Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Discutii despre legalitate. Unele la obiect, altele jenante si penibile.

Unimog4x4

Postări Recomandate

Asociaţia Xperience Romania împreună cu 4x4 Tours LilaQ Germania organizează în perioada 01.05-07.05.2010 evenimentul ‘’Sibiu Offroad Trophy 2010’’, ediţia I ‘’GPS CHALLENGE’’. La start se vor alinia 25 de echipaje cu autoturisme de teren din Germania, Austria, Polonia, Anglia şi Ungaria. Concurenţii îşi vor testa abilităţile de orientare în teren folosind hărţi şi echipamente GPS pe trasee forestiere din împrejurimile Sibiului.

Evenimentul va debuta sâmbătă 01.05.2010 în parcarea la ‘’Pensiunea Dumbrava’’ între orele 12.00-15.00. Pe perioada celor 7 zile echipajele vor campa la ‘’Pensiunea Nora’’ din Valea Sadului şi ‘’Complexul Crăciuneasa’’ din Munţii Cindrel. Traseele vor străbate zona Păltinişului şi Râul Sadului. În funcţie de condiţiile meteorologice, traseele pot fi de la grad de dificultate mediu la grad de dificultate ridicat, ocazie cu care cei mai experimentaţi dintre participanţi işi pot dovedi abilităţile tehnice dobândite în curse de talie europeană gen ‘’Raliul Dresden – Breslau’’. Printre aceştia se numără Jork Neese, Jürgen Hellgeth, Chris Wieland, Martin Hähle, toţi multiplii câştigători ai cursei mai sus menţionate.

Sfârşitul evenimentului se va desfăşura în aceaşi locaţie din Sibiu în data de 07.05.2010 între orele 16.00-18.00.

Petrecerea de sfârşit va avea loc în ‘’R&B Club’’.:x

:tk

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 250
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Sibiu Offroad Trophy 2010, 01 mai 2010 -- 07 mai 2010

Cine este asociatia Xperience?

Intreb si eu desi stiu deja raspunsul: Competitia este organizata legal?

Se pot inscrie si echipaje din Romania?

Link spre comentariu

Max,eu cred ca inscrierile sunt facute de mult timp.

Ma gandesc ca ar fi fost frumos sa apara anuntul cu ceva timp in urma,ca cei interesati sa poata sa isi faca program sa mearga ca spectatori macar.....ca deh...pe noi chiar nu ne pasioneaza off-road-ul.....:uameni....

o gramada mare mare de fier vechi si un samurai verde......

Viata s-ar putea sa nu fie petrecerea pe care ai sperat-o,dar daca tot suntem aici,sa dansam.....

Link spre comentariu

Este anunt sau instiintare ...sau ce mama naibii e?

Nu e in calendarul competitional oficial deci nu are ce cauta aici!

Nu e in calendarul competitional international deci iar n-are ce cauta aici!

Nu e o invitatie la participare (presupun locurile sunt ocupate de mult pe bani grei) deci nici macar prieteneasca nu e!

E inca o dovada ca strainii vin si ne fut toate posibilitatile de a face ceva legal in tara asta ... legat de acest hobby! Cate or mai fi dastea Dumnezeu stie ... cert este ca exista pe extern si oameni interesati sa practice acest sport in deplina legalitate in Ro

Mai multe detalii se poate ... Numele alea nu-mi spun nimic ...

In calitate de ce ai pus acest anunt?

Varianta 1 - il stergem fara regrete

Varianta 2 - e business, deci iti facem factura ptr reclama?

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

E un fel de SuperKarpata?Nu ai vazut ca deja sunt 2 evenimente anuntate ptr perioada 1-2 mai?Cum e asta?Nici anuntat din timp nici oficial.

Big mistake brother!:uameni

NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS

Link spre comentariu

pai atunci ar fii bine ca autoritatiile sa fie instiintate despre un eventual concurs ilegal....

Never stop exploring
Link spre comentariu

pai atunci ar fii bine ca autoritatiile sa fie instiintate despre un eventual concurs ilegal....

Da' de ca sa-i dati in gat???? DE CE ???

"Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea."
Link spre comentariu

Cu stupoare am constatat ca un concitadin de-al nostru ne face ''reclama'' postand doar o parte din comunicatul remis presei locale. Ca urmare dorim sa facem putina lumina in ceea ce priveste acest eveniment:

1. Partea care lipseste este urmatoarea:

'' Mulţumim pe această cale celor care ne-au sprijinit în organizarea acestui eveniment: Primăria Sibiu, Romsilva - Direcţia Silvică Sibiu, Ocolul Silvic Cindrel, Pensiunea Dumbrava, Pensiunea Nora, Pensiunea Crăciuneasa, Hotel Continental Forum, R&B Club, Marasib Catering, Nemo Investigo, Serviciul Poliţiei Rutiere Sibiu, SC Dumitru M SRL.

Pentru mai multe informaţii vă stăm la dispoziţie:

Klaus Binder – 0745.235853

Andrei Szasz – 0753.484910 ''

Deci draga domnule ''Unimog 4x4'' din Sibiu, inainte de toate, daca tot faci un lucru, fa-l cum trebuie.

2. Domnul '' Unimog 4x4 '', al carui nume il stim dar nu cred ca e interesant, nu face parte din Asociatia Xperience Romania si nici nu posteaza in numele nostru.

3. Aducem multumiri celor enumerati mai sus pentru sprijinul acordat pentru desfasurarea in cadru legal al evenimentului.

4. Nu se mai fac inscrieri nici pentru participanti romani nici straini. Poate la anul.

5. Noi nu aveam de gand sa postam pe acest forum tocmai pentru a nu se considera ''reclama'' si ca urmare pentru a nu ni se emite ''factura''.

6. Daca eram cu ''musca pe caciula'', logic, nu dadeam comunicatul de presa.

7. Nu am putut trimite comunicatul de presa din timp, deoarece a durat foarte mult primirea tuturor aprobarilor (astazi dimineata am primit ultimele).

8. Multumim Nike&Patrol pentru atitudinea pozitiva.

9. Pentru cei care inca mai sunt interesati de legalitatea evenimentului, cei in tranzit, sau concitadini, va asteptam la start sau finish.

Cu respect,

Klaus & Andrei

LR Discovery 1 300TDi - actual

Opel Frontera Sport 2.0i - fost

Link spre comentariu

de la inceput va declar ca nu vreau sa ma cert cu nimeni...

admir deopotriva pe cei care fac posibil sa se organizeze offroad-ul de campionat national dar si pe cei care reusesc (cu mai putini bani) sa faca legal si ecologic orice fel de offroad...

insa as pune si eu asa...fiind mai nou in fenomen citeva intrebari :

1. ce diferenta este intre baietii din romania care platesc o taxa si participa la o competitie in croatia, (apropo...multa bafta !) pe care noi ii admiram cu totii si baietii din polonia,austria...( pe care ii injuram ) care platesc si participa la o competitie in sibiu ?

2. omul de la sibiu a insiruit mai sus institutiile de la care a obtinut autorizatii pentru organizarea evenimentului ( competitiei ?!? ) fara ajutorul fras si nu doreste sa numeasca participantii ' sportivi de club romanesc ' si nu le da titlul de campioni ai romaniei...unde este ilegalitatea sau ce e rau in faptul ca mai exista si alt tip de competitii ?

Link spre comentariu

Bravo pt organizare si la mai multe. Asta da concurs. Autorizatii de la oficialitatile locale, politie, romsilva...Cat despre FRAS, CNOR si alti ciugulitori....sa-si mai linga degetele......

Unde esti tu Tepes Doamne...???
Link spre comentariu

Foarte frumos. Imi place ideea. Eu ma chinui de 3 saptamani sa obtin un raspuns de la MTS pt a putea sa pun pe picioare asa ceva in zona la noi. Dau numa raspunsuri in 2 peri. Bravo lor. Au auitorizatie, sa faca tata concursu sau ce o fi el. Pacat ca nu pot sa dau o fuga in zona sa casc ochii mai ales ca am luat virusu tot de la cineva de la Sibiu. Sper sa apara mai multe informatii despre ce si cum s-o intamplat in zona.

Sa aveti vreme buna!

Link spre comentariu

Este anunt sau instiintare ...sau ce mama naibii e?

Nu e in calendarul competitional oficial deci nu are ce cauta aici!

Nu e in calendarul competitional international deci iar n-are ce cauta aici!

Care e ala Calendar Competitional International?

E publicat pe undeva?

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

....

'' Mulţumim pe această cale celor care ne-au sprijinit în organizarea acestui eveniment: Primăria Sibiu, Romsilva - Direcţia Silvică Sibiu, Ocolul Silvic Cindrel, Pensiunea Dumbrava, Pensiunea Nora, Pensiunea Crăciuneasa, Hotel Continental Forum, R&B Club, Marasib Catering, Nemo Investigo, Serviciul Poliţiei Rutiere Sibiu, SC Dumitru M SRL.

Pentru mai multe informaţii vă stăm la dispoziţie:

Klaus Binder – 0745.235853

Andrei Szasz – 0753.484910 ''

Deci draga domnule ''Unimog 4x4'' din Sibiu, inainte de toate, daca tot faci un lucru, fa-l cum trebuie.

........................

3. Aducem multumiri celor enumerati mai sus pentru sprijinul acordat pentru desfasurarea in cadru legal al evenimentului.

........................

5. Noi nu aveam de gand sa postam pe acest forum tocmai pentru a nu se considera ''reclama'' si ca urmare pentru a nu ni se emite ''factura''.

Stimabile, cat de idiot ma consideri?

Nu vrei sa se considere reclama dar tii totusi sa enumeri aici firmele care au sponsorizat concursul organizat de voi. Cum vine asta? Daca voi aveti obligatia ca sa ii promovati, noi in schimb nu avem nici o obligatie in acest sens. Nu era de bun simt ca sa ma intrebi inainte daca poti face asta?

Unimog4x4 macar a avut bunul simt ca sa faca o informare asupra evenimentului fara ca sa faca reclama celor care au sponsorizat.

Link spre comentariu

...

4. Nu se mai fac inscrieri nici pentru participanti romani nici straini. Poate la anul.

Adica ceva de genul, haideti fraierilor ca avem nevoie de figuratie pe margine ca sa aratam sponsorilor cata lume se aduna ca sa le vada reclama.

Link spre comentariu

surprise!!! :grin:...mai exista si altii, in afara de "noi", care practica cu offroadul!!! si ...minune!!! se pare ca... NU au nevoie de "noi" pentru asta!!! Iar, intr-adevar, FRAS-ul la care ne afiliem ca si sportivi NU are ce sa aiba de-a face cu astfel de manifestari.

Mult succes si sa va distrati bine!

PS: iar chestia cu repede, delatiunea...este de necomentat!!! silenceDJ, mai bine...silenceai !!!:hw

Editat de semaca

Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006

Membru Club T44

Link spre comentariu

Asta e din ciclul "nu ne vindem tara" reloaded... Daca nu ne iese si noua ceva, e clar ca trebuie sa facem in asa fel incat capra vecinului sa dea coltu' cat mai urgent. Rumänisch...

Celor de la Sibiu: sa aveti bafta si vreme buna!!!

alea, alea, piesele.....
Link spre comentariu

Care e ala Calendar Competitional International?

E publicat pe undeva?

Stimabile consulta site-ul FIA ...O sa constati ca EXISTA doua sectiuni de offroad: Rallycross si Autocross! :grin: AICI

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Stimabile, cat de idiot ma consideri?

Nu vrei sa se considere reclama dar tii totusi sa enumeri aici firmele care au sponsorizat concursul organizat de voi. Cum vine asta? Daca voi aveti obligatia ca sa ii promovati, noi in schimb nu avem nici o obligatie in acest sens. Nu era de bun simt ca sa ma intrebi inainte daca poti face asta?

Unimog4x4 macar a avut bunul simt ca sa faca o informare asupra evenimentului fara ca sa faca reclama celor care au sponsorizat.

Chiar nu am avut intentia sa facem pe cineva idiot, sau in vreun alt fel. Nici reclama nu intentionez sa fac nimanui, fiindca aproape toti enumerati mai sus ne-au cerut bani ptr. a ne da autorizatiile - eventual daca faceau chestia asta gratis, aveam motiv intemeiat sa le fac reclama. Pur si simplu, am vrut sa se vada comunicatul de presa integral. Atat, si nimic mai mult. N-am stiut ca ptr. asta ( adica sa prezint ceva real) trebuie sa cer acordul. Imi cer scuze.

Adica ceva de genul, haideti fraierilor ca avem nevoie de figuratie pe margine ca sa aratam sponsorilor cata lume se aduna ca sa le vada reclama.

Din nou constat ca suntem gresit intelesi. Doresc sa spun ca la anul chiar intentionam sa oferim posibilitatea de inscriere si concurentilor romani, dar deocamdata o sa ne mai gandim, datorita faptului ca observam ca ne facem mai bine intelesi in alta limba decat a noastra.

Inca o data, multumiri tuturor celor care ne incurajeaza,

:h5

LR Discovery 1 300TDi - actual

Opel Frontera Sport 2.0i - fost

Link spre comentariu

... Nici reclama nu intentionez sa fac nimanui, fiindca aproape toti enumerati mai sus ne-au cerut bani ptr. a ne da autorizatiile -

Da-mi voie ca sa ma indoiesc de sinceritatea acestei afirmatii. Daca cei enumerati mai sus (ma refer la cei de la care a trebuit sa obtineti autorizatiile adica primaria, Directia Silvica, Ocolul silvic, politia) v-au cerut bani pentru autorizatii, asta inseamna SPAGI pentru ca legal nu au cum sa va ceara taxe. Eventual Directia Silvica si Ocolul Silvic poate sa solicite o suma ca si garantie care sa ramana la ei in cazul unor eventuale distrugeri pe care le provocati cu aceasta competitie sau un eventual Ocol Silvic PRIVAT poate sa ceara o taxa.

In concluzie , da-mi voie sa ma indoiesc si de legalitatea acestei competitii. Conform legii, orice competitie sportiva se face pe baza unui Permis de Organizare. Acest permis trebuie sa fie emis de o federatie sportiva, de pe ramura de sport aferenta domeniului competitiei, unui club sportiv sau unei asociatii sportive si, de ce nu, chiar si o firma care are Cod de Identitate Sportiva (CIS) emis de Ministerul Sportului. Asociatia Xperience are asa ceva?

Daca exista vreo varianta legala care sa ma ajute si pe mine ca sa obtin un Permis de Organizare de competitie fara sa mai fiu nevoit ca sa platesc taxele catre federatie, as fi foarte recunoscator daca m-ar informa cineva si pe mine cum sa fac.

Din nou constat ca suntem gresit intelesi. Doresc sa spun ca la anul chiar intentionam sa oferim posibilitatea de inscriere si concurentilor romani, dar deocamdata o sa ne mai gandim, datorita faptului ca observam ca ne facem mai bine intelesi in alta limba decat a noastra.

Asta e un lucru pe care il consider absolut jignitor la adresa romanilor.

Nu ati dat nici o sansa romanilor de a se inscrie la asa ceva si pentru anul viitor spui ca va mai ganditi daca veti da vreuna. Va intereseaza doar clientii germani care platesc o taxa mai mare decat isi poate permite romanul sa achite pentru o asemenea competitie.

Inca o competitie facuta doar pentru profit in care noi romanii suntem invitati doar in ultimul moment ca sa fluturam stegulete si sa batem din palme de pe margine. Daca noi romanii nu suntem tratati egal in tara noastra, nu ma mir de cum suntem tratati in afara.

Jenant.

Link spre comentariu

Inpartial vorbind....Unimog4x4 a ''vorbit'' aici pe forum fara acordul organizatorilor, 1 la mana (din ce a zis kbinder)...si 2 e un/o competitie/concurs/raid sau ce o fi de OFF- ROAD...deci unde trebuia postata daca nu pe un forum de OFF-ROAD?...intradevar poate la alta rubrica...nu sunt membru XR, si sunt de acord ca Unimog4x4 a gresit oleaca ...dar pana la a da cu pietre e drum...si unu lung,cat despre FRAS-CNOR ce treaba au ei? e cumva natioala?...nope....la nivel de :cl ar trebui vazuta ca o prieteneasca internationala mai ales ca nu e sub egida niciunui club de off road din tara ...ca se fac bani din asta , de ce nu?...hai sa fim seriosi ,oare din prietenisti la nivel national nu raman bani?..(ca se duc in donatii...profit etc ... nu cer socoteala)

In alta ordine de idei il cunosc personal pe kbinder si pe andrei si nu cred ca ar vrea sa jigneasca in vreun fel comunitatea 4x4 cu atat mai putin acest :clale caror embleme le poarta cu mandrie (kbinder)de ceva vreme pe masina,si intradevar XR are ca obiect desfasurarea de raiduri turistice...de la grupuri de bikeri(andrei e biker de zi cu zi si copilot in off road) la autocaravane...si romanii au sansa sa se inscrie dar trebuie sa dea un search pe google...de asemenea titlul de ''trophy'' duce cu gandul la altceva...:adica dintr-un raid cu participanti care dau un ban sa vada romania intr-un cadru organizat te arunca cu gandul la o competitie...aici e oleaca de greseala de denumire (nici eu nu cred ca un /o concurs/competitie fara a fi intr-un calendar competitional poate fi legala) din partea XR...pe cand un raid da...intradevar cu acordul oficialitatilor in domeniu, acorduri pe care le au si se va respecta etic si moral acel cod de mers in teren...(altfel nu mai cereau autorizatii...presupun)

@Max...ai tot dreptul sa fii nervos sau suparat pentru ''promovarea'' initiala a eventului...dar o discutie cu kbinder (klaus) ar rezolva multe...si nu cred ca tre' spalate rufe in drum...

P.S. NU tin partea nimanui...doar spun ceea ce cred...multam'

Link spre comentariu

...

@Max...ai tot dreptul sa fii nervos sau suparat pentru ''promovarea'' initiala a eventului...dar o discutie cu kbinder (klaus) ar rezolva multe...si nu cred ca tre' spalate rufe in drum...

Nu sunt nervos pentru faptul ca si-au promovat sponsorii aici ci pentru fraza urmatoare:

Nu era suparat pentru ca Unimog4x4 a pus comunicatul aici ci pentru faptul ca nu l-a pus complet adica si partea in care enumera sponsorii.

Link spre comentariu

...si intradevar XR are ca obiect desfasurarea de raiduri turistice...de la grupuri de bikeri(andrei e biker de zi cu zi si copilot in off road) la autocaravane...si romanii au sansa sa se inscrie dar trebuie sa dea un search pe google......

Am dat cautare pe Google si in afara de comunicatele de presa legate de aceasta competitie, nu am gasit nimic despre Asociaţia Xperience Romania sau de vreo informare legata de inscrierea la aceasta competitie.

@Gnok, sa nu facem comparatie intre raiduri turistice si competitii ca nu e acelasi lucru.

Daca aceste eveniment este un raid turistic, atunci intradevar, nu are nevoie de permise de la vreo federatie ci doar de acordurile proprietarilor sau administratorilor zonelor prin care trec.

Link spre comentariu

pai cred ca Kbinder a vrut sa evindetieze autoritatile de la care au autorizatii (chiar ca ia scapat mana ceva mai mult referitor la cei ce-i sprijina)...nu ma pronunt ca nu sunt avocatul lor si chiar nu am nici un interes sai apar, dar ca idee organizeaza un raid sub nume de ''trophy''...poate e o greaseala de alegere a denumirii (sau poate ne explica cineva de ce acest nume)...si o gafa a unui coleg forumist care a vorbit in numele lor...cred ca daca Kbinder vroia sa promoveze aici acest event stiai de la bun inceput sau cel putin era el initiatorul acestui topic si isi asuma resposabilitatea...si sunt convis ca nu la rubrica de competitii internationale facea acest lucru.

Acu ma repet :nu sunt implicat in XR ,dar il cunosc pe Kbinder intratat incat sa cred ca daca vroia sa promoveze acest event aici o facea el insusi,cu atat mai mult cu cat XR nu e club de off-road...ci cu totul altceva.

La faza cu google ai dreptate, nelogat la google si mie imi apar cu totul altceva decat XR...nu pun link catre XR...dar oricum eu zic ca aceasta neintelegere intre XR si :cl poate fi rezolvata amiabial fara polemici si discutii de cine ce ar face si mai ales ca nu a fost promovata de catre organizori...iar ca s-a ajuns la o discutie care poate fi privita ca forma de reclama, aici da ai dreptate...

Link spre comentariu

Se vede ca de fapt aceasta manifestare imbraca haina unui raid adica sa intelegem ca de fapt este o intalnire de offroad necronometrata unde pilotii de talie internationala asi expun tehnica si maiestria pentru aplauze.

CNOR a luat cunostinta de acest eveniment si al v a analiza prin trimiterea unor oameni la start si in diferite puncte ale traseului din considerentul ca acesta manifestare este o competitie ilegala.

Au fost facute demersuri identice cu cele de la Sighisoara.

Consider ca este o rusine pt toti aceia care rautacios se bucura ca exista evenimente organizate in afara cadrului legal de sub tutela FRAS atat timp cat marea majoritate dintre noi au anteles ca viitorul offroad lui romanesc poate exista numai intr un cadru legal.

0741140440-Robert
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare