Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Intilniri cu animale salbatice

sacalu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 182
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Intilniri cu animale salbatice

DSCN4021.thumb.jpg.5e28c4244a091aa1370e74b66aa3a832.jpg - Arici in vizita prin ograda mea

DSCN4768.thumb.jpg.a2dd8d2b60d53d5256b3d6386d06973e.jpg - Broscuta pe Valea Sibielului

DSCN4090.thumb.jpg.3aeb68efb8ae408f4d49aa188e48e815.jpg - Fluturas pe Valea Sibielului

DSC_0708.thumb.jpg.18de548aa62f9af165f84202e6e338c9.jpg - Lebada Neagra, Esslingen - Germania

:club: :j [fulgu]
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intalnire spectaculoasa azi 3 Mai 2012 in Cheile Nerei.

Dupa ce intr-o prima faza ne-a sarit pe carare un sarpe brun/cachi cu coada boanta a carui identitate o suspectez ca fiind sarpele de alun mi-am confectionat un bat de scututurat tufisurile printre care ne deplasam. Chiar si asa insa la un moment dat ma trezesc cu o sageata parca suierand printre picioarele mele. Am sarit in sus ca ars observand zig-zag-ul cunoscut doar in poze si filme. Nu stiu cine era mai speriat, eu sau ea. Cred ca ea. Am luat-o cu batul si am indepartat-o de pe carare. Ne-am asezat sa ne revenim iar ea s-a intors pe carare. Atunci am avut ocazia sa o pozez si sa observ ca avea cornulet.

Sunt foarte fericit ca ne-am incrucisat cararile si am avut ocazia sa vad cu ochii mei un animal atat de deosebit. Ocazie rara!

Un exemplar frumos!

Ai avut mare noroc! Ele se ghideaza dupa trepidatii.

Mi-am inavatat copiii ,ca atunci cand merg in excursii sau iesiri pe munte,sa trateze padurea si muntele din punctul de vedere al unui musafir,sa fie atenti unde pun piciorul si sa fie atenti la crengile prea joase, deasupra capetelor .Adica sa respecte regulile ''acelei case'' pentru ca noi suntem musafirii iar gazdelor nu le va place daca sunt deranjate in habitatul lor si vor reactiona instinctiv... cineva le va arata ca nu sunt bine veniti.

De nenumarate ori am intalnit vipere,insa am asteptat (cel mult 20 minute)pana au eliberat poteca,apoi am trecut si noi.

Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies.
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
  • 2 ani mai târziu...

Animale cu care ne intersectam in offroad.

In spiritul bunelor traditii din aceste zile, vin si eu cu capra si ursul!

Filmarile au fost facute intr-una din padurile din apropierea Sibiului, dintr-un observator de vanatoare.

Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !
Link spre comentariu

Vad ca topicul meu a fost mutat. Cand l-am deschis separat, am vrut sa-l leg mai strict de peregrinarile noastre auto, pe coclauri mai putin batute si unde voit, sau nu, ne-am intalnit cu animale salbatice, sau nu, cu care am interactionat. Discutia era deschisa expunerii experientelor, recomandarilor, sau parerilor celor implicati personal in astfel de situatii.

In al doilea rand, n-am vrut sa-l includ intr-o expozitie foto, impreuna cu insecte, broaste, serpi si altele cu care-numai din colectia mea-as putea umple zeci de pagini.

Am rugamintea ca topicul sa fie lasat in forma si locul initiale, sau sa fie sters.

Pana atunci "CRACIUN FERICIT!"

Link spre comentariu

Vad ca topicul meu a fost mutat. Cand l-am deschis separat, am vrut sa-l leg mai strict de peregrinarile noastre auto, pe coclauri mai putin batute si unde voit, sau nu, ne-am intalnit cu animale salbatice, sau nu, cu care am interactionat. Discutia era deschisa expunerii experientelor, recomandarilor, sau parerilor celor implicati personal in astfel de situatii.

In al doilea rand, n-am vrut sa-l includ intr-o expozitie foto, impreuna cu insecte, broaste, serpi si altele cu care-numai din colectia mea-as putea umple zeci de pagini.

Am rugamintea ca topicul sa fie lasat in forma si locul initiale, sau sa fie sters.

Pana atunci "CRACIUN FERICIT!"

Cand o sa poti explica mai clar diferenta dintre "Intalniri cu animale salbatice" si "Animale cu care ne intalnim in off-road", precum si diferenta dintre a filma niste animale dintr-un observator de vanatoare fata de cum le-au filmat/pozat restul colegilor care si le-au prezentat in acest topic, atunci da, se va putea chema ca topicul tau are o alta tema/subiect decat cel cu care a fost unit.

Craciun fericit !

Link spre comentariu

@ Astral

-Discutia existenta initial a evoluat spre subiecte care nu prea mai au tangenta cu offroadul (lacuste, fluturi, broaste incalecate etc), au caracter contemplativ si, chiar interesante si bine realizate, isi au locul, mai degraba, intr-un album foto cu tematica faunistica.

-Daca prin tema s-a avut in vedere regnul animal, diferentierea e imposibila si se pot pune la gramada poze/filme cu elefanti, capuse, pureci, chiar bacterii. In acest caz e nevoie de alte criterii pt separare: "poze" vs." filme", sau "poze cu..." vs. "situatii cu...", sau altele care pot fi analizate pt a permite scoaterea din marele cazan, doar a felului preferat.

-Discutia initiata de mine s-a dorit un schimb de experienta cu cei care au avut intalniri de "gradul 0" cu diverse animale salbatice, ori cu haite de caini de stana, sau vagabonzi. Cei trecuti prin asemenea situatii ar putea relata imprejurarile in care s-au produs intalnirile, cum au procedat pentru a evita pericolele etc. Am vrut, de asemenea, ca imaginile sa surprinda comportamentul natural al subiectilor.

Personal am avut 4 intalniri cu ursi: pe rand, cu 3 ursaci care au sters-o urgent si cu o namila de toata frumusetea, pe care a trebuit s-o ocolesc eu.

-In aceste conditii cred ca diferentierea devine clara, in ciuda asemanarii titlurilor (aici as putea fi mai specific: "situatii in care m-am intalnit cu animale".

Editat de ctinu
Link spre comentariu

cuib de serpi pe valea Oltului

Reusita captura. Par a fi vipere iesite sa se incalzeasca la soare, pe stanca. In ce zona a fost facuta?

Link spre comentariu

cuib de serpi pe valea Oltului[ATTACH=CONFIG]255402[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]255403[/ATTACH]

impresionant , inspaimantator , scarbos

o combinatie de senzatii... la ce distanta te-ai apropiat de cuib?

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

@ Irod

https://drive.google.com/file/d/0Bzm_10w5jobsSWxHU1NoVXJiS28/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/0Bzm_10w5jobsZmlHbVo4cFB6OUk/view?usp=sharing

Poate iti mai trece spaima!

L-am prins dormitand la soare, pe niste busteni. L-am dat nepotului sa se obisnuiasca cu serpii, apoi i-am dat drumul.

Pot fi intalniti in cele mai neasteptate locuri, asa ca e bine sa stii sa-i recunosti si sa le cunosti comportamentul.

Link spre comentariu

@ Irod

https://drive.google.com/file/d/0Bzm_10w5jobsSWxHU1NoVXJiS28/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/0Bzm_10w5jobsZmlHbVo4cFB6OUk/view?usp=sharing

Poate iti mai trece spaima!

L-am prins dormitand la soare, pe niste busteni. L-am dat nepotului sa se obisnuiasca cu serpii, apoi i-am dat drumul.

Pot fi intalniti in cele mai neasteptate locuri, asa ca e bine sa stii sa-i recunosti si sa le cunosti comportamentul.

foarte mare, mie serpi din ce is mai mari imi plac mai putin, ce specie era asta?

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Reusita captura. Par a fi vipere iesite sa se incalzeasca la soare, pe stanca. In ce zona a fost facuta?

Nu erau vipere, doar serpi de apa (Natrix Tesselata) si stateau la soare fix sub lespedea de pe care pescuiam! Ca zona eram undeva pe langa Cozia, vizavi de un motel, in spate era linia ferata, iar ceva mai in amonte un schit. Erau si vipere, cu corn, dar nu am vazut mari. Astia din cuib cum ma apropiam cum se bagau sub lespede, erau mai multi decat de vad in poza. Inofensivi.

SAM_0134.thumb.JPG.af679dac8179b3532a675e603577b29d.JPG

Editat de shopy
  • Like 1
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
Link spre comentariu

Ai dreptate. Viperele au desenul putin diferit si mult mai evident.

Vipera cu corn e o noutate in zona. A migrat in Cozia, probabil, de pe la Herculane, odata cu incalzirea vremii.

@Irod

Sarpele lui Esculap. Poate atinge 2m.

DSC02311a.thumb.jpg.0acf916a361fe33200953fccb96408a8.jpgDSC02310a.thumb.jpg.7e87fed96dda06c12b807c75022ac94f.jpg

Acesta e mai pe gustul tau?! Este naparca, sau sarpele de sticla (daca il lasi sa cada de la inaltime, se rupe). In realitate este o soparla fara piciore.

DSC00347a.thumb.jpg.834175887b3e52cc601143b476c95c79.jpg

Link spre comentariu

Sarpelui de sticla i se rupe doar coada cand este prins, ca soparlelor, nu (i) se rupe si altceva :ha2

E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare