blueheart Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Salutare. Are cineva informatii de ultima ora in legatura cu starea acestor drumuri? "Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la politica e ca ajungi sa fii guvernat de cei ce-ti sunt inferiori" - Platon Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Re: Transalpina / Transfagarasan - de cand se pot traversa? Transfagarasanul se anunta deobicei la televizor, pe ala il deschid mai devreme ca acolo actioneaza cu utilaje. Transalpina ramane inchisa natural pana mai tarziu, ca in Urdele nici dracu' nu poate da cu plug. Portiunea Sebes-Obarsia Lotrului e sigur deschisa demult. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Re: Transalpina / Transfagarasan - de cand se pot traversa? transfagarasan - 30 iun transalpina - cand o fi asfaltat :grin: (sebes-oasa e aproape gata) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Re: Transalpina / Transfagarasan - de cand se pot In acest WE urc pe Transfagarasan ( daca e deschis ! ) .Va tin la curent. 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Re: Transalpina / Transfagarasan - de cand se pot traversa? Pai chiar asteptam sa asfalteze astia Transalpina? Ca doar suntem forum 4x4 :) Sincer sa fiu, am vazut ca s-au apucat sa amenajeze Transalpina pe partea dinspre Obarsie, dar sper sa nu ii tina mult. Prefer ca asemenea minunatie de traseu sa nu ajunga chiar atat de mult la indemana gratargiilor, Unde ajunge asfaltul, ajunge si neamul prost si se duce naibii tot. Si asa traverseaza o multime de turisme, deseori unele care chiar nu au ce cauta pe acolo, macar sa le fie greu. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Re: Transalpina / Transfagarasan - de cand se pot traversa? pe Transfagarasan poate......ajungi cu masina pana in dreptul cascadei....mai departe nu cred sa poti urca....pe Transalpina nici atat....nu uita ca acum 3 zile muntii aveau acelasi aspect ca-n luna martie.... :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
White Wolf Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Re: Transalpina / Transfagarasan - de cand se pot traversa? Stiu sigur ca in weekend nu se putea urca pe Transalpina decat foarte putin. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blueheart Postat Iunie 3, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2009 Re: Transalpina / Transfagarasan - de cand se pot traversa? Sa asfalteze Transalpina??? Ne-au luat Vama, si acum sa pierdem si zona asta virgina de munte? -dpv rutier si turistic. Intreb si eu in stiulul lui Badea: DA' DE CE? De ce sa asfalteze drumul asta? Pentru ce? Sunt atatea drumuri in zona, si cum s-a circulat pana acum in toti anii, asa sa fie si in continuare. Dak se asfalteaza ma duc cu un tarnacop sa il stric si sa-l aduc in starea initiala, ca sa descurajez bulucul de cocalari care ar fi tentati sa invadeze acest mic RAI care ne-a mai ramas. Nu va dati seama ca nu veti mai putea respira de animale ca cei 'discutati' in topicul TU CE-AI FI FACUT? si ca cei din scrisoarea lui Bendeac: SCRISOARE DESCHISA COCALARULUI ROMAN ?? ..ganditi-va numai. NU MAAAI POOT. VREAU SA TRAIESC LINISTIT, NU SCARBIT. Cand ma gandesc la ce s-ar ajunge din cauza asfaltarii, simt SCARBA. "Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la politica e ca ajungi sa fii guvernat de cei ce-ti sunt inferiori" - Platon Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Re: Transalpina / Transfagarasan - de cand se pot traversa? Sa asfalteze Transalpina??? Ne-au luat Vama, si acum sa pierdem si zona asta virgina de munte? -dpv rutier si turistic. Intreb si eu in stiulul lui Badea: DA' DE CE? De ce sa asfalteze drumul asta? Pentru ce? Sunt atatea drumuri in zona, si cum s-a circulat pana acum in toti anii, asa sa fie si in continuare. Dak se asfalteaza ma duc cu un tarnacop sa il stric si sa-l aduc in starea initiala, ca sa descurajez bulucul de cocalari care ar fi tentati sa invadeze acest mic RAI care ne-a mai ramas. Nu va dati seama ca nu veti mai putea respira de animale ca cei 'discutati' in topicul TU CE-AI FI FACUT? si ca cei din scrisoarea lui Bendeac: SCRISOARE DESCHISA COCALARULUI ROMAN ?? ..ganditi-va numai. NU MAAAI POOT. VREAU SA TRAIESC LINISTIT, NU SCARBIT. Cand ma gandesc la ce s-ar ajunge din cauza asfaltarii, simt SCARBA. :uameni :pr :bravo :g ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Re: Transalpina / Transfagarasan - de cand se pot traversa? JOS ASFALTUL - SUS BOLOVANII !!! :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudordodo Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Re: Transalpina / Transfagarasan - de cand se pot traversa? Salut! De Paste am vrut sa merg la Oasa pe la Obarsia Lotrului cu Vitara nepreparata si un opel astra.... Am sunat la cabanier sa intrebam cum se prezinta drumul(pentru Opel ca io cica am masina de teren.... :ha: ),acesta ne-a avertizat sa nu incercam ca nici macar masini pregatite offroad nu pot urca. Din cauza exploatarilor forestiere drumul era impracticabil.Acum nu mai stiu, poate s-a rezolvat, se poate incerca un telefon la cabana la Oasa pt. informatii. Pe partea Ranca-Obarsie nu cred ca ar fi o problema chiar daca a nins putin,traseul e relativ accesibil mai ales daca ai masina pregatitaiar zapada in perioada asta a anului nu rezista mai mult decat cateva zile-parerea mea! :T Subscriu la postul lui F_Zoltan cu halitorii de gratare,am gasit sus pe culme la granita cu Valcea pungi intregi cu gunoi aruncate....,pe langa traditionalele deja peturi,caserole,doze de bere si cutii de conserve din jurul focului.Rusine! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Re: Transalpina / Transfagarasan - de cand se pot traversa? Tudore, anul trecut in martie am incercat sa trec la Oasa dinspre Obarsie si am renuntat dupa primii 2-3 km, in momentul in care LR-ul care mergea in fata (bine echipat dealtfel) a ajuns in santul care nu se vedea din cauza a 20-30 cm de zapada neatinsa. Tot atunci incercand sa intram pe drumul catre Ranca, ne-am intors pentru ca muncitorii forestieri ziceau ca drumul umblat de ei se termina in cateva sute de metri, iar la cativa kilometri mai incolo zapada trecea de un metru. In octombrie, la 2-3 saptamani dupa ce trecusem fara probleme (pe drum intalnind si o multime de autoturisme de asfalt), nu am reusit sa ajung nici pana in saua Stefanu, ca pe drum era zapada suflata de 30 cm. Fiind singur, a trebuit sa renunt la circa 500 m sub saua Stefanu, dar cred ca si daca eram mai multi prea departe nu ajungeam. Avand in vedere ca punctul de altitudine maxima, pasul Urdele, e mai sus decat maximul de la Transfagarasan(peste 2100 m din cate stiu), sunt convins ca inca nu se poate trece catre Ranca. Mai ales daca Oldcarsmaniac a fost acum o saptamana si a zis ca nu s-a putut. Dar cred ca Obarsie-Oasa se poate trece totusi cu 4x4, in octombrie anul trecut era lejereanu, chiar reparasera o multime de portiuni unde drumul fusese spalat de viituri. Bine, eu vorbesc de varianta pe DN67C, nu cea prin Poiana Muierii. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MMC Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Re: Transalpina / Transfagarasan - de cand se pot traversa? Eu aveam de gand sa ajung pe Transalpina in 19 - 20 iunie. Inteleg ca nu am nici o sansa. Mitshubishi Pajero 3000V6 Canvas Top Off-Road PRO Pack Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Re: Transalpina / Transfagarasan - de cand se pot traversa? sa va linistesc sau nu :twisted: lucrarile de asfaltare a drumului strategic Sebes - Ranca au demarat de ceva timp de la sebes pana la oasa e aproape gata; in max o luna va fi gata echipa profesionista, asa ceva nu am mai vazut la noi nu mai e la moda cu 4x4 de cand cu asfaltarile astea..poate un SUVuleÅ£ ceva...dar sa prinda 140 pana la oasa... cred ca ma las :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blueheart Postat Iunie 3, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2009 Re: Transalpina / Transfagarasan - de cand se pot traversa? HUAA! sa faca dreaq autostrazile cu care se tot lauda cretinii astia de ne 'reprezinta', si sa ne lase Transalpina ultima pe lista drumurilor destinate reconditionarii..;in felul asta, la cum se lucreaza, va imaginati ca n-or s-o faca niciodata..spre fericirea noastra, a celor care iubim natura 'nemodrenizata' "Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la politica e ca ajungi sa fii guvernat de cei ce-ti sunt inferiori" - Platon Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Re: Transalpina / Transfagarasan - de cand se pot traversa? MMC, poate apuc eu sa dau o fuga pana atunci si dau de stire. In lipsa de Ursici cine stie pe unde ajung. Apropo de asfaltare, una e Oasa-Obarsie, care nu urca mai sus de 1800 (nici nu stiu daca ajunge pana acolo) si era drum-drum practicat si pana in prezent, chiar daca numai de pamant, si altceva e Obarsie-Ranca, unde vechiul drum regal s-a pierdut in multe locuri in urma viiturilor si a alternantei iarna vara, lasand un soi de pista plina cu pietre ascutite. In plus nu stiu cat e de adevarat ca anul asta termina asfaltarea pe Oasa-Obarsie, ca din cate stiu prin octombrie nici nu incepusera inca. Nu asfaltarea, nici macar crearea infrastrcuturii, era acelasi drum namolos pe care-l stiu dintotdeauna, inclusiv pe malul lacului Oasa. Pe partea astalalta modernizarea a mers cu crearea infrastructurii cam 3-4 km pe malul paraului, pana unde era un pod de la care incepea urcusul. Ultima oara cand am fost acolo, podul era demolat si in locul lui era trecere prin albia paraului undeva in lateral, pentru ca podul nou nici nu era inceput. Asa a fost in primavara (atunci se apucau de demolat produl vechi), asa a fost in vara, tot asa am lasat locul si in octombrie cand a dat zapada. Sper sa o tina tot asa :) Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MMC Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Re: Transalpina / Transfagarasan - de cand se pot traversa? Da, excelent daca reusesti da te rog de stire. Unul din baietii mei merge in tabara in zona si la plecare vroiam sa vin sa-l iau si sa stau si eu 2 zile timp in care sa fac Transalpina , pestera muierii , cu cel mai mic care nu are unde merge. Multumesc de ajutor. Mitshubishi Pajero 3000V6 Canvas Top Off-Road PRO Pack Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kermit Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Re: Transalpina / Transfagarasan - de cand se pot traversa? si totusi... am citit si recitit topicul.. se poate trece pe Transalpina au ba? Ne gandim ca in perioada 13-14. iunie.2009 sa facem o plimbare pe acolo: Cabana Petrimanu-Cheile Oltetului-Polovragi-Ranca-Obarsia Lotrului si pe 14 trasee prin zona Obarsie. 4-5 masini din Craiova si poate mai gasim amatori. Avem Sanse? TOYOTA Hilux 2.4, D4D 4x4 SUZUKI Samurai 1.6, 8v 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Re: Transalpina / Transfagarasan - de cand se pot traversa? Dupa parerea mea, drumul Polovragi - cheile oltetului -petrimanu o sa fie mai curat decat transalpina, caci nu urca atat de sus. Mai ales in mai multe masini cred ca aveti ce trasee sa faceti, chiar daca nu ati reusi traversarea intre Ranca si Obarsii Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kermit Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Re: Transalpina / Transfagarasan - de cand se pot traversa? traversarea ma intereaza ... dincolo trecem fluierand TOYOTA Hilux 2.4, D4D 4x4 SUZUKI Samurai 1.6, 8v 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Irimescu Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Re: Transalpina / Transfagarasan - de cand se pot traversa? si totusi... am citit si recitit topicul.. se poate trece pe Transalpina au ba? Ne gandim ca in perioada 13-14. iunie.2009 sa facem o plimbare pe acolo: Cabana Petrimanu-Cheile Oltetului-Polovragi-Ranca-Obarsia Lotrului si pe 14 trasee prin zona Obarsie. 4-5 masini din Craiova si poate mai gasim amatori. Avem Sanse? Din informatiile pe care le am, in zona a nins vinerea trecuta pana la limita de 1000 m altitudine.. In weekend-ul asta o sa fiu in zona si sper sa dau o tura... Luni seara (8 iunie) la intoarcere o sa postez informatii calde si poate si poze.. Luaz 969, Aro 244, L200 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Re: Transalpina / Transfagarasan - de cand se pot traversa? Salut, Azi am urcat pe Transfagarasan pe partea dinspre Sibiu pina la Balea Lac; am lasat masina la 500m de telecabina. Se poate urca, dar pe alocuri treci prin troiene de 4-5m prin care s-a facut drum. Inca se lucreaza la deszapezire si pe bucata de 500m pina la lac se lucra la greu cu 2 Fadrome. Spre tunel si incolo... nici o sansa. Am mers cu Skoda Octavia (4x4...). Am si poze, dar nu le pot pune acum. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Iunie 3, 2009 Partajează Postat Iunie 3, 2009 Re: Transalpina / Transfagarasan - de cand se pot traversa? Informatiile lui Cristian Irimescu sunt corecte, in Parang a fost zapada destul de consistenta pentru perioada asta, cel putin cat puteti vedea in pozele topicului cu muntii Vulcan. Eu zic ca la peste 1800 m a fost si mai mult de atat. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blueheart Postat Iunie 4, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2009 Re: Transalpina / Transfagarasan - de cand se pot traversa? Kermit, pe traseul petrimanu-polovraci-ranca-obarsia se poate merge cu un opel astra hatchback? "Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la politica e ca ajungi sa fii guvernat de cei ce-ti sunt inferiori" - Platon Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kermit Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 Re: Transalpina / Transfagarasan - de cand se pot traversa? asa am vazut si logan si matiz pe acolo, nu de asta ma tem. Eu intrebam daca e gheata, zapada... etc TOYOTA Hilux 2.4, D4D 4x4 SUZUKI Samurai 1.6, 8v 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate