drm Posted February 18, 2010 Author Share Posted February 18, 2010 Re: impozit la masina pensionarii si veteranii nu platesc taxa de prima inmatriculare la prima lor masina vreodata. impozitul lunar il platesc toti. asta zice la administratie. experientia docet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alin Posted February 19, 2010 Share Posted February 19, 2010 Re: impozit la masina Sa se duca dra..u si ei si impozitul lor.Am facut-o autoutilitara ieri:ypu:ypu:ypu,luni merg la rar sa fac hartoagele (impreuna cu un reprezentant al societatii care a facut transformarea , reprezentant care se ocupa si de toata hartogaraia).Abia astept sa vad ce figura or sa faca aia de la administratia financiara cand or vedea actele...:hm:hm:hm:banana Link to comment Share on other sites More sharing options...
zolameister Posted February 19, 2010 Share Posted February 19, 2010 Re: impozit la masina Sa se duca dra..u si ei si impozitul lor.Am facut-o autoutilitara ieri:ypu:ypu:ypu,luni merg la rar sa fac hartoagele (impreuna cu un reprezentant al societatii care a facut transformarea , reprezentant care se ocupa si de toata hartogaraia).Abia astept sa vad ce figura or sa faca aia de la administratia financiara cand or vedea actele...:hm:hm:hm:banana pana la urma ai reusit...bravo!!!....dar cum?:old NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alin Posted February 19, 2010 Share Posted February 19, 2010 Re: impozit la masina Destul de simplu.Am mers la o societate (recomandat de catre un prieten care le-a facut lor niste servicii )care are ca obiect de lucru fabricarea caroseriilor pentru camioane,le-am spus ce vreau,au spus ca au mai facut si peste cateva zile am dus masina si s-au apucat de treaba.Lucrarea a durat o zi si jumatate si consta in: -mers la rar si vorbit cu inginerul sef de la omologari artizanale (sa vedem daca vor hartie de la toyota sau nu,nu au vrut) -demontat bancheta spate si suporti centuri spate -fabricat din tego un perete despartitor intre scaunele din fata si compartimentul de marfa -fabricat un grilaj din plasa pentru geamurile laterale de la compartimentul de marfa -fabricat doua capace din tabla de aluminiu striata pentru gaurile ramase in urma demontarii suportilor pentru centurile spate Cei de la societatea respectiva se ocupa de dosar si tot ce mai trebuie.Cand am putin timp merg la rar cu un reprezentant al societatii petru omologare.Mai dureaza acolo 1-2 ore.Si gata. Am vorbit acolo cu directorul lor si i-am spus ca ar mai fi doritori pentru o asemenea transformare.Omul a spus ca poate face pentru oricine si orice masina,asa ca ...doritorii sa ma contacteze pentru detalii (Numele societatii si numar de telefon) Link to comment Share on other sites More sharing options...
maitre Posted February 19, 2010 Share Posted February 19, 2010 Re: impozit la masina pensionarii si veteranii nu platesc taxa de prima inmatriculare la prima lor masina vreodata. impozitul lunar il platesc toti. asta zice la administratie. Informatia asta e din auzite, nu?! :uameni Vrei sa-l faci pe Dumnezeu sa rada? Fa-ti planuri... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zolameister Posted February 19, 2010 Share Posted February 19, 2010 Re: impozit la masina Destul de simplu.Am mers la o societate (recomandat de catre un prieten care le-a facut lor niste servicii )care are ca obiect de lucru fabricarea caroseriilor pentru camioane,le-am spus ce vreau,au spus ca au mai facut si peste cateva zile am dus masina si s-au apucat de treaba.Lucrarea a durat o zi si jumatate si consta in: -mers la rar si vorbit cu inginerul sef de la omologari artizanale (sa vedem daca vor hartie de la toyota sau nu,nu au vrut) -demontat bancheta spate si suporti centuri spate -fabricat din tego un perete despartitor intre scaunele din fata si compartimentul de marfa -fabricat un grilaj din plasa pentru geamurile laterale de la compartimentul de marfa -fabricat doua capace din tabla de aluminiu striata pentru gaurile ramase in urma demontarii suportilor pentru centurile spate Cei de la societatea respectiva se ocupa de dosar si tot ce mai trebuie.Cand am putin timp merg la rar cu un reprezentant al societatii petru omologare.Mai dureaza acolo 1-2 ore.Si gata. Am vorbit acolo cu directorul lor si i-am spus ca ar mai fi doritori pentru o asemenea transformare.Omul a spus ca poate face pentru oricine si orice masina,asa ca ...doritorii sa ma contacteze pentru detalii (Numele societatii si numar de telefon) saptamana viitoare te voi contacta:h5 NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alin Posted February 22, 2010 Share Posted February 22, 2010 Re: impozit la masina saptamana viitoare te voi contacta:h5 Ok.Numarul meu de tel 0722 252 631 Alin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alin Posted February 24, 2010 Share Posted February 24, 2010 Re: impozit la masina Azi am fost la RAR.Nu au comentat nimic,s-a facut omologarea care a costat 700 lei,omologarea cuprinde si ITP,nu se poate fara.Pentru ITP mi s-a atras atentia in prealabil sa vin cu roti care sa corespunda cu dimensiunile trecute in cartea de identitate.Am avut noroc si am gasit la Paul (bossul de la serviceul unde mi-a fost reparata masina) roti originale toyota cu gume "ca-n carte" si cu bedlock pe deasupra.Mi le-a imprumutat , le-am pus pe masina , am mers la RAR am facut omologare si itp si s-a rezolvat.Daca as fi avut buletin as fi luat si actele in aceeasi zi,dar avand in vedere ca mi-a fost sustras portofelul din masina vineri trebuie sa astept noul buletin pentru a ridica actele de la RAR. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mackie Posted February 24, 2010 Share Posted February 24, 2010 Re: impozit la masina ce costuri totale sunt?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alin Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 Re: impozit la masina ce costuri totale sunt?? sare de 2000 ron.La rar se pateste omologarea care este 700 ron si cuprinde si ITP-ul si depinde ce probleme ai la masina ca sa mai dai ceva in plus 100-150-200 ron ca sa primesti actele in aceeasi zi.Si mai costa transformarea masini la o firma specializata 1300-1500 ron poate mai mult sau mai putin in functie de masina.Atasez poze cu masina transformata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alin Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 Re: impozit la masina Alte poze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristy bucataru Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 Re: impozit la masina eu nu mi-as face planuri pe lunga durata asta cu pensionari...o sa ajunga si acolo cu taierea facilitatilor....sa termine cu impozitele astea mari si apoi se apuca si de astea mai mici....respiri platesti. Ai dreptate urmeaza sa ne bage si in c.r un dispozitiv (ca la calorifer )care sa masoare numarul de flatulatii si emisii de noxe :id. Parca si vad cum vine un nene cu un aparat de scanat codul de bare ,te da cu bocancii in sus si-ti spune : luna asta ati mancat bine ,evitati fasolea ca va rupe factura la "gaze":ha: NICI O MASA FARA PESTE :shrk Mercedes 190D Dacia Logan 1,4 Rulota ERIBA si ADRIA Link to comment Share on other sites More sharing options...
drm Posted February 26, 2010 Author Share Posted February 26, 2010 Re: impozit la masina Informatia asta e din auzite, nu?! :uameni nu, informatia asta provine de la ghiseul de relatii cu publicul al adm fin sect 2. la gara de est. experientia docet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckgil Posted December 9, 2011 Share Posted December 9, 2011 Re: impozit la masina Cine a mai facut o asemenea transformare are idee daca un Suzuki Vitara poate fi modificat sa fie autorizat ca si utilitara? Si daca da ce model de Vitara? Cu soft top cu hardtop, cel cu caroserie intreaga cu 2/3 usi sau cel cu caroserie intreaga 4/5 usi(adica lung)? Multumesc mult, Lucian Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted December 9, 2011 Share Posted December 9, 2011 Re: impozit la masina Cine a mai facut o asemenea transformare are idee daca un Suzuki Vitara poate fi modificat sa fie autorizat ca si utilitara? Si daca da ce model de Vitara? Cu soft top cu hardtop, cel cu caroserie intreaga cu 2/3 usi sau cel cu caroserie intreaga 4/5 usi(adica lung)? Multumesc mult, Lucian dar care ar fi avantajul pentru motoare pana in 2000 cc sa platesti impozitul de utilitara???? forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckgil Posted December 9, 2011 Share Posted December 9, 2011 Re: impozit la masina salut, nu e avantajul neaparat al impozitului ci cat al taxei de inmatriculare. Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted December 9, 2011 Share Posted December 9, 2011 Re: impozit la masina corect, dar modificarea asta vizeaza masini imatriculate deja in romania la inmatriculare se ia in baza actelor de provenienta daca acolo nu e autoutilitara...tot autoturism o sa fie forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
luckgil Posted December 9, 2011 Share Posted December 9, 2011 Re: impozit la masina dar aceasta modificare la masina cum se face la noi nu se poate face si in afara sa fie trecuta de acolo in acte autoutilitara? si daca da stie careva cam cum este procedura? si in care tara este cel mai usor de facut? Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alin Posted December 10, 2011 Share Posted December 10, 2011 Re: impozit la masina corect, dar modificarea asta vizeaza masini imatriculate deja in romania la inmatriculare se ia in baza actelor de provenienta daca acolo nu e autoutilitara...tot autoturism o sa fie Salut.Adicatelea daca cumpar o masina din afara tarii , o aduc in tara , iau numere rosii si in acest timp o fac autoutilitara atunci cand vreau sa o inscriu definitiv in RO nu se recunoaste faptul ca este autoutilitara si trebuie sa platesc taxa de inscriere ca si autoturism si apoi sa merg la adm financiara sa o declar utilitara? Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted December 10, 2011 Share Posted December 10, 2011 Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? eu unul am mari mari indoieli ca merge vraja la reteta de mai sus e greu/imposibil de facut treaba cu masini imatriculate, pt ca cei de la rar nu vor si se agata de orice sa nu iti faca autoutilitara din autoturism e bine ca unele rar uri fac, la arad cu pile mari de tot si mult norc se poate, dar in general nu se incurca (adi incearca de tare mult timp si se pare ca nu va reusi cu Y60 lui) daca o complici.... cred ca sansele tale se apropie de 0 sa reusesti...asa ca eu cred ca nu e destept sa faci incercarea ...ca poate ajungi sa o imatriculezi pe primarie ca si utilaj forestier forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidco_m Posted December 10, 2011 Share Posted December 10, 2011 Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? Buna ziua Eu zic ca se poate(cel putin la masini noi) singura conditie este sa respecti normele si sa fie facuta transformarea de un carosier autorizat RAR.Am transformat caddy-uri Kombi (care sunt autoturisme) in autoutilitare(pe acte) si nu erau inmatriculate.Oricum de anul acesta este mai greu (s-a schimbat legea pe la inceputul anului).A fost nevoie sa comandam un perete despartitor de fabrica pe care l-am pus pe masina pana a trecut RAR-ul(+ acte de la carosier). Nu stiu care este procedura pentru SH dar teoretic ar trebui sa mearga. ''invingeti-va teama '' Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alin Posted December 10, 2011 Share Posted December 10, 2011 Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? Eu am facut-o utilitara fara nici o problema , totul a decurs ca uns.Foarte mare importanta o are carosierul. Uite aici descrierea operatiunii http://forum.club4x4.ro/showthread.php?48934-impozit-la-masina-mai-mic-Cum&p=552985&viewfull=1#post552985 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PYZ Posted March 17, 2012 Share Posted March 17, 2012 Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? Sa inteleg ca scutirea de prima taxa de inmatriculare se aplica la orice fel de pensionar(ne invalid,veteran) atit timp cit este primul autoturism care il detine? Link to comment Share on other sites More sharing options...
florum Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? veteran razboi => impozit=0 :tk Link to comment Share on other sites More sharing options...
mac01 Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 Re: impozit la masina mai mic ? Cum ? Si de unde sa mai iei veterani de razboi? Mai traieste vreunul ? Cred ca este vorba de o varsta destul de mare, peste 90 de ani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts