Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Echipamente pentru facut focul

Postări Recomandate

Re: Echipamente pentru facut focul

sigur nu era imbibata in nimic? ca prea o ia la "prima cheie"

Chiar si eu am fost surprins de aspectul asta. Se vede si in filmulet, ca eram pregatit sa mai trag o tura. O sa string intr-o punguta si iti trimit ca sa vezi si tu. eventual, poti sa-ti plantezi in fata blocului sau in curte si sa-ti creasca si tie :grin:

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Am luat de la Kaufland niste cutii cu metanol lichid. Sa nu saritzi pe mine, ca stiu si eu cum e metanolul, dar asta e gel. O cutie costa 2 ron, si faci focul imediat cu putzin gel din ala. O sa va pun si poze sa vedetzi.

Never drive faster than your guardian angel can fly...
Link spre comentariu

Acum multi ani, cand eram pustan si hoinaream aiurea pe munte, intr-o iarna cu zapada mare un prieten a aprins focul cu o bricheta ordinara. A scos niste vreascuri de sub zapada, le-a pregatit/aranjat, am scos o cartela de metrou, si gata focul. Dupa aceea a stat sa-mi explice ce a facut. Secretul era in ce fel de vreascuri folosesti si foarte important, cum le aranjezi. Inca exersez, dar nu am ajuns la nivelul lui.

Si cartela de metrou a folosit pentru...ce?

Link spre comentariu

• 9 luni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Re: Se gaseste si la noi de cumparat ?

................................

http://i676.photobucket.com/albums/vv129/Astral1969/DIVERSE/mg1.jpg

Editat de Astral

Hyundai Galloper 2500 Intercooler SWB

Soricar 4x4 LWB ''Lache"

Link spre comentariu

........................

http://i676.photobucket.com/albums/vv129/Astral1969/DIVERSE/mg2.jpg

Editat de Astral

"Planning is bringing the future into the present so that you can do something about it now."

-- Alan Lakein

Link spre comentariu

sunt peste tot deci

am auzit undeva (nu pot spune unde ) ca exista sanse sa fie oferite spre vanzare in curand, cu maner de lemn de nuc si cu sigla club 4x4, dar inca e un zvon, cei mari probabil ca vor hotara la momentul oportun daca o fi sau nu o fi...

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Aveti grija la ce luati si de unde. Ala de la kaki, ce l-a postat jidanu, cod produs 27101 e bloc de aluminiu!!! E de 2 ori mai greu decit cel de magneziu. Am un amic care si-a luat de la ei. Am reusit sa aprindem farimiturile doar cu lampa de gaz ... Uitati-va si la pret. Nu intodeauna ce-i mai ieftin e degeaba.

ps: ca si reper, magneziu puritate 99,9%, am luat cu 80 lei 25 grame.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

mai sunt si alte magazine

http://i676.photobucket.com/albums/vv129/Astral1969/DIVERSE/mg11.jpg

Hyundai Galloper 2500 Intercooler SWB

Soricar 4x4 LWB ''Lache"

Link spre comentariu

hNKt1vjNwWw

eu am asa ceva, cumparat de la un coleg de forum, foarte simpatic mie, pe necunoscute:h5

functioneaza foarte bine, dar nu cu pieptenele ala, ci cu un briceag.

e in cotiera palpatrolului, tot timpul.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

si zii asa... ai dat cu taisul pe bara de magneziu

si probabil te gandesti acuma ce prost e materialul ca nu mai taie...:care:care

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

si probabil te gandesti acuma ce prost e materialul ca nu mai taie...:care:care

nici vorba, briceagul ala e de sacrificiu

odata si odata tot voi cumpara un cutit meserie de la tine:h5:h5

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Eu am primit cadou asa ceva:

http://i676.photobucket.com/albums/vv129/Astral1969/DIVERSE/Capture-12.jpg

capacul manerului contine o busola mica cu lichid, si are o garnitura de cauciuc pentru impermeabilitate - poti pune niste iasca sau mici chestii (ac si fir de pescuit, etc).

E comod datorita manerului mai gros si mai comod de tinut in mana.

Editat de Astral
The difference between the road and the zoo is that when you tease the animals on the road their cages can come after you!
Link spre comentariu

Oricum nu-si justifica pretul . 160 de lei!!!

Eu am un amnar de 25 de lei pentru 3000 de aprinderi iar iasca se gaseste cacalau in padure (degeaba ai iasca uscata daca lemnele ti-s ude toate)

iar busola aia nu stii cat de precisa e dar in orice caz nu isi justifica pretul de 130 de lei pt o busola :)

Asta e topicul despre magneziu , bara de magneziu , e cam off-topic cremenele aici , este topic separat

Never stop exploring
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

zicea un coleg mai devreme de etanol gel de la kaufland.

de mare efect este sapunul dezinfectant lichid care il gasiti in farmacii.

e la sticlute mici (90ml sau 150ml parca). la iesiri cu cortul sau la picnic tot timpul iau o sticluta de aia, o pot folosi si ca sa ma spal/dezinfectez pe maini (scopul principal) si ptr a aprinde focul. Se aprinde instant si cu amnarul, o singura scanteie ajunge. pui cateva picaturi pe niste servetele sau chiar pe vreascuri/frunze.

ATENTIE:

- arde cu flacara invizibila, nu vezi nimic da' te prajesti daca nu esti atent.

- se evapora, deci dupa ce turnati cateva picaturi ii dati scanteie imediat, altfel in 10-15 secunde s-a evaporat.

Avantaj:

- poti aprinde si apa :ha:

- te poti dezinfecta cu el, mai o zgarietura, o rana, sau chiar dupa ce vii de la buda .

Dezavantaje:

- nu vezi flacara

- se evapora

- e mai scump decat etanolul din Kaufland :roll:

spor!

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

daca tot veni vorba de kaufland eu folosesc cu succes sa aprind focul (la gratar deocamdata) acele "discuri demachiante":h5:ha:, care sint 100 buc la 1,5 ron in kaufland, sint din bumbac 100%, rasfirate putin se aprind instantaneu si de la scanteia amnarului

Link spre comentariu

Ar mai fi si varianta cu iasca,plus un lucru f important,nu aprinzi focul pe umezeala,asa cum s-a mai spus,o foita de staniol ajuta foarte mult.

Iasca uscata este ideala pentru aprinderea focului.

daca n-am putut sa ma fac samurai...mi-am luat unul
Link spre comentariu

Salut

pentru cei interesati la aprinderea focului se poate foloso foarte bine preNadezul ia foc instantaneu nu stiu la amnar dar la bricheta sigur

Editat de Astral
http://www.webdex.ro/online/dictionar/prenadez
Cei ce simpt a offroad-ului chemare pe asfalt sunt vesnic pierduti
Link spre comentariu

Salut

pentru cei interesati la aprinderea focului se poate foloso foarte bine preNadezul ia foc instantaneu nu stiu la amnar dar la bricheta sigur

apai normal ca arde, ca are in el diluant

asa...se gasesc tare multe substante care iau foc si ard bine, doar ca e dificil sa le cari dupa tine

un amnar e altceva, sa ai in plus tot felul de alte chestii, e mai dificil

Link spre comentariu

apai normal ca arde, ca are in el diluant

asa...se gasesc tare multe substante care iau foc si ard bine, doar ca e dificil sa le cari dupa tine

un amnar e altceva, sa ai in plus tot felul de alte chestii, e mai dificil

Ai dreptate cu un amnar se schimba povestea dar nu cred ca o sticluta din aia mica cat o cutie de medicamente incomodeaza

Cei ce simpt a offroad-ului chemare pe asfalt sunt vesnic pierduti
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare