat in timp....

mi se pare enorm de mult pt un renault...dar poate gresesc.

isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120
Link spre comentariu

Vizitator nest

Ma gandesc la un aspect...Am avut retineri in a ma inscrie in club 4x4, tocmai datorita acestui lucru: frate, nu ai ce cauta cu masinuta asta pe coclauri. Cineva a punctat bine: sunt coclauri mici si unele mai mari. Fiecare intra pe unde vrea cu masina - deh, de iesit, iese cine poate:):):) Este mai mult decat clar ca nu are niciun rost sa incerci sa urci muntele cu RAV-ul, insa o plimbare prin padure este chiar reconfortanta, dupa o saptamana in care esti huit de cap. TOT RESPECTUL pentru cei care au masini modificate, de off-road real, insa pentru mine deocamdata este un vis o astfel de masina. Din multe puncte de vedere, incepand financiar si terminand cu mecanica, la care mai am mult de invatat. In plus, cu masina asta trebuie sa fac de toate...E "multipurose"...Da, sa si duc copilul la gradinita, sa car bradul, sa fac piata, si din cand in cand sa mai si ies de pe asfalt...

Ce m-a convins sa ma inscriu in club4x4...Am fost la BORC si am ramas impresionat de omanenii pe care i-am vazut. "Oamenii astia chiar o fac din placere", mi-am zis, gandind cat inseamna cheltuiala in raport cu premiul, mai mult simbolic, al competitiei. Jos palaria!

Si o traire tare ciudata...Nu, nu mi-a venit sa urc RAV-ul pe Vf. Omu...:) Mi-am dat seama ca ma enervam degeaba cand gaseam o zgarietura pe masina, o ciupitura in parbriz, voma lui ala micu' pe bancheta din spate, etc...Masina este o unealta care te ajuta. Se strica, o repari. Simplu.

E grozav ca cei cu experienta si cu masini modificate ne impartasesc din cunostintele in domeniu. Sper sa nu se supere pe noi, cei cu masini "multipurpose", ca ne mai bagam si noi nasul pe ici, pe colo...Lasati-ne sa visam! :):):)

Link spre comentariu

Revenind la primul mesaj, eu cred ca procentul din Romania este mai mare decit cel din UK!

Vedeti cum au explodat in anii trecuti vinzarile de SUV-uri de la noi si nu in rindul oamenilor care stiu ce sa scoata dintr-o masina 4x4; pitipoance,manelisti,fotbalisti,etc, toti au masini care fac cit 4-5 de'ale noastre , care mai iubesc si noroiul. Raduleasca' se lauda ca are colectie de Cayenne-uri care mai de care mai potenta...altele au Range Rover; X5u', Q7-le si Meleu' sint in mai toate clipurile de pe Taraf TV...

Un exemplu mi-a fost dat de faptul ca in Germania vezi mult mai putine masini de genul asta decit la noi. Motivul? Neamtul munceste pentru bani mai mult decit ai nostri(mai vinzi un teren,mai o afacere cu statul,mai o teapa data unuia) si nu-si permite sa arunce 60-80-100 de mii asa, doar ca sa moara vecina'.Cred ca e vorba de o alta scara de valori pe care noi(ca natie) nu am atins-o inca.

RAV4 pare OK,mai ales daca esti familist,cuminte, chiar nu e nici bling-bling si nici manelistilor nu prea le place am impresia.

In dupa-amiaza asta era sa ma duc de 2-3 ori in ripa fiind echipat cu AT-uri(pe ploaie si teren clisos), cu reductor,CDL si altele. Ce ar fi facut un SUV de Mall pe acolo?

Pot doar sa-mi imaginez...

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Diferenta intre un Landcruiser sau Patrol nemodifcate si un ML este in primul rand ca au punti rigide, adica nu au foarte multe bucsi si pivoti si bascule care se strica/stramba repede. Si oricum si nemodificate au cursa suspensiei mai mare decat a ML-ului. Insa ML-ul intr-adevar are sasiu separat si reductor si este peste majoritatea suv-urilor la capacitatile off-road. Doar sa nu iti fie mila de el. Insa chiar nu are rost sa compari ML cu Landcruiser(variantele mai vechi) sau Patrol.

RAV4 nu ar fi chiar rau insa nu are reductor si astfel arzi ambreiajul repede la anumite abordari off-road.

Link spre comentariu

Problema cea mai mare a SUV-urilor in teren este cea a anvelopelor. Cum in padure, mai tot timpul gasesti sleauri pline de namol, te vezi obligat sa renunti la a merge mai departe ... cu anvelopele de strada. Daca vad un ML, X5, Q7, etc cu simexuri/15, eu personal am incredere ca poate merge bine ... daca nu ramane cumva suspendat. A doua problema ar mai fi lipsa reductorului. De cele mai multe ori, treapta I-a e prea "lunga" pentru a trece . Urmeaza cursa suspensiei, blocante, unghiuri de atac-degajare, reductii, etc. Parerea mea e ca SUV-urile sunt masini de strada, confortabile, cu sistem de tractiune integrala ce le avantajeaza in conditii de drum alunecos. Nu au prea multe in comun cu masinile de teren, care in general nu sunt confortabile, de multe ori nici prea spatioase nu sunt, dar au ditamai anvelopele si pot merge aproape oriunde .

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Diferenta intre un Landcruiser sau Patrol nemodifcate si un ML este in primul rand ca au punti rigide, adica nu au foarte multe bucsi si pivoti si bascule care se strica/stramba repede. Si oricum si nemodificate au cursa suspensiei mai mare decat a ML-ului. Insa ML-ul intr-adevar are sasiu separat si reductor si este peste majoritatea suv-urilor la capacitatile off-road. Doar sa nu iti fie mila de el. Insa chiar nu are rost sa compari ML cu Landcruiser(variantele mai vechi) sau Patrol.

RAV4 nu ar fi chiar rau insa nu are reductor si astfel arzi ambreiajul repede la anumite abordari off-road.

Intr-adevar,cursa suspensiei si barele stabilizatoare reprezinta "limitele" off-raod.

urmariti primele 30 de secunde pozitia rotilor fata de caroserie si sasiu.(masina e fara kit de inaltare sau body lift)

[youtube:1lpvaz8h]

[/youtube:1lpvaz8h]

gabi pas

Y60 - for ever

.....................

Link spre comentariu

@gabipas..........frate ORT..e PATROL nu are nevoie de filmulete... :ha: :ha:

P.S......cea mai buna masina e aia pe care o ai, nu exista alta in lume mai buna !!!! :h5

.....din colectia iarna-vara HAI CU SUVU...

Folosirea excesiva a tastaturii dauneaza grav off roadului.
Link spre comentariu

Am avut retineri in a ma inscrie in club 4x4, Fiecare intra pe unde vrea cu masina - deh, de iesit, iese cine poate:):)

Permite-mi sa te contrazic : Din cate iesiri sunt postate , din cate expeditii de 2-3 zile s`au facut de`a lungul timpului prin munti , ai vazut vreodata sa ramana careva in urma sau nescos de prin noroaie ?? :P Dar sper ca am inteles eu gresit si era doar o simpla gluma .. in rest .. toate bune :h5 :x

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

Vizitator nest

@plummer

Este doar o neintelegere, o interpretare prea imbarligata a ceea ce am scris...:) Era vorba despre SUV-uri de strada, nepregatite pentru ceva mai mult decat o plimbarica pe drum forestier nivelat ca in palma, bagate in hartoape de unde nu mai ies decat cu tractorul, si asta datorita faptului ca multi nu stiu sa se intinda cat le este plapuma. Faptul ca masina are tractiune integrala nu o face zeita. De asta vorbeam in primul post ca este bine sa iti cunosti masina, sa stii ce poate si mai ales ce nu poate. Uneori, pana nu dam cu capul nu invatam, insa!:)

Iar ceea ce ai pomenit, ca nimeni nu ramane in urma, asta este un lucru extrem de important - e bine sa nu plece o singura masina.

Retinerile pe care le-am avut au fost in legatura cu faptul ca sunt constient ca RAV4 nu are ce cauta pe trasee cu un grad de dificultate ridicat. Ma gandeam ca poate nu e locul meu aici. Multi au fost foarte deschisi, si le multumesc. Unii au strambat din nas. Daca deranjez, chiar si un singur membru, ma retrag si ma multumesc doar cu cititul! :)

Ideea de la care a pornit topicul era simpla: este pacat sa nu gusti din placerea pe care ti-o ofera o masina care ar putea ceva mai mult decat sa te duca la mall.

Ei, acum ca ai inteles ce am vrut sa zic, hai sa :x ! :)

Link spre comentariu

@plummer

1.Este doar o neintelegere, Iar ceea ce ai pomenit, ca nimeni nu ramane in urma, asta este un lucru extrem de important - e bine sa nu plece o singura masina.

2.Ma gandeam ca poate nu e locul meu aici. Multi au fost foarte deschisi, si le multumesc. Unii au strambat din nas. Daca deranjez, chiar si un singur membru, ma retrag si ma multumesc doar cu cititul! :)

3.Ideea de la care a pornit topicul era simpla: este pacat sa nu gusti din placerea pe care ti-o ofera o masina care ar putea ceva mai mult decat sa te duca la mall.

Ei, acum ca ai inteles ce am vrut sa zic, hai sa :x ! :)

1. Ma bucur ca ti`ai dat seama de oamenii care sunt aici si pe viitor daca ai nevoie de absolut orice , nu uita sa ceri ajutor.Cu siguranta se vor gasi oameni/prieteni care sa te ajute , indiferent cum,chiar si cu un sfat.La iesiri stai linistit ca nu ai nici o sansa ca sa ramai pe acolo (sa te distrezi singur )

2. Sa sti ca aici , ca peste tot in lumea asta , or sa fie si anumiti oameni care poate nu sunt de acord cu ideile/princpiile pe care mergi tu (asta e..nu le putem avea pe toate`n viata :P ) , poate or sa fie deranjati de anumite aspecte , dar nu cred ca asta e vreun motiv sa nu postezi . De asta suntem pe un forum , ca sa impartasim ideile pe care le avem, sa dezbatem subiecte care intereseaza pe toata lumea si nu in ultimul rand aici am gasit o mare familie, familia :cl care a ajutat membrii acestei comunitati ori de cate ori a fost cazul.

3. Aici ai dreptate , dar ce te faci cu toate pitzi , cu boticul roz si toace :as :top pana`n gat sau cu baietii de Dorobanti :fg1 :grin: (sper ca intelegeti despre cine vorbesc, nu jignesc pe nimeni din acea zona ) care au lanturi cat 2 des`te de`ale mele la gat si nu pot sa umble decat in suv prin oras ?? Astia`s oamenii : "n`am bani de casa , da am suv si vecinii din blocul de garsoniere de nefamilisti ma invidiaza ... cikalaka ciki cha " :P

Scuze de :off :smb ....toate bune :x

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

Tocmai m-am intors de la o plimbare la mall .... stau cam prost astia cu parcarea, aveau noroiu de juma de metru :

http://i447.photobucket.com/albums/qq196/vladruse/P1000971.jpg

http://i447.photobucket.com/albums/qq196/vladruse/P1000968.jpg

http://i447.photobucket.com/albums/qq196/vladruse/P1000969.jpg

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare