Gabi Nicolae Postat Iulie 10, 2009 Partajează Postat Iulie 10, 2009 Re: TAT2009 Salutare, Din pacate, cum ati aflat de la Ionut, am abandonat in ziua a 4a, cand eram pe locul 1, cu avans destul de serios in fata lui Boros Csaba... Dar, cum bine zice amicu' Dinu, "si la ce ne-a folosit"...;-)) Pai de folosit ne foloseste tuturor, dupa cum urmeaza: (desi se spune ca nu e bine sa dai sfaturi decat atunci cand ti se cer sau cand e un caz de viata si de moarte; in cazul de fata a doua varianta...) - plasma pe troliul spate: in principiu este in regula, dar: - plasma are un cusur: nu este deloc rezistenta la abraziune si mai ales la temperaturi inalte; in cazul nostru, am avut de coborat cam vreo 400 metri tot in troliu. Adica de vreo 15 ori de pus cablul. Ca atare (si asta am descoperit, astazi, in garaj fiind si facand analiza ca pe Discovery, la aia cu "Dezastre in aer"), s-a intamplat ca palnia prin care trece cablul de troliu - rolele, cum ar veni- s-a incins foarte tare, pt ca am gasit bucati de plasma lipite de palnia de inox. Si ocazie cu care s-a si rupt. - ceea ce inseamna ca: daca faci coborari lungi, e indicat sa uzi cu apa rolele "fara role" sau palnia, sa se raceasca, si, cel mai important, sa folosesti o sufa de asigurare, astfel incat masina sa ramana tot timpul in ceva, daca cablul se rupe, pinioanele din troliu de rup, sare frana sau se enerveaza releele. Iacata, cam multe variabile care chiar nu tin de noi... Asa ca, daca vreti, invatati din experienta altora, ca e mult mai ieftin...;-))) Una peste alta, am avut super noroc (ganditi-va ca troliam masina cu mana bagata pana la umar in habitaclu, in dreptul multor pomi...daca cablul ceda chiar atunci, mana mea era forfecata intre pom si masina si la revedere mana...), trecand peste faptul ca "cineva din cer", poate Patru, mi-a spus sa ma dau jos din masina... Multumesc, oricine ai fi tu ala de sus ;-). O sa descarc si poze, inclusiv de la actiunea de recovery, care a fost si mai spectaculoasa decat accidentul propriu-zis! Salutari tuturor...si ne vedem la anul la TAT!! PS: super concurs, super organizare, super trasee! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gabi Nicolae Postat Iulie 10, 2009 Partajează Postat Iulie 10, 2009 Re: TAT2009 Ref masina rusilor, cu suspensia independenta: - in 4 zile am avut timp sa si vad, sa si compar, etc. Masina este super ok construita, multi bani bagati (cam 100.000 euroi), dar nu pentru concursurile de la noi. - fiind scurta intre axe, cu toata greutatea sus, combinata cu suspensia independenta, toate astea duc la un centru de greutate nashpa. Motiv pt care s-au si rasturnat de 2 ori, una chiar f serioasa. Dar cel mai in neregula este suspensia independenta, care nu flexeaza deloc (adica are un flex de vreo 100 mm intre stanga si dreapta). Masina sta prea targa pt relieful de la noi, by far, lucru recunoscut onest si de rusi. - rusii, ca si echipaj, au fost in regula, adica au mers bine. Au fost si locuri unde eu m-am troliat si eu nu (locul in care masina lor merge brici este sleaul de TAF, cu noroi, unde garda lor la sol era superioara mie), dar au fost mult mai multe locuri unde noi am mers pe roti si s-au troliat. Dar, una peste alta, am facut o echipa zic eu competitiva. - tot rusii, ca rusii... A cincea zi, cand am plecat cu tractor, masina asistenta, platforma, etc, in padure, dupa masina, ei ...au stat frumos in campare, ca nu au gasit un alt co-echipier... Lucru care, dupa parerea mea, nu se prea face in off road. Adica, daca sunt echipa cu unu', oricine este ala, stau cu el, il ajut, no matter what...ma gandesc... Dar, noi sa fim sanatosi! Concluzie: nu va faceti masini cu suspensie independenta pt off road extrem , ca nu e treaba. PS: este pe youtube o filmare de la trial, unde se vede diferenta intre suspensia cu punti rigide si suspensia independenta (roata in aer, comportament, etc. [youtube:28xe9nla] [/youtube:28xe9nla] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iulie 10, 2009 Partajează Postat Iulie 10, 2009 Re: TAT2009 Gabi, felicitari pentru prestatie si ne bucuram ca nu ai patit nimic. :bravo Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator dia Postat Iulie 10, 2009 Partajează Postat Iulie 10, 2009 Re: TAT2009 vali dutu si drujba nu au abandonat. sunt in echipa cu dorel si stan constantin si au plecat la start in sufa !!!!!:) si au terminat traseul de 122 km. doar ei si echipa de austrieci. au ajuns in tabara la ora 7 dimineata asa sufuiti si la 10 au plecat iar.tot in sufa. inca sunt in traseu,mai au 18 km din cei 70 de azi. tocmai am vorbit cu ei. pe ultimele estimari erau undeva in primele 2 locuri la open :) revin cu poze mai tarziu :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexbikerul Postat Iulie 10, 2009 Partajează Postat Iulie 10, 2009 Re: TAT2009 gabi deabia asteptam pozele.....suntem tare curiosi.......misto filmarea....si vede foarte bine diferenta......... mitsubishi l200 patrol y60 2,8 patrol y60 4,2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aztec Postat Iulie 10, 2009 Partajează Postat Iulie 10, 2009 Re: TAT2009 Respect si mult succes data viitoare. ... undeva, candva, altundeva... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iulie 10, 2009 Partajează Postat Iulie 10, 2009 Re: TAT2009 [youtube:wv5u7r9p] [/youtube:wv5u7r9p] [youtube:wv5u7r9p] [/youtube:wv5u7r9p] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iulie 10, 2009 Partajează Postat Iulie 10, 2009 Re: TAT2009 vali dutu si drujba nu au abandonat. sunt in echipa cu dorel si stan constantin si au plecat la start in sufa !!!!!:) si au terminat traseul de 122 km. doar ei si echipa de austrieci. au ajuns in tabara la ora 7 dimineata asa sufuiti si la 10 au plecat iar.tot in sufa. inca sunt in traseu,mai au 18 km din cei 70 de azi. tocmai am vorbit cu ei. pe ultimele estimari erau undeva in primele 2 locuri la open :) revin cu poze mai tarziu :) Bravo baieti. E de admirat hotararea de care dau dovada. Asta e spiritul de sportiv adevarat. Nu ii opreste nimic ca sa isi realizeze scopul propus. :rsp :rsp :rsp :rsp :rsp :rsp :rsp :rsp :rsp :rsp :rsp :rsp :rsp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iulie 10, 2009 Partajează Postat Iulie 10, 2009 Re: TAT2009 gabi... e bine ca ai stat afara din masina, lucru care probabil a fost din experienta si judecat corect terenul, nu incredere oarba in echipament si masina pe de o parte sunt de inteles rusii, adica au venit pana iaci, daca au avut o sansa sa continue, asta au facut, pt ca daca mergeai tu la ladoga si era invers, ei acasa cu masina zob, probabil ca vroiai sa continui cursa avand in vedere ca ai batut atata drum sa termini cursa masina e fantastica, dar era sa o dea peste cap si la trial, am vazut, si probabil ca e o varianta mai neinspirata, dar comparatia e cu masina ta, care nu e stoch, deci nu prea iti dai seama daca mergea incet ca si altii, probabil ca altfel statea si trecea pot sa trag concluzia in schimb, ca nissanul tau e mult mai stabil si merge mult mai bine decat a lor felicitari pentru prestatie, nu e usor sa te dai 3 zile cu pedala si sa nu strici masina, iar ca sa rupt palsma, nu se pune forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
imacri Postat Iulie 11, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2009 Re: TAT2009 EXTREME 1 Csaba Boros, Eigner Mihály (HU) / Jeep Wrangler Magyar Szilard, “Pippo” Kristian Kovacs (HU) / Suzuki G 2 Guus Albregts, Joris Treurniet (NL) / LR Defender90 Henri van Steenbergen, Joop Barten (NL) ) / LR Defender90 3 Paul van der Linde, Marc Jansen (NL) / LR Defender 90 Peter Arends, Paul De Haas (NL) / LR Discovery Remco-Peter van der Waarden, Rens-Jan Veenstra (NL) / LR Defender 90 Bernd Enting, Luuc Potgieter (NL) / LR Defender 100 Am dat premiul 3 la doua echipe pentru ca diferenta dintre ele a fost la finalul a 6 zile de offroad de numai 1 minut.... HOBBY 1 Hidisan Ciprian State, Lazar Leonard Paul (RO) / Toyota Olariu Cristian Ionel, Costa Cosmin Cristian (RO) / Toyota 2 Gregor Lehner, Barbara Schwankhart (AT) / Jeep Cherokee Bieber Ernst, Bieber Brigitte (AT) / Mitsubishi Pajero 3 Stan Constantin, Dorel Stanciu (RO) / Mercedes G Vali Dutu, Andrei Hazgan (RO) / Toyota Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Iulie 11, 2009 Partajează Postat Iulie 11, 2009 Re: TAT2009 Felicitari Domnilor concurenti si organizatori ! 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Iulie 11, 2009 Partajează Postat Iulie 11, 2009 Re: TAT2009 felicitari Padres pt locul I :1 ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
padres Postat Iulie 11, 2009 Partajează Postat Iulie 11, 2009 Re: TAT2009 Multumim o sa revin cu intreaga poveste. Suntem foarte bucurosi. -iesirile in Natura cu cei dragi sunt cele care imi incarca bateriile Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Iulie 11, 2009 Partajează Postat Iulie 11, 2009 Re: TAT2009 Felicitari tuturor :1 Ceva foto cu baietii aia de s-au tras la sufa?Cred ca intra in istoria competitiilor off-road. :h5 :1 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Iulie 11, 2009 Partajează Postat Iulie 11, 2009 Re: TAT2009 Felicitari echipajelor romanesti, cea mai profi competitie din Romania !!! Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drujba Postat Iulie 11, 2009 Partajează Postat Iulie 11, 2009 Re: TAT2009 Gata, am reusit si eu sa intru pe net dupa ce am dormit 12 ore ca lemnu'... In ultimele 3 zile am reusit sa dorm cam 3 ore in total. In cele din urma am iesit pe locul 3. Ziua 1 Am mers ca sa zic asa la acomodare, Coechipierii nostrii Dorel si Stan mergeau foarte bine, insa Vali a mers mai prudent, si mi-a si recunoscut ca inca are sechele dupa ce anul trecut s-a rasturnat la Mures de 12 ori intr-o vale de vreo 150 de metrii. Traseul a fost scurt, doar vreo 45 km, asa ca am iesit pe locul 4. Ziua 2 A fost din nou un traseu destul de scurt pe care l-am terminat destul de repede. Vali a inceput sa ii dea mai tare si masinile au mers super OK, cu exceptia faptului ca la Toyota noastra s-a smuls toba de esapament, si ne-am oprit vreo cateva minute sa o legam cu o sarma. Am terminat ziua pe 2, cu un singur minut in spatele austriecilor. Daca lasam toba in padure, ieseam primii... :grin: Ziua 3 Traseu a fost destul de lung, vreo 100 km, iar dupa vreo 20 km s-a rupt planetara stanga fata la G-ul lui Dorel, asa ca baietii au mers fie numai cu tractiunea spate fie tractati trei sferturi din traseu. Cu toate astea am mers super bine, Vali si-a revenit si am inceput sa ii dam grav, asa ca am luat un avans urias de vreo 500 de puncte. Ne-a prins o ploaie cu bulbuci in padure cum nu am mai vazut in viata mea, dupa asta am avut de facut prin vadul unui rau cam 100 de metrii, si exact cand ne-am bagat in rau a venit viitura. Dorel si Stan cu G-ul au fost luati pe sus, s-au oprit cu apa peste capota motorului. I-am tras de acolo cu troliu, si am reusit sa iesim. A urmat o urcare si o coborare grava, unde am stat vreo doua ore. La ora 5.30 am iesit din traseu, primele echipaje au ajuns dupa 11 noaptea. Baietii din Deva au tras tare si au ajuns super bine iar Austriecii cu care ne batem pana atunci au ramas blocati pe ultima urcare, si au fost recuperati a doua zi dimineata. Peste noapte am inlocuit planetara G-ului, si am fost back in business. Ziua 4 Am plecat destul de relaxati. Din pacate dupa vreo 30 de km am inceput sa aud o bataie la motor, si am simtit ca nu mai avem power la Toyota. Am sperat pana in ultimul moment ca putem merge mai departe, asta pana in momentul in care presiunea de la ulei a ajuns la 0 si ne-am dat seama ca nu mai avem cum sa continuam. Din fericire dupa ce in ziua a treia au fost echipaje care au ajuns in tabara si la 7 dimineata, organizatorii au lasat in ziua a patra posibilitatea de a iesi din traseu la mijlocul traseului, si a nu fi descalificati. Am tractat masina inca vreo 20 de pozitii, pana la pozitia la care se putea iesi din traseu, si am dus-o direct la Deva sa incercam sa o reparam. Am dat jos baia de ulei, si am gasit cuzineti macinati in toata baia de ulei. Am inceput sa dam telefoane, am gasit cuzineti la Bucuresti la Razvan GTC. Cuzinetii in Bucuresti, noi in Deva, si a doua zi trebuia sa re-intram in traseu. Am dat mai multe telefoane incercand sa gasesc vreun prieten care sa se urce in masina sa ia piesele de la GTC si sa ni le aduca pana seara la Deva. Acest prieten a fost Vali Babu, care nu a stat pe ganduri nici un moment, si a plecat direct. :h5 Insa ghinioanele se tineau lant. Dupa ce Vali Babu a stat vreo trei ore blocat pe sosea din cauza unui accident, am schimbat cuzinetii la ora 3 dimineata, dar motorul Toyotei nu a mers decat vreo 5 minute dupa care am re-inceput sa auzim acea bataie la motor. Ne-am dat seama ca nu mai avem ce sa facem, asa ca ne-am intors la tabara sa ii anuntam pe baieti (Dorel si Stan) ca nu mai avem cum sa continuam. Imi venea sa plang. :sr Aici, in dimineata celei de a 5-a zi pot spune ca am trecut la o noua faza. Masina noastra era moarta, dar inca eram pe locul 1. In ziua 4 Austriecii mai recuperasera cate ceva dar nu suficient, iar baietii din Deva au avut din pacate o rasturnare, si au impachetat masina destul de rau, inclusiv motorul. La fel ca si noi au stat toata noaptea sa o repare, numai ca ei fiind acasa au avut tot ce le trebuia, inclusiv un motor pe care l-au schimbat in 3 ore. Ironia este ca exact acelasi motor ne trebuia si noua la Toyota noastra. Si stateam noi asa catraniti in campare, rupti de oboseala si nu mai zicea nimeni nimic, cand deodata suna telefonul. Erau Dorel si Stan, coechipierii nostrii, care plecasera la Deva sa alimenteze. Ne zic: Baieti, stati asa ca mergem la Deva, luam masina voastra de la mecanic, venim cu ea la sufa, si plecam pe treaseu asa, la sufa... De la agonie la extaz in 10 secunde. Vreau sa zic, ca parca am inviat, ne-a trecut oboseala si tot, am inceput sa ne agitam care mai de care, am impachetat toate alea in 10 minute, am fost am luat RB-urile si timpul de plecare si ne-am pus pe asteptare. Am luat startul oficial la 10,38, dar de plecat in traseu am plecat pe la 12, dupa ce au ajuns baietii cu masina. Ziua 5 A fost cel mai lung traseu. 122 km. Noi eram rupti de oboseala, si plimbam o masina moarta prin padure. Dorel si Stan dadeau forja la G-eu si ascultau rock la maxim. Am facut pozitie cu pozitie toti cei 122 km tractati de baieti. Ne-au tras dupa ei si fizic cu almighty G-eu dar si psihic. Pe la 2 noaptea mai avem vreo 20 de km de traseu, si ne-am ratacit in padure. Dorel ne-a dezlegat, si a plecat sa caute drumuri. Eu cu Vali am ramas sa ii asteptam. Plecasem in viteza asa ca am uitat sa ne luam haine groase si frontale la noi. Eu eram in tricou si Vali la fel. Era bezna, liniste si din cand in cand se mai auzea cate un fosnet. Am facut un foc si ne-am mai linistit. Dupa un timp s-a intors Dorel, gasise drumul. A fost asa, intr-un mare fel... Am mers in continuare pozitie cu pozitie la sufa, pana am ajuns la tabra. Era 7 dimineata. S-a anuntat si clasamentul. Nu cazusem decat o singura pozitie, am plecat de pe locul 2 dupa Austrieci... Ziua 6 Am plecat la ora 10,05. Nici nu mai vedeam bine de oboseala. Traseul de doar 60 de km ni se parea o corvoada. Era foarte greu sa pui masina tractata pe directie. La un moment dat am lovit un pietroi si s-a indoit bara de directie la Toyota. Am reparat-o si am mers mai departe. Dupa ne-am rasturnat pe o parte. Am pus-o la loc si am mers mai departe. Dupa aceea am ramas fara curent in baterii. Nu mai puteam comunica cu baietii pe statie, iar singurul tripmaster functional era la noi. Nu il puteam muta la ei din cauza ca ei erau cu Teratrip noi cu Brantz. Am oprit sa incarcam o baterie la masina baietilor. Dupa aceea a fiert G-ul. Dupa aceea am dejantat. In cele din urma bara fata de la Toyota s-a smuls cu tot cu troliu, dupa ce am tras-o cu sufa cinetica 3 zile... Toate astea intr-o singura zi. Ultimii 10 km nu i-am mai putut face, am mers direct catre Deva. Acolo am predat inregistratoarele de track, iar seara au anuntat ca suntem pe locul 3. Recunosc ca am avut un gust amar, dar am fost si fericiti. Am mers la hotel, unde am adormit instantaneu fara sa mai desfac patul. Ce am invatat din asta: Mintea umana este un device extrem de puternic, te face sa reusesti lucruri imposibile. Imi este foarte clar acum. Si inca o chestie: Cand pleci la o treaba de genul TAT, masina trebuie sa fie intr-o stare de functionare impecabila. Restul se rezolva... alea, alea, piesele..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Iulie 11, 2009 Partajează Postat Iulie 11, 2009 Re: TAT2009 :1 :1 :1 :bravo :bravo :bravo Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Iulie 11, 2009 Partajează Postat Iulie 11, 2009 Re: TAT2009 Mi se pare fantastic lucrul de echipa de care s-a dat dovada. Admirabil, e o mare victorie! Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flash4x4 Postat Iulie 11, 2009 Partajează Postat Iulie 11, 2009 Re: TAT2009 FELICITARI BAIETI FELICITARI LUI Vali BABU ca este prieten cu noi :bravo :bravo :bravo :bravo :bravo Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
daniel66 Postat Iulie 11, 2009 Partajează Postat Iulie 11, 2009 Re: TAT2009 Un adevarat spirit de echipa Bravo baieti.Felicitari. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Iulie 11, 2009 Partajează Postat Iulie 11, 2009 Re: TAT2009 Pe asemenea trasee e greu sa mergi singur, daramite sa mergi tras la sufa.....Nu pot sa spun decat de 3x :bravo :B :bravo Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Clau Postat Iulie 11, 2009 Partajează Postat Iulie 11, 2009 Re: TAT2009 BRAVO pentru echipajele din romania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :1 :1 :1 :bravo :bravo :bravo Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator exploratorul Postat Iulie 11, 2009 Partajează Postat Iulie 11, 2009 Re: TAT2009 -felicitari echipei din Deva pt.mabitia cu care au luptat sa ajunga locul 1 pe podium . -a fost o adevarata aventura pt. ei ,prin cite peripeti au trecut ,pacat ca nu sa filmat. -dupa festivitate echipa campioana din DEVA Cipi,Padres si ceilalti au poposit citeva ore la jolie pe terasa si au povestit problemele care le au avut in astea sase zile de concurs -pt. prima data la TAT a participat o echipa din DEVA si a luat tot ce a fost mai bun.(locul unu ,numai unu,tot mereu pe locul unu) bravo baieti atzi demostrat ce baieti valabili sint la DEVA. -ANUL VIITOR VREAU SA VA VAD LA EXTREM TOT ASA DACA SE POATE BAFTA SI NUMAI BINE. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator exploratorul Postat Iulie 11, 2009 Partajează Postat Iulie 11, 2009 Re: TAT2009 felicitari Padres pt locul I :1 HEI MAESTRE, CUM MAMA SUPARARI FACI ATATEA STELE AI PILE PE JUPITER? NI TI-AM VAZUT FATA ZILELE, TE AI ASCUNS,PE UNDE AIUMBLAT? :ha: :ha: :1 BRAVO DEVA Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Iulie 11, 2009 Partajează Postat Iulie 11, 2009 Re: TAT2009 toata lumea stie unde am fost numai tu nu stii nu pot sa cred sa nu fim off topic BRAVO inca odata prietenilor Padres si lui Cipri ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate