Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje...

Postări Recomandate

Consider oportun sa vin cu ceva lamuriri in ceea ce priveste afilierea la FRAS - cu toate "relele" si bunele ei.

asa cum mai toata lumea stie, in ritmul asta in cel mult 2 ani este posibil sa ni se interzica accesul in padure pentru concursuri si nu numai.

E drept ca in europa lucrul asta s-a intamplat si e drept ca "s-ar" putea intampla si la noi ...DACA, nu reusim sa ne impunem opiniei publice ca si ramura sportiva.

In europa lucrul asta NU s-a intamplat si de aceea "verziilor" le-a fost usor sa interzica accesul in paduri pentru competitiile de gen.

Ca sa ne impunem publicului ca si sportivi trebuie sa ne comportam ca atare.

Si ca sportivi, TREBUIE sa fim in cadrul unei federatii de profil,

si ca Sportivi, trebuie sa ne platim licente, legitimatii, etc.

Ca sportivi trebuie sa activam(adica sa ne “dam”) numai in cadru organizat, autorizat, cu indeplinirea unor norme si conditii.

Luam exemplu raliul ca si sport: nicaieri in europa nu sunt in pericol de a li se intrerupe activitatea – DE CE? – fiindca sunt ramura SPORTiva, membrii ai unei federatii, care federatie este Autoritate Nationala in domeniu,

Care, Autoritate Nationala reprezinta si apara interesele membrilor sai si ale ramurii sportive ce o reprezinta.

Nu stiu de unde opinia cum ca acest sport ( off-road sau orice sport automobilistic) ar fi un sport de masa si ieftin.

Nu! El, necesita ceva cheltiueli deloc neglijabile si acum, mai adaugam la total o taxa de 75 euro/an ( licenta), plus o cotizatie anuala intr-un club afiliat si un foarte mic surplus in taxa de participare la o competitie.

Surplusul rezulta din taxa de competitie ce clubul organizator trebuie sa o plateasca pentru repectiva competitie si teoretic ar putea sa o includa in taxa de participare.

Acum daca adaugam la un buget de cateva mii de euro inca aprox 250 euro/an si ajungem la concluzia ca nu mai putem continua participarea in acest sport… tot ce s-a scris pe aceasta tema ( off-road ) e degeaba si s-a vorbit sa nu dormim…

Sa detaliem cheltuielile:

Licenta………75 euro/an/ sportiv

Legitimare intr-un club afiliat ……..100 – 150 euro/an/ sportiv

Surplus taxa participare 5euro x 10 evenimente = 50 euro/an/ sportiv

Rezulta intre 225 si 275 euro deci aprox 250 euro/ an/ sportiv

Detaliere surplus:

Un club ce organizeaza o competitie de doua zile ar trebui sa plateasca FRAS-ului odata pe an 100 euro – licenta de organizator ( cu ea poti organiza cata evenimente te tine…)

Si pentru eveniment, specific in functie de marimea lui alti bani.

Deci, exemplul de eveniment de doua zile costa la FRAS 280 euro

Adica 100+280 = 380 euro

La un numar mediu de 40 echipaje inscrise la eveniment, avem:

40 x 2 = 80 sportivi

380/80 = 4,75 euro/ sportiv

Repet: daca aceasta suma este mare si prohibitiva pentru viitorul acestui sport, nu mai are rost sa continui.

Maine, in functie de reactii voi mai posta si alte avantaje ale afilierii la FRAS.

Buna seara….

Toyota FJ40 - 4,2 - benzina

Mitsubishi Pajero 3,8 V6- benzina-2007;

Range Rover 4,0 V8-- benzina- '99,

Toyota RJ70 2,4 - benzina-'86,

Tico SX '99

scuter Kimco 49 cmc

Ocean Kayak - Malibu Two XL

www.orr.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 85
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje...

Multumiri Dragos de deschiderea acestui subiect.

Sunt de acord intr-u totul dar imi pun si intrebarea : Cei de la FRAS isi vor pune osul pentru noi cand va veni sa infrunte politicul sau nu?

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

... Cei de la FRAS isi vor pune osul pentru noi cand va veni sa infrunte politicul sau nu?

Ei zic ca da.

Link spre comentariu

Dragos cred ca nu a nevoie de multe pareri despre ce ai scris.Este punctat obiectiv si pe limbajul tuturor.Multi l-au citit sper.... multi au inteles.Peste cativa ani si intalnirile prietenesti tot cu acordul FRAS o sa se poata face.Tendiinta este ca nici macar "caracterul privat" sa nu fie tolerat.Doar daca are cineva paduri de 50 HA:ha:Ei si atunci o sa fie nevoie de autorizatii de la mediu,fondul forestier si cine stie....

Deci poti sa scrii mai departe....

NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS

Link spre comentariu

Un club ce organizeaza o competitie de doua zile ar trebui sa plateasca FRAS-ului odata pe an 100 euro – licenta de organizator ( cu ea poti organiza cata evenimente te tine…)

.

Ei bine, aici e o mica problemuta: Clubul nu poate organiza nicio competitie IN AFARA celor anuntate in programul FRAS, nu? Deci....nu prea e asa.

Cat despre relatia cu "politicul" ..... sa fim seriosi...

Legat de bani, Dragos nu a spus nimeni ca e mare taxa, ci MOTIVUL pentru care este luata este discutabil si nelegitim

Link spre comentariu

Nu-ti trebuie, dar e greu s-o faci asa! Si doar tu o numesti cupa.

De ce esti ferm convins ca nu trebuie?

Conform legii sportului eu zic ca trebuie.

Pentru orice competitie sportiva este necesar un permis de organizare de la federatia de pe ramura sportiva in speta, fiind vorba de automobilism sportiv, FRAS-ul.

Pentru obtinerea acelui permis, trebuie sa indeplinesti niste criterii. trebuie sa fi un club afiliat legal, trebuie sa indeplinesti niste cerinte pe care le primesti intr-un caiet de sarcini de la federatie. In caietul de sarcini iti spune de exemplu de cate echipaje de salvare ai nevoie si cu ce trebuie sa fie dotate, ce fel de comunicatii ai nevoie, ce norme de securitate si protectie trebuie sa indeplinesti etc...

Nu mai poti face asa de capul tau. Ce se intampla daca are loc un accident in teren si un concurent (sau mai multi) moare sau este ranit grav?

Cine raspunde?

ORGANIZATORUL.

Daca acesta nu are permis de organizator, deci nu a respectat legea, procuratura nici nu mai sta la povesti. Dosar penal cu consecintele de rigoare.

Faptul ca o faci pe un teren de-al tau, ajuta doar ca nu mai ai nevoie de autorizatii de gen Romsilva, alti proprietari etc...

Link spre comentariu

Ei bine, aici e o mica problemuta: Clubul nu poate organiza nicio competitie IN AFARA celor anuntate in programul FRAS, nu? Deci....nu prea e asa.

petre, nu confunda topicul acesta cu revista presei, nu scoate din context si nu dezinforma.

Normal ca vorbeam de cate evenimente te tine sa faci ... anuntate si in calendarul FRAS. Daca este vorba sa facem cum trebuie asa trebuie!

cat despre partea cu legitimitatea... poate ca suntem la fel de prosti ca toti ceilalti sportivi care sunt deja afiliati la FRAS sau la alte federatii si care platesc fara atatea discutii.

Nu vrei tu sa incepi discutiile astea si pe alte forumuri sa destepti si ceilalti sportivi din alte domenii?

Si asa ne faci un bine la toti...

despre politic...hmm,nu am pomenit de asa ceva si cred ca zoli a vrut sa zica altceva.

Toyota FJ40 - 4,2 - benzina

Mitsubishi Pajero 3,8 V6- benzina-2007;

Range Rover 4,0 V8-- benzina- '99,

Toyota RJ70 2,4 - benzina-'86,

Tico SX '99

scuter Kimco 49 cmc

Ocean Kayak - Malibu Two XL

www.orr.ro

Link spre comentariu

Mie personal mi se pare absolut normala aceasta intrare in legalitate, mi se pare normal sa se plateasca niste taxe, sa se obtina niste licente. Atat de catre organizatori cat si de catre sportivi.

Dar mi se pare ciudata chestia asta cu licentierea pentru o singura competitie ca sportiv. Ori esti, ca si in alte sporturi, sportiv legitimat ori esti amator. Adica ce diferenta este daca ma duc sa ma plimb cu bicicleta in parc sau ma duc la Turul Frantei?

Mi s-ar parea normal ca cei ce vor sa se dea in cadrul acesta nou creat sa fie legitimati permanent la un club, sa plateasca cotizatia de membru, iar clubul sa se ocupe de toate licentierile sportivului respectiv...

Si mai ales de viza medicala. Aia facuta la botu'calului e fix pix.

La REA 2009 mi-au luat tensiunea si m-au pus sa semnez pe proprie raspundere ca nu sufar de boli cronice. Daca eram vreun schizofrenic as fi recunoscut asta???

Just Me
Link spre comentariu

Mie personal mi se pare absolut normala aceasta intrare in legalitate, mi se pare normal sa se plateasca niste taxe, sa se obtina niste licente. Atat de catre organizatori cat si de catre sportivi.

Dar mi se pare ciudata chestia asta cu licentierea pentru o singura competitie ca sportiv. Ori esti, ca si in alte sporturi, sportiv legitimat ori esti amator. Adica ce diferenta este daca ma duc sa ma plimb cu bicicleta in parc sau ma duc la Turul Frantei?

Mi s-ar parea normal ca cei ce vor sa se dea in cadrul acesta nou creat sa fie legitimati permanent la un club, sa plateasca cotizatia de membru, iar clubul sa se ocupe de toate licentierile sportivului respectiv...

Si mai ales de viza medicala. Aia facuta la botu'calului e fix pix.

La REA 2009 mi-au luat tensiunea si m-au pus sa semnez pe proprie raspundere ca nu sufar de boli cronice. Daca eram vreun schizofrenic as fi recunoscut asta???

Sincer, nici eu nu sunt de acord cu licenta one event. Eventual numai pentru sportivii din alte tari.

Link spre comentariu

Campionatul national TREBUIE organizat de FRAS.E competitia de offroad suprema.Dar ce treaba are FRAS-ul cu cei care vor sa organizeze diferite manifestatii de acest gen?Un mare dealer auto din tara asta organizeaza in reteaua lui nationala un campionat de fotbal fara sa fie afiliat la FRF sau sa ii intezica FRF sa-l organizeze.De ce sa ma supun regulilor FRAS eu care sa zicem ca am concesionat dreptul de a folosi drumurile Romsilva si vreau sa organizez un eveniment offroad.Oare scrie in lege ca numai FRAS are dreptul sa denumeasca un ...........cum vreti sa spuneti CUPA sau CONCURS?

Link spre comentariu

Campionatul national TREBUIE organizat de FRAS.E competitia de offroad suprema.Dar ce treaba are FRAS-ul cu cei care vor sa organizeze diferite manifestatii de acest gen?Un mare dealer auto din tara asta organizeaza in reteaua lui nationala un campionat de fotbal fara sa fie afiliat la FRF sau sa ii intezica FRF sa-l organizeze.De ce sa ma supun regulilor FRAS eu care sa zicem ca am concesionat dreptul de a folosi drumurile Romsilva si vreau sa organizez un eveniment offroad.Oare scrie in lege ca numai FRAS are dreptul sa denumeasca un ...........cum vreti sa spuneti CUPA sau CONCURS?

Cand faci la tine in ograda o intalnire, competitie, manifestatie sau cum vrei sa-i spui tu, o faci pe barba ta.

Adica respunzi de toti invitati, ca tu i-ai invitat pe regulile tale.

Invitati tai nu au ce sa comenteze daca nu le convin regulile tale si nici nu au cui sa se adreseze daca tu faci tampenii acolo la tine in ograda, ca-i evenimetul tau si asa vrei tu.

DAR

Cand te apuci si iei in concesiune, chirie (sau cum ii zici tu) drumurile de la ROMSILVA sau ceva ce apartine de stat se schimba lucrurile.

Ca daca nenea ala de la ROMSILVA iti semneaza ceva si tu nu esti recunoscut de STAT (prin federatie), nenea ala isi pierde serviciul, ba mai mult sa nu atinga si ceva penal.

Deci daca vrei sa faci la tine in ograda pe 50 de hectare, FA CE VREI

tu raspunzi de tot.

ATENTIE, ca daca depasesti un anumit numar de persoane tot tre sa anunti autoritatile locale si JANDARMERIA ca asa zice legea Romana.

(asta considera bonus de informatie)

Deci concurenti care doresc sa mearga la competitii pe terenuri private se supun regulilor de la acea manifestare, iar FRAS nu-si asuma NICI O RESPONSABILITATE pentru tot ce se va intampla la acele manifestari.

Acolo mergeti pe riscul dumneavoastra si regulile care exista acolo (daca exista)

FRAS monitorizeaza toate competitiile sportive, sa indeplineasca minimul de siguranta, minimul de acorduri scrise, protectie in fata autoritatilor statului, minimul de disciplina sportiva si este o palarie legala care acopera pe organizatori si pe concurenti.

Acum ai inteles tinere cu ce se ocupa FRAS asta.

Link spre comentariu

Vizitator markonyroky

Si pina la urma cum ramine cu licentele la standard, clasa care nici nu exista in regulamentul CNOR de altfel. Trebuie sa-i lasam si pe oamenii astia sa se dea in prietenesti. Poate ca acolo se prinde microbul si merg mai departe. Daca nu o faci sub forma de competitie e doar o plimbare in padure. Hai sa se ia o hotarire si in ceea ce priveste aceasta clasa. Ca trece timpul.

Link spre comentariu

Am inteles perfect,,batrine"Mongli(y).Am inteles catoti ceilalti din tara care vor sa organizeze o competitie o pot face.E adevarat ca nu la nivel national dar O POT FACE dupa ce citesc cu ATENTIE legea 69/2000.

Oare daca esti inregistrat in registrul sportiv national si respecti reg.FRAS de organizare a concursului poti fara sa fi membru FRAS?

Cind infiintez un club sportiv il infintez in baza legii69/2000 deci trebuie sa respect intocmi dispozitiile acestei legi si nu statutul si actul constitutiv al FRAS la care afilierea mea este facultativa ptrivit 69/2000

In 69/2000 spune clar ca una din indatoririle FRAS este de a organiza la nivel national fara vreo reglementare la alt nivel sub cel national.

FRAS,cluburile sportive,asociatiile sportive,etc se infiinteaza in baza legii 69/2000 si trebuie inscrise in registrul sportiv ca sa poata functiona deci............69/2000.Cititi-o

Link spre comentariu

afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje... dezavantaje... dezavantaje...

dezavantaje...

dezavantaje...

POLITIA 4X4 eu asa o vad. Deja sunt spionate grupurile care organizeaza ceva iesiri.

De ce nu isi vad organizatorii de competitii de treaba lor si se baga si peste iesirile prietenesti ?

Nu poate fras sa ingradeasca totul.Or da?!

........................................................

"Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea."
Link spre comentariu

Pe mine deja ma doare capul si ma ustura creierul!

Nu mai inteleg nimic! sau de fapt am inteles urmatoarele:

- daca vreau sa particip la CNOR, Trophy- uri, Eurotrial sau Cupe trebuie sa fiu membru intr-un club afiliat FRAS si sa platesc toate taxele ( nu se pune problema de bani sau alte chestii)

- daca vreau sa particip si la prietenesti, chiar daca platesc taxele si sunt afiliat FRAS --nu se mai poate, pentru ca aceste intalniri , care de altfel nici nu conteaza in Campionat, vor fi desfiintate pentru ca nu sunt sub egida FRAS.

Eu tin mult la aceste prietenesti pt ca ele reprezinta un bun prilej de antrenament dar si de socializare.

Chiar, daca participam la campionat, unde ne vom antrena? In curtea proprie, pe PC la un simulator off-road sau cu berea in mana studiem pe You Tube cum se dau altii?

Extrapoland situatia cu prietenestile, pot pune urmatoarea intrebare: Daca ies cu 5 amici la o alergare in parc si cineva ii da castigatorului o sticla cu apa si o cana pe care scrie " #1 - Winner "; Ce facem anuntam Federatia Romana de Atletism - Sectia Fuga prin Parcurile Patriei? Sau cei 6 atleti de 120 kg, cu burti, varice si tzatze trebuie sa fie legitimati ca profesionisti?

Nu de alta dar voi iesi la alergat sa ma pregatesc fizic pt CNOR si nu vreau sa ma aresteze careva de la o alta Federatie.

Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi.
Link spre comentariu

dezavantaje... dezavantaje... dezavantaje...

dezavantaje...

dezavantaje...

POLITIA 4X4 eu asa o vad. Deja sunt spionate grupurile care organizeaza ceva iesiri.

De ce nu isi vad organizatorii de competitii de treaba lor si se baga si peste iesirile prietenesti ?

+1 :g

Pana acum am fost cititor pe acest thread, urmarind argumentele. Numai ca argumentele cele frumoase si logice nu mai au nici o valoare cand in realitate se ajunge la situatii in offroad echivalente cu

'nu poti sa te joci fotbal in curtea scolii daca nu esti afiliat la FIFA'

Link spre comentariu

dezavantaje... dezavantaje... dezavantaje...

dezavantaje...

dezavantaje...

In curand o sa avem cipuri , sa vaza cei de sus pe unde umblam si ce facem ... :y

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Eu zic ca se exagereaza foarte mult. Voit sau nu.

De ce nu vreti sa faceti voi diferenta intre o prieteneasca si o competitie?

Ce intelegeti voi prin prieteneasca? Eu vad treaba in felul urmator. Am participat la prietenesti prin tara. Prima a fost in 2006 la Sighisoara. Unii mai tin mine.

Eu consider prieteneasca o intalnire unde mergem, ne dam o zi pe un traseu stabilit sau nu, cu un "cunoscator" in fata, ne mai oprim, mai prajim niste gratare, me mai aratam muschii in cate o groapa sau pe cate un deal, seara stam la foc, radem, povestim, mancam, bem, cantam, etc... A doua zi tot ceva de genul asta. Eventual mai facem un concurs adhoc, cine ajunge mai sus pe panta aia castiga o lada de bere.

In momentul in care se fac trasee prestabilite, numere de concurs, roadbook-uri, CP-uri, speciale, se iau timpii, se stabilesc clasamente, taxe de participare, etc..., eu zic ca deja vorbim de competitie.

Sunt absolut convins ca nimeni din federatie nu atat de tampit incat sa se ia de intalnirile prietenesti. Asa ca nu e cazul ca sa exagerati cu aprecierile.

Legat de competitii, in mod normal, nu federatia este cea care obliga.

Cand faci o competitie, ai nevoie de autorizartii diverse. Locale, primarii, directii silvice, mediu, politie, proprietari etc... Din cate stiu eu, dar poate gresesc, o autoritate nu poate sa iti dea autorizatia daca nu esti un club sportiv inscris oficial intr-o federatie. Ca pana acum s-au dat, foarte bine. Uite ca au fost situatii deja , incepand de anul trecut, in care nu s-au dat respectivele autorizatii.

In conditiile acestea, tot la federatie se va ajunge. Iar federatia poate impune plata taxelor de rigoare pt ca nimic nu e gratis in lumea asta. Nici sa mori nu poti daca nu platesti.

Nu vreau sa ma intelegeti gresit pt faptul ca sustin legalitatea.

Nu imi convine ca trebuie sa platim bani pe care mai bine ii bagam in acaretele noastre, dar vreau sa ma asigur ca nu poate nimeni sa compromita evenimentele organizate de noi si sa imi puna bete in roate.

Plus ca nu vreau sa dau cu subsemnatul pe la procuratura sau mai rau, sa ajung pe la racoare sau cel putin cu dosare penale pe cap in cazul in care un concurent la competitia noastra are un accident si o mierleste.

In concluzie consider ca nu are nimeni nimic cu prietenestile.

Link spre comentariu

Dragos daca tot ma ataci direct, te rog sa postezi aici, sa vada toata lumea, cum sunteti voi reprezentantii legali ai ramurii sportive OFFROAD! Vreau sa vad un act legalizat in care vreunul dintre voi a fost atat de jmeker incat a reusit sa stabileasca si sa delimiteze clar in limba romana termenul de offroad!

Nu ma provoca sa-ti arat ca se pot face competitii peste voi si in mod legal. Eu sunt ziarist de profesie si trunchiez, da? Dar tu ce esti de profesie, Dragos? Mecanic? Inginer? Ce esti? Dar voi cei din FRAS-ramura OFFROAD - lideri ce sunteti de profesie?

Iar pentru tonul pe care l-ai avut in postul anterior si in care a transpirat atata superioritate cum numai un mecanic cu atelier propriu poata sa aiba, oferta facuta de mogli o refuz.

Oricum...arata dovada ca sunteti cine pretindeti ca sunteti!

Editat de Petre Niteanu a.k.a. bullbar

Link spre comentariu

….

Apoi ai dres-o cand te-am prins cu rata-n gura cu urmatoarele: "Normal ca vorbeam de cate evenimente te tine sa faci ... anuntate si in calendarul FRAS". Vezi? D'aia tu esti mecanic! Pentru ca ai impresia ca dupa puncte-puncte intelege toata lumea. Dar nu e asa, pt ca (d'aia sunt eu ziarist sa va arat voua cum incercati sa luati bani aiurea) ACEA ANUNTARE pe care ai uitat sa o mentionezi in primul post este cea aducatoare de cascaval. Iar daca insisti in "nevinovatie" spun eu aici pe forum de ce nu ai trecut nimic dupa acele puncte de suspensie iar apoi cand ti-am semnalat acest lucru ai adaugat "...anuntate si in calendarul FRAS"!

Hai zambeste si sa ramanem amici!

Editat de Petre Niteanu a.k.a. bullbar

Link spre comentariu

Petre......(ti-am pus puncte puncte poate intelegi)

Daca vrei sa te iei la tranta cu Dragos e problema voastra.

Dar competitia de la Valeni de munte unde eu te-am intanit pentru prima oara ca concurent a fost organizata tot de acest Dragos (avea aceasi functie).

Daca vrei sa-i cunosti pe cei din comise, eu te-am invitat.

Aceasta comisie este legal constituita si toate taxele (cascaval) care le platesc cluburile si sportivi sunt intr-un buget LA VEDERE.

Adica la sedintele de sfarsit de an se prezinta bugetul de venituri si cheltuieli.

Eu nu-mi doresc sa fac parte din aceasta comisie dupa ce lucrurile se aseaza si merg in linie dreapta.

DAR

De multi ani de cand ne dam si organizam evenimente in acest sport nu s-au intamplat foarte multe lucruri pentru a se creea o normalitate in reguli.

Adica tot timpul din cauza ca se facea dupa ureche era haos si toti aveau pareri dar nu se intampla nimic constant. INTELEGI?????

Dupa ce am capatat ceva experienta, noi astia din comisie am hotarat sa facem ceva ca acest sport sa nu se destrame, sa ramana in haos si fiecare sa faca cum il tai capu.

Sunt destui care au avut de castigat (chiar si financiar) in acest haos al Off-Road-ului. Imi pare rau ca nu ai fost la sedinta de la Bucuresti (colegi tai au fost) ca-i identificai foaret usor dupa argumentele pe care le aduceau.

Asa ca pentru ce-i care au ceva contra cu acest FRAS, sa se gandeasca bine ce alternative au la aceasta forma legala si sa nu cada in capcana celor care nu vor in nici o forma legala dupa care sa se desfasoare acest sport.

Mi-ar placea sa cunosc personal pe multi de pe acest forum care au ceva impotriva oricarei forme legale sub care sa se dasfasoare acest sport.

Sunt curios care din acestia au facut ceva pentru acest sport si care au fost doar consumatori ai acestui sport, pe regulile si munca celor care au facut ceva pentru acest sport.

Va rog sa va imaginati ca maine faceti o competitie si trebuie sa-i faceti un regulament propriu. Incepeti sa-l scrieti sa vedeti ce usor e.

Pana acum inainte sa ne afiliem s-a tipat in stanga si in dreapta ce dece nu se face aia, ce dece nu e asa, ca dece nu baga regula aia si tot asa.

CINE SA FACA ??????????????????????????????????

Noi ne-am oferit VOLUNTAR. Lista este deschisa tocmai am facut invitatii.

E mai usor sa astepti da sa nu te implici, sa consumi si sa spui ca nu-i bun.

Intalnirile!?

Cine a spus ca FRAS asta are treaba cu intalnirile din parc sau la gratar sau in varfu muntelui la bere. E treaba fiiecaruia ce face.

FRAS spune ca nu are lagatura cu competitia aia sau aia. ATAT

Era mai bine cand era haos si toata lumea facea ce vroia si cand vroia.

ASTA VREI PETRE?? HMM...

Va salut cu respect Rasty

Editat de mongli
Link spre comentariu

Mongli din toata experienta pe care tu ai impartasit-o cu mine nu cred ca ti-am parut un "gica contra". Am mers la Ranca dupa copilul mort si ti-am spus direct: "Tu conduci, eu execut! Spune-mi ce sa fac si fac!" Ce ai spus am facut! Fara figuri si cracnire. Eu nu contest profesionalismul niciunuia dintre voi, dar cand Dragos isi permite sa ma faca "ziarist" in zeflemea si cu un nuanta periorativa ca de la jupan la argat atunci se schimba lucrurile. Nu pot lucra si u vreau sa lucrez cu oameni infatuati. IAr chestia de cascaval e asa:

1. Cand noi am pus Cupa KAMIKAZE brusc si cu putin timp inainte de CUPA ORR a luat foc pt ca a pierdut bani.

2. Ca sa nu se mai intample asta, s-a stabilit ca tot ce tine de concursuri se anunta si se inscrie dinainte pe lista FRAS, dar d'aia a lasat el punctele de suspensie

3. Eu organizez CUPA! FIX peste cupa ORR! Cupa nu de offroad, ci de ceva intre raid si offroad! Sa vad cine face distinctia dintre offroad, raid si .....hmmm...cum sa-i spun...SPIN MUD! E? E bine? Eu nu fac offroad, ci SPIN MUD!

4. Eu sunt ziarist si denaturez? Musiu Dragos citeste regulamentul forumului. Daca imi mai aduci o data un asemenea afront iti dau avertisment. (Asta ca tot pretinzi ca esti d'ala de vrea ordine si disciplina! Citeste regulmentul forumului sau crezi ca ai conexiuni inalte?)

Si cu asta ma incheiat orice polemica!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare