Vizitator nest Postat Iunie 1, 2009 Partajează Postat Iunie 1, 2009 Re: RAV4 - "Unde mergi cu SUV-ul, la Mall?..." :bannana :bannana :bannana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Iunie 1, 2009 Partajează Postat Iunie 1, 2009 Re: RAV4 - "Unde mergi cu SUV-ul, la Mall?..." Tot nu inteleg ce are lumea cu suv-urile,...ca nu merg unde mergem noi etc...pai nu sunt facute sa mearga pe acolo,...ganditi-va ce off road se face la nemti de exemplu,ce sa faca ei cu un patrol ca tractozaurul?si atunci constructorii auto de ce sa mai faca masini de teren cu tenta extrema cand un ML, sau Santa Fe se descurca si la o ferma?...ca asa vrem noi romanii sau altii care inca nu avem drum si in varf de munte?...eu zic ca nu. Acuma ca fitele depasesc nevoile sunt de acord ,si vb lu vstef,in loc sa te dai prin oras cu ceva auto mai mic,cu avantaj urban mai mare si te dai cu ditamai suv-ul ... asta e si nu avem ce face,dar de ce sa ''criticam'' pe cineva doar ca se duce la munte cu un suv,in loc sa il incurajam si sa acceptam asta,eu personal ii felicit pe acei care care folosesc un suv la iesiri montane,expeditii...etc,si sunt constienti ca atata ''stie'' masina si pana la urma asta vor si ei...o tura,un camping cu familia la munte...si poate chiar si o iesire soft alaturi de masini care ''se urca si pe casa''... :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan_tme12hb Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Re: RAV4 - "Unde mergi cu SUV-ul, la Mall?..." pt rav 4 (benzina , diesel ) recomand totusi doar asfaltul altfel e cam scump .....(costa ceva piesele la aceste masini) dieseleul 1CD SI 2AD CHIAR SI 1AD AU VOLANTA CU "MASA DUBLA "CEA MAI PROASTA ALEGERE... plus supensia este destul de subreda ... sa nu mai zic de casetele de directie de pe XA 3 care cad oricum ..dar mai daca le bagi in off..... oricum amjoritatea posesorilor de ravuri nu le-au cumparat pt off road ... sper ca nu am suparat pe nimeni ....credeti-ma chiar stiu despre ce este vb la aceste masini .... :grin: asculta....intreaba... intelege... apoi raspunde ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Re: RAV4 - "Unde mergi cu SUV-ul, la Mall?..." Desi conduc doar 4X4 de ani buni nu ma pot lauda ca sunt off-roader desi admir foarte mult fenomenul ( si-i invidiez pe cei ce au timp pentru a-l practica ) ! Conduc zi de zi un Ford Ranger , ca am multe drumuri forestiere de batut prin Apuseni dar mai am si un Touareg cu care ies cand nu trebuie sa car vreun butoi de motorina . :grin: Am invatat multe de la voi si de pe acest forum ( si inca mai invat ) dar dati-mi voie sa va spun ca am fost intr-o situatie cu Touaregul in care sunt convins 100% ca Rangerul nu facea fata ! Este vorba de un drum forestier inzapezit cu panta foarte mare , cu lanturi pe roti , cu reductorul cuplat , ESP-ul dezactivat , in care sistemul de distributie al fortei motrice pe cele 4 roti a facut minuni ! Caraia masina de o luau toti dracii , tragea roata stanga fata o fractiune de secunda , apoi roata spate dreapta si tot asa , iar masina inainta incet si sigur ! In spatele meu un amic cu un L200 a sapat cu rotile in zapada pana a ramas suspendat ! In concluzie nu chiar toate SUV-urile sunt rele ! P.S. Ce masina a castigat Dakarul ? :grin: Touareg off-course ! 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Re: RAV4 - "Unde mergi cu SUV-ul, la Mall?..." Desi conduc doar 4X4 de ani buni nu ma pot lauda ca sunt off-roader desi admir foarte mult fenomenul ( si-i invidiez pe cei ce au timp pentru a-l practica ) ! Conduc zi de zi un Ford Ranger , ca am multe drumuri forestiere de batut prin Apuseni dar mai am si un Touareg cu care ies cand nu trebuie sa car vreun butoi de motorina . :grin: Am invatat multe de la voi si de pe acest forum ( si inca mai invat ) dar dati-mi voie sa va spun ca am fost intr-o situatie cu Touaregul in care sunt convins 100% ca Rangerul nu facea fata ! Este vorba de un drum forestier inzapezit cu panta foarte mare , cu lanturi pe roti , cu reductorul cuplat , ESP-ul dezactivat , in care sistemul de distributie al fortei motrice pe cele 4 roti a facut minuni ! Caraia masina de o luau toti dracii , tragea roata stanga fata o fractiune de secunda , apoi roata spate dreapta si tot asa , iar masina inainta incet si sigur ! In spatele meu un amic cu un L200 a sapat cu rotile in zapada pana a ramas suspendat ! In concluzie nu chiar toate SUV-urile sunt rele ! P.S. Ce masina a castigat Dakarul ? :grin: Touareg off-course ! Masina de Dakar n-are nici o legatura cu cea de serie. La eficienta sistemelor electronice de gestiune a tractiunii 4x4 ai mare dreptate. Aici voi fi subiectiv si voi sustine ca sistemul Mercedes 4ETS e cel mai bun.... Oricum, ajuta mult de tot electronica, chiar si daca ai 3 diferentiale blocabile (G class) tot intra calculatorul si te scoate... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Re: RAV4 - "Unde mergi cu SUV-ul, la Mall?..." [ Aici voi fi subiectiv si voi sustine ca sistemul Mercedes 4ETS e cel mai bun.... .. Eu nu pot spune asta pana nu probez un ML ! Tu ai probat un Touareg ? 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Re: RAV4 - "Unde mergi cu SUV-ul, la Mall?..." [ Aici voi fi subiectiv si voi sustine ca sistemul Mercedes 4ETS e cel mai bun.... .. Eu nu pot spune asta pana nu probez un ML ! Tu ai probat un Touareg ? Da. Nu-i rau, insa.... Eu daca as avea de trecut printr-o zona nasoala rau, as alege oricand Touaregul in locul Rangerului... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Re: RAV4 - "Unde mergi cu SUV-ul, la Mall?..." Este mai bun Touaregul in offroad, mai ales varianta cu suspensie pneumatica si diferential blocabil spate. Am mers si cu Touareg si cu ML in "offroad" si am ramas placut surprins de ceea ce poate Touaregul V6 TDI cu suspensia ridicata la maxim. Touaregul este cam cel mai bun dintre SUV-uri la capitolul offroad. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Re: RAV4 - "Unde mergi cu SUV-ul, la Mall?..." Comparam mere cu pere. ML-ul generatia veche W163 nu are suspensie pneumatica si nici diferentiale blocabile, deci se poate compara cu un Touareg "chel". Pentru Touareg cu suspensie pneumatica rivalul e noul ML W164 , cu pachetul off-road, ce contine suspensie pneumatica (garda de 300mm parca..), reductor si blocante spate si central.... Colegul MMC de la Constanta detine asa ceva si va poate spune ce stie sa faca ML-ul.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Re: RAV4 - "Unde mergi cu SUV-ul, la Mall?..." Este mai bun Touaregul in offroad, mai ales varianta cu suspensie pneumatica si diferential blocabil spate. Am mers si cu Touareg si cu ML in "offroad" si am ramas placut surprins de ceea ce poate Touaregul V6 TDI cu suspensia ridicata la maxim. Touaregul este cam cel mai bun dintre SUV-uri la capitolul offroad. :h5 Ce spuneam eu de Dakar... :grin: Nici o masina din concernul Daimler-Benz nu reusit asta ! P.S. Sorry pentru off-topic , totusi suntem la rubrica Toyota ! 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Re: RAV4 - "Unde mergi cu SUV-ul, la Mall?..." Studiaza putin aici si mai vorbim dupa.... http://www.whnet.com/4x4/worldcup.html Dupa cum vezi acolo, vreo 4 ani la rand meleul a luat tot..la vremea lui. O sursa buna de inspiratie pentru VW cativa ani mai tarziu , nu ? Doar ca n-au copiat si sasiul separat.....pacat.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Re: RAV4 - "Unde mergi cu SUV-ul, la Mall?..." Asa este ! Jos palaria ! :h5 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Re: RAV4 - "Unde mergi cu SUV-ul, la Mall?..." ML nu a castigat niciodata Dakarul. A castigat alte concursuri. In 2000 Dakarul a fost castigat de Schlesser iar in anii urmatori de Mitsubishi pana in 2007. In 2009 a castigat VW. Mercedes a castigat Dakarul in 1983 cu un 280G. Dar nu conteaza asta prea mult, asa si Peugeot-Citroen au castigat Dakarul de 8 ori si nu sunt producatori de auto 4x4. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kess Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 Re: RAV4 - "Unde mergi cu SUV-ul, la Mall?..." ceea ce a castigat Mercedes este remarcabil dar din pacate nu reprezinta castigarea Dakar-ului. ML-ul mai mult ca sigur a fost inscris la clasa T2 - Marathon Trophy - sau cu alte cuvinte a castigat o subdiviziune a Dakarului sau a curselor de rally raid. Interesant este de vazut ce competitori a avut in respectiva clasa. In prezent, T2 este dominat clar de Toyota cu modelele LC 120 si LC 200. Range Rover Classic V8 The Dakar; a challenge for those who go - a dream for those who stay behind / Thierry Sabine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Iunie 5, 2009 Partajează Postat Iunie 5, 2009 Re: RAV4 - "Unde mergi cu SUV-ul, la Mall?..." Eu zic ca Dakar-ul este un alt gen de competitie, de unde rezultatele sunt neconcludente in discutia de fata. Eu zic ca SUV-urile si masinile cu traditie in offroad sunt 2 lucruri total diferite si nu are rost sa le incurcam, fiecare isi alege ce vrea, adaptanu-se la situatia lui .... Ce faci cu un offroad-er adevarat nu faci cu un SUV si invers...am vazut pozele de mai sus cu acel SUV cu putin noroi pe jante...e o gluma, nu ? Iar daca vrei sa atragi privirile...iesi cu un offroad-er adevarat in centrul orasului dupa o etapa de campionat si sigur vei atrage mai multe priviri....parerea mea, asta in situatia in care nu-ti plac manelele si esti cu pantaloni albi mulati. Numai bine. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Iunie 7, 2009 Partajează Postat Iunie 7, 2009 Re: RAV4 - "Unde mergi cu SUV-ul, la Mall?..." Ce faci cu un offroad-er adevarat nu faci cu un SUV si invers... Foarte adevarat !!! :h5 Sunt 100 % convins ca sunt multe situatiile unde un SUV nu trece din cauza ampatamentului mare si garzii la sol joase dar sunt si situatii unde un SUV trece ( in speta , pe zapada ) si un off-road adevarat nu trece. 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi pas Postat Iunie 7, 2009 Partajează Postat Iunie 7, 2009 Re: RAV4 - "Unde mergi cu SUV-ul, la Mall?..." ...sunt si situatii unde un SUV trece ( in speta , pe zapada ) si un off-road adevarat nu trece. :ha: :ha: :ha: ........ unde??? ........ :ha: :ha: :ha: ...un loc unde de cele mai multe ori un SUV trece si un off-road-er nu trece este ... parcarea subterana de la hipermarket.... :P gabi pas Y60 - for ever ..................... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Iunie 7, 2009 Partajează Postat Iunie 7, 2009 Re: RAV4 - "Unde mergi cu SUV-ul, la Mall?..." Dakar nu e off-road, e rally-raid si e o diferenta... Masina (ipotetica) de pe locul I din campionatul nostru n-ar avea sanse la Dakar, si nu se poate spune ca acea masina nu ar fi buna... la off-road. Doar ca cerintele sunt altele la rally raid... In primul rand suspensii independente versus punti rigide... fiecare cu ce e mai pretabil... Si nu exista situatii in afara unei sosele cu asfalt / parcari subterane unde un SUV sa bata un off-roader... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Iunie 8, 2009 Partajează Postat Iunie 8, 2009 Re: RAV4 - "Unde mergi cu SUV-ul, la Mall?..." ...am vazut pozele de mai sus cu acel SUV cu putin noroi pe jante...e o gluma, nu ? Daca tie ti se pare o gluma un noroi de vreo 40 cm, inseamna ca tu treci cu masinutza de la avatar prin noroaie de-un metru nu ?... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Iunie 8, 2009 Partajează Postat Iunie 8, 2009 Re: RAV4 - "Unde mergi cu SUV-ul, la Mall?..." ...am vazut pozele de mai sus cu acel SUV cu putin noroi pe jante...e o gluma, nu ? Daca tie ti se pare o gluma un noroi de vreo 40 cm, inseamna ca tu treci cu masinutza de la avatar prin noroaie de-un metru nu ?... Probabil Gabi Pas cu tank-ul lui este unul din aceia care se uita de sus cu dispret la cei cu SUV-uri si-i considera o rasa inferioara...sau poate ma insel... 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad Postat Iunie 10, 2009 Partajează Postat Iunie 10, 2009 Re: RAV4 - "Unde mergi cu SUV-ul, la Mall?..." ...am vazut pozele de mai sus cu acel SUV cu putin noroi pe jante...e o gluma, nu ? Daca tie ti se pare o gluma un noroi de vreo 40 cm, inseamna ca tu treci cu masinutza de la avatar prin noroaie de-un metru nu ?... Respectul meu pentru efort si rezultat! Dar cum ai reusit sa pastrezi caroseria asa de curata? Puch 280GE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Iunie 10, 2009 Partajează Postat Iunie 10, 2009 Re: RAV4 - "Unde mergi cu SUV-ul, la Mall?..." ...am vazut pozele de mai sus cu acel SUV cu putin noroi pe jante...e o gluma, nu ? Daca tie ti se pare o gluma un noroi de vreo 40 cm, inseamna ca tu treci cu masinutza de la avatar prin noroaie de-un metru nu ?... Respectul meu pentru efort si rezultat! Dar cum ai reusit sa pastrezi caroseria asa de curata? Mersi. Drumul forestier pana acolo a fost perfect uscat. In acea groapa curgea un firicel de apa, si de la trecerea taf-urilor s-a format o groapa cu noroi destul de mare.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iunie 10, 2009 Partajează Postat Iunie 10, 2009 Re: RAV4 - "Unde mergi cu SUV-ul, la Mall?..." ...am vazut pozele de mai sus cu acel SUV cu putin noroi pe jante...e o gluma, nu ? Daca tie ti se pare o gluma un noroi de vreo 40 cm, inseamna ca tu treci cu masinutza de la avatar prin noroaie de-un metru nu ?... Respectul meu pentru efort si rezultat! Dar cum ai reusit sa pastrezi caroseria asa de curata? Emurile, de regula, cind se cumpara de noi, au optiunea de asistenta optica extinsa. Daca o bifezi (ca nu e mult) masina este urmarita din satelit prin telescop de mare putere. Cind o murdaresti grav, cel mai apropiat dealer, trimite de urgenta o echipa care o face luna si bec (inclusiv polish). Le-o fi dat ceva spaga sa nu-i spele rotile. Dar tu ar trebui sa stii ca doar la geuri e invers. Acolo, odata pe luna si de trei ori pe pamint, trimit echipa sa o murdareasca. Sau tu nu ai luat masina de noua? I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Postat Iunie 10, 2009 Partajează Postat Iunie 10, 2009 Re: RAV4 - "Unde mergi cu SUV-ul, la Mall?..." Emurile, de regula, cind se cumpara de noi, au optiunea de asistenta optica extinsa. Daca o bifezi (ca nu e mult) masina este urmarita din satelit prin telescop de mare putere. Cind o murdaresti grav, cel mai apropiat dealer, trimite de urgenta o echipa care o face luna si bec (inclusiv polish). Le-o fi dat ceva spaga sa nu-i spele rotile. Dar tu ar trebui sa stii ca doar la geuri e invers. Acolo, odata pe luna si de trei ori pe pamint, trimit echipa sa o murdareasca. Sau tu nu ai luat masina de noua? Te-ai aruncat iar ca gaina cu gatu-n gard....am explicat mai sus... Sau daca vrei, explicatia adevarata, uite ma confesez: am domle 3 chinezi in portbagaj, ii platesc sa-mi lustruiasca inoxurile dupa fiecare balta....ce sa fac ? Ca vad ca n-am voie sa intru cu SUV-ul pe teritoriul masinilor 4x4 adevarate....... O sa cer voie de-acum incolo.... P.S. : Vad ca pe forum era nevoie de un suv-ist in care sa se dea cu pietre, dar nu tin minte sa fi cerut postul asta... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat Iunie 10, 2009 Partajează Postat Iunie 10, 2009 Re: RAV4 - "Unde mergi cu SUV-ul, la Mall?..." Emurile, de regula, cind se cumpara de noi, au optiunea de asistenta optica extinsa. Daca o bifezi (ca nu e mult) masina este urmarita din satelit prin telescop de mare putere. Cind o murdaresti grav, cel mai apropiat dealer, trimite de urgenta o echipa care o face luna si bec (inclusiv polish). Le-o fi dat ceva spaga sa nu-i spele rotile. Dar tu ar trebui sa stii ca doar la geuri e invers. Acolo, odata pe luna si de trei ori pe pamint, trimit echipa sa o murdareasca. Sau tu nu ai luat masina de noua? Te-ai aruncat iar ca gaina cu gatu-n gard....am explicat mai sus... Sau daca vrei, explicatia adevarata, uite ma confesez: am domle 3 chinezi in portbagaj, ii platesc sa-mi lustruiasca inoxurile dupa fiecare balta....ce sa fac ? Ca vad ca n-am voie sa intru cu SUV-ul pe teritoriul masinilor 4x4 adevarate....... O sa cer voie de-acum incolo.... P.S. : Vad ca pe forum era nevoie de un suv-ist in care sa se dea cu pietre, dar nu tin minte sa fi cerut postul asta... Citesc de ceva vreme postari in care apar conflicte intre posesori de masini 4x4 pe acest forum. Eu cred ca sunt mai multe categorii de offroaderi (sau posesori de agregat) pe-aici iar discutiile de acest gen nu-si au rostul. Sunt oameni care fac offroad de nevoie (de ex: vreau sa ajung acolo, musai sa ma noroiesc, rasplata va fi pe masura) Apoi mai sunt oameni care fac offroad de nevoie dar le si place (ex: merg pana acolo, ma aleg cu o experienta palpitanta si cu o priveliste superba la final). Si mai sunt si oameni carora placerea offroadului primeaza in fata scopului drumetiei in sine (ex: merg la noroaie pur si simplu, nu conteaza unde, sa vad ce pot eu + masina). Eu cred ca pe toti ne unesc cateva lucruri de fapt: fuga de cotidian, de banalitate ( fuga de betoane, de manelisti, de sefu', de job, de nevasta :ha: , de rate...), dragostea pentru natura, pasiunea pentru masinile 4x4.. Apoi, mai suntem impartiti din nou in functie de "bugetul" fiecaruia: Offroad cu masina personala, si singura. Offroad cu a x-spea masina personala, uneori neinmatriculata. Offroad cu masina de serviciu de care mi se rupe. Dar din nou, aceleasi lucruri ne tin adunati pe toti aici. Si poate datorita acestei "imparteli" unii nu-si permit sa faca offroad cat de mult ar vrea. Oricum, laudabil este faptul ca toti facem offroad, cat putem si cand putem. Unii in competitii crancene, altii de placere, altii de nevoie. Sau si una si alta :grin: De ras eu zic c-ar trebui sa radem de blonda cu SUV care se da cu ruj in mijlocul intersectiei (vazut pe viu), cocalarul cu jeep care asculta manele si a carui masina a vazut numai asfalt... si nu mai continui aici ca-i stiti si voi din trafic. Intr-un cuvant, nu cred ca e asa de important cat noroi ai pe masina (am vazut ca se poate cumpara ) e mai important ce ai in suflet si ce fel de om esti. Numai bine si sper ca n-am suparat pe nimeni. :h5 Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate