Marius C alias Turagmes Postat Octombrie 1, 2007 Partajează Postat Octombrie 1, 2007 Ptr iesiri de genul celor pe care le facem noi pe langa masina echipata corespunzator(sau cat mai aproape) ar mai fi nevoie si de altele. Spre exemplu daca bantuim prin Apuseni vom avea nevoie de echipament de campare cort,sac de dormit,obiecte ptr aprinsul focului....etc despre fiecare dintre acestea se poate scrie mult si bine. In general e nevoie de un echipament de buna calitate,din materiale usoare si rezistente.....de buna cunoastere a utilizarii lui....spre exemplu un cort se monteaza intr-un fel pe vreme buna si in cu totul alt fel pe vant :grin: la fel sa faci focul pe vreme rea este o arta de aceea e bine ca printre picaturi....cand avem timp sa exersam si asa ceva... poate ajuta mult in cazuri dificile.eu personal am o scula f desteapta ptr aprinderea focului....o bucata de otel si o bara de magneziu(il are in dotare armata suedeza) nu e scump si merita toti banii...scanteile generate au in jur de 3000 grade C..... De asemenea avem nevoie si de o lanterna puternica.....Maglite de exemplu....o lampa frontala.... Cand merg pe munte cu masina sau fara in general imi incalt bocancii....e mult mai sanatos fie vara fie iarna bag in rucsac si ceva haine de schimb mai groase e cald dau jos dar daca e frig....ce pun pe mine? acum ca nu trebuie sa caram in spate(cara masina :grin: ) e bine sa ne luam si ceva alimente de preferinta cat mai greu perisabile ca stim cand plecam.....cand ne intoarcem.... e relativ.... drumul ne poate rezerva si surprize neplacute.....si ar mai fi multe de spus va las si pe voi sa ma completati :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
svejk Postat Octombrie 1, 2007 Partajează Postat Octombrie 1, 2007 inafara de pioleti si coltari, echipamentul e cam acelasi... fie cu masina fie pe jos :) in plus, the tools of the trade: sufa, ocheti, lopata, lant, cablu, scripete, wd40, maruntisuri, canistra, casca moto, manusi de lucru, vesta reflectorizanta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Octombrie 1, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2007 Svejk....vb despre ce sa luam cu noi....ptr noi...nu despre echiparea masinii :grin: :grin: :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
svejk Postat Octombrie 1, 2007 Partajează Postat Octombrie 1, 2007 a, pai atunci am zis in primul rand... :) dar, daca e p-asa, mancare, multa mancare, ca o duce masina iupiiiiii, n-o mai car eu in spate... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Octombrie 1, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2007 Sa te vad pe Transalpina cu o pana de cauciuc in tricou si-n bermude pe o ploaie rece si deasa....dar cu masina plina de mancare :P Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Octombrie 1, 2007 Partajează Postat Octombrie 1, 2007 ... si cutit de lemn, daca ne-ntalnim cu ursu' :lol: :lol: :lol: Lasand gluma la o parte, e foarte binevenita rubrica asta. Poate spune fiecare ce duce de obicei si mai ales de ce ar fi avut nevoie vre-odata si nu a avut la el. Marius, te rog povesteste-ne mai pe larg despre "bricheta" ta minune cu magneziu si de unde se poate procura. 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Octombrie 1, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2007 iaca bricheta minune http://www.specialforces.com/store/cata ... Model.html E varianta moderna a amnarului Ptr intalnirea cu salbaticiunile tarii Pepper Spray Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kato Postat Octombrie 1, 2007 Partajează Postat Octombrie 1, 2007 iaca bricheta minune http://www.specialforces.com/store/cata ... Model.html E varianta moderna a amnarului Ptr intalnirea cu salbaticiunile tarii Pepper Spray o chesstie cu adevarat utila !!! Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Octombrie 1, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2007 faci focul pe vreme umeda.....nici nu-ti vine a crede :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Octombrie 1, 2007 Partajează Postat Octombrie 1, 2007 Inimaginabil. Chiar azi inainte sa propun rubrica asta am cautat tot orasul dupa un amnar. Costa de la 25 RON (3000 de aprinderi) la vreo 60 RON (12000 de aprinderi), dar nu am gasit deloc. Am incercat la gipo si arrow, care ar fi fost obligati macar moral sa aibe asa-ceva, dar nimic. Pe internet am gasit, dar nu sint din bucuresti firmele respective. Amnarul este foarte smecher are niste scintei de 3000 grade celsius, aprinde aproape orice, e ceva "to have". Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Octombrie 1, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2007 gasesti la Brasov...cate vrei si de care vrei... :h5 Sa vii....sa mergem prin salbaticie...sa te invat cum se face focul :cort Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Octombrie 1, 2007 Partajează Postat Octombrie 1, 2007 pai ia-mi si mie unul si adu-l la BM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Octombrie 1, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2007 Baia Mare ptr mine a devenit brusc un pod prea indepartat....un accident de-al unui coleg ma tine la munca..... :dr3 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Octombrie 2, 2007 Partajează Postat Octombrie 2, 2007 si eu vreau un amnar ca al meu e pe gata intradevar e f util, e greu pana inveti sa-l folosesti dar apoi nu prea mai ai rateuri din pacate am luat unu cu 3000 aprinderi si pana am invatat ce si cum era consumat pe jumatate nu cred ca poti sa-l folosesti f mult pt ca trebuie apasat atre pe el si cred ca se rupe cand e macat mai mult de 2/3 vreau unu mare care il aduce la BM? eu am im M cam tot ce poti sa ai nevioe... inclusiv un primus 2 conserve si cateva plicuri de ness nu de alta... dar sa nu suferi degeaba topor, 2 lopeti, macheta, cutit, lanterna, baterii, sufa, si mai stiu eu cate maruntisuri utile, inclusiv snururi pt pene, compresor binenteles, o mare chestie e sa ai o foaie de cort cu tine eu am 2 de la max cu bete de cort cu tot... asa...pt o mancare pe iarba, o interventie sub masina, o acoperire seara pe vant.. sau o husa de scaun daca esti de noroi pe cur pt campare ... recent am cumparat un cort dinala ce se deschide in 2 secunde pt a inlocui nortlandul de 3 persoane, saci de dormit northland, isoliruri si o saltea deaia ce se umfla singura ce se baga in sacul de dormit... am laut si un dus portabil dar nu am apucat sa-l folosesc inca proiect... tarnacop si un rezervor de apa in masina, cu pompa electrica la care sa te speli pe maini forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator koala Postat Octombrie 2, 2007 Partajează Postat Octombrie 2, 2007 Marius, vreau si eu un amnar din acela !!! ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Octombrie 3, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2007 Scaparici suedez 12000 de focuri-43 lei..... cine mai doreste.....sa faca lista :grin: :grin: :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Octombrie 3, 2007 Partajează Postat Octombrie 3, 2007 Marius, deci 3 bucati pina in prezent: eu, gepetto, koala Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Octombrie 3, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2007 Din pacate azi mai aveau doar doua.....vedeti la Baia Mare care cate mai vreti sa le spun sa faca comanda Maine merg sa le i-au pe cele doua :grin: :grin: :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Octombrie 3, 2007 Partajează Postat Octombrie 3, 2007 bine, dar alea 2 sint luate deja, ok? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Octombrie 3, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2007 teoretic da....maine la prima ora sunt acolo :lol: :lol: :lol: daca nu fac comanda si cand va intoarceti.....le luati Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Isuzu Rider Postat Octombrie 20, 2007 Partajează Postat Octombrie 20, 2007 Pentru cei care vor sa faca focul in orice conditii un sfat... Folositi una bucata carbid. Merge la sigur chiar si pe ploaie. Eu am facut focul pe o ploaie mocaneasca cu ceva lemne umede si dupa ce s-a intetit focul a fost OK. Treaba e ca trebuie grija la depozitare. O cutie de plastic cu putina motorina este OK. Si atentie la scintei ca face POC! Hell is my Paradise Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator branzei sorin Postat Ianuarie 24, 2008 Partajează Postat Ianuarie 24, 2008 M-am trezit cam tarziu sa scriu,dar... si eu am un aprinzator asemanator.L-am cumparat de la un magazin cu articole de pescuit din Baia-Mare si a costat 50 Ron.Habar nu am cate aprinderi o avea,in orice caz diametrul e cam de 6 mm sau ma rog ,era.Acum s-a subtiat ca bugetul Romaniei,dupa ce am incercat sa fac focul in conditii ideale,pe gratarul din curte,cu multe servetele si lemn de brad subtire si uscat,fin si crengi uscate pe o vreme super- buna fara vint sau alte impedimente.Dupa vre-un ceas am reusit dar nici aprinzatorul meu nu m-ai era la fel de gros si ma dureau mainile.Eu tare ma indoiesc ca as reusi sa fac focul in conditi vitrege in padurea uda de o saptamana,doresc sa mentionez ca stiu sa fac scantei la prima pedala. :roll: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Ianuarie 24, 2008 Partajează Postat Ianuarie 24, 2008 a face focul in conditii nasoale e o arta a face focul cu un amnar in conditii nasoale... e stiinta pura si munca destula anul trecut eram pe un varf de deal, prin aprilie, era noapte si batea un vant de te rupea un amic ( cu experienta prin armata britanica vreo 2 contracte) a incercat sa faca focul avea chibrite dinalea din carton cu paragina ce ard 15 minute ei bine a incercat cu 4-5 si se stingeau si alea de la vant, a renuntat am luat lopata, am facut o groapa, am bagat un servetel si ceva lemne pregatite de el, si am aprins focul cu amnarul au inebunit secretul e sa fii pregatit cu tot ce trebuie pt conditiile respective nbu cred ca daca faci o ferba de scantei serioasa si e uscat servetelul nu ia foc si daca ia servetelul foc, nu vad cum nu ar arde vreascuri f f subtiri, ca si chibritele si apoi un pik mai mari etc deci asta e treaba pregatirea si rabdarea forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Ianuarie 24, 2008 Partajează Postat Ianuarie 24, 2008 ...se spune ca da nu ai f...... tiganca nu vei stii nicioda sa aprinzi focul ... :old cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator branzei sorin Postat Ianuarie 24, 2008 Partajează Postat Ianuarie 24, 2008 Am uitat sa va spun ca amnarul care il am cred, ca-i facut dintr-un aliaj de magneziu cu lantan,elementul acela din grupa III-a perioada 6 ,oricum nu cred ca intereseaza pe nimeni,ma afla-i si io in vorba :hi Lantanul are propietatea de a scoate scantei prin frecare de un obiect de otel,dar sunt scantei reci de acea se foloseste in aliaj cu magneziu. Da" posibil sa gresesc .Poate intr-o zi ii fac o analiza chimica. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate