Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Echipamente pentru facut focul

Postări Recomandate

...se spune ca da nu ai f...... tiganca nu vei stii nicioda sa aprinzi focul ... :old

pe centura...cate vrei. sa tot aprinde-ti focuri dupa aia :banana

Toyota FJ40 - 4,2 - benzina

Mitsubishi Pajero 3,8 V6- benzina-2007;

Range Rover 4,0 V8-- benzina- '99,

Toyota RJ70 2,4 - benzina-'86,

Tico SX '99

scuter Kimco 49 cmc

Ocean Kayak - Malibu Two XL

www.orr.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 6 luni mai târziu...

Re: Echipamente pentru facut focul

Salut,

De obicei cand plec undeva de acasa (nu neaparat pe munte), am un mic rucsac in care imi pun urmatoarele :

- o mica trusa medicala (se gasesc la magazinele cu profil montan);

- multifunctionalul (Leaderman);

- frontala (recomand Petzl...am doua de vreo 2 ani...si nici o problema);

- pelerina/foita pt vreme rea/ploaie;

Daca iesi pe pe sosea dupa parearea mea ai nevoie neaparat de :

- bocanci (perferabil impermeabili;

- o haina mai groasa/pulover;

- un minim de rezerva de mancare;

- apa;

- sursa de foc;

Consider ca trebuie tinut cont de urmatorul lucru: cu ce ai la tine trebuie sa poti supravietui cel putin o zi doua...zic asta din proprie experienta :grin:

Bogdan,

Facebook: Suzuki Restore

Link spre comentariu

Eu am luat amnar cu 50 ron de la Military Shop de langa Dinamo (Sos. Stefan cel Mare, intre Dinamo si Spitalul de urgenta) iar scanteile le azvârl pe dopuri de bumbac destinate doamnelor. Avantajul este ambalajul acestora : compact & uscat.

Link spre comentariu

intr-adevar...e ceva mai greu de aprins focul in conditii meteo grele :grin: ...de aceea nu strica sa faci ceva antrenament...pe vreme buna...cu diverse materiale combustibile :h5

PS....daca are cineva un DVD cu metode de supravietuire...e acolo un capitol intreg cu si despre cum si cu ce se poate face focul...la necaz :grin: :grin: :grin:

Link spre comentariu

Re:

a face focul in conditii nasoale e o arta

a face focul cu un amnar in conditii nasoale... e stiinta pura si munca destula

anul trecut eram pe un varf de deal, prin aprilie, era noapte si batea un vant de te rupea

un amic ( cu experienta prin armata britanica vreo 2 contracte) a incercat sa faca focul

avea chibrite dinalea din carton cu paragina ce ard 15 minute

ei bine

a incercat cu 4-5 si se stingeau si alea de la vant, a renuntat

am luat lopata, am facut o groapa, am bagat un servetel si ceva lemne pregatite de el, si am aprins focul cu amnarul

au inebunit

secretul e sa fii pregatit cu tot ce trebuie pt conditiile respective

nbu cred ca daca faci o ferba de scantei serioasa si e uscat servetelul nu ia foc

si daca ia servetelul foc, nu vad cum nu ar arde vreascuri f f subtiri, ca si chibritele

si apoi un pik mai mari etc

deci asta e treaba

pregatirea si rabdarea

Soimule,la iesirea urmatoare sa ma inveti si pe mine,ca m-am facut de ras cu el,mi-am belit si degetele.Fara benzina sau "Medicament" nu se aprinde :grin:

0744616745
Link spre comentariu

M-am desteptat si eu cum sa folosesc amnarul. Deah !

Mi-a spus un prieten asa:

In primul rand trebuie sa razuiesti magneziu peste vreascuri (materialul alb pe care l-am confundat cu aluminiu) si apoi sa arunci scânteile care aprind magneziul razuit.

Link spre comentariu

asta cu magneziul e tare

pai amnarul asta e pt a te ajuta nu pentru a te incurca....

e o chestie simpla si de aceea e buna, nu invers, sa o complici pana peste poate

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

si pentru mine e inca un mister treaba asta cu amnarul.....mi-am luat unul si am incercat in mod repetat sa aprind diverse materiale combustibile in zadar,

acum ma uit pe dicovery la unul care fac focul intr-o padure tropicala cu umiditate crescuta doar frecand niste bucati de lemn......iar eu inca ma chinui sa invat despre amnar utilizand materiale uscate si combustibile :P

BAFTA!

It`s not that WHERE you go....it`s WHICH way you get there!

Auto: TOYOTA 4Runner

Moto: BMW K 100 RS, BMW K 1100 RS

NU FURA!.....GUVERNUL URASTE COMPETITIA!

Link spre comentariu

Cum spuneam eu mai sus....ca sa faci focul in conditii meteo grele....e musai sa faci antrenament..... :grin:

exact

si mai trebuie sa faci o buna pregatire in prealabil, aschii mici si uscate, daca se poate o bucatica de cauciuc etc

adevarul ca dupa ce te chinui mult, ajunge sa fie o banalitate si te miri cum nu ai reusit alta data

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

mie imi iese de la 2-3 scaparari, nu am mai aprins demult un foc cu chibrit/bricheta. Ideea e ca e mult mai bine de folosit dosul unei lame de cutit decit tablita aia data de ei si trebuie suflat peste scantei. :cort

Link spre comentariu

treaba cu tabla asa e

dar nu merge orice otel

sunt oteluri care nu produc scantei pe amnar, parca aluneca pe el

una din cele mai bune potriviri o are cu otelul de lama de la Opinel, fantastic

am mai observat ca otelurile carbon f dure sunt cele mai bune

victorinoxul, otel dur, nu face scantei deloc (eu nu am reusit)

un cutit de outdoor adevarat va avea la teaca un canal special pt amnar... si nu se folosesc tablitele alea

cele mai patetice amnare ce le-am vazut sunt acum la military shop, ceva porcacrii care au ca lamela o bucata de lama de bonfaier

cred ca au luat din china la kg amnarele (dinalea cu piatra f subbtire lipita pe un suport dreptunghiular) si au trebuit sa faca table... asa ca a fost mai ieftin sa ia panzele si sa le taie

55 ron, mari tepari in tot cazul

NU RECOMAND

Link spre comentariu

Al meu e Primus....made in Sweden...unul dintre cele mai bune de pe piata :h5

O punguta de talas uscat ratacita prin masina face toti banii.....chiar si pe vreme buna :grin: :grin: :grin:

Link spre comentariu

si al meu e primus...

o mica modificare la partea de maner si gata

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Acum multi ani, cand eram pustan si hoinaream aiurea pe munte, intr-o iarna cu zapada mare un prieten a aprins focul cu o bricheta ordinara. A scos niste vreascuri de sub zapada, le-a pregatit/aranjat, am scos o cartela de metrou, si gata focul. Dupa aceea a stat sa-mi explice ce a facut. Secretul era in ce fel de vreascuri folosesti si foarte important, cum le aranjezi. Inca exersez, dar nu am ajuns la nivelul lui.

Gip Gran`sirochi ovarlend ecspedisan
Link spre comentariu

Hop si io cu ale mele (daca tot ni le aratam).

Amnar + lama crestata = combinatie incendiara

http://carunderconstruction.googlepages.com/00084.JPG

Pe linga o bucata de vata sau ob sau talas (pe care il recomand) ar fi interesant sa aveti si o bucata de staniol sau folie de al., de pus direct pe pamint cind e umed. Talasul se umezeste foarte repede, si dupa ce a prins apa ... poti freca si amnarul si ... , pina ploua cu biscuiti ca nu se mai aprinde.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Din ciclul: Ase Feri da foc!!!

Nu stiu cum se numeste planta. Creste ca si iedera, e o planta cataratoare. Semnitele sunt grupate intr-un manunchi, si fiecare are un puf (cum se vede si in poza). Din ce am testat eu azi, e mai inflamabil decit vata sau rumegusul, cu conditia sa fie uscat. Am facut si un filmulet, dar am uitat de aparat si a mers 9 minute. Nu am prg de rupt din film doar citeva secunde (chiar, stie cineva un soft freeware care sa stie sa faca asa ceva???)

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

scaparici cu magneziu, dac a mai aparut aici scuze de repetare. face servici bun, dar bara de scaparici mi se pare cam firava. oricum praful razuit de magneziu in combinatie cu coaja de mesteacan merge la fix

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare