Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Benzina sau diesel

Recommended Posts

Re: Benzina sau diesel

benzina = muschi

motorina = fiabilitate

PS: sper ca n-am deschis cutia pandorei, sau ne luam amandoi capace dupa urechi de la mai marii satului.. :P

Inainte ocoleam gropile 10 km, acum ocolesc 10 km ca s-ajung la gropi. - EU ©Copyright 2007 :)

am benzina ,am motorina ,nu stiu cum este cu GPL ,motorina=economie;benzina=confort ,dar mai scump,prefer dizelache-mai ales cu criza.... parerea mea !!

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!

ce o fi...bine ar fi sa fie de cat mai maulti cc... ca e benzina ori diesel... tot una daca e peste 4000

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .

Benzina e pentru masini.

Motorina pentru tractoare.

Gazu pentru gatit.

Din cate am vazut eu pe la iesiri , majoritatea masinilor sunt scoase din noroi de catre tractoare :grin: :banana

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Pai tocmai.....Depinde ce fel de acaret ai. Nu e buna aceeasi solutie pentru toate.

Daca ai "tractor" de genul Patrol , Toyota 80 etc. e mai buna Diesel...

La masini mai soft e mai buna benzina...e mai eleganta.

Iar la ceva extrem clar Turbo pe benzina.

Ca regula generala mai mult de 4 cilindrii....

Ca regula generala mai mult de 4 cilindrii....

Aici deja intram pe un teren ... alunecos :grin: deja vorbim de masini adevarate :h5

Ps : a nu se intelege ca cele in 4 cilindrii nu sunt destul de adevarate , vb strict de "mai mult de 4 cilindrii " :grin: :x

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

cred ca aici parerile sunt extrem de impartite, eu am turbo diesel 6 in linie si sunt multumit merge la fel oricat de mult l-as tura, pe benzina nu stiu cum e in off road pentru ca nu am avut prilejul sa incerc asa ceva, insa dace sunt multi cc cred ca sunt alte senzatii fata de un diesel

Patroll

pacat de motorasul meu care ii in patru cilindri si ii diesel ... daca avea 6 cilindri nu mai avea acelasi cuplu

deci ii bine sa fi atent si la detalii de genul asta... problema ii ca nu poti aduga sau scoate cilindri :app

• 2 months later...

am benzina ,am motorina ,nu stiu cum este cu GPL ,motorina=economie;benzina=confort ,dar mai scump,prefer dizelache-mai ales cu criza.... parerea mea !!

De?i nu mi se poate compara aro 10 cu ma?inile multora de pe forum, m? bag la vorb? c? am ?i benzin? ?i gpl pe ea. Se simte diferen?? mare în teren între gpl ?i benzin?, de?i am mers majoritatea timpului petrecut pe coclauri pe gpl. A f?cut fa?? dar la unele pante trebuia s?-i dau ceva demaraj. Odat? am avut ce a probleme cu ma?ina în p?dure c? am b?gat-o ?i for?at-o pu?in (mai mult) iar pe gaz nu mai ptea merge pur ?i simplu, în schimb pe benzin? pâr-pâr poc-poc am ajuns cu ea acas? netractat.

Ideea nu e neaparat de benzina sau motorina. Ceea ce este important este valoarea cuplului motor raportat la greutatea masinii, si cel mai important turatia la care obtii cuplul maxim. Cu cat mai mica turatia cu atat mai bine.

Ca sa dau ceva cifre, e ok daca la o masina de 2 tone ai cuplu spre 500 Nm la o turatie de 1800 rot/min.Poti sa obtii datele astea din 3 litri turbo diesel sau din 5.5 litri benzina aspirat, dar cuplul il ai la 2800 ture

Gip Gran`sirochi ovarlend ecspedisan

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use