Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Operatiunea "Autobuzul"

Vizitator koala

Postări Recomandate

• Răspunsuri 399
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator koala

Re: Operatiunea "Autobuzul"

@Miron Sorin : Usa Toyotei lui Miron se deschide de la marginea metalica in jos [ acolo unde in imagine incepe culoarea neagra ] ... nu e ca la Patrol, unde exista o rama metalica in jurul geamului ...

Ref. "Ace, brice si carice" [ pinioane cutie transfer ] :

- masina este la Badsi-Nissan, cocotata pe rampa si "eviscerata" total ...

- am donat firmei Badsi aproximativ juma' de hectar de pamant care era intarit pe sub scuturi :ha: ...

- cutia de transfer a fost demontata si data jos, s-au desfacut cardanele [ cardanul spate chiar a fost scos, fizic ] si o traversa a sasiului a fost demontata ...

- accesul = foarte greu la suruburile care sunt situate in partea "de sus" a cutiei -> cele care fac jonctiunea carcasei cu cutia de viteze -> sunt aproape inabordabile -> injuraturi si mui din greu :ha: ...

- cutia a fost facuta bucati si s-au schimbat in ea pinioanele ...

- au fost necesare 3 ajustari cu flexul deoarece noile pinioane / coroane sunt sensibil mai mari decat originalele ... au fost "slefuite" 2 portiuni pe interiorul carcasei + 1 loc de "slefuit" pe furca ce ridica pinioanele la comanda levierului de 2H, 4H, 4L ...

- cutia de transfer a fost apoi "facuta la loc" si s-a verificat functionarea ansamblului ax / pinioane / coroane ... totul pare a fi in regula, asa "la rece" ...

- din cauza ca tre' s-o duc pe fiica-mea dimineata la gradinita am intarziat, asa ca am ajuns mai tarziu decat eram programat si am intrat "pe rampa" abia la ora 10.30 [ in loc de ora 08.00 ] ... ca atare, n-am apucat sa terminam in seara asta ...

Maine dimineata se monteaza cutia de transfer ... am gasit de cuviinta ca trebuie sa schimb si uleiul / filtrul din cutia de viteze [ am 100.000 km la bord ] ...

PS1 : Am sa scanez si o sa postez instructiunile de montare originale ... azi dimineata am uitat sa iau aparatul foto, insa ma tem ca oricum n-as fi avut voie sa fotografiez in incinta atelierului auto ...

PS2 : Am sa iau masina maine intr-o scurta "hinghereala" pe sleaurile din Pipera ... o sa va spun pe seara care sunt primele impresii ...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

- accesul la suruburile care sunt situate in partea "de sus" a cutiei, si care fac jonctiunea carcasei cu cutia de viteze sunt aproape inabordabile -> injuraturi si mui din greu :ha: ...

Daca te referi la cele doua de sus care intra dinspre cutie inspre motor, asa e. Cind am dat cutia jos la ala de se hodine acuma in garaj, am strins prelungitoarele de la toti vecinii, am bagat si o excursie la metro (ca tot nu ajungeau), si apoi, doi tineau prelungitoarele sa nu pice (erau plasate in locuri strategice si cardane, ca locasul nu e drept) si eu invirteam din spatele masinii cu cheia dinamometrica de 1 metru lungime. Tot un fel de festival de injuraturi a fost si la mine in garaj :ha:

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Vizitator koala

Am luat masina de la service si am "facut-o" cateva sleauri ... e un animal !!!

... pur si simplu, in viteza 1 se taraie ca melcul ... daca ii dau talpa, ma smulge din scaun ... in viteza a 2-a merge asa cam cum mergea inainte intr-a-ntaia ... in D [ drive ] atinge 3000 rpm la viteza de 40 km/h ...

... senzatia mea este aceea ca masina poate urca pe pereti daca ii infig talpa in pedala ...

... am rezolvat si problema franei de motor, pot acum linistit sa o las sa coboare la vale, intr-a-ntaia "pe greu" ... nu mai trebuie sa calc frana ...

Am scanat instructiunile de montaj si le atasez acum ... montajul la BadsiNissan a fost facut de Gelu [ sunt multumit de cum a lucrat ] si dureaza cam o zi intreaga ... manopera a costat in jur de 1100 ron ... una peste alta, o cheltuiala de aproximativ 5.000 ron pe care nu o regret ...

Link spre comentariu

Faina treaba ai facut acolo. http://carunderconstruction.googlepages.com/23_5_130.gif

Maine dimineata se monteaza cutia de transfer ... am gasit de cuviinta ca trebuie sa schimb si uleiul / filtrul din cutia de viteze [ am 100.000 km la bord ] ...

Lumineaza-ma si pe mine te rog, cu citeva explixatii, in ce priveste filtrul ala de ulei din cutia de viteze. Trebuie sa recunosc, ca e prima data cind aud de asa ceva. Au toate patroalele asa ceva??? Stau si eu cu fundul pe o cutie de patrol de vreo 5 ani, dar inca filtrul ala nu a dat nici un semn cum ca ar fi obosit si s-ar cere afara.

Csemutlum

Link spre comentariu

Vizitator koala

Filtrul asta este ca o cutiuta metalica, plata, cu un gat ... un fel de plosca plata, daca pot sa ma exprim plastic ... inauntru are niste site metalice, din cate am inteles ... alea se mai imbacsesc, se mai astupa ... se scoate capacul de jos [ baia ] si acolo este ... eu am cutie de viteze automata, retine aspectul asta ! ...

Link spre comentariu

... eu am cutie de viteze automata, retine aspectul asta ! ...

Asta trebuie sa fie explicatia ... :P Da, asa e, astea automate sunt mai kinki minki pinki.

Csemutlum inca odata

ps: kinki minki pinki = pretentioase

Link spre comentariu

Vizitator koala

Va anunt oficial ca sunt fericitul posesor al unei bare originale ARB :bannana :bannana :bannana ... neagra si fioroasa, cu "coarne", cu tot tacamul ... am fost si am vazut-o astazi, la Tudor in atelier ... o voi monta saptamana viitoare, fac si poze evident ! ...

... am mai testat kitul de reductor ... masina urca borduri inalte in relantiu, la 700 ture ... am gasit o movila de pamant, foarte inalta, abrupta si scurta ... am urcat pe ea - frontal - fara ca motorul "sa se oboseasca" vreun pic, pana cand am ajuns sa stau ca la dentist, cu fata la cer ...

Link spre comentariu

Vizitator koala

Don' Luigi, nu ma tenta domnule, ca e mare dobanda la banci zilele astea :ha: :ha: :ha: ...

In alta ordine de idei, astazi s-a montat bara ARB ... mare, neagra si urata ... cu troliu-n bot si cu antena CB in frunte, se uita lumea pe strada ca la urs [ sorry nanuk ! ] ... urmeaza sa vopsesc, tot in negru, bara din spate si overfenderele ... poze in curand ! ...

Link spre comentariu

sa fie cu iertare, dar la banii care i-ai dat pe kitul pt marire raport de cutie transfer, nu prea era cazul sa te piu pe polizat si frezat

adica ori e profi, ori e la ghici... dar macar sa se regaseasca in pret, nu dai o caruta de bani si iti trimite pinioane de camion, ca au gasit ei ceva ce aproape merge

si eu am vrut sa-mi iau, dar ma bucur ca am inghbitit in sec

au si aia noroc ca au trimis la un roman, ca daca era un neamt, le trimitea inapoi si plateau ei transportul si manopera...

sa nu fiu gresit inteles... doar producatorii sunt aicea devina, noroc cu romanu ca e inventiv si au potrivit-o chiar daca nu era treaba lor

ar trebui sa le scrii o scrisorica la producatori.. sa nu creada ca asa trebuie sa faca

in rest.. beton armat masina

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare