unde Posted October 2, 2015 Share Posted October 2, 2015 Re: Anvelope jimny Nu ne-ai spus daca e modelul dupa 2005 sau inainte, ca e important, vezi tot topicul asta. Ce intra cu siguranta e 205/70R15, adica dimensiunea stock. Pentru ca ai zis cit mai late, poti sa mai incerci cu 215/75R15, dar la modelul nou o sa atinga. O varianta de compromis e 195/80R15, dar astea sint mai inguste nu mai late. Pentru anvelope mai mari (si ca latime si ca marime) trebuie sa incepi sa ridici/modifici masina. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted October 2, 2015 Share Posted October 2, 2015 Re: Anvelope jimny Scuze este mai noua masina 2010 si are suspensia in perfecta stare (nu este cocosata).Omul doreste si un pic de stabilitate si de asta am amintit si de jante cu ET.Eu nu ma pricep pentru ca la Feroza intra de toate si destul de usor. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LorDeko Posted October 2, 2015 Share Posted October 2, 2015 Re: Anvelope jimny Daca vrea stabilitate sa caute 215/65/16 :))) . Sa caute 205/75/15 mt....sincer nu v-am inteles niciodata cu stabilitatea asta la jimny,unii mor de frica cand aud de curbe+jimny..... eu trag de el pe curbe si n-am probleme. Mai conteaza si ala care trage de covrig, zic eu,parerea mea :). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caphonne Posted October 2, 2015 Share Posted October 2, 2015 Re: Anvelope jimny Bree omul e cu nevasta, copil si face drumuri lungi pana intra pe forestier, are vreo 80.000 km cu masina in 5 ani. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanley Posted October 11, 2015 Share Posted October 11, 2015 Re: Anvelope jimny Mai exista o dimensiune de anvelope de care vad ca nu se prea vorbeste: 225/70R15. Diametrul ar fi de 68,10cm, fata de un 215/75R15 de 70,35cm (cauciuc normal, nu resapat) Se comercializeaza A/T-uri cu dimensiunea asta. La un Jimny cu SL +2", cu sau fara flanse, credeti ca s-ar putea monta? Ar atinge ? Fiind vorba de A/T-uri nu se pune problema de flexari maxime in teren, etc. Si-a montat cineva? Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cnecula Posted October 11, 2015 Share Posted October 11, 2015 Re: Anvelope jimny Nu ne-ai spus daca e modelul dupa 2005 sau inainte, ca e important, vezi tot topicul asta. Ce intra cu siguranta e 205/70R15, adica dimensiunea stock. Pentru ca ai zis cit mai late, poti sa mai incerci cu 215/75R15, dar la modelul nou o sa atinga. O varianta de compromis e 195/80R15, dar astea sint mai inguste nu mai late. Pentru anvelope mai mari (si ca latime si ca marime) trebuie sa incepi sa ridici/modifici masina. Deci pe un model 2010 nu incap 215/75/ r15 , dar incap 195/80/r15? Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgei23 Posted October 11, 2015 Share Posted October 11, 2015 Re: Anvelope jimny Mai exista o dimensiune de anvelope de care vad ca nu se prea vorbeste: 225/70R15. Diametrul ar fi de 68,10cm, fata de un 215/75R15 de 70,35cm (cauciuc normal, nu resapat) Se comercializeaza A/T-uri cu dimensiunea asta. La un Jimny cu SL +2", cu sau fara flanse, credeti ca s-ar putea monta? Ar atinge ? Fiind vorba de A/T-uri nu se pune problema de flexari maxime in teren, etc. Si-a montat cineva? Nu stiu cum incap, insa vad ca in general pe dimensiunea aceasta sunt in anvelope de tip "C", Cargo adica (225 70 R15 C ). Astea sunt pentru masini mai grele. in general VAN-uri de marfa. Oricum uita-te si la indicele de sarcina, daca nu vrei sa il faci pe jimny si mai rigid si sa ii obosesti repede toata suspensia. http://www.georgei23.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanley Posted October 12, 2015 Share Posted October 12, 2015 Re: Anvelope jimny Am intrat pe net, ai dreptate, majoritatea sunt cu "C", dar sunt si de la firme consacrate, pentru autoturisme sau SUV-uri, cu indice de incarcare 100 sau sub 100. Cred ca pentru iarna +folosire uzuala, pentru ca voi ridica masina cu un kit de +2", voi pune la Jimny un set de A/T-uri Hankook Dynapro RF10 ATM 215/75R15 100 S M+S (la dimensiunea asta toate au indice 100), iar anvelopele Bridgestone Dueler de 205/70 le voi vinde. Iar pentru teren am simexurile de la Insa de 195/80 Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
minitehnicusro Posted October 12, 2015 Share Posted October 12, 2015 Re: Anvelope jimny Pe J1, ala de catifea, am BFG Winter Slalom KSI 215/70R15 pe jante 5,5j intoarse. Sunt la al treilea sezon si sunt senzationale iarna pe zapada, prin oras. Masina are +2inch, in spate incap, in fata a trebuit ajustata bara fata, dar s-a rezolvat cu suruburi si heatgun. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ess1902 Posted February 26, 2016 Share Posted February 26, 2016 Re: Anvelope jimny Am postat si in rubrica de anvelope: stie cineva cum se comporta continental crosscontact at pe noroi? Intentionez pt vara sa iau continental mai ales ca au si marimea standard. ( anvelopele originale brdgestone dueller noi le vand... Daca cineva e interesat, puteti sa imi scrieti pm ca sa nu fac offtopic aici). Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.stefan Posted February 28, 2016 Share Posted February 28, 2016 Re: Anvelope jimny Salut! În căutare de anvelope MT pentru Jimny am găsit la dimensiunea 205/70/15 două variante: Maxxis Trepador M8060 și Cordiant OffRoad. A folosit cineva vreuna din aceste anvelope? Vali S. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unde Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Re: Anvelope jimny Salut! În căutare de anvelope MT pentru Jimny am găsit la dimensiunea 205/70/15 două variante: Maxxis Trepador M8060 și Cordiant OffRoad. A folosit cineva vreuna din aceste anvelope? Am eu Maxxis Trepador si sint foarte multumit: - off-road: aderenta foarta buna, uneori nici nu e nevoie sa cuplez fata. Vezi ca sint ma grele decit anvelopele stock de aceeasi dimensiune, din cauza ranforsarilor laterale. Pina acum nu le-am gasit limitele, ce-i drept nici nu am facut din asta un scop. Con: sint foarte scumpe, dar merita banii, sint bine lucrate, s-au echilibrat cu maxim 80 de grame de Pb pe roata, una din ele nu a cerut deloc plumb. - on-road: au zgomot la rulare, dar semnificativ mai mic decit un Simex, in plus masina are aderenta decenta, totusi mai slaba decit o anvelopa de strada dedicata. Daca nu te crezi la raliu ai sanse mari sa ramii cu tabla intreaga si cu banii in buzunar. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link to comment Share on other sites More sharing options...
symy139 Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Re: Anvelope jimny Am eu Maxxis Trepador si sint foarte multumit: - off-road: aderenta foarta buna, uneori nici nu e nevoie sa cuplez fata. Vezi ca sint ma grele decit anvelopele stock de aceeasi dimensiune, din cauza ranforsarilor laterale. Pina acum nu le-am gasit limitele, ce-i drept nici nu am facut din asta un scop. Con: sint foarte scumpe, dar merita banii, sint bine lucrate, s-au echilibrat cu maxim 80 de grame de Pb pe roata, una din ele nu a cerut deloc plumb. - on-road: au zgomot la rulare, dar semnificativ mai mic decit un Simex, in plus masina are aderenta decenta, totusi mai slaba decit o anvelopa de strada dedicata. Daca nu te crezi la raliu ai sanse mari sa ramii cu tabla intreaga si cu banii in buzunar. De cat timp detii Maxxis, cati km ai facut eu ele (on road/off road) si ce uzura fata de noua ai pe anvelopa (masuratoarea clasica a banutului) :wink:. Curios, sunt in cautare de anvelope de teren, si nu sunt inca decis la model. Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.stefan Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Re: Anvelope jimny Am eu Maxxis Trepador si sint foarte multumit: - off-road: aderenta foarta buna, uneori nici nu e nevoie sa cuplez fata. Vezi ca sint ma grele decit anvelopele stock de aceeasi dimensiune, din cauza ranforsarilor laterale. Pina acum nu le-am gasit limitele, ce-i drept nici nu am facut din asta un scop. Con: sint foarte scumpe, dar merita banii, sint bine lucrate, s-au echilibrat cu maxim 80 de grame de Pb pe roata, una din ele nu a cerut deloc plumb. - on-road: au zgomot la rulare, dar semnificativ mai mic decit un Simex, in plus masina are aderenta decenta, totusi mai slaba decit o anvelopa de strada dedicata. Daca nu te crezi la raliu ai sanse mari sa ramii cu tabla intreaga si cu banii in buzunar. Fix asta caut si eu, performante bune in afara asfaltului, dar si un comportament decent pe asfalt. Vali S. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unde Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Re: Anvelope jimny De cat timp detii Maxxis, cati km ai facut eu ele (on road/off road) si ce uzura fata de noua ai pe anvelopa (masuratoarea clasica a banutului) :wink:. Curios, sunt in cautare de anvelope de teren, si nu sunt inca decis la model. 3 ani 15k, majoritatea on-road uzura minima, testul cu banutul nu merge, o sa intelegi tu de ce cind o sa vezi anvelopa live. Pot sa-ti spun ca degetul meu intra fara probleme intre crampoane. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockshox Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Re: Anvelope jimny Am eu Maxxis Trepador si sint foarte multumit: - off-road: aderenta foarta buna, uneori nici nu e nevoie sa cuplez fata...... Pina acum nu le-am gasit limitele, ce-i drept nici nu am facut din asta un scop. Si cand te gandesti ca unii ar putea lua vorbele astea de bune. Imi pare rau, nu vreau sa jignesc, dar sa nu exageram, totusi. Despre comportamentul pe asfalt, da, sunt chiar ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unde Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 Re: Anvelope jimny Daca le compari cu Simex-ul, atunci, da... off-road alea sint mai bune, dar si Maxxis-ul face o figura frumoasa. Daca ai urmarit posturile mele scrie clar ca nu sint genul care sa intre in groapa cu noroi ca sa aiba de unde iesi. Insa am prins o data o trecere prin niste namol din ala mai inchegat in pic si suficient de mult sa dau cu scuturile de el, foarte aproape sa pun masina complet pe burta. Totusi am trecut, mai usor decit imi imaginam. Daca are vreo importanta masina e aproape stock, are un "lift" de 15mm, niste suporti de poliuretan deasupra arcurilor. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockshox Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 Re: Anvelope jimny nu sint genul care sa intre in groapa cu noroi ca sa aiba de unde iesi. Nici eu nu sunt! :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanley Posted March 13, 2016 Share Posted March 13, 2016 Re: Anvelope jimny Am postat la publicitate anuntul de vanzare pentru cele 5 anvelope H/T originale Jimny rulate doar 100km, poate este cineva interesat (doar anvelopele) Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marianGh Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 (edited) Re: Anvelope jimny Am facut doua etape de campionat in 2016, Slanic Moldova si Buzau la GTC cu maxis trepador 205 adica masura din talon (jimni) si au trecut prin locuri unde altii cu simexuri au ramas impotmoliti. am mers si iarna asta cu ele prin zapada si nu am rezerve sa le recomand. Edited March 8, 2017 by marianGh Daca nu risti nu pierzi, dar nici nu castigi. Roky pan' la moarte. ( a lui bineinteles :grin:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
B.Adrian Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 (edited) Re: Anvelope jimny Salut baieti , am urmarit discutiile voastre dar tot nelamurit sunt . Am in Jimny an 2000 / automat si vreau niste cauciucuri pt munte /namol cam tot ce gasesti pe munte vara . Jimnyul are montat kit înălțare 5 cm( bucșe poliamida ) si pentru a evita o eventula gresala va rog ajutati-ma : Fara alte modificari , la un buget de maxim 2000 ron pt toate 4 buc ce-mi recomandati ? Marime 195/80/15 , 205/70/15, 205/80/15 , 215/75/15 etc Firma Symex Insa Turbo Dakar ( resapate ) ,Hankook Dynapro MT, sau alte variante ? Edited March 10, 2017 by B.Adrian Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.stefan Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 Re: Anvelope jimny Salut baieti , am urmarit discutiile voastre dar tot nelamurit sunt . Am in Jimny an 2000 / automat si vreau niste cauciucuri pt munte /namol cam tot ce gasesti pe munte vara . Jimnyul este inaltat cu BL de 5 cm si pentru a evita o eventula gresala va rog ajutati-ma : Fara alte modificari , la un buget de maxim 2000 ron pt toate 4 buc ce-mi recomandati ? Marime 195/80/15 , 205/70/15, 205/80/15 , 215/75/15 etc Firma Symex Insa Turbo Dakar ( resapate ) ,Hankook Dynapro MT, sau alte variante ? Salut! Eu am mers pe varianta stock (205/70/15) Maxxis Trepador (360 lei/buc) si sunt foarte multumit de comportamentul lor, atat pe sosea, cat si in afara ei. As evita pe cat posibil variata cu anvelope resapate, sunt mult mai grele decat anvelopele noi, se echilibreaza foarte greu, iar diferenta de pret nu foarte mare. din cate stiu la dimensiuni mai mari de 205/70/15 trebuie sa "coafezi" un pic bara si aripile fata. Spor la cautat! Vali S. Link to comment Share on other sites More sharing options...
B.Adrian Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 Re: Anvelope jimny Salut! Eu am mers pe varianta stock (205/70/15) Maxxis Trepador (360 lei/buc) si sunt foarte multumit de comportamentul lor, atat pe sosea, cat si in afara ei. As evita pe cat posibil variata cu anvelope resapate, sunt mult mai grele decat anvelopele noi, se echilibreaza foarte greu, iar diferenta de pret nu foarte mare. din cate stiu la dimensiuni mai mari de 205/70/15 trebuie sa "coafezi" un pic bara si aripile fata. Spor la cautat! Am mers weekendul pe niste trasee prin munti si erau pline de balti / namol , maxxis se comporta bine ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.stefan Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 Re: Anvelope jimny Am mers weekendul pe niste trasee prin munti si erau pline de balti / namol , maxxis se comporta bine ? Daca citesti cateva postari mai sus, vei vedea ca sunt mai multi colegi care confirma ca se comporta foarte bine si pe noroi, cu conditia sa lasi presiunea mai mica unde ai noroi mult. Vali S. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CatalinU Posted August 30, 2017 Share Posted August 30, 2017 Re: Anvelope jimny A incercat cineva 235/75/15 pe un jimny inaltat 4 cm??Ma gandesc ca trebuie coafat putin din praguri si overfendere,care ma gandeam sa le dau jos sa pun de cauciuc.Sunt intre Maxxis Trepador si Kumho KL71 Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts