boca77 Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Am ocazia sa ma pricopsesc cu un Nissan Patrol Y61 3.0TDI din 2001. Intrebarea e daca merita sa fac afacerea si sa-l pregatesc pentru off-road. Ca necunoscator al Nissan-ului, rog posesorii si/sau cunoscatorii sa ma indrume cu niste sfaturi. Multumesc anticipat. Toyota LandCruiser KZJ73 3.0TD '95 OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Re: Merita un Nissan Patrol Y61 din 2001? Masina merita dar trebuie sa fi atent la urmatoarele aspecte: viewtopic.php?f=11&t=10475 In offroad este o masina rezistenta si in acelasi timp foarte confortabila, merge pe unde nici nu gandesti! Prin offroad a nu se intelege - catarare pe stanci sau pereti! :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boca77 Postat Octombrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Re: Merita un Nissan Patrol Y61 din 2001? Nici nu am de gand sa ma catar pe pereti. Prin off-road inteleg conditiile de "trafic" de la clasa open. Toyota LandCruiser KZJ73 3.0TD '95 OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tractozaur Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Re: Merita un Nissan Patrol Y61 din 2001? Eu am avut modelul masini pe care o ai tu la avatar si semnatura, 2 ani de zile :grin: si acum, dupa cum bine vezi am doua Patroale... :h5 viewtopic.php?f=4&t=5799&start=0 Ai sa faci un pas urias, as spune, daca o sa iei aceasta decizie..., ai sa vezi :grin: pur si simplu e alta clasa, nu suporta comparatie! NO OFFENCE Frontera Owners :grin: :h5 Off-Road Runner Off-Road Runners Team TRACTOZAUR - Nissan Patrol Y60 d`aratura Allroad Runner - Audi allroad d`oras GAZROM - ARO M461 d`epoca Trompetica - Dacia Double Cab 4x4 da vanatoare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Re: Merita un Nissan Patrol Y61 din 2001? Din cate imi aduc eu aminte, anii 2000-2002 au fost niste ani problematici pentru motorul de 3L de pe patrol. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boca77 Postat Octombrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Re: Merita un Nissan Patrol Y61 din 2001? Din cate imi aduc eu aminte, anii 2000-2002 au fost niste ani problematici pentru motorul de 3L de pe patrol. @watcher esti sigur ca sunt probleme cu motorul. Nu as vrea sa ma bag daca pot avea probleme ulterior cu masina. O alta problema pe care o ridic este greutatea masinii. Are aproape 2500kg. E drept ca are ceva cai (vreo 160). Nu stiu in schimb ce cuplu dezvolta. Toyota LandCruiser KZJ73 3.0TD '95 OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Re: Merita un Nissan Patrol Y61 din 2001? Din cate stiu si eu am auzit ca ar fi ceva probleme cu motoarele de 3 li facute intre 2001-2004! In ceea ce priveste greutatea care ar fi problema? A mea are 3to si merge ... :x consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi15mii Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Re: Merita un Nissan Patrol Y61 din 2001? salut sunt si eu nou posesor de Y61, de 1 luna si jumatate sunt foarte multumit de masina am acelasi motor de 3l din 2001 din cate am inteles, aceste motoare au cam avut probleme cand au fost tinute mai mult timp la peste 3000 ture si eu as vrea sa stiu daca mai am motorul original ( pe bord am 230.000 km) recomand masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Re: Merita un Nissan Patrol Y61 din 2001? Am ocazia sa ma pricopsesc cu un Nissan Patrol Y61 3.0TDI din 2001. Intrebarea e daca merita sa fac afacerea si sa-l pregatesc pentru off-road. Ca necunoscator al Nissan-ului, rog posesorii si/sau cunoscatorii sa ma indrume cu niste sfaturi. Multumesc anticipat. Eu as zice sa te reorientezi. Masina e fff grea, in teren mai moale se scufunda,unde alte masini trec fluierand ,da repede rugina in ea, interioarele sunt de kkt, se slabesc toate plasticele, motor care consuma cat o vaca......mai nimeresti si unul din ala din nustiu si intre ce ani.....care de fapt toate au avut probleme....Da fapt Nissanul e o marca care te tine toata viata, ca si IMS-ul, dupa cum afirma mai toti posesorii... dupa ce il cumperi si vrei sa-l revinzi,....nu ti-l mai ia nimeni. :ha: Spor la cumparare si bafta la revanzare. Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boca77 Postat Octombrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Re: Merita un Nissan Patrol Y61 din 2001? Ceea ce a spus nellorunner desfinteaza destul de mult Nissanul. Nu stiu daca ai avut un Nissan si vorbesti in cunostiinta de cauza. Posesorii de Patroale vad ca il lauda destul de mult. Acum mi se pare normal sa fi subiectiv si sa-ti vorbesti de bine despre masina pe care o detii si ai investit destul de multi bani. Scopul acestui topic a fost sa imi fac o idee cat de cat corecta asupra unei masini in care sa investesc sau nu. Avand in vedere ca off-roadul in Romania are ceva vechime banuiesc ca exista deja o parere formata despre tipurile de masini pretabile sau nu la off-road si in care sa investesti ceva bani. Toyota LandCruiser KZJ73 3.0TD '95 OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Re: Merita un Nissan Patrol Y61 din 2001? Nello are dreptate ... i-ati Toyota mai bine! :ha: Te dai cu ea in teren, merge misto ca e usoara si trece pe unde Nissanu ramane, iar dupa ce se rupe (de fapt nu se rupe, Toyota se usuca si cade!), o dai la fier vechi si iti iei Nissan! :ha: PS- oricat de carcotasi vom fi, avem toti aceasi pasiune: fiarele! Aduna si filtreaza informatia da cu zarul si ia-ti un Patrol ... E atat de simplu ... :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boca77 Postat Octombrie 13, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Re: Merita un Nissan Patrol Y61 din 2001? Hai ca nu trebuie sa devenim malitiosi. Eu am cerut un sfat. Mi-ar fi de folos pentru ca pana la urma e vorba de bani investiti. Toyota LandCruiser KZJ73 3.0TD '95 OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rd_adi Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Re: Merita un Nissan Patrol Y61 din 2001? Nissan... e o masina foarte buna din toate punctele de vedere! E drept eu am y60 dar sunt foarte multumit de el! E aproape indestructibila! da, e adevarat interiorul la Nissan nu e ceva de vis nici y60 nici y61! da, e adevarat ca y61 motorul de 3000 a avut probleme intre 2000 si 2002 cu ungerea pe 1 sau 2 cilindri (care duce la distrugerea motorului) dar majoritatea cu probleme au fatat deja si au fost schimbate motoraele la reprezntata... Oricum eu te sfaqtuiesc sa o iei fiindca e o masina deosebita si nu trebuie sa te iei dupa gurile rele si daca buichifaleste motorul se poate schimba relativ usor si ieftin! E o masina grozava care merita sa o iei si sa investesti tot ce iti doresti in ea! Nu te va lasa in drum la greu nici o data! NISSAN PATROL GR Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dok Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Re: Merita un Nissan Patrol Y61 din 2001? N-as fi vrut sa intervin (de regula nu ma bag in discutii patimase), insa am banuit ca citind opiniile dezonorante ale unora si altora, de pe topicul despre "fiabilitate Nissan-Patroale" si influentat de aberatiile scrise acolo, ai pus o intrebare cat se poate de firesca, adresata unor oameni care se presupune ca ar fi responsabili, cu expertiza si mai ales cu experienta in acest domeniu. In ceea ce ma priveste, sunt posesorul unui Pathfinder si de curand al unui Patrol Y61. Trebuie sa marturisesc, sunt un individ pretentios, carcotas si in multe privinte, un "toma necredinciosul". De aceea pana sa iau Patrolul am "gustat" si din ofertele altor marci, printre care - Toyota, Jeep, Land Rover, Mercedes (si pe aceasta cale vreau sa multumesc celor care mi-au suportat toate hachitele si in mod special lui Iulian-Toyo, lui Marius Lupu si lui Luigi (nissan4x4). In materie de offroad, aceste trei marci, prin modelele lor capabile de offroad, sunt cele care isi disputa topul preferintelor offroaderilor de pretutindeni. As putea sa-ti caracterizez fiecare masina in parte si cu toata onestitatea sa spun despre fiecare lucruri bune si foarte bune, unele chiar in defavoarea Patrolului. Insa daca faci un test comparativ, in care analizezi repere din categoria: pret de achizitie/performante/dotari de serie, soliditate/stabilitate/fiabilitate/longevitate, + aspecte de ordin optic, tactil si confort, vei constata ca Patrolul este cu cateva puncte peste Toyota (ma refer la varianta Prado, oarecum din aceeasi clasa) si de departe mai bine cotat decat Defender, Rubicon sau mult prea laudatul G. In esenta, sfatul medicului, spune sa iei linistit Patrolul, mai ales daca pretul este corect (un reper despre preturile zilei il obtii de pe "autovit"), iar daca este unul scurt, este cu atat mai bine si cu suportul colegilor de pe forum + cateva mii de euro, vei reusi sa-ti pregatesti o masina de nadejde, care iti va oferi multe satisfactii si de care vei fi mandru. Astept sa te vad in teren ... 1 Nissan Patrol Y61 / 2006 = PATROCLE, pregatit pentru noroaie Nissan Pathfinder / 2006 = PASHA, stock + BFG/AT Bicicleta TREK 3700 "Life is not about waiting for the storms to pass ... it's about learning how to dance in the rain." 4x4Maniac's is where we are Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gonzo Postat Octombrie 13, 2009 Partajează Postat Octombrie 13, 2009 Re: Merita un Nissan Patrol Y61 din 2001? Hai ca nu trebuie sa devenim malitiosi. Eu am cerut un sfat. Mi-ar fi de folos pentru ca pana la urma e vorba de bani investiti. ca fost propietar de y61 iti spun sa iei cu incredere aceasta masina, e credincioasa, restul sunt niste curve ( ma refer la modele de masini ) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat Octombrie 14, 2009 Partajează Postat Octombrie 14, 2009 Re: Merita un Nissan Patrol Y61 din 2001? motor care consuma cat o vaca...... al meu papa 10-11%...cam cat un samurai cu gume putin mai mari :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 14, 2009 Partajează Postat Octombrie 14, 2009 Re: Merita un Nissan Patrol Y61 din 2001? Si al meu consuma undeva la 12% in conditiile in care i-am facut niste implanturi semnificative de fier (bara fata-spate, portbagaj, scuturi) si i-am modificat putin stilul (roti iesite in afara, inaltata) ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Octombrie 14, 2009 Partajează Postat Octombrie 14, 2009 Re: Merita un Nissan Patrol Y61 din 2001? Ceea ce a spus nellorunner desfinteaza destul de mult Nissanul. Nu stiu daca ai avut un Nissan si vorbesti in cunostiinta de cauza. Posesorii de Patroale vad ca il lauda destul de mult. Acum mi se pare normal sa fi subiectiv si sa-ti vorbesti de bine despre masina pe care o detii si ai investit destul de multi bani. Scopul acestui topic a fost sa imi fac o idee cat de cat corecta asupra unei masini in care sa investesc sau nu. Avand in vedere ca off-roadul in Romania are ceva vechime banuiesc ca exista deja o parere formata despre tipurile de masini pretabile sau nu la off-road si in care sa investesti ceva bani. Ai perfecta dreptate. BRAVOOO. Silviu Drelciuc de la Piatra Neamt a avut un Nissan Y61, s-a dat cu el ceva vreme in teren, iar dupa ce a mers pt prima oara cu Toyote cu Danielevici si Alin Mihalache la Gura Humorului....si-a schimbat imediat parerea, a vandut Nissanul si si-a luat Toyota. Toyota cu care a si castigat anul asta Campionatul National de offroad. P.S.- poate vrei nr lui de telefon sa vorbesti direct cu el,sau intreaba-l pe PM.(silviud) Nu cred ca trebuie sa asculti parerile unora care au avut numai o MONOMARCA. Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 14, 2009 Partajează Postat Octombrie 14, 2009 Re: Merita un Nissan Patrol Y61 din 2001? Nu cred ca trebuie sa asculti parerile unora care au avut numai o MONOMARCA. Nelutule te-ai dat vreodata in teren (chiar si pasager) cu un Y61 care chiar merge? :grin: Ca si termen de comparatie (sa nu comparam mere cu pere) am putea lua: 0.Toyota HDJ80 vs. - e de departe masina cea mai tapana in offroad dar si pretul ei e pe masura! 1.Toyota seriile LJ70, RJ70 motor 2.4, 2.5, 3 TD sau benzen vs. Nissan 260, Y60 motor 3.3, 2.8 performata/modificabilitate/confort/tinuta de drum/fiabilitate. 2.Toyota seriile KJ90, KDJ 3.0 vs. Nissan Y61 2.8, 3.0 performata/modificabilitate/confort/tinuta de drum/fiabilitate. ... ... ... 99. Jeep orice serie (se accepta si o cumulativa de 5-6 masini) vs. Nissan Micra sau vs. Toyota Yaris... :ha: Discutam de variantele scurte (in 3 usi)! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nellorunner Postat Octombrie 14, 2009 Partajează Postat Octombrie 14, 2009 Re: Merita un Nissan Patrol Y61 din 2001? La asta am facut referinta. Nissan Y61 scurt, motor de 3000cm si toyota lj70 tot motor de 3000cm. Sau trebuia sa compar lj 70 motor de 3000 pe elicoidale ,cu patrol y160, y260, cu motor de 2800 si foi de arc? Unde esti tu Tepes Doamne...??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 14, 2009 Partajează Postat Octombrie 14, 2009 Re: Merita un Nissan Patrol Y61 din 2001? Domnu' LJ70 si Y61 nu fac parte din aceeasi clasa si nici din aceasi era! LJ70 este comparabil cu Y60 sau 260! :grin: Ma gandeam eu ca ai comparat mere cu pere si de aia iti dadea cu virgula! :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan1323 Postat Octombrie 14, 2009 Partajează Postat Octombrie 14, 2009 Re: Merita un Nissan Patrol Y61 din 2001? Ca si concluzie la cele auzite......ia-ti samurai :F Samurai metis Pajero 2.8 scurt KQ Spider CAN_AM Discovery 3 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gonzo Postat Octombrie 14, 2009 Partajează Postat Octombrie 14, 2009 Re: Merita un Nissan Patrol Y61 din 2001? Si al meu consuma undeva la 12% in conditiile in care i-am facut niste implanturi semnificative de fier (bara fata-spate, portbagaj, scuturi) si i-am modificat putin stilul (roti iesite in afara, inaltata) ... nu inteleg aici, e la misto sau serios. Mie 61, consuma 15% - 16% in oras si 10 % la drum lung. Inclusiv constructorul da 14 parca si ceva in oras. Iar pe 4x4 , nisip - zapada afanata lua cam 20 %, e drept aveam cutie automata - deci cam 1 litru in plus la %. Am fost odata la Bucuresti pe autostrada cu niste sezlonguri deasupra care se umflau in vant si cu 5 persoane mari inauntru si am avut un consum de 35 % pe autostrada la 120 la ora din cazua ca mi-a fost lene sa cobor sa strang sezlongurile. Mergeam infranat rau de tot . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
boca77 Postat Octombrie 14, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2009 Re: Merita un Nissan Patrol Y61 din 2001? E drept ca e un pic (mai mult) confuz sa citesti si sa nu-ti dai seama cand se glumeste si cand nu. In principiu daca imi reuseste afacerea o sa-l iau. Toyota LandCruiser KZJ73 3.0TD '95 OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
styuk Postat Octombrie 14, 2009 Partajează Postat Octombrie 14, 2009 Re: Merita un Nissan Patrol Y61 din 2001? E drept ca e un pic (mai mult) confuz sa citesti si sa nu-ti dai seama cand se glumeste si cand nu. In principiu daca imi reuseste afacerea o sa-l iau. si cu frontera cum ramane? http://jurnaldeghidon.blogspot.ro/ Never ride faster than your guardian angel can fly:ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate