florum Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? Bunicul meu, sa-i dea D-zeu sanatate, are 91 de ani. Cauta vaduve de razboi, poate-i mai usor.:grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirceaking Posted June 8, 2012 Share Posted June 8, 2012 Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? momentan intampin o problema care se pare cu nu a mai patit-o nimeni, achizitionat Mitsubishi L200 American Dream II 2003, 4 usi,2.5d, masina in BRIEF este PKW, de unde si taxa de 3900euro, cum o pot face in ro autoutilitara? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted June 8, 2012 Share Posted June 8, 2012 Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? Da-i si tu o "Cautare avansata" si vezi topicurile despre "autoutilitare"........ REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirceaking Posted June 8, 2012 Share Posted June 8, 2012 Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? sorry, cautarea sincer nu m-a ajutat cu nimic, nimeni de pe forum nu a venit cu auto pickup pe BRIEF PKW(autoturism) si l-a facut LKW(autoutilitara) in Romania. Eu am hartiile de ultimele 2 TUV facute de fostul proprietar si in baza de date a lor masina figureaza ca LKW numai ca pe BRIEF este PKW, probabil masina a fost autoutilitara de noua iar ala a facut-o turism ca sa aiba asigurarea mai ieftina in Germania. Aia de la RAR dau din coate ca nu au vazut pana acum L200 turism iar Mitsubishi Romania imi zice ca este eroare in BRIEF. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted June 8, 2012 Share Posted June 8, 2012 Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? sorry, cautarea sincer nu m-a ajutat cu nimic, nimeni de pe forum nu a venit cu auto pickup pe BRIEF PKW(autoturism) si l-a facut LKW(autoutilitara) in Romania. Eu am hartiile de ultimele 2 TUV facute de fostul proprietar si in baza de date a lor masina figureaza ca LKW numai ca pe BRIEF este PKW, probabil masina a fost autoutilitara de noua iar ala a facut-o turism ca sa aiba asigurarea mai ieftina in Germania. Aia de la RAR dau din coate ca nu au vazut pana acum L200 turism iar Mitsubishi Romania imi zice ca este eroare in BRIEF. Unde am scris cu galben este un link....ai dat click pe el sa vezi cum se foloseste eficient functia Cautare ? Prefer sa-ti arat cum functioneaza Cautarea pentru ca fiind la inceput pe forum te va ajuta mult..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
alin-jeep Posted June 10, 2012 Share Posted June 10, 2012 (edited) Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? Buna dimineata Sub nici o forma L200 nu poate fi autoturism ,indiferent ce scrie in acte . RAR-ul este cel care o sa rezolve problema.Ai fost la ei ?Documentul pe care trebuie sa-l faci la RAR se numeste ,,Nota de consultanta",costa putin ,vei afla si norma de poluare si categoria in care se va incadra . SUCCES ALIN:h5 P.S. La RAR ar fi bine sa ceri raspuns in scris pentru a evita orice probleme Edited June 10, 2012 by alin-jeep Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted June 10, 2012 Share Posted June 10, 2012 Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? @alin-jeep : Dar un Hilux, dubla cabina, cu bena, poate fi incadrat "autoturism" ??? Ia citeste aici sa vezi ca se poate ! Exact aceeasi dilema am avut-o cativa cu ceva vreme in urma ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50833-Impozit-auto-arhiva&p=649492&viewfull=1#post649492 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
olympus232 Posted July 18, 2012 Share Posted July 18, 2012 Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? Citind thread-ul asta (deoarece sunt interesat de aducerea de afara a unui 4x4) am ramas cu doua dileme: 1. Care este situatia cu inmatricularea primei masini pentru pensionari? Sunt scutiti de plata taxei de prima inmatriculare (sau cum s-o mai chema acum) toti pensionarii, sau doar cei din anumite categorii? 2. Daca aduc, spre exemplu, un Pajero, de "afara", pot sa ii iau numere rosii, sa il transform in utilitara, iar apoi sa il inmatriculez (cu numere normale) ca utilitara, pentru a beneficia de taxa redusa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RA4Gklasse Posted November 16, 2012 Share Posted November 16, 2012 (edited) Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? Cel mai bine este inmatriculatul masinii pe o tara pe care nu se plateste impozit pe perioada in care masina nu circula, aceste tari fiind Anglia, Franta, daca stiu bine si Spania, asta atata timp cat suntem si sunt si aceste tari in UE... Edited November 16, 2012 by Astral Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakx_077 Posted December 20, 2012 Share Posted December 20, 2012 Re: impozit la masina pensionarii si veteranii nu platesc taxa de prima inmatriculare la prima lor masina vreodata. impozitul lunar il platesc toti. asta zice la administratie. O mai fi de actualitate? Ma gandesc sa inmatriculez mitsu pajero 3.2 pe bunica... oare tine figura? Toyota Land Cruiser 120 2005 D-4D 166 CP Automatic Ford Focus 2011 2.0 TdCI 140 CP Power Shift Titanium Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irod Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? am si eu o intrebare legata de masini tot teren LWB care sunt autoutilitare: sunt permise in cabina 5 din 7 locuri sau 2 din 7 locuri . Rog sa raspunda useri care stiu sigur care este situatia sau useri care poseda astfel de masini. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link to comment Share on other sites More sharing options...
RZV Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? Daca ai 7 ramin 5.....daca ai 5 ramin 2.... pt 5 locuri treb sa ai in CIV La punctul 2 trecut: AF cu utilizare multipla si 7 locuri....asa este cel mai practic/rapid de transformat in autoutilitara cu 5 locuri. Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irod Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? Daca ai 7 ramin 5.....daca ai 5 ramin 2.... pt 5 locuri treb sa ai in CIV La punctul 2 trecut: AF cu utilizare multipla si 7 locuri....asa este cel mai practic/rapid de transformat in autoutilitara cu 5 locuri. unde asta ? in cartea de identitate? Eu as vrea sa imi aduc y61 LWB din Germania. Stie cineva ce ar trebui sa aiba acolo in acte scris ca sa il pot inmatricula in Romania ca autoutilitara cu 5 locuri si nu cu 2? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link to comment Share on other sites More sharing options...
Septaru Posted February 12, 2013 Share Posted February 12, 2013 Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? Eu am trecute 9 (noua) locuri in acte dar nu este trecut cu utilizare multipla. Land Rover Discovery 2.5 TDi 1994 Jeep Grand Cherokee 5.2 V8 1994 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RZV Posted February 13, 2013 Share Posted February 13, 2013 Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? @ septaru -cauta topicul cu Reprezentanta Toyota din....zona ta..ei se ocupa de asa ceva pt Toy garantat. @all ..preturile sunt piperate , ajung in mod constant la ~1000-2000E....pt asa modificari Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipi505 Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? astazi am fost la RAR cu un jeep cherokee care are trecut in cartea de Italia N1 Autocaro (furgone) cu grilaj si cu tot ce era el , si l-au trecut autoturism fara sa -i intereseze ! se poate face ceva ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? astazi am fost la RAR cu un jeep cherokee care are trecut in cartea de Italia N1 Autocaro (furgone) cu grilaj si cu tot ce era el , si l-au trecut autoturism fara sa -i intereseze ! se poate face ceva ??? Probabil ca ii doare la basca de ce au facut italienii si nu iau in considerare decat modificarile facute aici in RO si recunoscute de ei..... Pe ei cand i-ai intrebat, ce ti-au raspuns ? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitonul Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? Probabil ca ii doare la basca de ce au facut italienii si nu iau in considerare decat modificarile facute aici in RO si recunoscute de ei..... Pe ei cand i-ai intrebat, ce ti-au raspuns ? Prin '92, primele masini ministeriale importate, au fost VOLVO. Si au fost respinse la RAR ca nu aveau mentionate luminile de ceata, sau ceva asemanator. Eu trecusem cu LUAZ-ul ! Rubicon 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipi505 Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? Probabil ca ii doare la basca de ce au facut italienii si nu iau in considerare decat modificarile facute aici in RO si recunoscute de ei..... Pe ei cand i-ai intrebat, ce ti-au raspuns ? prima oara am adus actele am intrebat daca iese N1 raspunsul a fost da este ok ,cand am adus si masina era alt angajat care nu si nu , totusi omologarea este facuta in UE nu in spatele curtii !! astept ziua de luni cand vb cu un avocat ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RZV Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? Mergi la seful de la RAR. poate ai noroc,spune-i ca ai venit pt ca masina este Autoutilitara.... si ei au gresit.. Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheCrow Posted May 7, 2013 Share Posted May 7, 2013 Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? Salutare, daca ma puteti ajuta si pe mine cu ceva informatii va sunt recunoscator. Urmeaza sa-mi achizitionez un Land Rover Freelander TD4 adus din olanda care in acte este trecut autoutilitara (geamurle din spate sunt inlocuite cu ceva placaj, bancheta data jos dar fara grilajul despartitor) dar vanzatorul imi da toate 4 geamurile + bancheta spate. Intrebarea mea este daca o inmatriculez ca autoutilitara dupa care montez bancheta si geamurile, ce pot pati in caz ca ma opreste politia? Se poate cumva inmatricula autoutilitara cu 5 locuri? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipi505 Posted May 10, 2013 Share Posted May 10, 2013 Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? Salutare, daca ma puteti ajuta si pe mine cu ceva informatii va sunt recunoscator. Urmeaza sa-mi achizitionez un Land Rover Freelander TD4 adus din olanda care in acte este trecut autoutilitara (geamurle din spate sunt inlocuite cu ceva placaj, bancheta data jos dar fara grilajul despartitor) dar vanzatorul imi da toate 4 geamurile + bancheta spate. Intrebarea mea este daca o inmatriculez ca autoutilitara dupa care montez bancheta si geamurile, ce pot pati in caz ca ma opreste politia? Se poate cumva inmatricula autoutilitara cu 5 locuri? salut ,cu geamuri sau placaj nu cred ca este o problema, cu grilajul este ar trebui sa il ai macar unul de imprumut pana treci rar-ul , iar locuri cate ai in talonul de Olanda atatea trec si ai nostri , mie vroiau sa imi modifice din 4 locuri sa o faca cu 2 adica sa scot bancheta spate nu am fost de acord si a ramas asa N1 cu 4 locuri Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crihan Posted October 19, 2013 Share Posted October 19, 2013 Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? Va salut, Aveti idee daca o masina inmatriculata in RO prin partaj(deci fara taxa) se vinde catre o persoana cu handicap mai trebuie platit timbrul de mediu? Stiu ca e scutita de impozit Link to comment Share on other sites More sharing options...
florin_cars Posted October 12, 2014 Share Posted October 12, 2014 Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? Conteaza persoana cu handicap ce grad de handicap are, nu toate persoanele cu handicap(atentie, locomotor nu altceva) au scutire la impozit. Trebuie sa fie gradul cel mai grav(nu stiu daca este 1 sau 4, unul din ele oricum). Vand 2 perechi jante tabla 15" 6x139,7 :gr1 http://forum.club4x4.ro/showthread.php?86455-vand-2-perechi-jante-tabla-15-quot-6x139-7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
horiabgt Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? Salut. Pana la urma, pt un Jeep GC 5 usi, 5 locuri, se poate transforma in N1 cu 4 locuri sau eventual cu 5 locuri? Vad destul de multe pe 'net care nu au niciun perete despartitor sau placaje sau bare... Care e ideea? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts