Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Transalpina cu zapada

nikepatrol

Postări Recomandate

Am incercat aseara cu un Y 61 din 2008 scurt si stoc sa trec din Obarsia Lotrului la Ranca .De la 1700 m zapada multa,troienita.Am insistat sa sparg troienele dar am fost spart eu.Asa ca la primavara se mai poate face acest traseu.Zapada era in unele lucuri de 1 m si cu crusta la suprafata.
"Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea."
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Transalpina cu zapada

Nu am obsevat diferente la rulare ci doar alt interior si faruri.Fieru merge bine.Asta are 20000 km.Am reusit sa-i smulg un stop de pe spate (din bara) ceea ce e normal cu bara de fabrica :grin:

Link spre comentariu

cu un Pajero Evolution nu te ai fi spart :grin: nu am intalnit masina care sa sfideze zapada pana la Evo! acceleram in panta cu zapada de peste 70cm si masina zbura ! asta ca o mica paranteza!

cred ca ai fost f dezamagit ca n ai ajuns unde ti ai propus :h5

NEVER DRIVE FASTER THAN YOUR GUARDIAN ANGEL CAN FLY!!!!
Link spre comentariu

Era un cer asa senin ca nu aveam cum sa ma ratacesc si stiu foarte bine drumul :grin:

Nu ma refeream la asta, ci la faptul ca daca se intampla ceva, e mult mai nasol sa te descurci noaptea decat la lumina zilei. Erati cu o singura masina, asa-i?

Alpina, cea mai nasoala chestie la zapada mare si cu crusta deasupra e ca risti sa se rupa crusta si sa ramai incastrat in zapada afanata. Eu am patit-o. Sus pe Transalpina, cand zapada trece de un metru nu ai nici de ce sa legi un troliu, si poti ajunge in deep shit.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Poate a vrut omu' sa vada unde s-a intimplat accidentul de acum citeva zile de pe Transfagarasan. :ha: :ha: :ha:

Oricum super imaginile.

Nu ai mai avut rabdare sa ramii pina la ziua sa faci citeva poze si pe lumina? :banana

Sorin Priboi, aproape pieton ....

________________________________________________________________________________________________________

Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson

Link spre comentariu

Pai nu compari un offroader care stie ce face, cu dotare corespunzatoare, cu o Dacie cu gume de vara si cu cineva care poate nu stia in ce se baga. Martie trecut am incercat si eu sa ma bag la o trecere, dar am dat de zapada cu crusta de 1 m inca de jos din vale si m-am lasat pagubas.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Am reusit sa-i smulg un stop de pe spate (din bara) ceea ce e normal cu bara de fabrica :grin:

Sar stopurile din barile de y61 de zici ca au dispozitiv de ejectare, de-abia am gasit unu intr-o noapte.

Cu zapada pe creste nu-i de gluma, se compacteaza in botu masinii de se face stanca,iar pe Transalpina tre sa ai sufe de 5 km ca sa ai de ce sa te legi.

Nike, cam indrazneata tentativa ta, insa... doar indraznetii inving...

"De cand s-au inventat notariatele, nu mai exista...cuvant de onoare... Papaiani

"Uneori, intregul, poate insemna mai mult decat ... suma partilor" Un Nene

Link spre comentariu

Bravo Nike.....faina incercarea :h5

zapada de pe creste sau din golul alpin daca e mai mare de 50 cm nu o treci decat in coltari sau rachete....pe picioare ....sau cu senile...... :grin:

s-o treci pe roti....astea-s vise erotice :grin: :grin: :grin:

Link spre comentariu

@Bronco

Am plecat din Alba Iulia la ora 16:30 prin Sebes,Sureanu ,Obarsia unde am ajuns la 19:00.Era intuneric.Un amic tocmai si-a cumparat Fierul si vroia sa vada cum e cu el.Daca erau 2 masini echipate (cauciucuri,lanturi ,trolii,melci scoici raci craci) continuam inca putin.

@ Alpina dezvolta putin cu Pajero Evolution .Jura cu mana pe rosu .

Link spre comentariu

faina incercare

mare noroc ca nu ai ramas suspendat si intr-o rana sa trebuiasca sa il chemi pe dan-aro10 sa vina cu snowmobilul rusesc la interventie

si zi asa alpina... zapada de 70 cm si accelerai pe panta in sus

banuiesc ca era si panta adevarata si tu accelerai de la 60 spre 100 mai repede decat un subaru

est tare, ai si masini foarte tari, as zice la limita : paranormalului, a adevarului sau a bunului simt, sau mult dincolo de ele...depinde de cum privesti

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

faina incercare

mare noroc ca nu ai ramas suspendat si intr-o rana sa trebuiasca sa il chemi pe dan-aro10 sa vina cu snowmobilul rusesc la interventie

si zi asa alpina... zapada de 70 cm si accelerai pe panta in sus

banuiesc ca era si panta adevarata si tu accelerai de la 60 spre 100 mai repede decat un subaru

est tare, ai si masini foarte tari, as zice la limita : paranormalului, a adevarului sau a bunului simt, sau mult dincolo de ele...depinde de cum privesti

Eu stiam ca panta e la vale si rampa e la deal......asa ca o avea dreptate , carcotasilor ! :ha: :ha:

Link spre comentariu

Bravo Nike pentru incercare! Chiar daca n-ati trecut, e o intamplare pe care o s-o povestiti cu placere peste ani. :h5

Stiu ca n-aveati mari sanse de trecut, am patit-o si eu ca tine pe Transalpina. Din fericire zapada era mult mai mica, pe o distanta mai scurta si totul se intampla in octombrie, nu in noiembrie. Am sapat vreo 3 ore si am razbit. Ah, si era ziua, nu noaptea. :grin:

A doua poza e doar pentru Goganu. :ha:

Link spre comentariu

• 6 luni mai târziu...

S-a deschis Transalpina?

Vreau sa va intreb daca se poate trece deja pe Transalpina, mai exact Petrosani-Obarsia Lotrului-Sebes dar atentie, cu un autoturism? O mai fi zapada pe acolo? Asa stiu ca pe traseul asta deja este asfalt cam peste tot. Gresesc? Dar Pasul Urdele s-a deschis deja?

Suzuki Jimny 1,3, an1999

Nissan Terrano II, 2,7 TDI, an2001

Link spre comentariu

Nu stiu caci nu am fost pe acolo recent (am o luna) dar as zice ca sansele de a face drumul pe care l-ai cerut sunt maxime :-)

Partea grea de transalpina este de la Obarsii la Ranca, acolo e zapada, etc...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare