trooper Postat Ianuarie 25, 2008 Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 ...se spune ca da nu ai f...... tiganca nu vei stii nicioda sa aprinzi focul ... :old pe centura...cate vrei. sa tot aprinde-ti focuri dupa aia :banana Toyota FJ40 - 4,2 - benzina Mitsubishi Pajero 3,8 V6- benzina-2007; Range Rover 4,0 V8-- benzina- '99, Toyota RJ70 2,4 - benzina-'86, Tico SX '99 scuter Kimco 49 cmc Ocean Kayak - Malibu Two XL www.orr.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SFX Postat Ianuarie 25, 2008 Partajează Postat Ianuarie 25, 2008 Amnare se gasesc la Sport Virus. BUCURESTI Str. VASILE LASCAR nr. 33 tel/fax 021/2111019 Program: Luni - Vineri 10.30 - 18.30; Sambata 10 - 14; Duminica inchis Pentru alte localitati: http://www.sportvirus.ro :ap Navara sau Rubicon? Asta e intrebarea? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat August 18, 2008 Partajează Postat August 18, 2008 Re: Echipamente pentru facut focul Salut, De obicei cand plec undeva de acasa (nu neaparat pe munte), am un mic rucsac in care imi pun urmatoarele : - o mica trusa medicala (se gasesc la magazinele cu profil montan); - multifunctionalul (Leaderman); - frontala (recomand Petzl...am doua de vreo 2 ani...si nici o problema); - pelerina/foita pt vreme rea/ploaie; Daca iesi pe pe sosea dupa parearea mea ai nevoie neaparat de : - bocanci (perferabil impermeabili; - o haina mai groasa/pulover; - un minim de rezerva de mancare; - apa; - sursa de foc; Consider ca trebuie tinut cont de urmatorul lucru: cu ce ai la tine trebuie sa poti supravietui cel putin o zi doua...zic asta din proprie experienta :grin: Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sibo Postat August 18, 2008 Partajează Postat August 18, 2008 Re: Echipamente pentru facut focul Eu am luat amnar cu 50 ron de la Military Shop de langa Dinamo (Sos. Stefan cel Mare, intre Dinamo si Spitalul de urgenta) iar scanteile le azvârl pe dopuri de bumbac destinate doamnelor. Avantajul este ambalajul acestora : compact & uscat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat August 19, 2008 Autor Partajează Postat August 19, 2008 Re: Echipamente pentru facut focul intr-adevar...e ceva mai greu de aprins focul in conditii meteo grele :grin: ...de aceea nu strica sa faci ceva antrenament...pe vreme buna...cu diverse materiale combustibile :h5 PS....daca are cineva un DVD cu metode de supravietuire...e acolo un capitol intreg cu si despre cum si cu ce se poate face focul...la necaz :grin: :grin: :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
YO2LZP Postat August 27, 2008 Partajează Postat August 27, 2008 Re: a face focul in conditii nasoale e o arta a face focul cu un amnar in conditii nasoale... e stiinta pura si munca destula anul trecut eram pe un varf de deal, prin aprilie, era noapte si batea un vant de te rupea un amic ( cu experienta prin armata britanica vreo 2 contracte) a incercat sa faca focul avea chibrite dinalea din carton cu paragina ce ard 15 minute ei bine a incercat cu 4-5 si se stingeau si alea de la vant, a renuntat am luat lopata, am facut o groapa, am bagat un servetel si ceva lemne pregatite de el, si am aprins focul cu amnarul au inebunit secretul e sa fii pregatit cu tot ce trebuie pt conditiile respective nbu cred ca daca faci o ferba de scantei serioasa si e uscat servetelul nu ia foc si daca ia servetelul foc, nu vad cum nu ar arde vreascuri f f subtiri, ca si chibritele si apoi un pik mai mari etc deci asta e treaba pregatirea si rabdarea Soimule,la iesirea urmatoare sa ma inveti si pe mine,ca m-am facut de ras cu el,mi-am belit si degetele.Fara benzina sau "Medicament" nu se aprinde :grin: 0744616745 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sibo Postat August 27, 2008 Partajează Postat August 27, 2008 Re: Echipamente pentru facut focul M-am desteptat si eu cum sa folosesc amnarul. Deah ! Mi-a spus un prieten asa: In primul rand trebuie sa razuiesti magneziu peste vreascuri (materialul alb pe care l-am confundat cu aluminiu) si apoi sa arunci scânteile care aprind magneziul razuit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 27, 2008 Partajează Postat August 27, 2008 Re: Echipamente pentru facut focul asta cu magneziul e tare pai amnarul asta e pt a te ajuta nu pentru a te incurca.... e o chestie simpla si de aceea e buna, nu invers, sa o complici pana peste poate forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
paulbratu Postat August 27, 2008 Partajează Postat August 27, 2008 Re: Echipamente pentru facut focul si pentru mine e inca un mister treaba asta cu amnarul.....mi-am luat unul si am incercat in mod repetat sa aprind diverse materiale combustibile in zadar, acum ma uit pe dicovery la unul care fac focul intr-o padure tropicala cu umiditate crescuta doar frecand niste bucati de lemn......iar eu inca ma chinui sa invat despre amnar utilizand materiale uscate si combustibile :P BAFTA! It`s not that WHERE you go....it`s WHICH way you get there! Auto: TOYOTA 4Runner Moto: BMW K 100 RS, BMW K 1100 RS NU FURA!.....GUVERNUL URASTE COMPETITIA! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat August 27, 2008 Autor Partajează Postat August 27, 2008 Re: Echipamente pentru facut focul Cum spuneam eu mai sus....ca sa faci focul in conditii meteo grele....e musai sa faci antrenament..... :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 27, 2008 Partajează Postat August 27, 2008 Re: Echipamente pentru facut focul Cum spuneam eu mai sus....ca sa faci focul in conditii meteo grele....e musai sa faci antrenament..... :grin: exact si mai trebuie sa faci o buna pregatire in prealabil, aschii mici si uscate, daca se poate o bucatica de cauciuc etc adevarul ca dupa ce te chinui mult, ajunge sa fie o banalitate si te miri cum nu ai reusit alta data forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat August 27, 2008 Autor Partajează Postat August 27, 2008 Re: Echipamente pentru facut focul Corect....asa este :grin: :grin: :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat August 28, 2008 Partajează Postat August 28, 2008 Re: Echipamente pentru facut focul mie imi iese de la 2-3 scaparari, nu am mai aprins demult un foc cu chibrit/bricheta. Ideea e ca e mult mai bine de folosit dosul unei lame de cutit decit tablita aia data de ei si trebuie suflat peste scantei. :cort Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 28, 2008 Partajează Postat August 28, 2008 Re: Echipamente pentru facut focul treaba cu tabla asa e dar nu merge orice otel sunt oteluri care nu produc scantei pe amnar, parca aluneca pe el una din cele mai bune potriviri o are cu otelul de lama de la Opinel, fantastic am mai observat ca otelurile carbon f dure sunt cele mai bune victorinoxul, otel dur, nu face scantei deloc (eu nu am reusit) un cutit de outdoor adevarat va avea la teaca un canal special pt amnar... si nu se folosesc tablitele alea cele mai patetice amnare ce le-am vazut sunt acum la military shop, ceva porcacrii care au ca lamela o bucata de lama de bonfaier cred ca au luat din china la kg amnarele (dinalea cu piatra f subbtire lipita pe un suport dreptunghiular) si au trebuit sa faca table... asa ca a fost mai ieftin sa ia panzele si sa le taie 55 ron, mari tepari in tot cazul NU RECOMAND forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat August 28, 2008 Autor Partajează Postat August 28, 2008 Re: Echipamente pentru facut focul Al meu e Primus....made in Sweden...unul dintre cele mai bune de pe piata :h5 O punguta de talas uscat ratacita prin masina face toti banii.....chiar si pe vreme buna :grin: :grin: :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 28, 2008 Partajează Postat August 28, 2008 Re: Echipamente pentru facut focul si al meu e primus... o mica modificare la partea de maner si gata forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lecus Postat Octombrie 18, 2008 Partajează Postat Octombrie 18, 2008 Re: Echipamente pentru facut focul Acum multi ani, cand eram pustan si hoinaream aiurea pe munte, intr-o iarna cu zapada mare un prieten a aprins focul cu o bricheta ordinara. A scos niste vreascuri de sub zapada, le-a pregatit/aranjat, am scos o cartela de metrou, si gata focul. Dupa aceea a stat sa-mi explice ce a facut. Secretul era in ce fel de vreascuri folosesti si foarte important, cum le aranjezi. Inca exersez, dar nu am ajuns la nivelul lui. Gip Gran`sirochi ovarlend ecspedisan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
xnx Postat Octombrie 21, 2008 Partajează Postat Octombrie 21, 2008 Re: Echipamente pentru facut focul unde gasesc si eu un cutit adevarat cu tot cu amnar ? -Fără un 4x4 ,,viața e pustiu” Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Octombrie 21, 2008 Partajează Postat Octombrie 21, 2008 Re: Echipamente pentru facut focul unde gasesc si eu un cutit adevarat cu tot cu amnar ? ... la soimu 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Octombrie 26, 2008 Partajează Postat Octombrie 26, 2008 Re: Echipamente pentru facut focul Hop si io cu ale mele (daca tot ni le aratam). Amnar + lama crestata = combinatie incendiara http://carunderconstruction.googlepages.com/00084.JPG Pe linga o bucata de vata sau ob sau talas (pe care il recomand) ar fi interesant sa aveti si o bucata de staniol sau folie de al., de pus direct pe pamint cind e umed. Talasul se umezeste foarte repede, si dupa ce a prins apa ... poti freca si amnarul si ... , pina ploua cu biscuiti ca nu se mai aprinde. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Octombrie 26, 2008 Partajează Postat Octombrie 26, 2008 Re: Echipamente pentru facut focul Primus... marfa de calitate :B Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Re: Echipamente pentru facut focul Din ciclul: Ase Feri da foc!!! Nu stiu cum se numeste planta. Creste ca si iedera, e o planta cataratoare. Semnitele sunt grupate intr-un manunchi, si fiecare are un puf (cum se vede si in poza). Din ce am testat eu azi, e mai inflamabil decit vata sau rumegusul, cu conditia sa fie uscat. Am facut si un filmulet, dar am uitat de aparat si a mers 9 minute. Nu am prg de rupt din film doar citeva secunde (chiar, stie cineva un soft freeware care sa stie sa faca asa ceva???) I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Ianuarie 5, 2009 Partajează Postat Ianuarie 5, 2009 Re: Echipamente pentru facut focul Mi-a 'rupt' un pretin primul minut. [youtube:1az4336q]http://www.youtube.com/watch?v=wk0xcR7iyWU[/youtube:1az4336q] I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Ianuarie 5, 2009 Partajează Postat Ianuarie 5, 2009 Re: Echipamente pentru facut focul sigur nu era imbibata in nimic? ca prea o ia la "prima cheie".. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Ianuarie 5, 2009 Partajează Postat Ianuarie 5, 2009 Re: Echipamente pentru facut focul scaparici cu magneziu, dac a mai aparut aici scuze de repetare. face servici bun, dar bara de scaparici mi se pare cam firava. oricum praful razuit de magneziu in combinatie cu coaja de mesteacan merge la fix Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate