Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

motor diesel pe niva

Land Niva Luci

Postări Recomandate

am cumparat cu ceva timp in urma o niva din ''80 cu motor diesel de opel kadet 1,6,......are 0 flansa home made din material solid facuta cu cap si mai departe transmisia originala de niva.Multi au ramas uimiti cand au vazut asa ceva,toata lumea stia ca rusoaicele sunt benzinare.

Am mers cu ea pe toate coastele posibile din apropierea olanestiului si chiar nu am avut nici o problema.Consumul maxim e de 5-7%''omorata''..sunt fff multumit de ea.Bineinteles ca dupa primele ture am spart grupul pe fata,dar nu din cauza cuplului motor,ci a unui mecanic,,destept,,care a montat fostului proprietar coroana si pinion cu un dinte in plus.Atunci am pus pe ea grupuri de 4,3,.....intre timp a trecut prin zona(Canton Cheia-Manastiri) si ,,niva,,care mi-a dat cateva informatii (multumesc)si un nr de tel si uite asa am ajuns un mare microbist..am fost la Deva la TAT(am inebunit),am vorbit cu dl Mugur si copilotul din motiv ca mai am si un Land Rover Discovery 1 V8i 4000cc 1998 ca al dansului(asemanare doar marca),am fost la Arges la kamikaze si am inebunit de tot ..cand am ajuns acasa m-am pus cu flexul pe Lada si am inceput sa decupez la ea,am infintat un club off-road in zona Olanesti...deci nebunie..cred ca sunt off-topic

O sa revin si cu poze cu niva..acum este in lucru la vopsit si la sudat

Daca e cineva interesat de motorizare pot sa ii dau mai multe informatii,

pe langa rover,,,,cu niva merg aproape gratis

multumesc moderatorilor ca nu au sters postul:tk

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 113
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: motor diesel pe niva

Multumesc mult @nivaforever si cat nai multe noroaie si forestiere!

Niva o am special pt off-road,pe asfalt are o problema-fuge maxim cu 60-70km/h,dar in coasta rupe,bineinteles pe greu cu 1,2,3,nu mai are turatie,dar in schimb are cuplu

sincer sa fiu nici nu ma mai intereseaza de ce nu mai fuge,ca pe munti nu mergi mai mult de20-30-40km/h

ma bate gandul sa ii pun un motor td tot de opel pentru un plus de putere..sa vedem cum se comporta cu viitoarele simex-uri

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

Sa vedem daca pot ca am ceva poz,dar in format mic

Pozele sunt de iarna trecuta,la tunelul de la Cabana Cheia-Rezervatia Buila-Vanturarita,Olanesti,masina era stock,astazi arata altfel,dar mai e de lucru....:hm

Editat de Land Niva Luci

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

.Atunci am pus pe ea grupuri de 4,3,....

Te rog sa fi mai explicit.S-a montat punte fixa si pe fata, ce fel de grupuri sunt, cum le-ai achizitionat(montat).

Omul este făcut să trăiască şi nu pentru a se pregăti să trăiască!
Link spre comentariu

@dmx grupurile sunt cumparate de la un domn in varsta din Valcea,care pe vremuri era tatic in nive....multa lume nu mai stie de el,dar de-a lungul timpului omul a strans o gramada de piese ''aproape noi'',dar originale si uite asa cand am spart grupul fata la a mea niva am tot intrebat in stanga si in dreapta de unde pot achizitiona 1 grup conic..{(dar buba era alta...grupul spart avea dintii ascutiti si asta mi-a dat de gandit...istoria masinii o stiam,stiam ca pana sa o achizitionez masina a mai avut grupul spart,dar mecanicul..de lene nu a mai desfacut si grupul spate sa vada cotele si a pus unul cu 1 dinte in plus,nu se colera fata cu spatele(asta am dedus eu))}..am vorbit cu un unchi de-al meu care a fost in breasla si asa am ajuns la domnul mecanic batran care a zis cu tarie sa iau 2 grupuri pe care mi le da el ca sunt de ''tras''a intrat intr-un beci,a scormonit, a venit cu ele,erau cu tot cu carcasa si erau de spate ambele,mi le pune in brate...era sa fac si hernie ce grele erau...si...le-am luat.

Inainte aveam grupuri de 3,9 si acum am de 4,3..nu mai stiu sigur cotele perechilor,dar au fost calculate in urma unor impartiri dintre coroana si pinionul de atac

Grupurile le-am montat singur..nu am mai stat dupa mecanici,le-am reglat,le-am centrat...pana a iesit coala de hartie intreaga din dintii pinionului si al coroanei...cu ocazia asta am schimbat si un rulment de pe un fus planetar spate,un semering din punte,pistonas frana,pe fata la fel rulment si semering,crucile cardanice de 24 frantuzesti(decat 3,a 4 era ok),bucsile la bara st si tendoane punte spate..etc

la masina am muncit de unul singur,dar,am muncit cu drag si a prins bine pentru ca acum stiu ce am in curte.....

p.s.pe fata nu are punte rigida,e tot de aluminiu.

Mai sunt o gramada de povestit...cum am inaltat-o cu teava din polipropilena de presiune-combinata cu suport cap arc rulment viraj opel astra fata ca sa nu sara arcul la flexari mai mari,..dar asta data viitoare

Imi cer scuze daca va plictisesc cu atata scris dar chiar pun pasiune in ceea ce fac si povestesc cu placere ca poate ajuta pe cineva..in viitor:tk

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

Am uitat sa va spun,am radiator de 244,2 termocuple(pe care le-am cam defectat printr-un vad cu apa) si in instalatie intra aproape 13-14 litrii de lichid,nu sunt prea multumit de racire..cu toata ca nu a fiert niciodata ,radiatorul e prea gros in ''carne''..nu face bine transferul de caldura cu mediul inconjurator...volumul de apa e suficient de mare..la o inca spalare cu calgon nu cred ca mai rezista..si sincer sa fiu nu mai am incredere in el ca a iceput sa umezeasca,dar o sa ii pun unul de opel astra,de aluminiu cu 1 termocupla de turatie(de pe el),deja il am..o sa montez termocupla pe buton sa nu o mai prajesc prin ape sau noroaie.

Era buna una cu vascocuplaj cum am pe discovery,dar de unde ?:hl

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

Te rog sa fi mai explicit.S-a montat punte fixa si pe fata, ce fel de grupuri sunt, cum le-ai achizitionat(montat).

uite aici o Niva cu punti rigide ... de M461 daca m-am inteles bine cu proprietarul

Link spre comentariu

Cum ai reglat grupul fata? Care este procedura? Am si eu probleme cu grupul fata si nu am facut niciodata un astfel de reglaj. Cit despre mecanicii din zona nici o sansa, o apa si-un pamint cu totii. Ca sa nu monopolizam discutia poti sa-mi trimiti un mesaj pe mail la adresa: aurelianf.1971@yahoo.com

cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva
Link spre comentariu

@nivaforever O sa discutam aici ca poate mai da cineva cate un ochi si cine stie cate mai aflam.

E mult de povestit,poze nu am facut,nu sunt mecanic,dar sper ca am facut treaba buna pana acum si ceea ce am reparat si schimbat au tinut pana in prezent...vor mai tine si in viitor(sper)...masina a fost bine tavalita,doar stii ce relief are Olanestiul prin imprejurimi.Promit ca o sa incerc sa transpun in cuvinte ce am mesterit pe la ea cat mai repede:tk

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

@nivaforever,grupul se regleaza la fel pe fata-spate,numai ca difera carcasa exterioara,in rest prinderea e aceeasi,numai ca pe fata,camasa rulmentilor conici este presata de piese de aluminiu..daca nu te grabesti iti pot face niste poze ce aceste operatiuni,imediat ce ajung la Cheia-Olanesti ca acolo am grupuri de rezerva demontate.

Daca grupurile sunt mai ''uzate'',adica dintii coroanei si al pinionului de atac sunt ascutiti(normal profi trapez),nu prea ai ce sa mai reglezi(cel mai rau caz)

Motive de joc:

-rulment conic pinion de atac(pe linie cu cardanul) cel mai simplu:se demonteaza cardanul fata din cele 4 suruburi(partea grup fata),se invarte spre st si dr si daca nu are joc(grup bun) se impinge inainte si inapoi,daca are putin joc ,acolo are o piulita cu autoblocare,se verifica daca nu e slabita cu o tubulara,se strange spre maxim,daca se strage o tura si un pic-doua,iar jocul dispare :ura!,daca inainteaza mai mult nu insista ca strangerea afecteaza suprafata de contact dintre pinion si coroana

Urmatoarele operatiuni necesita demontarea grupului

-rulment conic de la coroana si ansamblu satelit,uzura

-rulment conic pinion atac

-toate bune:rulmenti,coroana,pinion,dar AXUL SATELIT uzat,sau cu joc mare la capete(periculos),eu am patit,axul a intrat in coroana=dantura praf

-toate bune,dar grupul mai trebuie putin "strans"(mimic grav-se remediaza),asta din cauza ca s-a "lasat"prea mult,putina uzura,aici e cam greu de explicat si de aceea ar trebuii niste poze.(o poza face cat 1000 de cuvinte)

PS mai intai de toate verifica daca nu ai joc in lantul cinematic,importante pt joc grup sunt:crucile cardanice,planetarele(tripoda sau capul planetar),adica te poti pacalii in diagnosticare.

Sfatul meu e sa urci niva pe elevator si sa verifici.:tk

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

Multumesc pentru explicatie. Astept pozele. Planetarele fata au si ele ceva jocuri. La ridicare pe elevator, cardanul fata are un joc destul de mare undeva cam pe la 30 grade cu mult mai mare fata de cel al cardanului spate. La demaraje mai puternice se aude uneori un trosnet in zona grupului fata insotit de socuri. Pentru fenomenul asta suspectez in plus suspensia si directia fata pentru ca se manifesta mai puternic dupa cea am schimbat arcurile fata si toate componentele directiei.

cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

@dmx grupurile sunt cumparate de la un domn in varsta din Valcea,care pe vremuri era tatic in nive....multa lume nu mai stie de el,dar de-a lungul timpului omul a strans o gramada de piese ''aproape noi'',dar originale si uite asa cand am spart grupul fata la a mea niva am tot intrebat in stanga si in dreapta de unde pot achizitiona 1 grup conic..{(dar buba era alta...grupul spart avea dintii ascutiti si asta mi-a dat de gandit...istoria masinii o stiam,stiam ca pana sa o achizitionez masina a mai avut grupul spart,dar mecanicul..de lene nu a mai desfacut si grupul spate sa vada cotele si a pus unul cu 1 dinte in plus,nu se colera fata cu spatele(asta am dedus eu))}..am vorbit cu un unchi de-al meu care a fost in breasla si asa am ajuns la domnul mecanic batran care a zis cu tarie sa iau 2 grupuri pe care mi le da el ca sunt de ''tras''a intrat intr-un beci,a scormonit, a venit cu ele,erau cu tot cu carcasa si erau de spate ambele,mi le pune in brate...era sa fac si hernie ce grele erau...si...le-am luat.

Inainte aveam grupuri de 3,9 si acum am de 4,3..nu mai stiu sigur cotele perechilor,dar au fost calculate in urma unor impartiri dintre coroana si pinionul de atac

Grupurile le-am montat singur..nu am mai stat dupa mecanici,le-am reglat,le-am centrat...pana a iesit coala de hartie intreaga din dintii pinionului si al coroanei...cu ocazia asta am schimbat si un rulment de pe un fus planetar spate,un semering din punte,pistonas frana,pe fata la fel rulment si semering,crucile cardanice de 24 frantuzesti(decat 3,a 4 era ok),bucsile la bara st si tendoane punte spate..etc

la masina am muncit de unul singur,dar,am muncit cu drag si a prins bine pentru ca acum stiu ce am in curte.....

p.s.pe fata nu are punte rigida,e tot de aluminiu.

Mai sunt o gramada de povestit...cum am inaltat-o cu teava din polipropilena de presiune-combinata cu suport cap arc rulment viraj opel astra fata ca sa nu sara arcul la flexari mai mari,..dar asta data viitoare

Imi cer scuze daca va plictisesc cu atata scris dar chiar pun pasiune in ceea ce fac si povestesc cu placere ca poate ajuta pe cineva..in viitor:tk

@luci-mai are ceva fiare batranul de la Valcea?

Poti lua legatura cu el?

As avea si eu nevoie de ceva fierotanii vechi de la el.:tk

bau bau
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

@luci-mai are ceva fiare batranul de la Valcea?

Poti lua legatura cu el?

As avea si eu nevoie de ceva fierotanii vechi de la el.:tk

anume ce? ca poate gasim ca suntem mai multi nivari pe forum.....:h5

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

anume ce? ca poate gasim ca suntem mai multi nivari pe forum.....:h5

Scuze ca am intervenit asa tarziu!

Grupuri de tractiune cu planetare sh,si,eventual un motor diesel,daca stie sa faca modificarea si/sau daca se poate face,unde...eventual putem vorbi la telefon.

bau bau
Link spre comentariu

BAU BAU daca te tine buzunarul uita-te aici:/ Brand new diesel engine for your LADA/ dai copy si intri pe primul site !

FFF interesant! Eu am schimbat la un aro 11.4, 3 motoare,1 benzina si 2 diesel. La cel diesel(renault 1.9),am schimbat decat carcasa de ambreiaj si baia de ulei(era de volvo,pt a incapea grupul fata).

Asa incat ma gandesc altfel....acel motor are ceva modificari facute special pt niva(suporti,filtru motorina,baie de ulei),in rest cred ca este un motor standard de pe un fiat de generatie mai noua.

Suporti de motor sunt cel mai usor de modificat.Problema este cu carcasa ambreiaj si baia de ulei,in rest cred ca s-ar putea achizitiona un motor ca acela de la dezmembrari la bani mai putini....

Link spre comentariu

LIVIU daca esti putin mai atent acolo sunt si suportii pt motor /cauta la produse/

Mda, la mine la niva chiar nu m-am uitat la suportii de motor,nu stiu cum sunt pozitionati, dar la aro,erau sudati direct pe sasiu si i-am taiat si i-am sudat dupa cum venea motorul diesel,in linie cu cutia de viteze.

Parerea mea este ca e o investitie mult prea mare.Cred ca ajunge la cel putin jumatate din pretul masinii noi.Nu stiu cat costa acel motor,pot doar sa-mi imaginez,in comparatie cu alte motoare.Cred ca daca ar face cineva modificarea aceasta deja nu se mai merita masina.Eu am platit la RAR omologarea artizanala in jur de 500 de euro,in conditiile in care am dat 400 de euro pe motor,fara montaj.

Banuiesc ca si pt o niva tot omologare artizanala ar trebui facuta.Complicat rau,dar pentru pasionati probabil ca se merita,cine stie....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare