Sensei Postat Iulie 13, 2009 Partajează Postat Iulie 13, 2009 Pe Valea Vilsanului e asfalt pana in localitatea Bradetu. De acolo sunt vreo 35 de kilometri de forestier. Drumul se termina in Valea Lunga, la poalele Moldoveanului. http://i232.photobucket.com/albums/ee202/Sensei_BD/2009-06-17-ValeaVilsanului01.jpg http://i232.photobucket.com/albums/ee202/Sensei_BD/2009-06-17-ValeaVilsanului02.jpg http://i232.photobucket.com/albums/ee202/Sensei_BD/2009-06-17-ValeaVilsanului03.jpg http://i232.photobucket.com/albums/ee202/Sensei_BD/2009-06-17-ValeaVilsanului04.jpg http://i232.photobucket.com/albums/ee202/Sensei_BD/2009-06-17-ValeaVilsanului05.jpg http://i232.photobucket.com/albums/ee202/Sensei_BD/2009-06-17-ValeaVilsanului06.jpg http://i232.photobucket.com/albums/ee202/Sensei_BD/2009-06-17-ValeaVilsanului07.jpg http://i232.photobucket.com/albums/ee202/Sensei_BD/2009-06-17-ValeaVilsanului08.jpg http://i232.photobucket.com/albums/ee202/Sensei_BD/2009-06-17-ValeaVilsanului09.jpg http://i232.photobucket.com/albums/ee202/Sensei_BD/2009-06-17-ValeaVilsanului10.jpg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 3, 2009 Partajează Postat August 3, 2009 Re: 2009-06-17 - Pe Valea Vilsanului Salut super zona Valea Valsanului am fost acum 2 ani pana in a 2-a poiana (cred ca sti despre ce vorbesc) si pana la acel pod mic care trece peste rau si incepe sa urce..Am fost cu un turism (dacie) si drumul era ok.Intentionez sa scot noua achizitie un Pajero din 91 la plimbare pe acolo pentru ca stiu zona.Avand in vedere ca sunt novice in ale offroadului vream sa intreb daca drumul este practicabil stiiu ca erau cateva portiuni unde din cauza ploii se mai ingusta sau erau mici alunecaru de teren.Mersi. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator uturn Postat August 5, 2009 Partajează Postat August 5, 2009 Re: 2009-06-17 - Pe Valea Vilsanului Aveti cumva coordonate GPS pt locul pana unde se poate merge cu masina pe valea Valsanului? Vreau sa urc pe Moldoveanu pe aceasta ruta si as vrea sa calculez cat mai este de la masina. p.s. de fapt drumul nu ajunge la poalele vf Moldoveanu care este mai la N ci la poalele Culmii Moldoveanu. Valea Buda ajunge pana la poalele vf Moldoveanu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 5, 2009 Partajează Postat August 5, 2009 Re: 2009-06-17 - Pe Valea Vilsanului eu unul nu am.acum 2 ani am fost acolo si niste localnici mi-au spus ca drumul ar ajunge chiar dincolo pe transfagarasan in zona cabanei Valea cu pesti acum nu stiu sigur.am gasit mai demult pe forumurile montane un topic legat de aceasta zona in care era destul de detaliat traseul.pe NAVTEQ MAP 24 are acest drum acum nu stiu exact ce si cum. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sensei Postat August 5, 2009 Autor Partajează Postat August 5, 2009 Re: 2009-06-17 - Pe Valea Vilsanului Avand in vedere ca sunt novice in ale offroadului vream sa intreb daca drumul este practicabil stiiu ca erau cateva portiuni unde din cauza ploii se mai ingusta sau erau mici alunecaru de teren.Mersi. N-ai nicio problema. Merg pe-acolo autoturisme cu rulote dupa ele, ca sa-ti faci o idee. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sensei Postat August 5, 2009 Autor Partajează Postat August 5, 2009 Re: 2009-06-17 - Pe Valea Vilsanului Aveti cumva coordonate GPS pt locul pana unde se poate merge cu masina pe valea Valsanului? 45°31'51.00"N 24°43'60.00"E Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radui Postat August 5, 2009 Partajează Postat August 5, 2009 Re: 2009-06-17 - Pe Valea Vilsanului Pentru Moldoveanu, cea mai buna varianta mi se pare din valea rea. Se merge la Nucsoara - Slatina si apoi se tine valea Raului Doamnei. Este un drum forestier de 40km din care primii 20 sunt foarte buni. Ceilalti 20 sunt mai "noroiosi" dar se pot face cu aproape orice masina. Drumul se infunda la stana din valea rea (~1400m altitudine) si de acolo se mai urca cam 3h - 3h 30min pana pe varf. Poteca e slab marcata dar se gasesc pe situri de alpinet track-uri de gps. TLC KDJ120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator uturn Postat August 6, 2009 Partajează Postat August 6, 2009 Re: 2009-06-17 - Pe Valea Vilsanului merci pt coordonatele pt valea valsanului. ma asteptam sa mearga "mai sus" putin. varianta valea rea este mai potrivita pt Moldoveanu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iuliangr Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 Re: 2009-06-17 - Pe Valea Vilsanului Salut, am fost si noi (in familie, 4 persoane) weekendul trecut pe valea valsanului, si dupa traseul obisnuit de pe drumul ce insoteste firul apei, am incercat trasee alternative care sa ne aduca tot mai aproape de o posibila drumetie de o zi catre varful Moldoveanu. Avand in vedere ca de la Bradetu traseul de picior (cruce rosie) catre vf Moldoveanu este estimat la 12-14 ore, am scutit destul de mult, mergand cu masina pe urmatorul traseu: - bradetu - lacul de acumulare - imediat dupa lacul de acumulare drum la stanga catre Oticu, semnalizat si cu indicator (Oticu 15km) - la prima bifurcatie se face dreapta - la urmatoarea bifurcatie stanga (la dreapta e o bariera care cand am trecut era inchisa, cand m-am intors era deschisa !?!?!) - se merge apoi pe drumul forestier ce arata a fi principal, se ajunge intr-o poienita, dupa care drumul forestier se intersecteaza cu traseul de picior, marcat cu cruce rosie. - se continua in paralel sau intretaiat drumul de picior si cel forestier pana la stana de la oticu, de unde incepe golul alpin, si unde se pot admira niste peisaje superbe, cu desfasurarea crestelor fagarasilor de la vest la est. - se continua pe drum forestier, pe sub vf Tuica, pana aproape de vf Picuiata, ultima parte fiind destul de dificila, drumul fiind spalat de ploi si aproape transformat in albie de parau. Se poate sa nu fi retinut toate bifurcatiile drumurilor forestiere, oricum nu le-am considerat pe cele foarte abrupte in sus sau jos, daca va hotarati sa urmati traseul, va rog sa nu luati doar acest post ca ghid de ajuns acolo. Am sa incerc sa pun si un track gps daca reusesc sa-l scot dintr-un tracker Holux. Aici (+45° 32' 30.30", +24° 42' 29.87" , altitudine 2317m ) noi am lasat masina si am continuat pe jos, pana pe vf Moldoveanu, urmand in continuare traseul cruce rosie, destul de slab marcat, dar este evident traseul ce trebuie urmat, numai pe creasta, pe desupra izvoarelor valsanului, iar dupa 3,5 ore de mers am ajuns pe vf Moldoveanu. Intoarcerea a durat tot 3,5 ore cu toate ca ni s-a parut muuult mai lunga. Traseul de picior nu a avut portiuni periculoase (spre deosebire de traseul dinspre Podragu sau Sambata care dupa vf Vistea Mare spre vf Moldoveanu are o portiune destul de dificila) si nici diferente mari de nivel. Atentie, pe tot traseul nu se gasesc izvoare sau alte surse de apa, si recomand minim 2 litri de persoana. Traseul cu masina a fost usor, poate si pentru ca nu a plouat in saptamana respectiva, pe la oticu am intalnit chiar o dacie care se aventura pe o portiune pietroasa asemanatoare lespezilor de pe transalpina. Ultima parte a fost mai dificila, cel putin pentru masina mea, suzuki samurai stock. Pentru ca am observat niste drumuri si pe crestele de pe malul stang al valsanului, cred ca am sa mai incerc drumurile forestiere din zona. Dupa ce se trece de gratarele, corturile, rulotele, dar mai ales muzica data la maxim dintre Bradetu si lacul de acumulare, zona este superba, valsanul este mult mai lat inainte de baraj, multe paraiase ce se termina in cascade, multa zmeura neculeasa, iar de acum incep afinele. Cam asta a fost plimbarea noastra, daca cineva este interesat de alte detalii, raspund cu placere in limita cunostintelor acumulate. ------------------------------- Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend Volkswagen Polo 1.6 - munca Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa! -------------------------------- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gil Postat August 27, 2009 Partajează Postat August 27, 2009 Re: 2009-06-17 - Pe Valea Vilsanului Foarte frumoase locuri, musai sa ajung si pe-acolo. :g Thanks for sharing! Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 Re: 2009-06-17 - Pe Valea Vilsanului Salut Iulian misto plimbarea eu am fost doar pana un pic mai sus de a 2-a poiana.Ai amintit ceva de o bariera.Se poate trece usor de ea scria ceva de genul ''accesul interzis'' etc.Cand am fost eu se taia lemn in prostie si era un trafic maricel de masini grele iar in unele locuri mai asteptai dupa ele. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sensei Postat August 28, 2009 Autor Partajează Postat August 28, 2009 Re: 2009-06-17 - Pe Valea Vilsanului Pentru ca am observat niste drumuri si pe crestele de pe malul stang al valsanului, cred ca am sa mai incerc drumurile forestiere din zona. Sa-mi zici cand mergi, poate te insotesc. Caut un forestier care sa dea in Valea Raul Doamnei, daca o exista. In alta ordine de idei, daca acolo unde ai zis ca ai facut stanga spre Stana Oticu mergi inainte, drumul continua pret de aproape o ora de mers, dupa care se termina ( 45°29'6.02"N 24°41'45.14"E). Interesant e ca de-acolo pana la Stana Otic e doar un kilometru. In final, sa va fie de bine plimbarea! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iuliangr Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 Re: 2009-06-17 - Pe Valea Vilsanului Salut Iulian misto plimbarea eu am fost doar pana un pic mai sus de a 2-a poiana.Ai amintit ceva de o bariera.Se poate trece usor de ea scria ceva de genul ''accesul interzis'' etc.Cand am fost eu se taia lemn in prostie si era un trafic maricel de masini grele iar in unele locuri mai asteptai dupa ele. Probabil ca se putea merge, si intr-adevar motivul inchiderii drumului pare sa fie exploatarea forestiera. Se taie in draci prin zona, am intalnit 3 exploatari distincte ca si organizare, toti sunt deranjati de excursionisti, dar cand scoti aparatul foto si te faci ca-i fotografiezi, iti fac imediat loc sa treci. Oricum noi am fost oarecum multumiti ca am gasit drumul inchis, pentru ca ne-a determinat sa mergem pe traseul corect, cel ce se intersecta cu traseul turistic, scopul excursiei noastre fiind mai mult atingerea varfului Moldoveanu PE JOS pe un traseu ce se poate parcurge intr-o zi. Ne doream sa ne testam mai mult sistemul nostru 4x4 si reductoarele :)) decat cele ale masinii, de care eram convinsi ca nu ne va lasa la greu. ------------------------------- Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend Volkswagen Polo 1.6 - munca Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa! -------------------------------- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iuliangr Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 Re: 2009-06-17 - Pe Valea Vilsanului Pentru ca am observat niste drumuri si pe crestele de pe malul stang al valsanului, cred ca am sa mai incerc drumurile forestiere din zona. Sa-mi zici cand mergi, poate te insotesc. Caut un forestier care sa dea in Valea Raul Doamnei, daca o exista. In alta ordine de idei, daca acolo unde ai zis ca ai facut stanga spre Stana Oticu mergi inainte, drumul continua pret de aproape o ora de mers, dupa care se termina ( 45°29'6.02"N 24°41'45.14"E). Interesant e ca de-acolo pana la Stana Otic e doar un kilometru. In final, sa va fie de bine plimbarea! Spunem daca mai plecam, oricum anul asta probabil ca nu, pentru ca s-a consumat tot concediul. Am mers si in continuare pe drum, cu o zi inainte, pana intr-o zona unde o viitura puternica a blocat drumul, si pe unde ar fi fost nevoie de ceva lucrari de amenajare astfel incat sa putem trece mai departe. Oricum nu parea sa mai fie mult pana la capatul drumului, iar traseul de creasta a inaintat mult mai mult comparativ cu cel din vale. Multumim de urari, si de faptul ca ai sugerat o plimbare in zona. A meritat, am descoperit o zona frumoasa surprinzator de apropiata de Bucuresti, drum excelent, autostrada pana la pitesti, asfalt bun in continuare pana la bradetu. ------------------------------- Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend Volkswagen Polo 1.6 - munca Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa! -------------------------------- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tutti Postat August 28, 2009 Partajează Postat August 28, 2009 Re: 2009-06-17 - Pe Valea Vilsanului Frumoase fotografii Sensei.... ca si masina ta de altfel, pe care la Agnita ai " certat-o" in toate felurile. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sensei Postat August 28, 2009 Autor Partajează Postat August 28, 2009 Re: 2009-06-17 - Pe Valea Vilsanului O si cere! :grin: Adevarul ca e pacat s-o tii pe asfalt, a fost facuta pentru altceva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sclipici Postat Iulie 16, 2013 Partajează Postat Iulie 16, 2013 Re: 2009-06-17 - Pe Valea Vilsanului A mai fost cineva pe Moldoveanu, urcand prin sud ? La inceputul lui august sunt in concediu si ne bate gandul sa urcam cu masinile cat mai aproape de Vf. Moldoveanu apoi, tiptil, pe jos, pana sus. Am inteles ca sunt 3 trasee, unul plecand din Bradet (Valea Valsan), unul din Slatina si al treilea din Nucsoara (Valea Rea). M-ar interesa primul traseu, pe Valea Valsan... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate