Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Anvelope jimny

suculetz
 Share

Recommended Posts

Salut, as ruga un sfat sau un raspuns daca se poate:

pentru un jimny inaltat cu OME am avut 215/75/15, as vrea sa pun 225/70/15 si nu stiu daca incape sau daca incape ceva mai mare si mai lat si stie cineva astept raspuns

Jimny diesel '06, Jimny benzina '10:x

• 1 year later...
  • Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Re: Anvelope Jimny

Ochiometric indraznesc sa afirm ca exista si riscul sa iti atinga rotile directoare la viraj maxim fara flanse. O alta observatie e ca nu poti sa pui anvelope cu latime 225 pe jantele stock.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

O alta observatie e ca nu poti sa pui anvelope cu latime 225 pe jantele stock.

Nu cred ca poti fi atat de categoric, inclusiv aici la noi sunt Jimny cu 235 pe jantele originale (cred ca si alea de aliaj au tot 5,5 nu stiu). Plus ca dim astea nu sunt doar la suzuki, 5.5, sau chiar 5 e si la jeep, si mai pun si altii cauciuri din astea pe ele.

N-o fi "recomandat", sau ceva, si cel mai probabil o sa loveasca la viraje, da' e posibil.

Edit: @suculetz : Stiu ca sunt off-topic, dar am vazut ca ai un jimny diesel. Poti te rog sa-mi spui, daca ai ceva scris cat ai raportul in grup (nu de pe net, pe net am cautat si eu, si am gasit, dar 2 valori diferite, 3,4 sau 3,7)?

eu am cartea originala suzuki, si acolo scrie, la "final drive ratio", daca o ai si tu...

Edited by gabitzu
Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender"

Nu cred ca poti fi atat de categoric, inclusiv aici la noi sunt Jimny cu 235 pe jantele originale (cred ca si alea de aliaj au tot 5,5 nu stiu). Plus ca dim astea nu sunt doar la suzuki, 5.5, sau chiar 5 e si la jeep, si mai pun si altii cauciuri din astea pe ele.

N-o fi "recomandat", sau ceva, si cel mai probabil o sa loveasca la viraje, da' e posibil.

Edit: @suculetz : Stiu ca sunt off-topic, dar am vazut ca ai un jimny diesel. Poti te rog sa-mi spui, daca ai ceva scris cat ai raportul in grup (nu de pe net, pe net am cautat si eu, si am gasit, dar 2 valori diferite, 3,4 sau 3,7)?

eu am cartea originala suzuki, si acolo scrie, la "final drive ratio", daca o ai si tu...

Imi pare rau, am vandut de ceva timp acaretu, carte la el n-am avut si tot ce ai gasit tu gasisem si eu, sorry!

Jimny diesel '06, Jimny benzina '10:x

Ochiometric indraznesc sa afirm ca exista si riscul sa iti atinga rotile directoare la viraj maxim fara flanse. O alta observatie e ca nu poti sa pui anvelope cu latime 225 pe jantele stock.

Incap 225... Eu am pe jantele stock alea cu 5.5j 225/75/15. Sunt niste AT-uri perfecte pt iarna.

Nu cred ca poti fi atat de categoric, inclusiv aici la noi sunt Jimny cu 235 pe jantele originale (cred ca si alea de aliaj au tot 5,5 nu stiu).

Nu sint atit de categoric, dar oare asa nu dejantezi mai usor? :grin:

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Pai jentile (?jantele?) stock de Wrangler sunt tot de 5.5. Si sa vezi un pic pe forumurile din state, ca pun unii chiar si 35, 37 pe ele. Eu nu ma risc sa imi dau cu parerea, dar ei spun ca din cauza cauciucului mai lat, "apasa" mai tare pe janta, si ... dejantezi mai greu. Poate ne lamureste cineva cum e cu asta ...

Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender"

Eu am gume de 13 pe jante de 7 si abia le dai jos cu masina de dejantat de la vulcanizare.

Am si 225 pe jante de 6 sau 235 pe jante de 7.

Una e latimea gumei care atinge asfaltul si alta (mult mai mica) care vine pe janta.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.

• 1 month later...

As vrea si eu o idee pentru ce cauciucuri sa iau (mt) pe un jimny cu SL de 4cm. Incap mai mari de 215/75/15 Mt de la Bfg? Astea nu imi par prea mari in comparatie cu cele stock. Diferenta e de 3.55cm la diametru total (calcul facut aici: http://www.kouki.co.uk/utilities/visual-tyre-size-calculator ).

MT si AT aceeasi marca si dimensiune(ex bfg MT/AT) au diametrul total diferit?

Astept pareri pt ca is in aer cu achizitia cauciucurilor :):hl

Nu iti incap Mt-uri mai mari de 215/75...... o sa-ti atinga in aripa...jos la prag. Eu am masina cu SL de 5cm si atingeau AT-urile de 225/75 la fiecare bumper prin oras. Daca vrei un 225/75 tre sa tai 4cm din partea de jos la aripa.. pierdut asa pe o inaltime de 20cm.....

• Tip: 4X4
  • Dimensiune: 215 | 80 | R | 15
  • SI: S
  • Profil: Sahara (as prefera DAKAR )da nu exista dimensiunea asta
  • Marca: Insa Turbo

Astea de ex...ce ar trebui sa fac sa intre? Sau dati-mi alte idei de cauciucuri mai inalte de (215/75/15 mt de la bfg )si care se gasesc in Romania.(dupa calculul anterior diametru de la 215/75/15 la original 205/70/15 e DOAR de 3.5 cm,,adica imi ridica masina de la sol exact cu jumate...parca nu ajunge)

215 80 R15 zic ca intra. Desi cand am pus 205 70 15 - tot Sahara, mi s-a parut ca erau usor mai mari decat stock 205 70 15.... deci daca pui 215 80, inseamna ca inaltimea e 80% din 215... deci ori e la limita ori iti atinge in frangerile mari (mai ales daca nu ai bara stabilizatoare).... nu stiu ce sa zic, desi mi-ai dat o idee, dat fiind faptul ca Saharele sunt dragostea mea :)

Jimny "moapsa" M13A

Daca zici ca la 215/75 esti la limita... imagineaza-ti cu 80... .. parerea mea.

Sa zicem ca mergi cu 215/75 in padure si treci mai tare cu a2a peste niste radacini..... nu iti ating?? sau ma rog.... ai facut niste teste de flex? bumpere etc? ....

si intrebarea la care nu imi raspunde nimeni...AT/MT sigur au acelasi diametru FIZIC?(ma gandesc ca AT e mai mic ca si MT la aceeasi marime) ,(cred ca profilul sahara de la insa e mai inalt ca si profilul dakar)

daca nu is explicit revin :D

Toate anvelopele noi au dimensiuni standard, asa ca la aceleasi caracteristici au aceleasi dimensiuni. Diferente apar la anvelopele resapate, dimensiunea lor e de fapt dimensiunea originala a anvelopei si depinde de cat adaos de material a bagat cel care reface calea de rulare a anvelopei.

Deci MT sau AT, au aceeasi dimensiune daca sunt noi. In rest exista sectiunea anvelope, exista topicuri care iti spun exact cum sa calculezi diametrul anvelopelor in functie de datele inscrise pe ele. Foloseste cautarea cu incredere!

Samurai incepator

• 1 month later...
  • 4 months later...

Re: Anvelope jimny

Si-a pus cineva Ziarelli Brutale? Sunt foarte smechere in teren. Am vazut pe un mitsu.

Cele mai mici am vazut ca sunt 215/80/16. Eram curios daca si-a pus cineva.Cat de grea e o anvelopa?. Daca ar fi facut si ei pe 15, eu m-as fi bagat sa-mi cumpar un set...:grin:

• 2 weeks later...
 Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use