Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

samurai : jante intoarse sau flanse?

Gratzian

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Re: samurai : jenti intoarse sau flanse?

eu la fel zic ca si marius,jante modificate si poti sa tii le latesti cat vrei...un -et pana la 80 chiar 100 am inteles...bafta si eu sunt la un pas sa ma apuc de jenti..o sa te tin la curent. :cl :cl

0720059999

0756545953

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu mi-am intors jantele si au iesit in afara aparatorilor cam cu 1,5-2cm cu anvelopele pe ele, daca alegi aceasta solutie trebuie sa iti confectionezi niste distantoare mici de 0,4-0,6 cm pt ca o sa-ti ajunga jantele in etrierul de franare(foarte putin dar iti ajunge,la mine cine mi-a facut modificare a polizat foarte putin si din etriere),este destul de stabil si arata bine cu ele intoarse.

distantoarele alea mici pot fi facute si dintr-o tabla de grosimea mentionata mai sus

spor la treaba

Dacia Logan 1.5 DCI

A fost.... Suzuki SJ 410

Link spre comentariu

Solutia ieftina si practica ar fi jantele intoarse dar, imi dau cu parerea aici: nu sunt mai predispuse la deformare decat combinatia jante normale + flanse?

Gandeste-te ca iei cu ceva viteza un bolovan pe marginea rotii, Care varianta e mai rezistenta? Oricum, sunt convins ca puntile sunt suprasolicitate in cazul

unei supradimensionari a ecartamentului deci... care e cea mai buna solutie? Si directia sufera dupa asa o operatiune dar avem noroc ca la Samurai nu prea face

mofturi fiindca e foarte simpla.

Eu am flanse de 30 (asa am cumparat agregatul) si deocamdata nu am probleme (12000 de kilometri off si onroad).

Cu flanse sau cu jenti intoarse pot sa-ti spun un singur lucru cert: o sa te noroiesti de n-o sa mai vezi nici prin laterale :ha: Asta-i tot farmecul.... :h5

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

Nu sunt predispuse la deformare mai mult decat cu ele standard si flanse, daca operatiunea de intoarcere(taiere,depresare,presare,echilibrare, sudare) este facuta cum trebuie.

4x4
Link spre comentariu

intoarce jentile si poti sa obti un et de -100 in functie de j,dar nu cu distantiere si polizare din etrier ,pur si simplu se taie si se sudeza invers

MITSUBISHI DE FAMILIE

Toyota LJ70 - Gaganodrack de noroaie

Link spre comentariu

eu mi-am intors jantele si au iesit in afara aparatorilor cam cu 1,5-2cm cu anvelopele pe ele, daca alegi aceasta solutie trebuie sa iti confectionezi niste distantoare mici de 0,4-0,6 cm pt ca o sa-ti ajunga jantele in etrierul de franare(foarte putin dar iti ajunge,la mine cine mi-a facut modificare a polizat foarte putin si din etriere)

Sgur le-ai intors cum trebuie? Mi se pare f putin 1,5-2 cm...de aceea intreb

da le-a intors bine,cand erau puse normal stateau inauntru rau iar acum intoarse imi ies inafara aparatori de noroi cu 1,5-2 cm.

Samurai-ul meu este SJ 410 si am inteles ca au puntile mai scurte decat SJ 413, jantele mele sunt cele cu "spita" adica locurile decupate din ele au forma de triunghi

Dacia Logan 1.5 DCI

A fost.... Suzuki SJ 410

Link spre comentariu

uitati la mine pe spate cum au iesit in urma intoarcerii jantelor(aprox.10cm in afara caroseriei, fara a pune la socoteala overvenderele)

...si nu mi-a mai trebuit nici un alt distantier...

cand am timp am sa fac poze cu detalii la alte 2 jenti pe care le am deja intoarse si nemontate, urmand sa le sablez.

p.s. jantele fata si spate sunt identice, doar ca cele fata inca nu au fost intoarse inca.

4x4
Link spre comentariu

Eu am pus niste flanse pe Sanurache pe care le-am luat de pe ebay cu aprox 100 de euro .

Sunt din aluminiu si sunt goale pe interior. Am fost cu ele si in offroad si prin oras si se comporta excelent.

Au scos rotile in exterior exact ca la samuraiul lui yknot cu cauciucuri 195/80/15 .

De jenti nu m-am atins.

Totusi a trebuit sa springuiesc arcurile ( ulterior le-am schimbat cu unele dintr-un kit de inaltare pentru ca cele originale s-au cam rupt ) ca sa nu-mi frece in aripa cauciucul.

Suzuki Samurai Tin top 1,3 1994 - " Punisher "
Link spre comentariu

Eu merg pe ambele variante si zic ca asta-i varianta optima.

Pt. offroad am jante intoarse fara flanse plus anvelope Silverstone si sunt perfecte pt teren, chiar daca mai sunt mici dezechilibre fara a merge cu viteza f mare ... asta insemnand nu mai mult de 70-80 km/h.

Pt. drum am jante Dotz survival plus flanse de 30 mm si anvelope BGF AT, echilibrate, si merg si cu 110 km/h fara probleme.

Toate anvelopele sunt de 31'.

Ar merge si jante intoarse si flanse, dar apar tensiuni prea mari in punti, si daca ai si anvelope mari, ai sansele sa indoi puntile f usor.

Numai bine.

Bogdan,

Facebook: Suzuki Restore

Link spre comentariu

uitati la mine pe spate cum au iesit in urma intoarcerii jantelor(aprox.10cm in afara caroseriei, fara a pune la socoteala overvenderele)

...si nu mi-a mai trebuit nici un alt distantier...

cand am timp am sa fac poze cu detalii la alte 2 jenti pe care le am deja intoarse si nemontate, urmand sa le sablez.

p.s. jantele fata si spate sunt identice, doar ca cele fata inca nu au fost intoarse inca.

Cred ca pana la urma a fost o neintelegere de exprimare, si la mine jantele intoarse au iesit inafara tot ca si la colegu pe spate,cand am spus 1,5-2cm m-am rferit in afara overvenderelor(aparatorilor din plastic)

cel care mi-a facut lucrarea mi-a spus ca e mai bine sa pun acele mici distantoare pt ca altfel janta o sa frece putin pe etrier

imi cer scuze pt neintelegeri

imi cer scuze pt neintelegeri

Dacia Logan 1.5 DCI

A fost.... Suzuki SJ 410

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Daca se merge pe varianta cu flanse trebuie facute si alte modificari..reglaje...???

Ori la bal, ori la spital!!!

Suzuki samurai 1,3 carburatie '92 spaniol

Link spre comentariu

• 11 luni mai târziu...

Am dat si eu janta de la roata de rezerva la un meserias sa o intoarca ...ideea i se pare simpla dar el nu mai facut chestia asta niciodata:) Este vreo tehnica speciala pe care ar trebui sa o respecte..sa-l fac atent la ceva anume? Operatiunea are loc intr-un atelier destul de dotat (strung ,freza,prese, sudura de mai multe tipuri)

Aud Umbre!!!
Link spre comentariu

Spune-i sa gaseasca o metoda prin care sa nu descentreze roata cand o sudeaza la loc (ar trebui prinsa in strung, centrata, si sudata tot pe strung sau cumva, sa nu se "traga" la sudura) Daca ii reuseste operatiunea, spune-i ca o sa mai aiba si alti clienti din Iasi :grin:

Link spre comentariu

Eu intorc jentile de Nissan centrindu-le pe un butuc de Nissan , cu toate piulitele prinse la locul lor .Pe strung nu-mi incap , de asta si ma duc la alt strung mai mare sa la descapacesc ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Janta a fost taiata ...miine facem comisie sa vedem cum va fi intoarsa ...se pare ca modelul de janta ridica oarece probleme.Scuze pt deraierea de la tema topicului

Aud Umbre!!!
Link spre comentariu

Au sosit jantele.. nota 9 din 10 .Zic 9 pt ca ma depunctez pe mine din pricina faptului ca strategia am facut-o pe janta de rezerva ,care arata ca cele de pe masina dar nu era 100% identica si din aceasta cauza am avut mici suprize la urmatoarea. In rest arata bine,le-am pus pe masina ,simt o bataie in volan dupa viteza de 60km/h dar trebuie mentionat ca nu le-am echilibrat inca.Mai vorbim after:)

Editat de koshmar
Aud Umbre!!!
Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

Ma intereseaza dezavantajele jentilor intoarse pe sosea.Prin intoarcerera lor se modifica unghiurile originale ale masinii fata de sol si se poate modifica comportamentul masinii la viteze mai mari.Influentaza asta viteza ,consumul etc?

ignorance is blessing
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Re: samurai : jante intoarse sau flanse?

salut!

exista vreun model de jante de samurai care se pot monta pur si simplu invers?

nu ma refer la taiere, sudare, etc... pur si simplu se intorc(astfel incat valva o sa fie pe interior).

Editat de Astral
VREUN/VREO ... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865

An investment in knowledge always pays the best interest.

Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare