drm Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 am si eu o intrebare catre cei care stiu si au rezolvat aceasta problema: masina mea este din 1994 si are motor de 3500cmc diesel. masina este inmatriculata si la adm financiara nu este trecuta ca utilitara ci ca autoturism si e pe persoana juridica. impozitul este 2100 lei/an. acum vine intrebarea: exista vreo posibilitate de a face impozitul mai mic?? vreo chichita legislativa sau vreo solutie desteapta? multumiri anticipate. experientia docet. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 Re: impozit la masina Pentru a scadea impozitul trebuie sa o transformi in autoutilitara,sau sa o inmatriculezi pe o persoana pensionara ori pe handicapat sau veteran de razboi.Pentru mine cel mai simplu mi se pare transformarea in autoutilitara (doar in acte).Mai multe detalii voi putea oferii dupa ce o transform pe a mea , cel mai tarziu in februarie , sper eu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi Postat Ianuarie 9, 2010 Partajează Postat Ianuarie 9, 2010 Re: impozit la masina Dupa cite am vazut in avatar ai G clase'' asa ca iti sugegrez sa il transformi in autoutilitara cu 5 locuri in cazul in care ai 7 locuri ; daca nu te descurci suna un prieten sau intreaba publicul nr de tel in gasesti in agenda de tel....... Offroad Team ARO ,,ARO 244 AUTOUTILITARA" ,( AR0 320, ARO 244) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tarzy Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Re: impozit la masina ... inmatriculezi pe o persoana pensionara ... esti sigur ca "pensionarii" beneficiaza de aceasta reducere? se poate ceva documentatie in acest sens Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zippo Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Re: impozit la masina Cel mai simplu este sa transformi atelajul din autoturism in autoutilitara. Asta presupune doua modificari obligatorii: scaunele din fata trebuie sa fie despartite prin paravan de spatele masinii iar prinderile banchetei din spate trebuie sa fie sudate. Desigur toate acestea trebuie facute si platite intr-un service agreat de la care trebuie sa primesti si o hartie.. Tipic romanesc... Dar tot tipic romanesc, iti faci singur modificarile, gasesti un prieten care lucreaza la un service agreat si pui mana doar pe hartia in cauza pe care o depui la RAR.... Mmmmm... NISSAN! "Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu - Off Road Club Sibiu - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drm Postat Ianuarie 10, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Re: impozit la masina maine dimineata ma duc pana la adm financiara sa-i intreb care sunt conditiile pentru autotutilitara si cat va scadea pretul, ca sa vad daca se merita. va tin la curent. experientia docet. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Re: impozit la masina Du-te si pe la asiguratori si intreaba cat o sa ai RCA-ul... Pt utilitare e ceva mai mare. Acum cateva luni mi-am facut si eu un calcul pt un motor de 4,2 si in varianta utilitara aveam impozit vreo 6-7 mil fata de 20 si ceva, dar RCA-ul era cam 16-17 mil fata de 7 cat era ca autoturism. Per ansamblu iesi mai ieftin.. cu un pic.. dar adauga la costuri si modificarea masinii, ceva spagute, dar si nervii de rigoare.. Daca as fi in locul tau as vizita Bulgaria in fiecare an, desi nici asta nu e obligatoriu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabi Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Re: impozit la masina ARO 244 AUTOUTILITAR prin transformarea lui din ,,Autoturism cu 3119cm3 cu impozit pe anul trecut de 2300lei +700lei asigurarea '' ; au intervenit urmatoarele modificari ;in primul rind ca dupa modificare toate taxele se calculeaza la mase dupa ,,Kg'' masini si nu dupa ,,cm3'' ; Impozit =400 LEI \ an Asigurare =700 \ an Rovinieta = ??? platita pe perioada de iesire din localitate...:h5 Offroad Team ARO ,,ARO 244 AUTOUTILITARA" ,( AR0 320, ARO 244) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdanys Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 (editat) Re: impozit la masina ce am, deci date sigure: motor 3000, facuta utilitara, diesel, impozit 360 ron/an rovineta: 90ron/an asigurare 1600 ron /an toate acestea cu masina pe firma. nu se compara la pret cu masina daca n-ar fi utilitara, adica este mai mic. Editat Ianuarie 10, 2010 de tdanys isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drm Postat Ianuarie 10, 2010 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Re: impozit la masina o mai pot face utilitara daca am 2 usi si 5 locuri? experientia docet. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
winetou 007 Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Re: impozit la masina - Da se poate face autoutilitara si masina cu 2 usi si 5 persoane dar o-sa ramana cu 2 locuri. - Impozitul la Mercedes G facut autoutilitara este intre 400 si 500 ron. - Asigurarea la autoutilitara , persoana fizica 2300-3500 kg costa in jur de 700 ron. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mackie Postat Ianuarie 21, 2010 Partajează Postat Ianuarie 21, 2010 Re: impozit la masina Stie cineva exact ce modificari trebuie executate si ce acte trebuie modificate sau daca sti cineva o "filiera" sigura? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mackie Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Re: impozit la masina chiar nu stie nimeni??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Re: impozit la masina Peste catevazile o sa-ti pot da un raspuns concret .Trebuie sa vad pe pielea mea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mackie Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Re: impozit la masina ok , astep :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Re: impozit la masina - Da se poate face autoutilitara si masina cu 2 usi si 5 persoane dar o-sa ramana cu 2 locuri. - Impozitul la Mercedes G facut autoutilitara este intre 400 si 500 ron. - Asigurarea la autoutilitara , persoana fizica 2300-3500 kg costa in jur de 700 ron. .......adica cum "o sa ramana cu 2 locuri"?......... tre` sa las tabla in loc de geamuri si plasa despartitoare?:cn "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Ianuarie 28, 2010 Partajează Postat Ianuarie 28, 2010 Re: impozit la masina Unde stiam eu momentan nu se mai poate pentru ca a incercat cineva sa faca de unul singur si a facut valuri motiv pentru care s-a inchis robinetul...:uameni.Are cineva o relatie pe undeva , chiar si prin tara , merita facut drumul.:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mackie Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 Re: impozit la masina super...., stie cineva macar ce modificari trebuie facute masini??? Am mai auzit ca daca inmatriculezi masina pe un pensionar , inpozitul scade cam pe la jumate. este cineva care sa stie mai multe detalii? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 Re: impozit la masina Unde stiam eu momentan nu se mai poate pentru ca a incercat cineva sa faca de unul singur si a facut valuri motiv pentru care s-a inchis robinetul...:uameni.Are cineva o relatie pe undeva , chiar si prin tara , merita facut drumul.:h5 ....am auzit si eu azi de faptul ca cineva din Arad a fortat usa si a stricat intrarea....era singura posibilitate,si rapida si eficienta....:sht NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 Re: impozit la masina super...., stie cineva macar ce modificari trebuie facute masini??? Am mai auzit ca daca inmatriculezi masina pe un pensionar , inpozitul scade cam pe la jumate. este cineva care sa stie mai multe detalii? Masina tre dusa la o firma autorizata sa o faca utilitara.Asta inseamna ca cel de 7 locuri o face de 5 sau cel de 5 o face de 2.Se scot scaunele,se taie suportii si se sudeaza locurile la centuri.Se desparte bena de partea cargo cu placaj sau tabla....Aprobari,paraprobari,bani,taxe etc... NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hodea4x4 Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 Re: impozit la masina Pentru scaderea impozitului eu am mai auzit un lucru de care nu sunt foarte sigur, dar cand o sa aflu mai multe detalii o sa scriu. Se face ceva in regim de AUTOSPECIALA , are cineva un JEEP asa , o sa ma interesez, poate asa e mai simplu si nu se renunta la locuri. o zi buna Just Love Nature , Love 4x4 [/color][/size][/b][/color] [/size] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mackie Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 Re: impozit la masina Am auzit ca ar merge si inscrisa pe un veteran de razboi sau pensionari, si cina ar scadea destul de mult. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
savinescu Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 Re: impozit la masina Am auzit ca ar merge si inscrisa pe un veteran de razboi sau pensionari, si cina ar scadea destul de mult. Ai auzit bine !, daca o inscrii pe un pensionar (veteran de razboi, detinut politic, revolutionar, sau pe handicapat,aici la andicapat depinde de gradul de invalibilitate) esti scutit de impozit 100% indiferent ca capacitatea motorului sau greutate daca este autoutilitara!!! Cautativa neamurile pensionare :ha::ha::ha: jeep cherokee XJ 4l Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mackie Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 Re: impozit la masina Pana la urma asta cred ca e cea mai buna solutie. Nu te mai chinui cu RAR-ul .:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdanys Postat Ianuarie 30, 2010 Partajează Postat Ianuarie 30, 2010 Re: impozit la masina eu nu mi-as face planuri pe lunga durata asta cu pensionari...o sa ajunga si acolo cu taierea facilitatilor....sa termine cu impozitele astea mari si apoi se apuca si de astea mai mici....respiri platesti. isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate