Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfaturi si recomandari pt achizitie Hilux

Endevour
 Share

Recommended Posts

Va salut si La Multi Ani !

Am citit informatiile puse la dispozitie pe aceasta arie, multumesc autorului lor.

Sa spunem ca sunt in faza in care asimilez cunostinte despre off-road-ere si imi definesc nevoile si necesitatile ca viitor posesor de 4x4 clasic.

In periplul meu, mi-a atras atentia si Hilux - generatia a 5-a, pe langa alte cateva marci si modele (LRD3, Pajero, Patrol, Suzuki).

As fi interesat de o motorizare diesel.

As aprecia cateva hint-uri si/sau probleme despre aceste modele, ce ar trebui sa urmaresc / verific, in fine... Mentionez ca la o cautare rapida pe net nu am prea gasit de vanzare multe exemplare de luat in calcul, insa oricum consider ca este mai intelept sa te informezi inainte de a decide o investitie importanta.

Multumesc anticipat celor care vor dori sa raspunda si sa ofere un ajutor de calitate. :tk

LE: Cred ca topicul ar fi mai util daca ar fi mutat langa celelalte din aria Toyota, asadar poate un Mod ma va ajuta, multam fain !

Edited by Endevour
“If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover”

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Re: Sfaturi si recomandari pt achizitie Hilux

stimabile...eu pot sa te ajut doar cu laude

eu am de 2 ani juma, 90 de mii km de toate felurile...si sunt ff incantat

am ramas o data in balta, dar din cauza mea nu a ei...

urszilla hilux 2.5 : jimnilika 1.3

Salut,

nu prea inteleg cam la ce generatie vrei sa te orientezi dar oricare ar fi nu prea ai ce sa verifici...sunt fiabile si cad greu

daca e sa o luam pe parte estetica ....dupa vreo 10 ani de existenta apare rugina la aripile fata(oricum nu sunt scumpe), articulatiile fata cedeaza destul de greu iar daca e sa vorbim despre motor si transmisie fa-ti griji doar daca masina a trecut de 500-600 mii km.

daca iti permiti iti recomand o motorizare mai mare decat cele de 2.5

BAFTA!

It`s not that WHERE you go....it`s WHICH way you get there!

Auto: TOYOTA 4Runner

Moto: BMW K 100 RS, BMW K 1100 RS

NU FURA!.....GUVERNUL URASTE COMPETITIA!

Va multumesc !

Inca nu sunt decis ce sa aleg, inca studiez, citesc, intreb dar ajutorul vostru il apreciez just.

“If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover”

Salutare! Iti recomand cu caldura achizitionarea unui Hilux Vigo. Al meu are 75000km la bord, nu s-a inlocuit la el doar ulei si filtre, a mers cam peste tot pe unde se putea merge. Eu sant foarte multumit de el. Sa ai grija la modelele facute pentru emiratele arabe, nu au catalizatoare, motoarele sunt mai slabute si nu prea le place pe la noi prin Romania. Eu iti sugerez o motorizare de 3.0l diesel, cele de 2.5l am inteles ca sunt cam slabute, eu personal nu am incercat doar motorizarea de 3.0l pe care o si am pe masina. Nu ai diferente fata de cel 2.5l la genul impozit asigurare fiind autoutilitara iar puterea in plus se simte. Ca un rezumat: Navara e prea joasa, Mitsubishi L200 am inteles ca are cam multe probleme grave deci mergi pe Hilux. Eu asa am facut si nu imi pare de loc rau. Bafta la achizitie si te asteptam cu poze :lr

Don't hate the player, hate the game!

Toyota Hilux Vigo 3.0 D4D

salut, scuze pentru intarziere nu am fost in orasel, eu am testat timp de 3 luni 3 modele(navara,l200,hilux) si m-am documentat mult pana sa iau decizia de a lua Hilux, pe scurt:

navara am la serviciu 4 buc. 2 modelul anterior 2 modelul nou, cele vechi au cazut motoarele la 100.000 km la ambele schimb ambreiaj la 60.000, cu mareee scandal au schimbat motoarele pt. ca erau la capat de garantie, daca iti pica ceva la ele stai de te uita dumnezeu sa astepti piesa respectiva, modelul nou, cazut ambreiaj la ambele una 30.000 km, cealalta 45.000 km si au probleme cu un senzor care le taie puterea din cand in cand, service-ul nu a reusit de 1 an sa dea de cap problemei, consuma mult si sunt mai mult pentru sosea decat pentru off road.

l200 am 2 buc. modelelul anterior, in afara ca au doar 101cp si sunt gurmande nu am ce le reprosa, am o colega care are modelul nou si care se pricepe, fata e tare nemultumita deoarece electronica e la pamant, fata stie ce vorbeste pentru ca face emisiuni auto, masina o tine doar pentru ca a primit-o:wink:.

Hilux, am cunostinte la o companie care monteaza relee gsm si au flota hilux, mai au cate navara pe care le-au retras deoarece nu faceau fata, flota hilux este utilizata in toate conditiile meteo si drumuri de toate categoriile si probleme foarte putine, mult mai ieftine de intretinut.

Eu am 30 si ceva de mii km, nu am avut nici o problema, o folosesc zi de zi in oras si cand am ocazia si off road.

O singura suparare am, nu m-a invatat nimeni ca la impozit nu conteaza cc si am luat-o de 2,5 l, insa....era singurul model care are blocant pe spate si de asta sunt tare multumit:wink:, cele de 3 l, nu au.

concluzia o tragi tu.... succes si sa ne tii la curent cu planurile tale.

Toyota Hilux Vigo 2.5

Can Am 800 LTD

Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare

Ii clar ca Hilux este in poll-position. Daca voi alege o utilitara, acest model va fi cu siguranta. Multam de explicatii !

Totusi o ultima precizare va solicit: merita 3.0 mai mult decat 2.5 in dauna diff blocant spate? Cea cu 3.0 are numa diff central sau cum?

Salutare din nou. Cel cu motor de 3.0L are LSD pe spate. Diferential cu alunecare limitata. Eu nu am prea avut nevoie de asa ceva, si eu lucrez tot in domeniul releelor de telefonie mobila, la care facea referire si colegul de mai sus, nu am avut niciodata nevoie de blocant dar mi-as pune arb si pe fata si pe spate, alea's adevarate. In rest ce sa zic... nu am nici o problema pana la 75.000km in rest mai vedem, masina e a mea personala, poate ca are si asta ceva influente ca sti cum e omu cand nu-i a lui, "isi baga picioru in ea" dar na, cunosc si eu firme care au hilux si nu au treaba cu ele. Spor la achizitie!

Ii clar ca Hilux este in poll-position. Daca voi alege o utilitara, acest model va fi cu siguranta. Multam de explicatii !

Totusi o ultima precizare va solicit: merita 3.0 mai mult decat 2.5 in dauna diff blocant spate? Cea cu 3.0 are numa diff central sau cum?

merita chiar daca nu ai blocant,nu cred ca te bagi tu la extrem sa ai nevoie, dar daca gresesc, contra unei sume modice circa 1200 eur ii poti pune un blocant arb pe spate,

Toyota Hilux Vigo 2.5

Can Am 800 LTD

Am inteles cum e deci cu diff locks.

Motorul de 3.0 este mai potrivit pt caroseria lui Hilux? Este un must-have?

Care este diferenta de pret intre cele doua si ce dotari le separa aceasta motorizare (daca exista vreuna)?

Multam fain !

Am inteles cum e deci cu diff locks.

Motorul de 3.0 este mai potrivit pt caroseria lui Hilux? Este un must-have?

Care este diferenta de pret intre cele doua si ce dotari le separa aceasta motorizare (daca exista vreuna)?

Multam fain !

pai motorul de 3 l este cel de pe LC 120 nu neaparat must-heav cum zici tu dar merita sa ai 170 de cai in loc de 120 de cai zic eu, iar dotarile sunt net superioare la cel de 3 L, diferenta o poti face chiar tu intrand pe site la Toyota e foarte simplu.:wink:

Toyota Hilux Vigo 2.5

Can Am 800 LTD

• 1 month later...

Cam ciudata politica Toyota legata de Hilux. Diferential blocabil pe spate au prevazut doar la varianta de baza, cea cu motor de 2,5l si echipata cu rotile de 205 cu jante de otel. Stie cineva, la varianta asta caroseria are acele bandouri laterale (pasaje la roti) care sa permita si montarea unor roti mai late (cele de 255/70R15 sau chiar 265/65R17 de la variantele superioare)?

Si inca o problema, importanta daca vrei sa faci si ceva offroad cu Hilux. Problema montarii unui blocant ARB macar pe spate nu ar fi o problema. Dar nu am inteles daca varianta actuala are si reductor cu 2 trepte (scurta si lunga) la transmisie. De exemplu, stiu sigur ca Mazda BT-50 actuala are si reductor cu 2 trepte (are raportul de reductie doar 2,0, dar este ceva totusi!), are un amic masina si stiu precis (in schimb nu are blocant!)

Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi!

• 3 weeks later...

Salutare !

In primul rand pentru ce iti trebuie Hiluxul ?

Off-road, on-road sau ambele ?

Cari cu el sau nu, caci daca nu cari eu iti recomand sa nu iti iei pick-up.

In functie de raspunsurile la intrebarile de mai sus se poate elucida si restul problemelor gen motor, blocante etc.

Bafta !

''Nimeni nu are dreptul sa priveasca o alta persoana de sus decat in momentul in care se apleaca si ii intinde o mana de ajutor''

------------------------

Toyota Hilux 2001 2.4TD

Honda Accord 2007 2.4 AT

Hiluxul este o masina foarte utila chiar daca faci offroad sau nu cu ea. Incomvenientul la pic-up in general este ca daca nu o inchizi in spate nu ai portbagaj, iar locurile din spate se transforma in portbagaj. La seria 5 sau vigo sau cum ii mai zice in diferite locuri ale lumii, m-am interesat eu in privinta rotilor, intra 31x10.50r15 fara nici un fel de inaltare. Cineva zicea ca ar intra si 32" dar inca nu pot spune nimic sigur ca nu am incercat. Dupa ce incerc revin. Intra si 33" cu ceva lift kituri de 3" si am inteles ca poti baga 35"-uri dar alea mai greu cu body lift-uri si alte minunatii. In alta ordine de idei, gandeste-te cum zicea colegul de mai sus la ce vrei sa o folosesti si o sa gasesti mai bine modelul dorit, dar eu zic asa... nu sti niciodata cand ai de carat ceva. In rest masina este fiabila, confirm si eu.

Sanatate maxima!

Salutare,

Am fost zilele trecute pe la un dealer Toyota din Krefeld-Germania.Mi-a facut o oferta de aproape am cazut pe spate la un Hilux 3.0 full incl.cutie automata,controlul tractiunii.navigatie+tv+acoperit bena din spate original Toyota.

Acum vine intrebarea mea...platesc taxa de inmatriculare sau nu ?.In functie de asta ma hotarasc daca dau avansul sau nu.

Merci anticipat pentru raspuns.

RAV 4 Model Luxury 2018.

Si eu am luato tot din germania. Platesti taxa pentru ca cel din germania trebuia sa tio vanda ca si second hand... adica o inmatriculeaza acolo pentru 1 zi dupa care tio vinde tie. Asa a fost si a mea. Daca o iei altfel, platesti pe ea vama pentru ca nu e masina produsa in uniunea europeana, si tot acolo iesi.

Ca posesor de Hilux pot sa-ti spun ca o camioneta este foarte versatila. Eu o folosesc si ca masinna de asfalt dar merg cu ea si la schi si in teren. Am carat cu ea diverse lucruri la mai multi prieteni. Sunt bucuros ca e o japoneza autentica si nu m-a dezamagit niciodata. E o masina foarte fiabila si daca-i dai consumabile la timp si intretinere ca la carte nu te va lasa niciodata. Diferentiale blocabile? Eu sunt pentru! Macar unul (fata sau spate). Daca nu faci off road extrem atunci cu unul ar trebui sa iesi cam din orice situatie. De preferat unul de la fabricant (actionat electric pe puntea spate, cum este al meu) sau unul aftermarket si aici intervine ARB. Daca vrei sa mergi iarna prin zapada mare (mai mare de 30-40 cm) atunci ai nevoie de diferentiale blocabile fata/spate si cauciucuri adecvate plus ceva greutate in bena. Vad ca intentionezi sa cumperi un Hilux cu Controlul Tractiunii. E bun si ala. Dar nimic nu bate diferentialul blocabil. Ca sa te edifici vezi:http://www.youtube.com/watch?v=C2wkW05Pc6c&feature=related si

Sper ca iti vor fi de folos.:wink:
  • Like 1
Mitsubishi Pajero SWB, 2.8 cu Super Select si diferential blocabil spate

• 2 months later...
Guest mustateapaul

Salutare la toata lumea.Sunt si eu detinatorul unui Hilux 2005 exact cum are clapi in poza.dar cer ajutor pentru ceva ce caut de f f f f mult timp si nu am gasit pe absoluti nicaieri nici pe internet. acel body kit de la aripi care practic tin loc de aparatori de noroi si mai ales de design.

de unde pot gasit asa ceva ???

salut,

nu ai cautat cum trebuie, le gasesti pe site-urile de specialitate vanzari accesorii 4x4, eu le-am luat de la pick-up.ro se numesc overfendere,

succes.

Toyota Hilux Vigo 2.5

Can Am 800 LTD

Guest mustateapaul

Am intrebat si nu au pt modelul 2005 :( dupa cum am spus nu prea se gasesc.

Era aici pe forum un user maurizio sau ceva de genul asta care face overfendere la comanda. Poate ai avea ceva noroc cu el.

• 2 weeks later...

Am un prieten care vinde un HILUX 1995, cu scaune spate, inchis, arata foarte bine, volan dreapta, inmatriculat in Anglia, cu acte valabile...se poate inmatricula in BG.

Credeti ca un pret de 2500 euro este bun ?

Ce spun cei care au condus masini cu volan pe dreapta ?

Ma tenteaza la acest pret...

Multumesc anticipat !

Cu prietenie,

Adrian YO2BTW

• 2 months later...

Salutare,cu volanul pe dreapta este mai greu doar la depasirea camioanelor,in rest este chiar mai misto dupa ce te obisnuiesti.

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use