Max Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Re: afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje... Petre, stau si citesc dar tot nu reusesc sa trag niste concluzii clare legate de ce anume contesti tu. 1. Faptul ca cineva se lupta ca sa intram in legalitate? 2. Faptul ca, asa cum e si in alte sporturi, intrarea in legalitate implica cheltuielile aferente? 3. Cheltuielile sunt nejustificate sau prea mari? 4. Consideri ca taxele pe care trebuie sa le platim ajung in buzunarul celor din conducerea comisiei de offroad din cadrul FRAS-ului? Eu consider ca daca tu pui o competitie de-a ta peste alta deja existenta in calendarul competitional este o lipsa de bun simt fata de ceilalti colegi. Daca ai fi venit la sedinta de afiliere , ai fi vazut ca stabilirea acestui calendar a fost facuta foarte ok. Fiecare club a propus datele competitiilor pe care vor sa le faca dupa care s-a trecut la negocieri in privinta acestora astfel incat nimeni sa nu ii incurce pe cat posibil pe altii. Am mutat competitiile astfel incat sa existe o perioada optima intre ele tocmai ca sa nu ne incurcam unii pe altii. Nimeni nu ne-a impus nimic. Totul s-a facut prin discutii intre noi. Treaba buna a fost si faptul ca s-a tinut cont si de competitiile organizate de cluburi care nu au inca toate actele in regula. Nu a fost nimeni atat de rigid incat sa spuna, asa cum e oarecum normal, "cei care nu au actele in regula, nu pot sa comenteze nimic". Pur si simplu nu s-a facut diferenta. Adi Kamikaze a participat la sedinta si poate sa iti confirme asta. Clubul Kamikaze desi nu aveau nici un act depus la federatie, a fost tratat exact la fel ca si celelalte cluburi care au actele in regula. Aici noi discutam discutii. Treburile reale se stabilesc direct la sedinte. Daca esti atat de preocupat de aceste aspecte, de ce nu ai participat la sedinta? Unii dintre noi am venit de la 600 de km pentru asta. Legat de oamenii din conducerea comisiei de offroad din cadrul FRAS-ului. Nu te-ai gandit nici o clipa ca acesti oameni au fost votati de catre toti reprezentantii cluburilor care au participat la sedintele anterioare? Tu crezi ca ei au venit, s-au pus in scaun in fata noastra si au spus "gata, de azi noi suntem sefi"? Nu a fost asa. Nu crezi ca daca tu vi si ii contesti pe acesti oameni, iti bati joc de noi ceilalti care am fost la sedinte si am votat pentru ei? Au fost propuneri facute de reprezentantii cluburilor care au fost votate si aprobate cu majoritatea votantilor. Acesti au lucrat si lucreaza in continuare voluntar si au facut multe pe banii si timpul lor. In mod normal si acestia o sa trebuiasca platiti cumva. Te rog sa citesti atent tot ce am scris. Spun asta pentru ca tendinta de a scoate din context anumite fraze , in diverse scopuri, exista si la tine si la altii de aici. E posibil ca si eu o fac ca sa imi ating mai usor scopul. Daca poti sa fi unul dintre cei care, prin experienta ta pot sa sprijini si sa pui ordine in activitatea comisiei si implicit a cluburilor afiliate, atunci accepta invitatia lui Mongli si pune-te la treaba. Nu mai sta cu semintele in mana si injura jucatorii din tribuna. Daca ai reclamatii si acuze, hai si cu posibilele solutii de rezolvare a problemelor ridicate. Am o mare rugaminte celor din Rally Raid sau alte sporturi auto care sunt pe acest forum. Doresc sa ne prezentati cum sta treaba in ramurile respective din punct de vedere a legalitatii si a organizarii competitiilor specifice. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Filip Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Re: afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje... Am o mare rugaminte celor din Rally Raid sau alte sporturi auto care sunt pe acest forum. Doresc sa ne prezentati cum sta treaba in ramurile respective din punct de vedere a legalitatii si a organizarii competitiilor specifice. Eventual si motociclistii care participa la concursurile de enduro (IONUT73), care sunt similare offroadului sa spuna cum e la ei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Re: afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje... Eu cred ca calitatea organizarii evenimentelor in cel mai mic detaliu va fii hotarator in decizia concurentilor de a participa sau nu la un concurs "ETAPA" sau "CUPA".Nu cred ca este important ca vor fii evenimente in 5 weekenduri consecutive....Fiecare a hotarat deja unde va participa...Deci discutiile despre bani se rezuma la CALITATEA SERVICIILOR(inclusiv trasee).Nu sunt un "sportiv" offroad ci un "hobby-ist" offroad dar cu Offroad Club 4x4 Brasov voi organiza cupa cu atentie la cel mai mic amanunt. NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sfigmo Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 (editat) Re: afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje... Consider oportun sa vin cu ceva lamuriri in ceea ce priveste afilierea la FRAS - cu toate "relele" si bunele ei. asa cum mai toata lumea stie, in ritmul asta in cel mult 2 ani este posibil sa ni se interzica accesul in padure pentru concursuri si nu numai. E drept ca in europa lucrul asta s-a intamplat si e drept ca "s-ar" putea intampla si la noi ...DACA, nu reusim sa ne impunem opiniei publice ca si ramura sportiva. Ma bag si eu in seama... Sunt de parere ca pentru a obtine aceasta impunere fata de opinia publica trebuie mediatizate evenimentele si puse in lumina reala. Va spun din experienta ca pana la momentul de fata, aceasta ramura a motorsportului romanesc este de departe cea mai mediatizata. Sunt site-uri cu profil "rally" si "vtm", sunt site-uri unde se discuta despre cursele de motociclism din Romania (cate sunt ele), insa, Offroad-ul domneste din punct de vedere mediatic. Cred ca si aici trebuie "lucrat" si profitat de acest avantaj pe care acest sport il are, "pompat" mult pe aspectul sportiv si pe faptul ca oamenii care practica acest sport sunt de fapt iubitori ai naturii si nicidecum distrugatori ai acesteia. Fiecare membru care iese la sfarsit de saptamana cu prietenii pe munte, ajunge sa cunoasca zonele mai bine decat Google Earth, lucruri care TREBUIE SPUSE !!! Tot ca o proprie si umila opinie, cred ca invitarea unor oameni politici la unele competitii in calitate de oficiali, ar prinde bine imaginii sportului despre care discutam acum...Am vazut ca D-na Udrea a mers in dreapta lui Marco Tempestini inaintea unui raliu, Dl Victor Ponta este mare fan si participant la cursele de VTM si multe alte exemple putem da...din punctul asta de vedere cred ca punerea unui om politic in dreapta/stanga unui pilot de offroad si plimbarea acestuia prin padure ar putea impresiona... Tot asa, invitarea membrilor "verzilor" ca observatori ai concursurilor, sa vada clar ca dupa competitii nu raman mizerii, ca organizatorii au in vedere aspectul poluarii cu pet-uri si pungi de mancare etc...sunt foarte multe lucruri de facut, care daca sunt punctate dinainte de a se incepe discutia concreta despre interzicerea intrarii in munte/paduri si desfasurarea acestor competitii, vor fi eliminate si vor impiedica din start discutii de genul. Cat despre afilierea sportivilor sau a cluburilor la o anumita federatie, eu ma gandesc doar la faptul ca, o federatie, cu cat are mai multi membri cotizanti, cu atat este mai mare si are cuvant mai greu de spus in apararea intereselor. Cu cat are mai multe ramuri de aparat cu atat mai multi oameni cu putere de vot si decizie vor fi necesari. E ca un sindicat pana la urma. Important e numirea la conducere a unor oameni competenti si dornici sa faca bine... Atat din partea mea... EDIT: P.S.: Nu cred ca cineva din federatia in cauza este atat de rigid incat daca un sportiv membru al unui club afiliat este vazut in padure sau participand la o "prieteneasca", sa propuna penalizarea acestuia...ar fi chiar culmea...nu se intampla nici in alte sporturi cu cluburi afiliate... Iar despre oamenii care conduc si care se ocupa in mod activ de conducerea federatiei si a ramurilor acesteia, cred din suflet ca trebuie platiti si rasplatiti...IT'S A FULL TIME JOB !!! Editat Martie 24, 2010 de sfigmo THINK PINK !!! www.ON-BOARD.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Re: afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje... Oameni buni, Lucrurile sunt simple dar noua ne place sa ne punem cenusa in cap, ca de obicei! Nu ne mai ajunge noroiul ...vrem si cenusa! Se fac un miliard de speculatii vis-a-vis de aducerea sub legalitate a acestui sport. Asa cum am mai spus e mai usor sa strici decat sa te apuci de construit. De fapt de ce se fac aceste discutii? In ce scop se fac acest discutii? Facem presiuni ca sa ce? Discutam discutii speculand si amendand ce? Cei care sunt acolo au spus ca toate aceste socoteli si colecte de taxe vor fi deschise. Adica fiecare contribuabil care va participa cu aceste taxe va putea sa solicite si sa primeasca un raport cu "unde se duc acesti bani"! @Comisia Offroad din cadrul FRAS Puneti fratilor regulamentul si grila de taxe sa avem si obiectul acestor discutii ... Facem trafic aiurea cu acest subiect care s-a mai discutat pe acest forum de cel putin inca 4 ori! Haideti oameni buni treziti-va !!! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 (editat) Re: afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje... Petre, stau si citesc dar tot nu reusesc sa trag niste concluzii clare legate de ce anume contesti tu. 1. Faptul ca cineva se lupta ca sa intram in legalitate? 2. Faptul ca, asa cum e si in alte sporturi, intrarea in legalitate implica cheltuielile aferente? 3. Cheltuielile sunt nejustificate sau prea mari? 4. Consideri ca taxele pe care trebuie sa le platim ajung in buzunarul celor din conducerea comisiei de offroad din cadrul FRAS-ului? . 1. Nu am afirmat NICIODATA si IN NICIUN POST ca nu ar trebui sa intram in legalitate 2. Nu am contestat NICIODATA CHELTUIELILE! Ci modul legal si moral de instituire a unor TAXE 3. Nu am afirmat NICIODATA ca CHELTUIELILE (scuzati cacofonia) sunt nejustificate sau prea mari. 4. DA! Dar nu asta ma intereseaza, ci modul legal si moral de percepere a TAXELOR! P.S. Ca dovada de buna credinta Max, zilele trecute l-am sunat pe Rasti si l-am intrebat daca FRAS-ul are ceva impotriva in cazul in care KAMIKAZE TEAM organizeaza lansarea oficiala a clubului. Corect Rasty? Te-amsunat SA VA CER PERMISIUNEA SA ORGANIZEZ O IESIRE A OFFROADERILOR LA UN MIC SI UN GRATAR PE O PROPRIETATE PRIVATA cu scopul de a face o lansare oficiala? Deci? Eu nu contest nicio persoana din conducerea FRAS! Doar cer respect in discutii principiale, respect pe care-l ofer neconditionat la randul meu. Ziarist sau nu, imbarligator sau nu cum ma considerati voi, AM CERUT VOIE DE LA CONDUCEREA FRAS!!!! Asta inseamna ca am recunoscut o conducere, ma supun regulilor si execut ce mi se cere atat timp cat este potrivit constiintei mele! P.S. Eu nu sunt ziarist pt voi! Eu sunt Petre Niteanu! Asa v-am tratat EU pe VOI! Cu nume si prenume! Nu prin delimitarea zeflemitoare a unei profesii care v-a dezamagit. De mai bine de un, pe acest forum, cine vrea sa ma atace imi spune ca trunchiez pt ca sunt ziarist. Aveti un singur exemplu in care am trunchiat ceva? Bai baieti, si chiar daca am trunchiat...nu am facut-o cu vreun scop personal. A fost poate o greseala a lui PETRE NITEANU, nu a unui ziarist! Editat Martie 24, 2010 de Petre Niteanu a.k.a. bullbar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mongli Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Re: afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje... Eu iti propun sa faci numai tu cu Dragos un concurs. Cine bea mai multa bere dintre voi. Ca daca te iei cu toata comisia la concursul asta, nu te vad bine :wink: Rasty Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
trooper Postat Martie 24, 2010 Autor Partajează Postat Martie 24, 2010 Re: afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje... invoc dreptul la replica: bull-bare, topicul a fost creat de mine pentru ceva lamuriri asupra afilierii, a conditiilor si altor aspecte implicite. nu am dorit si am specificat asta de la inceput, distrugerea si trunchierea informatiei cu interventii tendentioase. E drept ca nu am studiat "literele" sa narez corect si fara cusur, dar postul a fost creeat - repet -,pentru informare si nu analiza literara ( ca sa nu zic iar "revista presei"), pentru o discutie constructiva din care toti sa invatam ceva si nu refularea complexelor prin carcoteli si contre (pentru asta e "centura"). Ca vrei sau nu, federatia exista si acum si CNOR-ul! Ca se vrea sau nu, incet, incet off-road-ul se va desfasura in cadru organizat,mai exact la FRAS,care este SINGURA AUTORITATE NATIONALA in sportul automobilistic din Romania. Energia pe care tu o risipesti aiurea mai bine ai canaliza-o in directie opusa ( e ca si cum te-ai pisha impotriva vantului, tu te vei uda ), mai bine pune mana pe un pix, ordoneaza-ti gandurile si hai sa discutam constructiv. De vrei in continuare scandal si "in gura lumii", eu nu-ti mai sunt partener. P.S. pentru cei care sunt cu adevarat interesati, va propun, in numele CNOR-ului, o intalnire "la o cafea",unde sa lamurim toate aspectele legate de afiliere si de viitorul miscarii de off-road. Va rugam sa va organizati astfel incat, in cursul saptamanii viitoare, intr-o seara sa ne putem intalnii. Toyota FJ40 - 4,2 - benzina Mitsubishi Pajero 3,8 V6- benzina-2007; Range Rover 4,0 V8-- benzina- '99, Toyota RJ70 2,4 - benzina-'86, Tico SX '99 scuter Kimco 49 cmc Ocean Kayak - Malibu Two XL www.orr.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Re: afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje... Ca se vrea sau nu, incet, incet off-road-ul se va desfasura in cadru organizat,mai exact la FRAS,care este SINGURA AUTORITATE NATIONALA in sportul automobilistic din Romania. Te-am citat corect? Ei bine, atunci cand ne vedem (ca sa nu zici ca nu particip constructiv) te rog sa ne aduci DOCUMENTE care sa ateste ca reprezinti SINGURA AUTORITATE NATIONALA in sportul automobilistic din romania in conditiile in care legea 69/2000 la Titlul IV, cap I, art21 se prevede ca "In sensul prezentei legi, sunt considerate structuri sportive: f) Automobil Clubul Roman, pentru activitatea de automobilism sportiv si karting sportiv" coroborat cu art 36, aliniat 2: "Pentru o ramura de sport se poate constitui, in conditiile legii, o singura federatie sportiva nationala". Asta pt ca stiu ca negocierile au esuat, nu? http://www.acr.ro/_6/905/FRAS-refuza-mana-intinsa-de-ACR.htm Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Schultz Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 (editat) Re: afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje... hahahaha, pana acum am citit, acum intervin si eu. avand in vedere cele spuse de Petre, FRAS actioneaza ilegal, substituind puterea. scurt, punct si full stop. asa ca daca mi se va cere vreun ban de la FRAS pe participarea la vreo cupa, ne vedem in instanta. PS - pentru discutii de genul acesta exista un istoric interesant de citit aici: http://www.prorally.ro/forum/viewtopic.php?t=26&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=6544ca69a917a4833694c06daf5091f9 discutia a inceput in 2006 si este mai adanca decat presupunem noi. printre altele mi-a atras atentia acest pasaj, al moderatorului: "In continuare cred ca prezenta numelui de Tariceanu in actele constitutive ale FRAS, nu a influentat pe nimeni" Editat Martie 24, 2010 de Schultz KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rupere2004 Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 (editat) Re: afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje... :g PETRE Am rasfoit si eu site-ul celor de la ACR. Se pare ca totusi ACR are calitatea de Autoritate Sportiva Nationala in ceea ce priveste automobilismul. Repet intrebarea pe care am pus-o in alt topic legat de afilierea la FRAS: De ce cluburile de off-road din Romania nu constituie o Federatie si sa se afilieze la ACR in mod direct? De ce avem nevoie de FRAS care miroase a SRL? Doar pt intermediere? Editat Martie 24, 2010 de rupere2004 Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Re: afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje... 2: "Pentru o ramura de sport se poate constitui, in conditiile legii, o singura federatie sportiva nationala". Exact Petre. Asa e. Problema e ca ACR-ul nu este federatie. :grin: ACR-ul este un club membru FIA. Daca doresti sa participi la competitii auto internationale, ai nevoie de carnet FIA pt masina si licenta FIA pt tine. Normal ca ACR-ul fiind reprezentatul FIA in Romania, aceste licente le vei lua prin ei. Ai nevoie de standardele FIA? Iti vinzi casa si probabil ca tot nu reusesti ca sa iti faci masina dupa standardele FIA. Ierarhia din punct de vedere a legii e urmatoarea (cred eu) Ministerul Sportului (in forma in care e...) Pe fiecare ramura sportiva exista cate o federatie (inainte se puteau face mai multe federatii pe aceeasi ramura dar s-a abrogat treaba asta) Pe Ramura Sportiva AUTOMOBILISM SPORTIV, federatia recunoscuta de ANS si de Minisetrul Sportului este FRAS. Legat de problemele dintre ACR si de FRAS, eu stiu ca a fost un proces castigat de FRAS. Poate ma insel dar eu asa am auzit. Apropo de legea 69 din 2000. Au fost aduse niste modificari si in 2004 sau 2006 nu mai stiu exact. Nu mai stiu la ce se refereau dar ar trebui cautate si studiate. Poate exista informatii de care nu tinem noi cont acum. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Re: afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje... De ce cluburile de off-road din Romania nu constituie o Federatie si sa se afilieze la ACR in mod direct? De ce avem nevoie de FRAS care miroase a SRL? Doar pt intermediere? Daca legea spune clar ca nu se poate face mai mult de o federatie pe o ramura sportiva, aceasta federatiie fiind FRAS-ul, cum pot cluburile sa faca alta? S-a incercat crearea unei noi ramuri sportive numite offroad. Ministerul sportului a refuzat cererea specificand ca si offroadul se incadreaza in ramura de automobilism sportiv. Daca se reusea asta, atunci era alta treaba. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Re: afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje... asa ca daca mi se va cere vreun ban de la FRAS pe participarea la vreo cupa, ne vedem in instanta. Dar daca organizatorul cupei respective, club afiliat la FRAS si care respecta regulile acestuia, conform caietului de sarcini primit, nu va accepta concurenti care nu au licenta de pilot respectiv copilot ce faci? printre altele mi-a atras atentia acest pasaj, al moderatorului: "In continuare cred ca prezenta numelui de Tariceanu in actele constitutive ale FRAS, nu a influentat pe nimeni" Asta, daca intradevar e asa, nu imi pute nici mie bine. Nu de alta dar mi-e sila de Tariceanu si de omul lui, Dan Vardie. De acesta din urma , auzisem ceva discutii acum vreo 2-3 ani ca incerca el ca sa faca o federatie de offorad sau asa ceva dar nu stiu cat de adevarate sunt zvonurile. Later edit: http://forum.fras.ro/phpBB/download/file.php?id=19&sid=a3f9201660f5e3c19f88c1b5c2a69a41 Aici e statutul FRAS. Intradevar Tariceanu era in 2006 unul dintre vicepresentii consiliului federal. Mai e si acum? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Schultz Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Re: afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje... Asta, daca intradevar e asa, nu imi pute nici mie bine. Nu de alta dar mi-e sila de Tariceanu si de omul lui, Dan Vardie. De acesta din urma , auzisem ceva discutii acum vreo 2-3 ani ca incerca el ca sa faca o federatie de offorad sau asa ceva dar nu stiu cat de adevarate sunt zvonurile. actul constitutiv al Federatiei Romane de Automobilism la pagina 3: a) Consiliul federal: - Presedinte - Pitigoi Mihut Marius - Vicepresedinte - Draghici Mircea Gheorghe - Vicepresedinte - Tariceanu Calin Popescu - Vicepresedinte - Mihoc Gheorghe Dan - Secretar general - Oros Laurentiu - Membri - Dietrich Arpad - Bela Stoica - Turbatu Liviu - Beldie Mihai - Preda Romulus-Crinu - Piros Valentin b) Comisia de cenzori - Presedinte - Mazilu Dan - Membru - Petrusca Calin - Membru - Baciucu Cristian Ce se intampla insa deosebit este ca la momentul depunerii cererii de infiintare, in 2004, au primit urmatorul raspuns de la ANS: Conform statutului FRA: (4) FR Automobilism este federatie sportiva nationala ĂŽn conditiile Legii nr. 69/2000, singura structura sportiva autorizata sa organizeze, controleze si sa conduca activitatea de automobilism sportiv din Romania. De asemenea daca va uitati pe Avizele de la Agentia Nationala pentru Sport, se specifica: "Referitor la solicitarea dumneavoastra privind infiintarea unei federatii sportive nationale de automobilism, va comunicam urmatoarele: - Potrivit dispozitiilor art.36 alin.(2) din Legea educatiei fizice si sportului nr.69/2000, pentru o ramura de sport se poate constitui o singura federatie sportiva nationala. Tinand cont de faptul ca pana in prezent, in Romania, NU EXISTA O FEDERATIE SPORTIVA NATIONALA DE AUTOMOBILISM, structura sportiva oficial recunoscuta in conformitate cu prevederile Legii educatiei fizice si sportului nr.69/2000, Agentia Nationala pentru Sport considera ca se poate infiinta o FEDERATIE SPORTIVA NATIONALA DE AUTOMOBILISM sub denumirea de "Federatia Romana de Automobilism", daca vor fi indeplinite cerintele legale in vigoare" KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mongli Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Re: afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje... Acum am inteles eu ce-s cu contrele astea impotriva FRAS-uli. Voi grupul asta vrei sa induceti asa "am rasfoit actele x si y" ca miscarea Off Road sa se indrepte catre ACR. Recunosc stilul celui care va facut training. Personal sunt dezamagit de time Petre care am crezut ca esti un jurnalist cu gura mare dar informat si corect. Ceea ce susti tu acolo ca legallitate este nul si se desfinteaza foarte repede fata de ACR. Cetateanului de mai de sus care vrea sa dea in judecata forma juridica prin care se vor incasa taxe, ii recomand sa isi ia un avocat bun, ca daca pierde si trebuie sa plateasca chetuieli de judeca ,avocatii care vor reprezenta acea forma juridica aplica onorariile MAXIME. As vrea se te cunosc personal sa vada daca mai asa "cohones" mari in fata noastra. Sa inteleg ca esti liderul de grup care sustine directionare Off-Road-ului catre ACR. Parea me este ca esti in TIRIPLICI. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Re: afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje... - Potrivit dispozitiilor art.36 alin.(2) din Legea educatiei fizice si sportului nr.69/2000, pentru o ramura de sport se poate constitui o singura federatie sportiva nationala. Tinand cont de faptul ca pana in prezent, in Romania, NU EXISTA O FEDERATIE SPORTIVA NATIONALA DE AUTOMOBILISM, structura sportiva oficial recunoscuta in conformitate cu prevederile Legii educatiei fizice si sportului nr.69/2000, Agentia Nationala pentru Sport considera ca se poate infiinta o FEDERATIE SPORTIVA NATIONALA DE AUTOMOBILISM sub denumirea de "Federatia Romana de Automobilism", daca vor fi indeplinite cerintele legale in vigoare" Asa e. La vremea respectiva, 2006 cred, nu exista federatie pe ramura de automobilism sportiv. Intre timp s-a infiintat FRAS-ul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mongli Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Re: afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje... De a lungul timpului am tot citit acest forum, in special sectiunea de competitii. In general eu personal nu am intervenit in discutiile pro sau contra a diferitelor subiecte despre care nu stiam sau nu am avut legatura. Dar am indentificat o specie de concurenti si pasionati Off-Road pe care eu i-am definit "TIRIPLICI". Mai concret "Tiriplici de Off-Road". Definitia mea pentru TIRIPLICI. Sunt acele persoane care nu au avut legatura cu Off-Road-ul in urma cu maxim 1 an de zile. Nu au participat la competitii in aceasta perioada de cand au o vaga legatura cu Off-Road-ul. In general sunt persoane care nu cu mult timp in urma au aflat ca masinilie 4x4 au pentru cutia de viteze o chestie cu litera "L" sau un buton ceva cu "LOCK". Acesti TIRIPLICI cand au aflat aceste informatii importante incep sa aibe pareri (mai corect impresii) despre fenomenul Off-Road cu bunele si relele lui. In general ei sunt proveniti din diferite medii unde nu si-au gasit locul si au fost exclusi indirect din cauza atitudini lor. Datorita comportamentului lor, ei nu-s gasesti locul nicaieri, iar cand apar in fenomenul Off-Road incearca sa se integreze danduse mari cunoscatori in toate si lideri de opinie sau cred ca parera lor simpla de genu "Asa este" conteaza. Tiriplici in general foarte repede aterizeaza in Off-Road, dar tot atat de repede comunitatea Off-Road in EJECTEAZA. Aceasta specie devine enervanta atunci cand incepe sa aibe pareri (INPRESII) despre cum s-a format fenomenul Off-Road si in ce directie se indreapta fenomenul Off-Road. Eu prsonal a-si intreba acesti TIRIPLICI, "Tu din ce film ai aterizat in acest fenomen si ce vrei tu exact." In general cand te intalnesti cu ei au o atitudine de IMPRESII, se sparg in cuburi si isi dau mare importanta vorbind tare sa fie auziti si dupa parea lor "sa se impuna" in fata celor care nu detin atatea informatii pretioase (cutia de viteze cu "L") Tiriplici ii gasiti in general la sectiunea ABANDON sau tipand in staie pe canalul 19 "E nasol rau aici, masina s-a deplasat cu 3 cm pe laterala, ce facem???" Exista tiriplici care se vindeca de acasta boala "TIRIPLICEALA" si intra pe un canal bun cu care comunica in fenomenul Off-Road, sunt cazuri rare. Cine identifica un TIRIPLICI sa-l nominalizeze. Rasty Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Schultz Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Re: afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje... ... Sa inteleg ca esti liderul de grup care sustine directionare Off-Road-ului catre ACR. Parea me este ca esti in TIRIPLICI. :g:ha::ha: Va multumesc cetatene pentru catalogarea mea in acest fel. va comunic decat atat: nu sunt pus de nimeni sa fac nimic, habar nu am de ce era vorba in acest subiect cu ACR-ul, dar cum am avut ceva timp liber la birou am dat un search pe google si am gasit forumul http://www.autorally.ro/forum/viewtopic.php?f=1&t=364&start=105 in care exista contrele FRAS si ACR din 2004. Pur si simplu pun si eu la dispozitia altora ceea ce am gasit, dar ma distreaza vehementa cu care ma si vedeti instruit. :uameni spre surprindere dumneavoastra voi mai spune un lucru: pe masura ce citesc din topicul de 80 si de pagini cu FRAS, descopar ca TOTI oamenii buni din raliul acelor ani au salutat infiintarea acestei federatii, si faptul ca Niculescu (inteleg ca este/era conducatorul ACR) era ramas in urma cu tot ce inseamna sprijinul pentru acest sport. Oricum intr-adevar, nu ma ridic la valoarea dumneavoastra si puteti sa ne faceti pe noi cei mai "tineri" in toate felurile. KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Re: afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje... Acum am inteles eu ce-s cu contrele astea impotriva FRAS-uli. Voi grupul asta vrei sa induceti asa "am rasfoit actele x si y" ca miscarea Off Road sa se indrepte catre ACR. Recunosc stilul celui care va facut training. Personal sunt dezamagit de time Petre care am crezut ca esti un jurnalist cu gura mare dar informat si corect. Ceea ce susti tu acolo ca legallitate este nul si se desfinteaza foarte repede fata de ACR. Daca tineam cu ACR-ul te intrebam la telefon daca pot organiza evenimenul clublui? Rasty, te rog, nu jigni iuzerii indiferent cat sunt de specializati in offroad sau in mers pe strada. Eu v-am postat ce spune legea! LEGEA SPUNE CA NU EXISTA ALTCEVA LA NIVEL NATIONAL IN SPORTUL AUTOMOBILISTIC IN AFARA DE ACR! E LEGE! ACTUALIZATA! DECI? Nu sunt liderul nimanui. Chiar si cu mine insumi intru in contradictie si ma dezic uneori de actiunile mele turbulente! Dar nu e cazul aici! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mongli Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Re: afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje... Daca tineam cu ACR-ul te intrebam la telefon daca pot organiza evenimenul clublui? Rasty, te rog, nu jigni iuzerii indiferent cat sunt de specializati in offroad sau in mers pe strada. Eu v-am postat ce spune legea! LEGEA SPUNE CA NU EXISTA ALTCEVA LA NIVEL NATIONAL IN SPORTUL AUTOMOBILISTIC IN AFARA DE ACR! E LEGE! ACTUALIZATA! DECI? Nu sunt liderul nimanui. Chiar si cu mine insumi intru in contradictie si ma dezic uneori de actiunile mele turbulente! Dar nu e cazul aici! Asa cum ma cunosti tu pe mine, stii ca orice s-ar intampla intr-o copetitie eu sunt primu care iese din ea daca cineva are nevoie de ajutor. Imi asum toate riscurile pentru cineva care este la necaz in teren. Dar va rog sa credeti ca M-AM SATURAT de pareri care sunt dupa ureche si ca a citit nu stiu cine ceva. M-AM SATURAT. Am laut problema asta in mana cu legalitatea Off-Road-ului tot din acelas spirit. S-a format o echipa de oameni care au experienta in alergatu pe munte si in organizarea evenimentelor Off-Road. La inceput am incercat sa formam noi o federatie de "Off Road" Am facut acte nopti intregi, cu tot ce scrie la legea sportului. TOATE ACTELE (sa va uitati cate sunt acolo in lege -descriere sport-istoric-etc) Varianta FRAS este cea mai buna varianta, le-am studiat pe toate inclusiv ACR. Ne trezim cu nu stiu cine care a avut timp la birou si a inceput sa se HAHAHA-ie pe aici pe forum ca a gasit nu stiu ce articol pe net. Va invitat Dragos la o cafea pe cei de pe forum........ Construim sau Demolam????? Rasty Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Schultz Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Re: afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje... Domnule Rasty, cu tot respectul, nu imi doresc sa ma cert, nu sunt pusti cu cas la gura care vede prima data ceva in viata lui si stiu ca internetul nu este cel mai bun loc pentru discutii in contradictoriu. Insa ce am facut eu a fost doar sa informez, si ar fi fost interesant pentru noi sa stim ca in 2004 s-a infiintat FRA (cu FRAK pe langa) si au fost contestati de catre ACR care a castigat; si apoi prin 2006 s-au depus actele la Cluj pentru FRAS, ACR nestiind se pare de aceasta miscare departe de Bucuresti. Pe de alta parte accesul la competitiile internationale (FIA) este doar prin ACR. Noi, off-road-ul, suntem acum intre doua entitati care nu s-au inteles de atatia ani si tot ce dorim este doar sa ne spuneti si noua mai multe. Daca dintre cele doua variante FRAS este mai buna, va credem, doar aveti experienta, dar daca ne-ati fi dat mai multe info de la inceput poate ar fi fost scutiti multi nervi pusi degeaba pe internet. Vad ca insa continuati cu jignirile, desi nu incercati nici macar sa vedeti ca pe masura ce am postat despre FRAS am spus ca: 1. legislativul spune ca NU exista la momentul depunerii cererii lor federatie de profil (ca ACR-ul o freca degeaba si oricum pe mosii de acolo nu ii intreseaza munca prea mult) si ca FRAS este OK 2. ca sportivii din raliu au salutat infiintarea FRAS fata de ce aveau ei inainte cu ACR. Pesemne ca asta este un mod de impunere pe internet, sa jignesti, si evident sa ma avertizati ca eventual in viata reala ma veti si bate - vezi pasajul cu cohones daca ne vedem fata in fata. Va spun ca imi doresc sa vin la Bucovina si sa particip, ma puteti bate atunci, eu am inchis acest subiect in acest moment. KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacosul Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Re: afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje... Cind am protestat fata de licenta pentru copilot,,DOMNUL"Max ma facut cacanar(sau cacacios),cind altii incearca sa atraga atentia ca ceva nu este in regula campionul mondial de COHONES ameninta, cind ziaristii sunt.............cind mama imi spunea si eu nu credeam. PS.Mama imi spunea ca de fapt turcii nu au luat bataie de la Stefan cel Mare,Mircea cel Batrin sau Mihai Viteazul si au fost izgoniti din tara.De fapt turcii au plecat de buna voie cind au vazut ce mare cacat au cucerit Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 (editat) Re: afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje... Sa incep apoteotic si intelectual: DECI....dupa indelungi discutii telefonice cu Rasty (@mongli) si Dragos (@trooper) am ajuns la o nuanta pe care ei nu o abordasera pana acum ia explicatiile, argumentele si tot ceea ce a tinut de logica bunului simt (care nu e straina ziaristilor, sa moara Cici) s-au adunat in aceste concluzii. Cu permisiunea lui Rasty le postez mai jos: 1. FRAS reprezinta FEDERATIA! (nu intru acum in elemente tehnice de comparatie a autoritatii, am s-o fac mai tarziu cand vad actele) 2.FRAS-ul le-a propus promotorilor offroadului romanesc, adica acelei conduceri a CNOR, alipirea la FRAS si NICIDECUM constituirea unei noi FEDERATII indiferent cu ce se manca ea (offroad, trial urban etc) 3. Piloti si copilotii vor fi LICENTIATI de catre FRAS - adica veti fi SPORTIVI de automobilism. Nu de offroad! De automoblism sportiv! Intelegeti nuanta? 4. TAXELE sunt cele instituite de FRAS, deci ... FEDERATIA! Cu alte cuvinte, din discutiile cu reprezentantii CNOR au rezultat doua aspecte importante: a) de azi inainte....sau maine...cand va lipiti la un club recunoscut cu C.I.S. nu veti fi OFFROADERI! Ci sportivi! De automobilism! b) toate taxele sunt cele pe care orice federatie le impune la nivel national iar in cazul nostru FRAS-ul. Deci NU VOM AVEAM O FEDERATIE DE OFFROAD! Ci o ramurica care dupa vreo cativa ani in cadrul FRAS-ului va avea probabil notorietatea RALLY-RAIDULUI! Ce platesc ei, platim si noi! Intrebari? Ca dau tot pe goarna!:y Editat Martie 24, 2010 de Petre Niteanu a.k.a. bullbar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Re: afilierea la FRAS - avantaje sau dezavantaje... legea 69/2000 la Titlul IV, cap I, art21 se prevede ca "In sensul prezentei legi, sunt considerate structuri sportive: f) Automobil Clubul Roman, pentru activitatea de automobilism sportiv si karting sportiv" coroborat cu art 36, aliniat 2: "Pentru o ramura de sport se poate constitui, in conditiile legii, o singura federatie sportiva nationala". Acum citez din mine. Sunt convins ca am citat corect!:grin: Sa explic ce mi s-a spus pentru o corecta informare a opiniei publice: Ministerul a recunoscut FRAS-ul ca federatie de automobilism. ACR a contestat in Justitie, dar a pierdut. Dovada o vom avea cand pe carnetele noastre de sportivi (adica de piloti-copilot) va fi stampila FRAS-ului! E simplu, nu?:sc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate