Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfarsit de saptamana prin nameti

Dan Cilan

Postări Recomandate

Ca de obicei WE il petrecem la coliba in Apuseni .Urcand de la Poiana Horea spre Giurcuta , am constatat ca pe drumul forestier respectiv nu a mai trecut nimeni de cand a nins...

Pe o panta accentuata , din cauza zapezii mari , drumul doar se ghicea...Am alunecat cu roata dreapta in sant...Nu am putut da in spate , nici in fata , a trebuit sa ridic masina pe cric . Am pierdut ceva vreme pana am montat lanturile...

930112276_cadouutilizator100.jpg.b5784d8cba69e5fb5562d184a62606e1.jpgHPIM6050.jpg[/attachment:3gt9ylss]

Evolution-KitL12.jpg.f7dd3991b9ccdfff79cb4515cc05fc2b.jpgHPIM6051.jpg[/attachment:3gt9ylss]

552166272_PATROL002.jpg.b8ccc4de0b6ec6309f7f906910376633.jpgHPIM6052.jpg[/attachment:3gt9ylss]

Am reusit sa plec mai departe , am trecut dealul ( circa 4 km ) , au aparut portiuni de drum fara zapada si am dat jos lanturile , mai aveam doar 1 km pana in sat. Mare , mare greseala... Am dat peste o portiune unde drumul era acoperit de nameti troieniti de vant .Am luat demaraj , am trecut de unul , am trecut de al doilea dar... al treilea era mult prea mare. Zapada impinsa s-a adunat in fata masinii si acolo am ramas. M-am chinuit trei ore , am improvizat o lopatica din capacul de la lada frigorifica , a trebuit sa sap sub masina ca sa pot monta cricul , am pus lanturile din nou , nimic ! Am ridicat fiecare roata si am pus sub ele crengi de brad , nimic ! Masina era suspendata pe burta !

IM000048.JPG.1f27346b542994f04533856f1f5dcc1f.JPGHPIM6055.jpg[/attachment:3gt9ylss]

HPIM6056.jpg[/attachment:3gt9ylss]

Dupa trei ore , inghetat , ud la picioare , flamand , am chemat tractorul sa ma scoata...Era deja intuneric ! Am ajuns in sat dar aventura nu s-a oprit aici . Din sat si pana la cabana mai sunt inca 8 km de drum forestier dar din fericire aceste este prin padure. Nu am avut probleme cu zapada ci cu copacii rasturnati peste drum din cauza greutatii zapezii . Au fost trei locuri cu brazi rasturnati . De primele doua am trecut dupa ce i-am taiat cu drujba. Dar ...ghinion , se termina benzina in drujba ! Ultimii brazi cazuti peste drum i-am taiat cu toporul , bustenii rezultati fiind grei i-am legat cu chinga si i-am tras in spate cu masina , pana cand am degajat drumul...Din pacate nu am facut poze cu aceste degajari ( facute la lumina farurilor ).

Si uite asa am ajuns la cabana dupa 10 ore !!! Normal drumul se face in 2 ore si jumatate...

0745634366
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfarsit de saptamana prin nameti

Nu am vazut veci pururi zapada in luna octombrie prin zonele alea. Oricum, frumoase locuri! Si as zice ca fain tripu' ! :bravo pentru ca te-ai descurcat si ai ajuns cu bine !

In cautarea unei masini 4x4...
Link spre comentariu

Sunt sigur ca sunt peisaje superbe :h5

Este o zona deosebita...Ca o bucatica de rai :bannana

Acolo este frumos in orice perioada anului.Si poate este mai bine ca este mai greu accesibila,pentru ca apara zona de grataragii ieftini.

La cupa ORR am avut zapada de vineri(cam 10cm) la TALBA BUTII si placerea a fost enorma cu toate ca zona este mai stincoasa ,selenara...Am observat cit este de greu sa gasesti urmele in urma viscolului pe propria piele :ha:

Cred ca va asteapta o iarna grea :h5

Salutari tuturor celor de acolo si mai asteptam foto din zona :1

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Nu am vazut veci pururi zapada in luna octombrie prin zonele alea. Oricum, frumoase locuri! Si as zice ca fain tripu' ! :bravo pentru ca te-ai descurcat si ai ajuns cu bine !

bibicule.... eu am vazut si prin septembrie in aceeasi zona.. iar in revelionul 2001-2002 am vazut temperaturi de - 36 grade, de a inghetat motorina (sau ceea ce aveam in rezervor sub aceasta denumire)

@ Dane, data viitoare iti fac eu cadou o sticla de 2 l cu benzina sa ai.............. :ha:

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

Bogdane , era aproape plin rezervorul drujbei dar am avut mult de furca cu brazii rasturnati peste drum ! Pe langa ca aveau tulpina groasa , a trebuit sa le tai crengile ( in limbajul din zona "sa-i cepuiesc " ) care ma impiedicau sa rostogolesc busteanul rezultat la taiere. Apoi trunchiul trebuia facut felii ca e greu ca dracu bradul cand e verde si fiind si gros...se duce benzina... :grin:

0745634366
Link spre comentariu

simbata am incercat si eu sa merg la cabana la barajul dragan aceasi poveste am facut acale intoarsa din cauza copacilor rasturnati cred ca nu imi ajungea un lant pt drujba si multe alte plinuri drumul era blocat de nameti si pe daesupra nu m-am incumetat sa merg desi aveam si lanturi si lopata dar m-am ginidt ca nu avea rost sa risc maia les ca nu aveam cu mine inca o persoana macar la fel de nebuna ca si mine sa ne aventuram in nameti sincer este prima data in viata mea cind am vazut atita zapada in timp ce copacii erau inca cu frunze felicitari pt efortul depus si sa nu mai vorbim de peisaj :h5

suzuki samurai 92

golf plus cross 08

Link spre comentariu

:bravo Dane, bine ca ai gasit tractorul :tr ca altfel te gaseam noi acolo pe post de om de zapada cu drujba in mana in loc de matura... :ha: :ha: :1 :ha: :h5 :happy

Link spre comentariu

:bravo Dane, bine ca ai gasit tractorul :tr ca altfel te gaseam noi acolo pe post de om de zapada cu drujba in mana in loc de matura... :ha: :ha: :1 :ha: :h5 :happy

Puteam chema trei tractoare , ca-i cunosc pe multi din Giurcuta , dar m-am incapatanat sa ies singur si... nu am reusit !De-abia dupa trei ore am chemat tractorul cand s-a intunecat si nu mai aveam sanse sa dau zapada din fata masinii la o parte... :P

P.S.Noroc ca acolo aveam semnal ! :grin:

0745634366
Link spre comentariu

dane frumose locuri ,peste ati prins,dupa ce se vede nar fi inghetat lacul

Nu am prins peste pentru ca am scos barca afara de pe lac ( pescuiesc de obicei la trena cu vobler )

Am avut mare noroc ca am scos barca cu o saptamana mai repede :ypu ( ma batea gandul sa o mai las vreo saptamana - doua ). Ne-am chinuit trei masini sa o scoatem. Din cauza ca lacul scade foarte mult , pamantul e foarte moale langa apa , nu ai aderenta deloc. Un amic cu o veverita a incercat sa ma traga cu troliul .Desi el avea aderenta , in loc sa urc eu , venea el in jos spre mine ! :ha: Asa ca am chemat alt amic cu un Land Rover ( asta nu avea troliu ) ca sa tina veverita sa nu mearga in jos ! Asa am scos barca WE trecut. Acest WE nu mai scoteam barca cu 10 masini , pe zapada aia !

Pun cateva poze , m-au ajutat cativa amici , eu eram ocupat sa fac pozele... :grin:

0745634366
Link spre comentariu

Dane , in 2 decembrie am examenul pentru permisul de conducere , altul ca primul nu mai este , si daca il iau iti fac o vizita intr0-un weekend cu land roverul meu , sa tavalim masinile prin niste nameti .

P.S. tuica de prune nu o mai aduc ca te-ai laudat tu data trecuta ca ai :ha:

Never stop exploring
Link spre comentariu

Daneeeeeeee ! Adiiiiiiiiiiiiii! terminati !! ca deja numai uitandu-ma la poze mi s-a facut dor de Belis... Mama mama ce-as mai da o fuga.... :x :x

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

Ia zii Bogdane , Dane , ardem de un microrevelion prin decembrie? :grin:

Bogdan , ti-e oricum tii dor deja de locuri deci ai putea face cumva de un weekend ,

Dane....tu oricum te lauzi cu palinca ta...

Eu....ar trebui sa imi ud permisul :h5

Never stop exploring
Link spre comentariu

Usor de zis ..... sa vad daca rezolv ceva cu un concediu, dar dupa revelionu din 2002 nu mai vreau sa-l fac in zona aia - cel putin nu fara un utilaj 4x4. Am mai zis undeva aici pe forum la revu` din 2002 au fost - 35, 37 de grade si zapada aproximativ 1,5M pe drum. Dupa lungi interventii la telefon (urcat acolo pe deal unde ai zis tu , Dane) , am reusit sa "rezolv" un plug de la drumuri si poduri sa vina sa curete putin drumul. Ala o venit dupa 1 zi , si a curatat drumu pana la vreo 200 m de cabana mea :P

E adevarat ca nu aveam 4x4 dar...........

Oricum, tinem legatura. nu promit nimic, mai ales ca fica-mea va avea de rev 1 an si 3 luni.......... :h5

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare