Niva Postat Mai 13, 2011 Partajează Postat Mai 13, 2011 (editat) Re: motor diesel pe niva Am studiat si motorul de 2000 diessel fiat , si se potriveste pe cutia de niva motorul de Argenta diessel . Sa mai montat Fiat Punto 1,9D cu flansa adaptoare s-au cutie de viteze AISIN care costa ......-1.592,72 € Are rapoarte : AisinLada / AvtoVAZ 1. gear ratio 3,704 3,667 2. gear ratio 2,020 2,100 3. gear ratio 1,369 1,361 4. gear ratio 1,000 1,000 5. gear ratio 0,854 0,820 Reverse ratio 4,473 3,526 Weight 38 kg 34 kg Se potriveste la motoarele XUD9 , DW10 Editat Mai 13, 2011 de Niva corectare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bobos Postat Mai 16, 2011 Partajează Postat Mai 16, 2011 Re: motor diesel pe niva Salutare.Niva din poze daca are nr de braila este la mine in curte.Are motor de fiat de 2000 cm.Problemele cauzate de acest motor sunt datorate trepidatiilor foarte mari si modificarilor aiurea care s-au facut.La fiecare doua saptamani se desfac toate suruburile de la suportii motor si de la grup.Cutia de viteze se potriveste perfect pe motor cu tot cu ambreiaj,singura modificare fiind electromotorul.Cel care are aceasta masina mai are una dar cu motor de ww golf 2 1.6 diesel,acesta avand flansa intr=e motor si cutie si nu este asa de inghesuit ca cel de fiat.Numai bine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Land Niva Luci Postat Mai 16, 2011 Autor Partajează Postat Mai 16, 2011 (editat) Re: motor diesel pe niva daca se folosesc piulite cu "frana"...si niste grovere sanatoase,sau se dubleaza piulitele existente nu se mai desface nimic,eu unul am avut probleme doar cu desfacerea grupului..si am folosit metoda descrisa mai sus..:h5 @Niva mai exact care model de punto poseda motorul de 1,9d campatibil pe cutia de niva si ce an de fabricatie..ca daca e tip mai nou..calculatoare si alte alea...e greu de realizat:tk Editat Mai 16, 2011 de Astral Land Niva Luci WWOC-VALCEA X-TREME OLANESTI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Mai 16, 2011 Partajează Postat Mai 16, 2011 Re: motor diesel pe niva Nu am la mine notitele momentan , ca sa -ti zic tip motor ,dar revin cu aceste informatii . Motorul de vw golf II am incercat si eu . In primul rind nu are plaja lunga la cuplu (mesteci in CV mai ceva ca la benzina), plus ca nu se poate executa baie de ulei pentru 4x4 , avind pompa de ulei nemodificabil .(la inclinari foarte mari ramii fara ulei la sorbul pompei , chit ca iam pus un litru in plus fata de maximul dat pe joja. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JokR Postat Mai 17, 2011 Partajează Postat Mai 17, 2011 Re: motor diesel pe niva am si eu o intrebare: ati inscris motorul diesel in talon? Lay back & wach the sky Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Land Niva Luci Postat Mai 17, 2011 Autor Partajează Postat Mai 17, 2011 (editat) Re: motor diesel pe niva suntem in romania......:banana:grin:...costa peste 2000 lei omologarea la non euro tu ce crezi? @JokR ? merita?...si daca te refuza...ce mai faci? Acum depinde si pe unde te invarti cu masina.....dar normal e bine cu actele in ordine:banana omologarea costa 700-800 lei Editat Septembrie 7, 2011 de Land Niva Luci Land Niva Luci WWOC-VALCEA X-TREME OLANESTI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Land Niva Luci Postat Iunie 11, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2011 Re: motor diesel pe niva ceva noutati pe frontul de vest,est..nord-sud?:banana??? Land Niva Luci WWOC-VALCEA X-TREME OLANESTI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Iunie 12, 2011 Partajează Postat Iunie 12, 2011 Re: motor diesel pe niva am si eu o intrebare: ati inscris motorul diesel in talon? Da ! Am inscris motorul , masina e cu toate actele in regula la zii ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JokR Postat Iunie 12, 2011 Partajează Postat Iunie 12, 2011 Re: motor diesel pe niva cat tea costat? Lay back & wach the sky Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Iunie 12, 2011 Partajează Postat Iunie 12, 2011 Re: motor diesel pe niva 835 ron , in care 35 cererea (aprobarea de la centrala RAR) , cca. 600 schimbul de motor , si restul folie securizare , itp ,....si nu stiu ce a mai fost . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Land Niva Luci Postat Iunie 12, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2011 Re: motor diesel pe niva 835 ron , in care 35 cererea (aprobarea de la centrala RAR) , cca. 600 schimbul de motor , si restul folie securizare , itp ,....si nu stiu ce a mai fost . e un pret bun ...bine ca ai reusit,probabil am facut o confuzie de am zis mai sus 2000 lei :h5 Land Niva Luci WWOC-VALCEA X-TREME OLANESTI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Re: motor diesel pe niva Daca stie cineva o carcasa ambreaj si o volanta pentru niva diessel motor peugeot ? cod masina 21215 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FlorinG Postat Ianuarie 16, 2012 Partajează Postat Ianuarie 16, 2012 Re: motor diesel pe niva Multumesc mult @nivaforever si cat nai multe noroaie si forestiere! Niva o am special pt off-road,pe asfalt are o problema-fuge maxim cu 60-70km/h,dar in coasta rupe,bineinteles pe greu cu 1,2,3,nu mai are turatie,dar in schimb are cuplu sincer sa fiu nici nu ma mai intereseaza de ce nu mai fuge,ca pe munti nu mergi mai mult de20-30-40km/h ma bate gandul sa ii pun un motor td tot de opel pentru un plus de putere..sa vedem cum se comporta cu viitoarele simex-uri Salutare. Am si eu o niva cu motor 1,9D de peugeot motor aspirat (fara turbo) are doar 64 de cai merge foarte bine in teren ... urca rampele numai din relanti cu reductorul cuplat :wink: Nici a mea nu fuge mai mult de 60km/ora pe sosea si asta in trepta a cincea... Eu credeam ca asa sunt nivele cu motor disel nu pot fugi pe sosea, asta pana cand ma inalnesc cu cineva care imi spune: " vezi ca eu am condus masina ta, spre Germania pe autoband si am mers linistit cu 110-120km/ora" ... deja nu stiu ce sa mai cred... Am testat-o odata pe centura aveam 80km/ora dar motorul urla sub capota... bine inteles ca nu am mai repetat experimentul, stiu ca nu poate si nu merg mai mult de 60/ora....te rupe un drum de 100km sa mergi cu viteza asta care credeti ca e problema? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Ianuarie 17, 2012 Partajează Postat Ianuarie 17, 2012 Re: motor diesel pe niva Salutare. Am si eu o niva cu motor 1,9D de peugeot motor aspirat (fara turbo) are doar 64 de cai merge foarte bine in teren ... urca rampele numai din relanti cu reductorul cuplat :wink: Nici a mea nu fuge mai mult de 60km/ora pe sosea si asta in trepta a cincea... Eu credeam ca asa sunt nivele cu motor disel nu pot fugi pe sosea, asta pana cand ma inalnesc cu cineva care imi spune: " vezi ca eu am condus masina ta, spre Germania pe autoband si am mers linistit cu 110-120km/ora" ... deja nu stiu ce sa mai cred... Am testat-o odata pe centura aveam 80km/ora dar motorul urla sub capota... bine inteles ca nu am mai repetat experimentul, stiu ca nu poate si nu merg mai mult de 60/ora....te rupe un drum de 100km sa mergi cu viteza asta care credeti ca e problema? Parerea mea este ca nu e nici o problema :) a doua chestie ai avut cumva grupurile fata spate schimbate? sau rapoartele? eu de exemplu am benzina si de fabrica de noua aveam grupurile alea de "fuga" dupa ce am pus cauciucurile de teren am schimbat grupurile cu alea mai mari de "forta" si diferenta de viteza intre ele este ca daca inainte mergeam la aceasi turatie cu 100-120 ulterior cu grupurile de forta merg cam 80-100. inca ceva turatia la diesel este mai mica decat cea la benzinama refer la turatia de mers la viteza mare in treapta 5. exact nu iti pot spune cat am eu pentru ca turometrul merge prost de tot dar cred ca pe la 110 am cam 4500 de ture. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Ianuarie 17, 2012 Partajează Postat Ianuarie 17, 2012 Re: motor diesel pe niva sincer, nu prea inteleg cum sunt grupurile alea de "fuga" si grupurile de "forta". Teoretic, Nivele, au un raport in grupuri de 3.9 din fabrica. Pt unele dintre serii (limitate) au existat alte rapoarte gen 4.2 in grupuri. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Land Niva Luci Postat Februarie 28, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2012 Re: motor diesel pe niva eu am pus pe rusoaica rapoarte de 4,44.....adica coroana are 40 dinti si pinionul de atac are 9,deci raport de 1:4,44...si merge chiar incet..deh nu mai e benzina,turatie mica,cuplu mare.etc...:h5 Land Niva Luci WWOC-VALCEA X-TREME OLANESTI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Land Niva Luci Postat Octombrie 2, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2012 Re: motor diesel pe niva zilele acestea ,mai precis spre week-end o sa ma apuc sa reconditionez motorul de pe rusoaica...abia astept sa vad cum o sa sune,probabil ca o sa pun si ceva poze cu flansa dintre motor si cutie:wink: Land Niva Luci WWOC-VALCEA X-TREME OLANESTI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Octombrie 3, 2012 Partajează Postat Octombrie 3, 2012 Re: motor diesel pe niva Parca vroiai sa vinzi masina. Ce-ai patit, ai revenit la ginduri mai bune? cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Land Niva Luci Postat Octombrie 3, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2012 Re: motor diesel pe niva Parca vroiai sa vinzi masina. Ce-ai patit, ai revenit la ginduri mai bune? da,este si vanzarea valabila,dar avea ceva defecte care trebuiau rezolvate si nu vreau sa ma apuce iarna cu ea asa ca la -10 grade o mai repara tata-mare :-P off-topic cota rulmentilor de la butucii fata este cumva 32008? am luat 2 buc cu 44 lei (22 lei buc) de la un magazin de piese din valcea. Land Niva Luci WWOC-VALCEA X-TREME OLANESTI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
niva4live Postat Octombrie 5, 2012 Partajează Postat Octombrie 5, 2012 Re: motor diesel pe niva Salutare, sunt interesat si eu de un motor diesel cu tot cu flansa, sau macar o flansa (acum am motorul clasic de 1,6 cu GPL) scuze daca sunt off-topic! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Land Niva Luci Postat Octombrie 5, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2012 Re: motor diesel pe niva Salutare, sunt interesat si eu de un motor diesel cu tot cu flansa, sau macar o flansa (acum am motorul clasic de 1,6 cu GPL) scuze daca sunt off-topic! sunt cateva variante bune de motorizare diesel pentru rusoaica in topicurile de la sectiunea lada niva,daca rasfoiesti putin pe acolo o sa gasesti multe lucruri bune de stiut pentru batrana natasha.Pentru inceput bine ai venit in :cl Land Niva Luci WWOC-VALCEA X-TREME OLANESTI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Octombrie 5, 2012 Partajează Postat Octombrie 5, 2012 Re: motor diesel pe niva Salutare, sunt interesat si eu de un motor diesel cu tot cu flansa, sau macar o flansa (acum am motorul clasic de 1,6 cu GPL) scuze daca sunt off-topic! daca iti schimbi motorul si pe asta vechi vrei s ail donezi te rog frumos sa ma ai in vedere ca eu tare as vrea unul de 1,6 pe care sa bricolez :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
niva4live Postat Octombrie 5, 2012 Partajează Postat Octombrie 5, 2012 Re: motor diesel pe niva Da, cred ca trebuie sa ma documentez bine, inainte sa iau o decizie... vad ca toata legalizarea noului motor ar costa o caciula de bani. Oricum am sa va tin la curent cu tot ce fac. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Octombrie 7, 2012 Partajează Postat Octombrie 7, 2012 Re: motor diesel pe niva Ia legatura cu Niva (Atila Ferecz) din Brasov, el a montat motoare diesel pe Lada Niva si iti poate da toate detaliile, inclusiv cele legate de omologare. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
niva4live Postat Octombrie 7, 2012 Partajează Postat Octombrie 7, 2012 Re: motor diesel pe niva @ nivaforever Multumesc pentru informatie, deocamdata sunt ocupat cu altele, cand ma hotarasc sa ma apuc de masina am sa apelez la Atila. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate