Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

pret RCA si asigurare pentru furt auto

soimu

Postări Recomandate

Re: pret RCA si asigurare pentru furt auto

Fa pe orice calculator de rca online, pentru aceleasi informatii, date etc despre persoana si masina, si schimba doar judetul. Sa vezi ce diferente sunt, de exemplu intre Vaslui, Botosani si Bucuresti, Iasi.

Fa incercarea asta de exemplu pe calculatorul de la emag.

Cateva explicatii in acest sens au fost ca:

1. Numarul de autovehicule inregistrate pe numarul de locuitori ai judetului respectiv este mult mai mare de la un judet la altul.

2. Statistica accidentelor rutiere din ultimul an in judetul x este cu % procente mai mare decat in judetul y

3. Numarul de autovehicule raportate la numarul de km de drumuri publice este mai mare in judetul x decat in judetul y

Si tot felul de presumptii stupide, pentru care ar mari pretul unui RCA de la un judet la altul.

Poftim cultura la oameni!:br

Editat de symy139

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

pe scurt e vorba de risc...unde e riscul mai mare sa lovesti masina sau sa fii lovit....in Ploiesti sau in Bucuresti? (sunt ploiestean...)

Nici mie nu imi convine sa platesc mai mult ...desigur...dar e alegera mea sa locuiesc in Bucuresti si nu in Ploiesti - stii cum se spune "e viata mai scumpa" dar si posibilitatile altele fata de Ploiesti....

Sunt curios dpdv business daca as fi avut o firma de asigurari nu as proceda la fel????? ....eu asa as face cand as vedea niste rapoarte de business si as vedea ca 50% din platile catre service-uri sunt in Bucuresti...

(cifrele sunt aleeatoare...)

PS eu prefer sa platesc ceva in plus pentru o firma buna care plateste...si sa nu ma duc catre cea mai ieftina. Am auzit de multe situatii neplacute pentru care s-a mers pana la dat in judecata pentru recuperarea banilor cu toate ca ai RCA ....

Ca in Romania mori cu dreptatea in mana.....am asteptat 8 luni ca Omniasig-ul sa dea accept de plata pentru a-mi lua masina din service....

AM o intrebare pentru voi toti - eu imi fac RCA super ieftin la cea mai proasta firma si apoi lovesc pe unul dintre voi ...evident fara intentie....si apoi veti avea 1 000 000 de probleme ca nu plateste asiguratorul....ca nu va primeste masina la reparat.....ETC....ati fi fericiti?

Editat de Mugur Iacob
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Ar fi bine daca majoritatea ar gandi ca tine. Firme precum Carpatica si Euroins nu ar mai fi pe piata.

Totodata iti spun ca lucrez in daune si iti pot confirma ca probleme poti intampina si la firmele cu feedback pozitiv pe piata.

Link spre comentariu

Firmele de asigurari au monopol asigurat de stat pe RCA. Indiferent de servicii ei au clienti, ca statul ne mana la ei cu pusca la cap. Nu noi ii alegem, se aleg intre ele si prin ungerea responsabilililor statului. Daca CSA ii lasa pe piata, cine suntem noi sa cercetam? Firme de cacat? Cine le lasa pe piata? Noi nu, asta-i sigur! Mai nou majoritatea asigurarilor e facuta de brokeri multifirma, de ce nu exclud ei lucrul cu "firmele de cacat"? Probabil pentru ca au comisioane bune si banii nu au miros "de cacat".

Mai nou statul a dat firmelor si monopol pe asigurarile obligatorii de casa. Asiguratii sunt obligati cumpere asigurare pe niste evenimente care au incidenta o data la multe decenii (sau pentru 80-90% dintre ei deloc): cutremur, inundatii, alunecari de teren. Cei care au risc ridicat: locuiesc in zone inundabile sau in cladiri cu bulina nu au dreptul sa se asigure. Totusi, pun pariu ca atunci cand, Doamne fereste, se intampla tragedia, societatile de asigurare se vor da lovite si vor astepta ca statul sa le echilibreze balanta. Iar CSA ne va explica intelegator ca societatile de asigurare merg in pierdere cu activitatea respectiva si ar fi cazul sa se mareasca primele.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Mai nou majoritatea asigurarilor e facuta de brokeri multifirma, de ce nu exclud ei lucrul cu "firmele de cacat"? Probabil pentru ca au comisioane bune si banii nu au miros "de cacat".

Ai dreptate, desi legea prevede un prag maxim de comision, romanul e inventiv si a gasit modalitati sa acorde mai mult .

In alta ordine de idei sa isi aduca aminte cei cu mai multi ani vechime pe permis ce debandada era pe piata asigurarilor pana la infiinarea CSA-ului. Era sarbatoare cand primeai vreo despagubire. Si asta cu conditia sa iti platesti tu paguba inainte. Decontarea directa nu exista nici in vis.

Link spre comentariu

Ai dreptate, desi legea prevede un prag maxim de comision, romanul e inventiv si a gasit modalitati sa acorde mai mult .

In alta ordine de idei sa isi aduca aminte cei cu mai multi ani vechime pe permis ce debandada era pe piata asigurarilor pana la infiinarea CSA-ului. Era sarbatoare cand primeai vreo despagubire. Si asta cu conditia sa iti platesti tu paguba inainte. Decontarea directa nu exista nici in vis.

Eu am fost lovit si am avut si alte daune pe masinile de firma si nu am avut probleme d-astea. Nu am platit niciodata reparatiile, meream cu o hartie de la asigurator la service si imi dadeau drumul la masina. E drept ca in general le-am reparat pe CASCO...

Link spre comentariu

AM o intrebare pentru voi toti - eu imi fac RCA super ieftin la cea mai proasta firma si apoi lovesc pe unul dintre voi ...evident fara intentie....si apoi veti avea 1 000 000 de probleme ca nu plateste asiguratorul....ca nu va primeste masina la reparat.....ETC....ati fi fericiti?

Tocmai de aceea se discuta urmatoarele in modificarea legislatiei privind polita RCA:

"Şoferii prejudiciaţi în accidente rutiere survenite din vina altor conducători auto urmează să fie despăgubiţi de proprii asigurători RCA, nu de societăţile care au emis poliţele RCA ale vinovaţilor, a declarat vicepreşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Cornel Coca-Constantinescu"

Este cel mai de bun simt lucru care s-ar putea face pe piata asigurarilor RCA, pentru ca acum mergem pe principiul: de ce sa platesc la Allianz o asigurare (RCA) cu 50% mai mare decat la Euroins, daca nu beneficiez de ea. Asa se imbogatesc asiguratorii ieftini, nu te intereseaza, atunci cand reinoiesti RCA-ul decat pretul, pentru ca il faci pentru altul, nu pentru tine.

Link spre comentariu

Pana sa se infiinteze CSA nu exista RCA obligatoriu. Daca voiam sa ma asigur, mergeam acolo unde stiam ca merita sa dau banul.

Apropo de binele care ni-l fac societatile de asigurare, de ce nu se asigura CASCO si masinile mai vechi? De ce RCA nu include si furtul? De ce nu se poate face asigurare numai pe perioada care ma intereseaza? Vigneta o pot lua doar pentru un numar de zile, RCA de ce nu? Statul s-a asigurat sa ma cointereseze sa iau vigneta pe o perioada cat mai lunga dar imi permite sa aleg. Asigurarile de ce ma constrang sa iau RCA pentru o masina care o folosesc ocazional? Tehnic nu e imposibil, ca stiu ca exista CASCO facut chiar si pe pe ore de functionare ale unei masini, caz popularizat in presa.

Din intrebarile de mai sus desprind o concluzie pur subiectiva: societatile de asigurare exclud din solutiile populare toate incidentele cu probabilitati reale de a se intampla, pentru ca sa poata lua bani de la multi si sa trebuiasca sa despagubeasca cat mai putini. Aditional se introduc celebrele clauze cu litere mici care ingredesc suplimentar accesul la despagubiri si, pentru ca suntem in Romania, pana si regulile existente sunt incalcate sistematic. Am convingerea ca pana si intelegerile amiabile au fost sugerate statului de catre asiguratori, astfel crescand mult sansele de a se refuza platile din motive tehnice. Asa e cand statul nu-si vede de obligatiile reale si se implica in vanatoarea dupa profit a unor entitati private!

Parerea mea este ca statul nu are dreptul sa te constranga sa devii clientul unei entitati private! Cel putin nu un stat atat de usor coruptibil ca al nostru. Privatul sa-si caute clienti prin mecanismele pietei libere sau sa moara daca nu e in stare!

Revin cu o completare: Daca era destul de rau si cand banul dat pe asigurari ramanea in tara iar asiguratorii erau mai mititei si cu mai putin lobby la autoritati, acum banul dat se duce in transnationale si alea au si mai multe metode de a-si impune interesele in dauna noastra! "Bogatul" asigurat roman trebuie sa asigure profitul "saracelor" companii de asigurari internationale... nu ti se pare inca o forma de decapitalizare a ce a mai ramas tara asta? Statul e cel care sprijina asta prin legislatia care impune asigurarile obligatorii!

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu

Lucrurile sunt putin mai nuantate aici, si inclin sa dau dreptate statului in cel putin 2 aspecte:

1. RCA obligatoriu - statul ia astfel apararea cetatenilor prezumtiv prejudiciati de actiunile altor cetateni.

2. profitul asiguratorului - din nou statul incearca sa se asigure ca cetateanul nu va lua teapa, in sensul ca asiguratorul va fi suficient de lichid incat sa poata plati asigurarea.

In privinta RCA, eu cred ca o solutie mai buna este de a asigura soferul, indiferent ce masina conduce, si asta pentru ca masina in sine, necondusa si nemiscata, nu poate produce daune nimanui. Mai mult, insusi titlul asigurarii conduce spre asta, "Raspundere Civila Auto" - cum poate un bun mobil sau imobil sa fie raspunzator de ceva? Este evident o ineptie... proprietarul sau conducatorul este cel care, prin actiunea sau inactiunea sa este cel care poate produce prejudicii altora.

• Like 1
Link spre comentariu

In privinta RCA, eu cred ca o solutie mai buna este de a asigura soferul, indiferent ce masina conduce, si asta pentru ca masina in sine, necondusa si nemiscata, nu poate produce daune nimanui. Mai mult, insusi titlul asigurarii conduce spre asta, "Raspundere Civila Auto" - cum poate un bun mobil sau imobil sa fie raspunzator de ceva? Este evident o ineptie... proprietarul sau conducatorul este cel care, prin actiunea sau inactiunea sa este cel care poate produce prejudicii altora.

ABSOLUT ADEVARAT! Pana la urma aici e singura solutie echitabila, singura aplicare corecta a bonus malus. Si sa dispara coeficientii de varsta, sex, rasa, domiciliu, preferinte sexuale si convingeri politice. Nici nu stiu cum de permite statul asemenea discriminari. Esti pedepsit daca il jignesti pe careva din motive de sex sau origine etnica dar nu se sesizeaza nimeni ca RCA te pedepseste pentru varsta sau localitatea de domiciliu.

Samurai incepator
Link spre comentariu

ABSOLUT ADEVARAT! Pana la urma aici e singura solutie echitabila, singura aplicare corecta a bonus malus. Si sa dispara coeficientii de varsta, sex, rasa, domiciliu, preferinte sexuale si convingeri politice. Nici nu stiu cum de permite statul asemenea discriminari. Esti pedepsit daca il jignesti pe careva din motive de sex sau origine etnica dar nu se sesizeaza nimeni ca RCA te pedepseste pentru varsta sau localitatea de domiciliu.

10 puncte din 10 !!

Link spre comentariu

no, daca chiar se schimba si asigurarea mea imi repara daunele....Tiriac, vezi ca vin pe la tine :grin:

de departe cea mai buna initiativa si sper ca o punecineva in practica.

Sa moara dreacu toti tepari de asiguratori si sa ramana firmele serioase care isi pretuiesc clientii si renumele.

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Ideea cu daunele platite initial de asiguratorul tau este foarte buna si de aceea nu se va intampla prea curand ! :) Oricum , deocamdata piata nu e pregatita pentru asa ceva. Ma refer si la asigurati si la asiguratori iar discutiile sunt lungi pe tema asta. Un efect negativ in procedura asta ar fi cresterea preturilor asigurarilor pentru ca in mod sigur vor creste daunele atat ca numar cat si ca valoare. Frauda in asigurari ar creste simtitor, deja a cam devenit sport national, iar reparatiile ar costa mai mult, ca de, esti mai larg de mana cand stii ca recuperezi cheltuielile.

Ca spunea cineva mai sus, criteriile de la RCA legate de sex, locatie , varsta etc. sunt rezultatul managementului de risc in stabilirea tarifelor necesare acoperirii daunalitatii. Oricum nu prea se tine cont de ele, puteti verifica usor pe calculatoarele online.

Link spre comentariu

eu zic ca piata este pregatita.

Ideia este ca

1. militia trebuie sa faca acte de acum incolo, prin care sa stabileasca ea vinovatul.

2. si in cazul in care esti vinovat, asigurarile pot sa iti repare masina si tu sa platesti repartia in rate ( gen imprumut).

Cred ca, daca punem premisa ca toti asiguratii probabil ca vor sa fure, suntem doar niste oameni limitati si plini de prejudecati.

Toti trebuie sa ne gandim ca oamenii sunt cinstiti iar cei necinstiti trebuie sa fie dovediti si pedepsiti exemplar.

Este normal ca si acum sistemul sa fie pagubos si prost, daca plecam de la ideia...cine vine ca i sa lovit masina probabil ca incearca sa insele asiguratorul".

Nu frate, eu imi asigur casa, sanatatea, viata la un asigurator in care am incredere ca, platesc 30 ani, dar in cazul in care am probleme, o sa fiu despagubit. problemele nu vreau eu sa mi le fac, nu imi pun eu foc la casa, sau provoc cutremur, nu ma sinucid, nu ma contaminez intentionat cu o boala grava...sa primesc despagubiri.

La fel poate fi si cu masina, ma asigur, plates deci, si daca sunt lovit sau o lovesc, pot pretinde sa imi fie reparata sau inlocuita, gratuit daca nu am fost de vina, sau sa platesc reparatiile daca eu am fost de vina.

Daca am o masina buna, o asigur si fac o excrocherie ca sa para ca masina a fost lovita de altcineva pentru a fi reparata gratis...asiguratorul sa dovedeasca asta si sa imi fie intocmit dosar penal.

Cred ca o sa imi treaca pofta de asa ceva pe viitor...daca mai gasesc un asigurator dispus sa ma asigure.

Nu, la noi e mai simplu sa ii banuim pe TOTI ca sunt HOTI, si prin asta sa acoperim incompetenta organelor care trebuie sa depisteze si sa dovedeasca eventuale fraude.

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

(...)

Nu, la noi e mai simplu sa ii banuim pe TOTI ca sunt HOTI, si prin asta sa acoperim incompetenta organelor care trebuie sa depisteze si sa dovedeasca eventuale fraude.

Incorect. Nu este vorba despre nicio banuiala, ci de o prezumtie. Esti prezumat a fi infractor pana cand nu dovedesti contrariul.

Link spre comentariu

Inainte de toate nu trebuie sa uitam ca firmele de asigurari sunt societati private si e logic ca vor sa faca profit . Pentru asta ele adopta diferite politici , mai bune, mai rele de aceea exista autoritati competente care trebuie sa le spravegheze si sa le traga de urechi sau sa le dea un sut in cur. De aici incep sa plece problemele, ca nu prea se face asta si nu asiguratorii sunt de vina ei vor sa faca profit in niste conditii date si reglementate, corect sau mai putin corect.

Legat de despagubiri, sa stiti ca se acorda in caz ca sunt indreptatite cererile. Dar pentru asta trebuie sa dovedesti si sa stii sa ceri. Nu se poate pe cale amiabila se apeleaza la instanta. Ca dureaza este adevarat, sa speram ca se vor mai reduce termenele cu introducerea noului cod civil.

E adevarat ca de foarte multe ori pagubitii sunt priviti cu suspiciune dar sa stiti ca o mare parte din vina o au si acestia. Cand vii si imi trantesti in fata portii o ragalie de 20 de ani plina de rugina si imi trantesti in fata o amiabila scrisa pe genunchi de cele mai multe ori si completata gresit , imi spui ca vrei sa o repari la reprezentanta sau ma intrebi din prima ce bani iti dau si in cat timp normal ca incep si eu sa iti pun niste intrebari legate de accident , de vinovat, de masina... Tu daca imi razi in nas si imi raspunzi cu "unde scrie ?" (desi scrie), " nu stiu , nu e treaba mea" si alte replici zeflemiste normal ca ma infoi si eu,mai ales daca sunt acoperit de lege. Asta era un exemplu aparte nu il luati ca atare.

In acelasi timp sunt si cazuri in care vin ambii protagonisti, cu ambele masini, eventual cu martori, imi arata poze din telfon de la locul accidentului sau filmarea de pe camera de bord, apoi punem masinile in pozitie de impact si se justifica avaria. Il mai auzi pe pagubit ca iti mai si spune " nu domnule, asta era asa dinainte" va spun sigur ca nu il privesc ca pe un potential infractor si lucrez cu placere la dosarul lui.

Ca o concluzie, in caz de eveniment nedorit incercati sa va inarmati cu cat mai multe dovezi si date . Toti avem macar un telefon cu camera foto. Mai exista si asul din maneca " constatarea amiabila" folositi-o cat mai mult in favoarea voastra, conditionati vinovatul in caz ca doreste sa scape de amenda, puneti-l sa va insoteasca la constatare.

Vedeti ca politistii fac un abuz trimitandu-va la asigurator cand sunt doar doua masini implicate. Formularul de constatare amiabila "poate" fi incheiat , "nu este obligatoriu" .

Link spre comentariu

Tocmai ce am fost lovit de unul care are RCA la euroins :bleah Sa vezi ce fite o sa faca cand ma duc maine la ei cu a mea masina veche de 30 ani. Aripa, semalizator, far, bara, bieleta si caseta de directie (nu mai merge servo si pierde ulei hidraulic). O sa va tin la curent, desi intuiesc deznodamnatul :fr2

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Inainte de toate nu trebuie sa uitam ca firmele de asigurari sunt societati private si e logic ca vor sa faca profit . Pentru asta ele adopta diferite politici , mai bune, mai rele (...)

Nu cred ca e o gandire sanatoasa. Sa aiba profit cat pot ei cand vin eu de bunavoie sa le cer serviciile! Dar cand statul le ofera pozitie de monopol, tot el sa ma apere de abuzuri! Dar eu nu pot face lobby la autoritati desi cheltuielile cu lobbyul tot din primele noastre se deduc.

Profitul e normal sa fie pe masura riscurilor. Daca clientul e obligat sa vina la tine, e obligat sa iti dea cat ceri, unde e riscul? Daca profitul e facut prin intarzierea decontarilor pana la falimentul service-ului, unde e tratamentul cinstit? Personal am cunostinta de un service care are blocate zeci de mii de lei in daune acceptate, reparate si nedecontate. Cand un service mic din un prafuit oras de provincie "sponsorizeaza" asigurarile cu in zona a 100 000 lei dar nu are bani de lefuri, ceva e schiop in sistem! Foarte important! Sa nu mi se puna in carca fraudele altor clienti sau coruptia propriilor slujbasi. Nu sunt vina mea!

Samurai incepator
Link spre comentariu

Inainte de toate nu trebuie sa uitam ca firmele de asigurari sunt societati private si e logic ca vor sa faca profit . Pentru asta ele adopta diferite politici , mai bune, mai rele de aceea exista autoritati competente care trebuie sa le spravegheze si sa le traga de urechi sau sa le dea un sut in cur. De aici incep sa plece problemele, ca nu prea se face asta si nu asiguratorii sunt de vina ei vor sa faca profit in niste conditii date si reglementate, corect sau mai putin corect.

Legat de despagubiri, sa stiti ca se acorda in caz ca sunt indreptatite cererile. Dar pentru asta trebuie sa dovedesti si sa stii sa ceri. Nu se poate pe cale amiabila se apeleaza la instanta. Ca dureaza este adevarat, sa speram ca se vor mai reduce termenele cu introducerea noului cod civil.

E adevarat ca de foarte multe ori pagubitii sunt priviti cu suspiciune dar sa stiti ca o mare parte din vina o au si acestia. Cand vii si imi trantesti in fata portii o ragalie de 20 de ani plina de rugina si imi trantesti in fata o amiabila scrisa pe genunchi de cele mai multe ori si completata gresit , imi spui ca vrei sa o repari la reprezentanta sau ma intrebi din prima ce bani iti dau si in cat timp normal ca incep si eu sa iti pun niste intrebari legate de accident , de vinovat, de masina... Tu daca imi razi in nas si imi raspunzi cu "unde scrie ?" (desi scrie), " nu stiu , nu e treaba mea" si alte replici zeflemiste normal ca ma infoi si eu,mai ales daca sunt acoperit de lege. Asta era un exemplu aparte nu il luati ca atare.

In acelasi timp sunt si cazuri in care vin ambii protagonisti, cu ambele masini, eventual cu martori, imi arata poze din telfon de la locul accidentului sau filmarea de pe camera de bord, apoi punem masinile in pozitie de impact si se justifica avaria. Il mai auzi pe pagubit ca iti mai si spune " nu domnule, asta era asa dinainte" va spun sigur ca nu il privesc ca pe un potential infractor si lucrez cu placere la dosarul lui.

Ca o concluzie, in caz de eveniment nedorit incercati sa va inarmati cu cat mai multe dovezi si date . Toti avem macar un telefon cu camera foto. Mai exista si asul din maneca " constatarea amiabila" folositi-o cat mai mult in favoarea voastra, conditionati vinovatul in caz ca doreste sa scape de amenda, puneti-l sa va insoteasca la constatare.

Vedeti ca politistii fac un abuz trimitandu-va la asigurator cand sunt doar doua masini implicate. Formularul de constatare amiabila "poate" fi incheiat , "nu este obligatoriu" .

Este dreptul asiguratului sa si repare masina in orice service vrea si reprezentanta si mama reprezentantei scrie in legea asigurarilor . Asiguratorul are dreptul sa suspende dreptul de despagubire 3 luni cu scrisoare de anuntare etc.Nu ai dreptul sa interoghezi tu asiguratul decat poate sa-l pui sa dea o declaratie despre accident. in rest partea de investigatii e treaba asiguratorului.Dar costa experti , detectivi etc si oricum sunt foarte multumiti fiindca fac profit de le vine rau . Ca ei (nr.actionarii )sunt calici si target dupa target asta-i altceva. Inspectorii de daune sunt atat de parsivi de te fac sa vomiti.

La o actiune de plata a unei masini personale cu dauna totala dupa numeroase drumuri la un asigurator de top ce vroia sa mi dea 3 lei pe dauna totala a catadicsit sa coboare din birouri un inspector de daune atotstiutor sa ma intrebe de ce dracu fac valuri ca poate imi iau astia epava la puricat si imi evalueaza sa zicem motorul ca e bun si ca face pe piata nu stiu cati bani si nu mai primesc nici macar 3 lei ci poate 2 lei. Asa ca ca mai bine sa stau linistit si accepta cei 3 lei si epava. Iar eu i-am spus ca ii rog sa faca expertiza si sa nu -mi dea dauna totala ci dauna cu reparatii ca le duc masina la Renault reprezentanta si cred ca o sa le iasa pe nas factura de reparatii.

La care el mi-a aruncat un " mda te-a invatat cineva "si a plecat fara sa mi zica nici macar buna ziua .

Intr-un final (circa 4 luni ) am incasat banii integral cum scrie la carte pe RCA conform catalog corobolat cu uzura etc ani km + epava .Practic am luat mai multi bani pe masina decat am dat cu scuze pentru intarziere (vb serios)

Aviz amatorilor : Citit legea asigurarilor si obligatii sa respecte legea

Amaratii de asiguratori...la o asigurare medie de 600 roni pe masina /an la 1000 000 de masini /asigurator incaseaza anual circa 600 000 000 roni mai exact 140 000 000 euro...

Stai sa vezi cand s-o destepta romanul si va cere si daune fizice ....sa vezi ce mai plang atunci

Link spre comentariu

daca-i lasa si epava iese chiar o afacere!

Sa stii ca daca asiguratorul ti-a dat hartie ca masina este dauna totala atunci epava iti apartine in totalitate si poti sa faci ce vrei cu ea inclusiv sa-i dai foc.Eu am dus-o la Remat

Link spre comentariu

Incorect. Nu este vorba despre nicio banuiala, ci de o prezumtie. Esti prezumat a fi infractor pana cand nu dovedesti contrariul.

Eu personal nu am auzit de prezumtia de hotie ci de nevinovatie

Deci

:grin:Incorect rau de tot

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare