Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje...

Postări Recomandate

Re: afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje...

Conform unei logici firesti a dezvoltarii ,normal intii ar trebui sa fii amator si apoi in urma acumularii de experienta ar trebui(daca poti si daca doresti ) sa devii profesionist (ca si in soferie).

Corect ar fi sa existe si pentru amatori un spatiu unde ,sa guste si ei la costuri mai pamintesti ,din placerile competitiilor off-road.

Fras-ul ar trebui sa se multumeasca cu ETAPELE DE CAMPIONAT(pentru profesionisti)

EUROTRIALUL (nu-i nici cal si nici magar) dar din punctul meu de vedere poate sa il acapareze si pe acesta.

Fras-ul sa lase macar CUPELE pentru amatori.

Astfel CUPELE ar fi pepiniera pentru piloti si copiloti .

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 85
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

"Fras-ul sa lase macar CUPELE pentru amatori.

Astfel CUPELE ar fi pepiniera penru piloti si copiloti . "

Tare bine spus, dar, poate nu se vrea.

In momentu asta, ca sa faci ochi trebuie sa bagi o caruta de bani in masina, licente, etc. ca sa fii conform regulamentelor si conditiilor de participare la orice. Cred ca minim 3/4 din cei care fac off-road nu vor sa participe in etapele de campionat. Mai mult, masina pe care o umplu de noroi, poate e tot aia cu care merge si la munca. Pai, daca o face doar pt cupe, concursuri, etape (conform normelor), mai poate mere si la munca fara stresu ca il trage pe dreapa garcea? Nu cred. Pe langa faptu ca e o "placere" scumpa, de anu asta o dvenit si mai elitista.

Link spre comentariu

Nu exista amatori in FRAS! Toti suntem "sportivi" profesionisti, legitimati (care e) ergo PROFESIONISTI IN OFFROAD!:y

Atunci vad ca cei care deja au aderat la FRAS au o problema. Cei care nu, pot organiza prietenesti cu premii si fara FRAS, fiind amatori.

4x4
Link spre comentariu

afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje...

Sustin afiliere in FRAS si personal o sa incep demersurile de a-mi face actele.

Sunt perfect deacord cu taxele impuse pentru ca in orice sport exista taxe.

Iar daca taxele vi se par mari apucati-va de offroad si discutam dupa aia de sume mari.....

:)

Ori la bal, ori la spital!!!

Suzuki samurai 1,3 carburatie '92 spaniol

Link spre comentariu

Sustin afiliere in FRAS si personal o sa incep demersurile de a-mi face actele.

Sunt perfect deacord cu taxele impuse pentru ca in orice sport exista taxe.

Iar daca taxele vi se par mari apucati-va de offroad si discutam dupa aia de sume mari.....

:)

Inseamna ca te consideri profesionist in domeniul asta.

4x4
Link spre comentariu

Stimati colegi!

Pe mine ma nelamureste o chestie:

De ce nu se pune bazele unei alte federatii care sa fie pe placul a mult mai multor sportivi si amatori?

Am convingerea ca toate aceste discutii pe marginea FRASULUI, a avantajelor si dezavantajelor, sunt constructive dar si daunatoare (se destrama prietenii, lumea se cearta, amenintari, gust amar...birocratie, s.a.m.d).

Din cate stiu eu autoritatea in domeniul automobilismului in Romania este ACR-ul. Nu e asa?

Eu stiu ca o federatie este o adunare de persoane juridice cu un scop asemanator intr-o forma legala aprobata de un judecator.

Pai de ce nu se strang 2 cluburi sau asociatii sportive sau srl-uri si formeaza "Federatia de Automobilism Cu 4 Roti Motrice" sau "Federatia Oricare"? Pana la urma urmei o federatie se face la fel de usor ca un club sportiv.

Oare atunci procesul competitional, sportiv sau amatoricesc va fi mai democratic si mai bine pus la punct?

From all the things I've lost, I miss my mind the most [Mark Twain]

Land Rover - Discovery 2 (Largareta)

Link spre comentariu

Stimati colegi!

Pe mine ma nelamureste o chestie:

De ce nu se pune bazele unei alte federatii care sa fie pe placul a mult mai multor sportivi si amatori?

Am convingerea ca toate aceste discutii pe marginea FRASULUI, a avantajelor si dezavantajelor, sunt constructive dar si daunatoare (se destrama prietenii, lumea se cearta, amenintari, gust amar...birocratie, s.a.m.d).

Din cate stiu eu autoritatea in domeniul automobilismului in Romania este ACR-ul. Nu e asa?

Eu stiu ca o federatie este o adunare de persoane juridice cu un scop asemanator intr-o forma legala aprobata de un judecator.

Pai de ce nu se strang 2 cluburi sau asociatii sportive sau srl-uri si formeaza "Federatia de Automobilism Cu 4 Roti Motrice" sau "Federatia Oricare"? Pana la urma urmei o federatie se face la fel de usor ca un club sportiv.

Oare atunci procesul competitional, sportiv sau amatoricesc va fi mai democratic si mai bine pus la punct?

Am mai scris asta.

Prima data s-a incercat chiar acest lucru si anume creearea unei ramuri sportive noi numita Offroad. Ministerul sportului nu a aprobat acest lucru considerand ca se poate incadra la ramura Automobilism Sportiv.

Pe ramura de Automobilism Sportiv exista deja o federatie care este FRAS-ul. Acum cativa ani, se puteau infiinta mai multe federatii pe aceeasi ramura dar legile noi interzic acum acest lucru. O ramura si o federatie.

Asta e motivul pentru care singura solutie pentru noi este afilierea la FRAS.

La ACR nu avem ce cauta. Nu este federatie. Este un club cu un statut mai special. Acolo cerem doar carnete FIA daca dorim sa participam la competitiile internationale unde se cere asa ceva.

Link spre comentariu

Acum am inteles. Pai acum sa-i dam inainte cu FRAS-ul.

From all the things I've lost, I miss my mind the most [Mark Twain]

Land Rover - Discovery 2 (Largareta)

Link spre comentariu

Nu vreau sa produc valuri insa eu ca amator vad numai dezavantaje la aceasta afiliere. Nu-mi trebuie licenta de pilot sportiv pentru ca nu sunt si nici nu cred ca avem aici pe forum piloti in adevaratul sens al cuvantului mai multi de cat se pot numara pe degete. In orice sport exista si amatori, care nu sunt deloc obligati sa respecte regulile federatiilor. Dar personal cred ca se vor gasi oameni de bine sa bage bete in roate vreunui eveniment neafiliat. Am vrut sa particip la evenimentul de la Piatra Neamt dar nu mi-a convenit regulamentul, fiind novice in domeniu. Se gasesc destule coclauri pe care sa ne dam. Daca va considerati sportivi profesionisti, eu imi retrag toate afirmatiile.

Tot ce am scris este o parere strict personala.

4x4
Link spre comentariu

Stau ma uit si ma apuca scarba si greata de tara asta si unii smecheri din ea !!!

acum trei ....patru ani nu vorbea nimeni de FRAS si nici acuma 15 ani, dar concursuri si intalniri s-au tinut fara sa ai o patalama in mana sau in fund de sportiv afiliat la o grupare de smecheri care iau banu pentru nimic !

Dar au stat baieti si au meditat odata cu criza si ce si-au spus ....iote ba cati sunt pe forumuri si cate cluburi se nasc mai nou ...mama ce vaca buna de muls !!!...stai ca este rost de bani si romanul cel iobag din nou va baga mana in punga fara sa cracneasca ...pentru a creste visele altora de opulenta,putere de decizie,vile ,masini,vele si iahturi si te mai miri ce !!!

Pacat ca mizeria a intrat aici si mintea prostimi inca nu functioneaza !...era un loc al oamenilor liberi ...poate ultimul !!!

Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!!
Link spre comentariu

Stau ma uit si ma apuca scarba si greata de tara asta si unii smecheri din ea !!!

acum trei ....patru ani nu vorbea nimeni de FRAS si nici acuma 15 ani, dar concursuri si intalniri s-au tinut fara sa ai o patalama in mana sau in fund de sportiv afiliat la o grupare de smecheri care iau banu pentru nimic !

Dar au stat baieti si au meditat odata cu criza si ce si-au spus ....iote ba cati sunt pe forumuri si cate cluburi se nasc mai nou ...mama ce vaca buna de muls !!!...stai ca este rost de bani si romanul cel iobag din nou va baga mana in punga fara sa cracneasca ...pentru a creste visele altora de opulenta,putere de decizie,vile ,masini,vele si iahturi si te mai miri ce !!!

Pacat ca mizeria a intrat aici si mintea prostimi inca nu functioneaza !...era un loc al oamenilor liberi ...poate ultimul !!!

Kato, frumos speech dar....

Noi ne-am dus la FRAS nu FRAS-ul a venit la noi. Ne-am dus pentru ca , asa cum se discuta de ani de zile, am ales ca sa cautam o cale legala pentru a ne face hobyul si de a nu ni se restrictiona de tot accesul in padure asa cum se intampla in toata Europa.

Hai sa mergem pana la capat si fim la fel de vehementi si pentru impozitele aberante de la masini sau pentru CAS-urile pe care le platim si pt care se vede clar ca sunt bani aruncati pe fereastra pt ca nu putem beneficia de ei.

E clar ca altcineva face burta mare de banii astia. La nivel mare...

Pentru alea tacem din gura si mergem frumos si stam la coada la administratia financiara ca sa ne platim darile.

32 de milioane impozit pe o masina de teren, iar cand apare o taxa de 75 de euro pt licenta, sarim in sus de parca ne-au ars cu fierul rosu. :grin:

Ce tampit sunt. Cateodata stau sa ma gandesc ca asa ma comport de parca banii astia de licenta ar intra in buzunarul meu. :))

Dar n-am ce face...

Asa gandesc eu...

De ce fac asa?

Nu pt mine deoarece eu pot sa ma dau fara probleme pe traseele de la noi.

O fac pentru a da si altora posibilitatea ca sa o faca. Sa nu ajungem sa o facem in tarc ca si strainii sau sa fim nevoiti ca sa mergem pe la rusi sau ucrainieni.

Link spre comentariu

Kato, frumos speech dar....

Noi ne-am dus la FRAS nu FRAS-ul a venit la noi. Ne-am dus pentru ca , asa cum se discuta de ani de zile, am ales ca sa cautam o cale legala pentru a ne face hobyul si de a nu ni se restrictiona de tot accesul in padure asa cum se intampla in toata Europa.

Hai sa mergem pana la capat si fim la fel de vehementi si pentru impozitele aberante de la masini sau pentru CAS-urile pe care le platim si pt care se vede clar ca sunt bani aruncati pe fereastra pt ca nu putem beneficia de ei.

E clar ca altcineva face burta mare de banii astia. La nivel mare...

Pentru alea tacem din gura si mergem frumos si stam la coada la administratia financiara ca sa ne platim darile.

32 de milioane impozit pe o masina de teren, iar cand apare o taxa de 75 de euro pt licenta, sarim in sus de parca ne-au ars cu fierul rosu. :grin:

Ce tampit sunt. Cateodata stau sa ma gandesc ca asa ma comport de parca banii astia de licenta ar intra in buzunarul meu. :))

Dar n-am ce face...

Asa gandesc eu...

De ce fac asa?

Nu pt mine deoarece eu pot sa ma dau fara probleme pe traseele de la noi.

O fac pentru a da si altora posibilitatea ca sa o faca. Sa nu ajungem sa o facem in tarc ca si strainii sau sa fim nevoiti ca sa mergem pe la rusi sau ucrainieni.

Salut Dane !!!

stiu ca nu tu bagi bani astia in buzunar si mai stiu ca din dorita de a face lucruri bune pentru alti ti-ai loat-o de unde nu te asteptai !!!..ai grija..nici o fapta buna nu ramane nepedepsita !

dar....ce te face sa crezi ca nu tocmai afilierea la FRAS ne va ingradi !!!...75 de euro se va transforma in 100 apoi 200 si tot asa ...ca doar suntem in Romania si totul ajunge la mare pret odata ce deti un monopol !!...si uite ca si asta se numeste ingradire !!! ... astea toate pe langa impozitele nesimtite , taxe de drum si scumpiri ale combustibililor nejustificate !!!...si asta nu va ramane valabila numai pentru concursuri mai sunt intalnirile prietenesti ,trialurile etc. ....

crezi ca daca as crede ca o organizatie de gen mi-ar apara drepturile si ar face ceva pentru bani aia nu as fi de acord ? dar aici esti bun numai cat dai banul si cand ai o belea o sa te ia 'frasul' caci FRAS-ul tocmai ce va gasi o portita si se va fofila iar tu sau alti vor duce greu-l in spate !..

ce va fi cu acei oameni care au posibilitati materiale mai modeste si nu-si permit inca o taxa pentru nimic ?

si eu pot sa-mi adun cativa prieteni si pot sa ma dau ca si pana acum, multi ani de acum inainte daca voi fi sanatos !!!...si nu cred ca o hartiuta de 0.5 ron pe care scrie ca esti profesionist, te va face sa fi unul si in teren... sau vor veni cei de la Fras sa-ti tina de utilaj sa nu-ti rupi gatul ?

concluzie-profesionalismul se va cumpara nu se va castiga !...

vezi ...asa sunt eu mai prost :hw !... si nu pot sa tac cand vad jepcari... de parca m-ar afecta pe mine prea mult !

dar asa gandesc eu !!!

nu te lega la cap daca nu te doare ...o vorba din batrani spune

drumul catre iad este pavat cu bune intenti ...spune o alta mai moderna

sper ca nu am suparat !

cu respect

kato

Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare