Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Discutii despre legalitate. Unele la obiect, altele jenante si penibile.

Unimog4x4

Postări Recomandate

Re: Sibiu Offroad Trophy 2010, 01 mai 2010 -- 07 mai 2010

Ati confundat userii acestui forum cu niste pusti corditi si mascarici.

V-ati permis texte de genu

"vorbesc de justitiarii din franzela de mai sus, mai ales Mongli ala

Pune-ma primul pe lista si astept sa-ti simt delicatetea limbii in zona inter-fesiera.

turnatorii si colaborationistii din anii 50 erau de regula moldoveni frustrati, tigani, unguri xenofobi si evrei revansarzi.

ca nu e conform cu "political corectness-ul" actual de un bigotism la fel de agresiv si decerebrat

Tipul asta de "patriotism" si de nationalism ieftin ar trebui sa fie pe cale de disparitie. Ce inseamna sa fii mandru ca esti din Romania? De ce ar trebui sa fii mandru neaparat ca esti dintr-o anumita regiune terestra unde practic te-ai nascut din intamplare?

ma voi uita in ochii tai si iti voi spune nu ca esti dintr-o rasa inferioara ci ca esti doar inca un exaltat marginit stil Romania Mare...

In rest, noroc bun si "tarii cat mai mult carbune"! Traiasca PCR!

Legatura CNOR- "Sibiu Offroad Trophy": Pentru noi ar fi fost ceva gen "patrunjelu' in supa" (= "KNORR") - adica nu ne ajuta cu nimic.

tie si celorlalti turnatori de la Sighisoara?

manifestari de societate neonazista. Daca nu, poate ca vom ajunge sa facem offroad doar pe internet, sau sub supravegherea lui Big Brother si a mascaricilor lui.

si ati vazut ca nu v-a raspuns nimeni pe tonul vostru.

Baietii de aici s-au purtat cu voi cu manusi ca nu au stiut ce hram purtati.

Ati crezut ca daca vi s-a dat asa un avertisment s-a sters totul cu buretele.

Cine nu suporta limbajul mai tare poate sa-si faca oricand schimbare de sex."

Doctore fa schimbare de sex daca nu poti duce.

Fata de cursa voastra am inteles de la comisie ca nimeni nu a avut nimic cu voi.

S-au trimis doar hartii de FRAS catre autoritatile din zona, ca FRAS nu are legatura cu aceasta cursa si in caz de orice incident FRAS nu poate fi tras la raspundere.

ATAT.

Asa ca daca voi stiti ca aveti toate avizele, cu ce v-a incurcat??

Dar voi sunteti si cu trompeta ca facem ceva pe FRAS-ul vostru si "Patrunjelul" vostru.

E si atunci se vede ca meritati mai multa atentie, cu un nou set de hartii direct prin minister.

Voi faceti o cursa din care castigati cateva mii de EURO, atat va intereseaza pe voi.

Noi astialalti facem tot ce este posibil sa ramanem intr-o forma sau alta cu competitiile noastre in padure.

Voi aveti una, noi avem 20 de care trebuie sa ne ocupam, sa supravietuiasca peste ani.

Sa nu ajungem ca in Germania sau Austria unde nu au voie nici pe drumurile forestiere.

In tarc un Trial si gata. Dar de unde sa aveti voi asa viziune cu asemenea limbaj.

Invatati sa respectati, daca vreti sa fiti respectati.

In Sibiu sunt oameni de exceptie in off-road, mai ales la MOTO, invatati de la ei.

Rasty

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 250
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

box;579081']Deci ... oare eu nu mai stiu sa gandesc sau individul asta /rasty?! chiar e unul care ar trebui sa vegheze la capataiul offroadului romanesc ?! Pai cu atitudinea asta ... si cu toate tehnicile de intimidare ... hmmm !!!

Ai ceva sa-i spui lu "individu asta Rasty"??

Rasty

Link spre comentariu

Subiectul asta CNOR FRAS a adus multa dusmanie pe forumul acesta. Dusmania a dus la pierderea unor membri care aveau multe de zis celor aflati la inceput de drum in offroad sau in competitii. Ma doare sufletul sa vad ca forumul e ca un trunchi din care in permanenta sar aschii, ba chiar ramuri intregi la fiecare scandal. Si chiar daca nu e nimeni de neinlocuit, ramanem mai saraci putin cate putin.

Mongli, la modul vehement in care sustii punctul de vedere al CNOR, chiar daca ai dreptate, faci mai mult rau decat bine. Nu ma certa, e doar ce se vede din punctul de vedere al unui spectator.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Subiectul asta CNOR FRAS a adus multa dusmanie pe forumul acesta. Dusmania a dus la pierderea unor membri care aveau multe de zis celor aflati la inceput de drum in offroad sau in competitii. Ma doare sufletul sa vad ca forumul e ca un trunchi din care in permanenta sar aschii, ba chiar ramuri intregi la fiecare scandal. Si chiar daca nu e nimeni de neinlocuit, ramanem mai saraci putin cate putin.

Mongli, la modul vehement in care sustii punctul de vedere al CNOR, chiar daca ai dreptate, faci mai mult rau decat bine. Nu ma certa, e doar ce se vede din punctul de vedere al unui spectator.

Din pacate nu avem alte solutii.

Nici mie nu-mi place acest stil.

Dar asa-i la inceput, majoritatea inteleg aceasta nevoie de legalitate, dar mai sunt unii care nu citesc nu se informeaza si au nenumarate pareri contra. Habar nu au ce se intampla in fenomenul off-road, cu ce se confrunta organizatorii sau participantii. Si vin aici si trateaza cu dispret tot ce facem noi astia multi din toata tara. Trec ca rata prin balta prin off-road sau au un interes personal marunt si la asta se raporteaza toate comentariile lor.

Nu ai ce sa faci cu astia.

E mai bine ca pleaca, se decanteaza oamenii din off-road.

Nu-i mai tolerati, raman cu impresia ca aici pe forum sunt niste pusti corditi, iar ei pot scrie ce vor.

Bateti-i cu stilul lor si cu argumentele voastre, altfel nu inteleg.

La anu o sa vedeti ca lucrurile vor intra in normal, asa cum este la Federatia Romana de Motociclism.

Sa intrebati un motociclist care merge la competitii de licenta de sportiv, sau un organizator de afilierea la FRM.

Acolo trebuie sa ajungem si noi, ca altfel o sa ne uitam la ei cum se dau si noi o sa stam in tarcuri la Trial.

Partea buna este ca sunt putini astia cu pareri contra. Dispar singuri sau ii ejecteaza comunitatea off-road.

Rasty

Link spre comentariu

Rasty, solutia problemelor este comunicarea. Orgoliile, ambitiile, adica acele chestii care te fac sa lupti in mocirla cand esti leoarca, sa tragi rahatul ala de cablu de otel de mii de ori chiar daca n-ai mai vrea etc ne fac sa vorbim aici, pe forum, cu aceeasi patima pe care o exprimam in teren. Dar aici nu exista nuantele glasului, ca sa vezi ca unul este agresiv cu adevarat, jignitor sau pur si simplu un pic ironic sau zeflemitor.

Voi - cei din conducerea CNOR - ati gresit pt ca primul lucru pe care l-ati spus dupa legalizarea federatiei a fost: "de acum inainte trebuie sa platiti"!

In rest, toata lumea stie ca ati muncit pt legalizarea acestui sport si aducerea lui in cea mai frumoasa forma de exprimare, adica IN PADURE!!!!

Ca lideri in acest sport trebuie sa dati dovada de condescendenta, calm, bunavointa si fairplay. Incet-incet lucrurile se vor aranja, sunt convins, dar sa sti de la mine ca un om este de neinlocuit. Fiecare "tiriplici" in viata asta te poate ajuta sau poate avea o idee geniala iar NOI chiar avem nevoie unii de altii atat in acest SPORT, cat si in viata!

Comunica mai mult ce se intampla cu CNOR-ul, explica, lasa-i sa vorbeasca si incearca sa explici din nou (adica ceea ce NU S-A FACUT pana acum) si vei avea de partea ta aproape 3.000 de oameni. Ceea ce este....aproape un partid!:ha:

Later edit: A conduce oameni este cel mai dificil lucru din lume. V-ati angajat sa conduceti, atunci trebuie sa o faceti intr-un mod elegant. Chiar si cu tiriplicii. Si mai ales pe forum, adica in public. Exista si solutii barbatesti, simple si la indemana tuturor:grin: pentru reglarea conturilor, dar nu pe forum, pt ca nu se rezolva nimic, mai ales ca esti OFICIAL AL FRAS!

Link spre comentariu

....

Voi - cei din conducerea CNOR - ati gresit pt ca primul lucru pe care l-ati spus dupa legalizarea federatiei a fost: "de acum inainte trebuie sa platiti"!

Petre, aici gresesti. Dar e scuzabil pt ca nu ai participat la sedinele cluburilor.

Se stia clar, de trei ani, ca la intrarea in legalitate va trebui sa platim anumite taxe.

Interesant este faptul ca nu vedem nume mari si cunoscute care se dau permanent in competitii de ani de zile si se vor da si in viitor, ca se plang si fac atatea acuzatii.

Cei mai vehementi pe care ii vad acum, sunt oameni pe care, eu cel putin, nu i-am vazut prin competitii. Nici ca participanti si nici ca si organizatori.

Care este explicatia pentru care cei direct implicati si afectati, nu se apuca de aruncat acuze unuia sau altuia?

Link spre comentariu

Interesant este faptul ca nu vedem nume mari si cunoscute care se dau permanent in competitii de ani de zile si se vor da si in viitor, ca se plang si fac atatea acuzatii.

Max, e normal, dupa ce unii au investit 10.000, 20.000 sau poate mult mai mult intr-o masina destinata special competitiilor, sa nu mai aiba ce comenta, iar toate taxele sa para derizorii. In cazul asta, eu, daca as fi in aceasta situatie nu as mai da inapoi, si as continua.

Dar cand esti la inceput de drum si ai nevoie de bani pentru a pregati o masina de serie, orice taxa suplimentara te va impovara si mai mult. Din cauza asta foarte multi vor renunta la ideea de competitie.

Daca studiem participantii, vom observa ca sunt in marea lor majoritate oameni cu venituri mult peste medie si foarte putini sau aproape deloc oameni care sunt angajati la stapan, cu venituri medii.

Intrarea in legalitate a off-road-ului, cu bune si cu rele, atrage dupa sine , si o selectie ( dpdv material ) a participantiilor la aceste competitii.

Nu am nimic impotriva acestui fapt, doar ca regret ca voi ajunge sa particip la off-road, asa cum particip la Formula 1, la televizor.

Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi.
Link spre comentariu

Domnilor CONR,al dvs.campionat national inseamna 6-7 etape in tot atitea zone ale tarii.Offroad se face in sute sau chiar mii de alte locurii in tara asta.Legea spune ca FRAS are treaba numai cu competitiile din CN si cu membri si cluburile afiliate FRAS(gresesc cumva?) Nu vi s-ar parea corect ca dvs.FRAS sa va ocupati de concursurile din CN si atit ?De ce trebuia sa-i dati in gat la Sighisoara,sa trimiteti hartii la Sibiu daca oamenii nu v-au implicat cu nimic pe dvs.FRAS ? De ce nu ne lasati pe noi astilalti sa ne dam si noi pe unde putem ?De ce nu vorbiti doar in numele dvs.FRAS si vorbiti in numele unei comunitati intregi de Offroad-eri care nu vrea sa intre in randurile FRAS tocmai vazand felul in care incercati sa va impuneti.

Link spre comentariu

In concluzie...1. ca si concurent in CN trebuie sa platesc cateva taxe si sa imi cumpar o licenta de pilot/copilot (exista un curs de antrenament predat de banii aia?sau doar cumpar titlul de pilot/copilot?...)...dar ok

...2. ca si organizator de competie off road in CN sunt alte taxe care ofera o oarecare acoperire si un cadru legal acelei competitii + autorizatiile necesare (sper ca am inteles bine) + un regulament de urmat pentru organizarea si bunul mers al eventului...si asta e ok,chiar foarte...

NU inteleg de ce trebuie sa fac aceleasi lucruri daca fac sau particip la un raid,un trial,sau ce o fi cu participanti romani sau straini, pentru bani sau pentru fun...chiar daca dau un hi-lift premiu dar nu e cotat in CN ...

Cred ca treaba asta cu CNOR-FRAS e cam asa: respectivele comisii trebuie sa se ocupe de bunul mers si formarea unui cadru competitional legal legat strict de CN , nu cred ca o intalnire de genul celei descrise aici ii priveste : asta e o afacere din care pana la urma se platesc inpozite la stat,pana la urma o forma de turism...daca aceasta forma de intalnire va tinde catre intrarea in vreun campionat intern sau international atunci DA au nevoie de acest cadru legal ... pana atunci nu cred.

Si ca o paranteza:daca sunt membru al unui club de OR afiliat FRAS de ce mai am nevoie de acel permis de pilot?...oare nu implicit ca membru unui club de pilotaj devin pilot/copilot?...situatia se schimba atunci cand vin ''independent'' la o competitie si am nevoie de acreditare ca pilot si atunci e ok sa platesc un asemenea permis.Intreb asta deoarece am facut ceva vreme mociclism de performanta afiliat unui club ...si jur ca nu plateam aceast permis de pilot pentru a intra intr-un concurs eram catalogat in mod direct pilot de trotineta cu drept de competie.

Link spre comentariu

Max, e normal, dupa ce unii au investit 10.000, 20.000 sau poate mult mai mult intr-o masina destinata special competitiilor, sa nu mai aiba ce comenta, iar toate taxele sa para derizorii. In cazul asta, eu, daca as fi in aceasta situatie nu as mai da inapoi, si as continua.

Dar cand esti la inceput de drum si ai nevoie de bani pentru a pregati o masina de serie, orice taxa suplimentara te va impovara si mai mult. Din cauza asta foarte multi vor renunta la ideea de competitie.

Daca studiem participantii, vom observa ca sunt in marea lor majoritate oameni cu venituri mult peste medie si foarte putini sau aproape deloc oameni care sunt angajati la stapan, cu venituri medii.

Intrarea in legalitate a off-road-ului, cu bune si cu rele, atrage dupa sine , si o selectie ( dpdv material ) a participantiilor la aceste competitii.

Nu am nimic impotriva acestui fapt, doar ca regret ca voi ajunge sa particip la off-road, asa cum particip la Formula 1, la televizor.

Bogdane, eu, cand nu am bani, nu ma duc la concursuri. Anul trecut au inceput problemele mele financiare , asa ca nu m-am mai dus. Nu am reusit sa imi termin masina din lipsa de fonduri. Cu toate astea, am facut eforturi financiare pt ca sa intru in legalitate cu clubul.

Totdeauna, sporturile automobilistice vor fi scumpe.

Si nu taxa de licenta de pilot/copilot este cea care nu ne permite ca sa ne dam in concursuri.

Iti dau un exemplu: Vii iar la MMOF. Te inscriu fara licenta. Asta inseamna infractiune pt mine ca organizator.

Ok. mergem mai departe.

Faci un accident si, Doamne fereste, mori. Daca eu nu am permis de organizator iar tu nu ai licenta de pilot/copilot, chici cine raspunde in fata procurorului si ghici cine va plati toata viata despagubiri familiei tale.

Eu.

Chiar daca tu ai semnat inainte de concurs o declaratie pe proprie raspundere ca esti unicul raspunzator in caz de accident. Am aflat ca in Romania, in fata instantei, o asemenea declaratie nu are valoare.

Da-mi o idee cum sa procedez fara sa imi periclitez libertatea sau familia.

Astept solutii.

Link spre comentariu

Si ca o paranteza:daca sunt membru al unui club de OR afiliat FRAS de ce mai am nevoie de acel permis de pilot?...oare nu implicit ca membru unui club de pilotaj devin pilot/copilot?...

Faptul ca esti membru intr-un club de offroad nu iti ofera statutul de sportiv apt ca sa participi intr-o competitie sportiva.

Si bunica mea poate fi membru intr-un club de offroad. :grin:

situatia se schimba atunci cand vin ''independent'' la o competitie si am nevoie de acreditare ca pilot si atunci e ok sa platesc un asemenea permis.Intreb asta deoarece am facut ceva vreme mociclism de performanta afiliat unui club ...si jur ca nu plateam aceast permis de pilot pentru a intra intr-un concurs eram catalogat in mod direct pilot de trotineta cu drept de competie.

Oare si acum e la fel in FRM? Chiar nu e nevoie de licenta de sportiv?

Link spre comentariu

Faptul ca esti membru intr-un club de offroad nu iti ofera statutul de sportiv apt ca sa participi intr-o competitie sportiva.

Si bunica mea poate fi membru intr-un club de offroad

Si atunci ce rol mai au aceste cluburi?doar de nume,sa stam sub egida unui club?...licenta de organizare a unui evenivent sportiv e legata strict de apartenenta organizorului ca persoana la un club? sau se poate obtine doar de catre un club afiliat?ca membru al unui club afiliat FRAS-CNOR ce beneficiu am din punct de vedere al participantului la o competie daca pe langa taxele de participare, cotizatiile la un club mai trebuie sa platesc si alte sume reprezentand diverse permise si asigurari ...? Si atunci daca tot le platesc de ce sa ma mai afiliez acestora?...

P.S. sunt de acord cu CNOR-FRAS doar ca ori nu am inteles eu nimika din ce vor ori au lasat si ei cam prea mult loc de interpretari...si inainte de a da cu bata printre noi, domnii din aceste comisii ar trebui sa caute sa aduca in primul rand cluburile de off road la un alt nivel prin afilierea cu ei... si daca asta inseamna sa puna niste etaloane pentru inscrierea intr-un asemenea club ...da sunt de acord ; cel putin am sti care ne e rostul in acel club : membru spectaor, copilot, pilot, cartograf etc...

Editat de gnok
Link spre comentariu

...

Cei mai vehementi pe care ii vad acum, sunt oameni pe care, eu cel putin, nu i-am vazut prin competitii. Nici ca participanti si nici ca si organizatori.

...

desi citesc de mult timp forum-ul abia acum am reusit sa cumpar o masinuta

deci nu sunt in masura sa imi dau cu parerea ... cred

teoretic nu sunt afectat deloc de aceste "dispute"

dar problema pe care mi-o pun este urmatoarea:

dupa ce CNOR termina disputa cu participantii la competitiile oficiale ...

... nu va incerca sa se impuna si la intalnirile prietenesti?

... apoi si la iesirile neorganizate?

dupa tonul reprezentantilor CNOR ... ma cam tem ca mi-am cumparat tarziu masina ... in curand vom fi turnati ca am iesit de pe asfalt

care este diferenta intre mierla de apa care ne toarna la autoritati .. si CNOR care doar a "trimis doar hartii de FRAS catre autoritatile din zona"?

Link spre comentariu

:grin:Ups...am auzit un termen de "sportiv", nu? Cand intreb ACUM, tonul meu este unul calm, usor ironic, am o spanceana ridicata, zambet in coltul gurii si va intreb uitandu-ma in ochii vostri: " Domnilor, dumneavoastra chiar credeti ca treceti testul de la MEDICINA SPORTIVA asa cum cere regulamentul? Sincer, chiar credeti? Pai ori nu ati facut in viata voastra un asemenea test, ori vreti sa dati spaga pentru a obtine aprobarea. Ok, sunt de acord ca veti da spaga, pentru ca nu cred ca o sa treceti testul nici macar jumatate dintre voi, dar atunci de ce vorbim de LEGALITATE? Si de ce avizul trebuie sa fie de la medic sportiv? Ca asa zicea legea, nu? Hehehe o s-o rezolvam romaneste ca de fiecare data.

A...apropo....alergati pe banda 2 km cu 8,5 km/h si fara sa va sara pulsul de 120?:grin:

vorbim vorbe....

Later edit: a...vi se masoara tensiune in timp ce alergati. Credeti-ma ca daca sunteti supraponderali (mici, bere, ciolane) nici sa nu va ganditi c o sa treceti. Deci...pregatiti banii de spaga!

Spunea cineva aici ca in acest moment exista o disolutie intre CNOR si fenomenul offroad! Si mai spunea cineva ca daca nu te dai la competiii nu esti offroader. WOW! Deci eu nu sunt offroader! Prin urmare, ma fac! Imi cumpar licenta de pilot si gata!:top

Editat de Petre Niteanu a.k.a. bullbar

Link spre comentariu

Din toate discutiile am inteles ca CNOR+FRAS au pretentia sa controleze orice competitie CRONOMETRATA.Normal ar fi sa fie doar cele care conteaza in Campionatul National.

Atunci....sa se organizeze competitii NECRONOMETRATE....la care sa conteze impresia artistica ,spiritul de orientare,numarul de mure si de zmeura adunate,numarul de copaci plantati, etc.

Cu siguranta noi "Tiriplicii" nu ne ridicam la nivelul profesionistilor si de aceea avem nevoie de o liga mai mica in care sa vedem cit ne tin balamalele si sa invatam din greselile noastre.

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Bogdane, eu, cand nu am bani, nu ma duc la concursuri. Anul trecut au inceput problemele mele financiare , asa ca nu m-am mai dus. Nu am reusit sa imi termin masina din lipsa de fonduri. Cu toate astea, am facut eforturi financiare pt ca sa intru in legalitate cu clubul.

Totdeauna, sporturile automobilistice vor fi scumpe.

Si nu taxa de licenta de pilot/copilot este cea care nu ne permite ca sa ne dam in concursuri.

Iti dau un exemplu: Vii iar la MMOF. Te inscriu fara licenta. Asta inseamna infractiune pt mine ca organizator.

Ok. mergem mai departe.

Faci un accident si, Doamne fereste, mori. Daca eu nu am permis de organizator iar tu nu ai licenta de pilot/copilot, chici cine raspunde in fata procurorului si ghici cine va plati toata viata despagubiri familiei tale.

Eu.

Chiar daca tu ai semnat inainte de concurs o declaratie pe proprie raspundere ca esti unicul raspunzator in caz de accident. Am aflat ca in Romania, in fata instantei, o asemenea declaratie nu are valoare.

Da-mi o idee cum sa procedez fara sa imi periclitez libertatea sau familia.

Astept solutii.

Max, daca astea sunt datele problemei, rezolvarea pentru tine, ca si organizator, este doar legalitatea.

Pentru mine, ca amarastean, solutia gasita este neparticiparea.

"Despartirea" asta, cred, ca ne provoaca regrete amandurora.

Daca esti afiliat sau organizator "autorizat" , cine raspunde pt decesul meu?

Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi.
Link spre comentariu

Si atunci ce rol mai au aceste cluburi?doar de nume,sa stam sub egida unui club?...licenta de organizare a unui evenivent sportiv e legata strict de apartenenta organizorului ca persoana la un club? sau se poate obtine doar de catre un club afiliat?ca membru al unui club afiliat FRAS-CNOR ce beneficiu am din punct de vedere al participantului la o competie daca pe langa taxele de participare, cotizatiile la un club mai trebuie sa platesc si alte sume reprezentand diverse permise si asigurari ...? Si atunci daca tot le platesc de ce sa ma mai afiliez acestora?...

P.S. sunt de acord cu CNOR-FRAS doar ca ori nu am inteles eu nimika din ce vor ori au lasat si ei cam prea mult loc de interpretari...si inainte de a da cu bata printre noi, domnii din aceste comisii ar trebui sa caute sa aduca in primul rand cluburile de off road la un alt nivel prin afilierea cu ei... si daca asta inseamna sa puna niste etaloane pentru inscrierea intr-un asemenea club ...da sunt de acord ; cel putin am sti care ne e rostul in acel club : membru spectaor, copilot, pilot, cartograf etc...

1. Nu inteleg de ce unii tot aduc in discutie "taxa de participare".

Taxa de participare inseamna camera in care stai, mancarea pe care o mananci, produsele si serviciile pe care le primesti, munca celor din organizare care au facut traseele pe care te dai etc... Nu amestecati aceasta taxa in discutiile care tin de FRAS-CNOR etc...

2. Licenta de organizare de eveniment nu are legatura cu licenta de sportiv. Licenta de organizare atest faptul ca organizatorul indeplineste toate conditiile legale pentru a putea organiza un eveniment sportiv si respecta cerintele caietului de sarcini.

De exemplu, mai sunt inca organizatori care nu asigura asistenta medicala in caz de nevoie. Caietul de sarcini il obliga ca sa faca acest lucru.

3. Cotizatia de membru de club, la fel ca si taxa de participare la eveniment, nu are legatura cu taxele pe care clubul trebuie sa le plateasca FRAS-ului sau taxele de licenta de sportiv.

4. Si sportivii de la moto, ca sa isi obtina licenta de sportivi, trebuie sa fie membru intr-un club sportiv afiliat la FRM. Asta e legea. Astea sunt chestii care se practica de multa vreme in celelalte ramuri sportive. Inclusiv la ramura de Dans Sportiv despre care intamplator am informatii.

Link spre comentariu

Max, daca astea sunt datele problemei, rezolvarea pentru tine, ca si organizator, este doar legalitatea.

Pentru mine, ca amarastean, solutia gasita este neparticiparea.

"Despartirea" asta, cred, ca ne provoaca regrete amandurora.

Asta asa e.

Daca esti afiliat sau organizator "autorizat" , cine raspunde pt decesul meu?

In primul rand, organizatorul este absolvit de vina deoarece, avand permisul de organizare, inseamna ca a respectat normele legale ( a avut asistenta medicala de urgenta de exemplu dar si multe alte masuri).

Despagubirile le plateste societatea de asigurari la care iti faci polita de asigurare necesara obtinerii licentei de sportiv.

Link spre comentariu

Din toate discutiile am inteles ca CNOR+FRAS au pretentia sa controleze orice competitie CRONOMETRATA.Normal ar fi sa fie doar cele care conteaza in Campionatul National.

Atunci....sa se organizeze competitii NECRONOMETRATE....la care sa conteze impresia artistica ,spiritul de orientare,numarul de mure si de zmeura adunate,numarul de copaci plantati, etc.

Cu siguranta noi "Tiriplicii" nu ne ridicam la nivelul profesionistilor si de aceea avem nevoie de o liga mai mica in care sa vedem cit ne tin balamalele si sa invatam din greselile noastre.

O explicatei oarecum logica legata de urmarirea competitiilor cronometrate este urmatoarea (asa cum o vad eu):

Unde se concureaza pe timp, inseamna viteza. Toata lumea o calca puternic ca sa ajunga primii. Viteza inseamna acidente.

Unde clasificarea se face pe baza de alte criterii gen navigatie, gasirea anumitor repere, indemanare etc... nu se mai pune problema vitezei deci , teoretic, posibilitatea de a exista acidente scade foarte mult.

Parerea mea...

Link spre comentariu

O logica corecta si de bun simt privind viteza.Prin urmare competitiile necronometrate nu ar face obiectul CNOR+FRAS.

Si totusi cei de la ARAD sunt nevoiti sa respecte aceleasi conditii cu toate ca au alt format de competitie,si conditioneaza participarea de obtinerea licentelor.De ce?

Si ar mai fi o intrebare....Ca si participanti suntem utilizatori finali a unor servicii prestate de organizatori si prin urmare tot ceea ce platesc acestea urmeaza sa se divida in mod egal la numarul de participanti.

Cum sponsorii se raresc ,tinzind spre zero putem trage concluzia ca toate taxele cerute de CNOR+FRAS pentru organizarea concursurilor vor fi platite tot de noi?

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Max

Ideea este sa-si vada cei cu campionatul de treaba lor si t(i)riplicii sa poata gusta din bucuria unei iesiri in natura (respectand acele reguli de bun simt) in gasca la o prieteneasca ,cupa,etc,fara sa fie vanati de comisia aia.

Imi pare rau ca nu voi mai putea fi prezent la MMOF ,dar la 40 de ani ,gras,:x,cu doi copii,nu ma vad sportiv.

Am sa ma dau cu fierul pe traseele stiute de mine (de 12 ani montez relee GSM pe toate coclaurile din Ro) si am vazut multe locuri faine.

"Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea."
Link spre comentariu

...

Despagubirile le plateste societatea de asigurari la care iti faci polita de asigurare necesara obtinerii licentei de sportiv.

asta se intampla si acum pentru cei care au asigurare de viata/accidente

deci toata acesta agitatie nu ne ofera nimic in plus ...

... nu CNOR/FRAS plateste pentru accidentele petrecute in competitie, plateste tot concurentul prin asigurarea pe care si-o face singur ... care mai este rolul CNOR?

Link spre comentariu

Fac exceptie de CN:

...am adus vorba de taxe de participare si alte cheltuieli pentru a se face un mic calcul cam cat costa o iesire la o competitie + taxele catre FRAS...

Fiecare stim ce riscuri avem de infruntat la o iesire...si asta nu a impiedicat pe nimeni sa iasa...daca aceste taxe vor deveni obligatorii si la competitiile extra CN vor fi tot mai putine organizari de acest fel , si pe de alta parte prezenta la o competitie amicala fara o ambulanta in zona sau fara sa imi lase optiunea daca sa asigur sau nu masina si echipajul e fix alegerea mea si nu o sa o arunc in carca organizatorului un eventual accident;altfel inseamna ca la fiecare iesire ar trebui sa avem o ambulanta si un agent de asigurari cu noi + avizul FRAS?...sau daca imi rup masina la o competitie avizata FRAS cu asigurari si alea alea inseamna ca asiguratorul imi plateste reparatiile (o portiera stramba,un arc rupt de exemplu)?...si daca nu ..la ce sa ii chem?

Link spre comentariu

E un subiect interesant si cel cu asistenta medicala. Legislatia e incurcata si aici. La Redbull Romaniacs facem asistenta cativa oameni din SMURD si Salvamont, avem un elicopter de salvare, de regula pus la dispozitie de Romeo Dunca si masini offroad ale unora din comunitatea 4x4 locala. Totusi, exista un aspect bizar: pentru ca tinem neaparat sa ne aliniem la niste norme specifice altor tari si le implementam fara sa tinem cont de conditiile concrete din Romania apare o anomalie. Nu e suficient sa fii medic specialist de urgenta ca sa asiguri asistenta medicala la o competitie - trebuie sa fii acreditat de o anumita institutie.Cu alte cuvinte, daca se intampla ceva la un concurs si eu sunt de garda la SMURD, ma pot duce sa salvez o victima - daca asist concursul angajat de organizatori in timpul meu liber e deja o problema din punct de vedere a regulilor federatiei. Faptul ca imi va da cineva o hartie in plus nu-mi schimba cu nimic cunostintele de specialitate, dar asta va presupune, bineinteles niste bani dati cuiva.

Intr-o tara din UE in care asistenta medicala de urgenta in pre-spital nu este facuta cu medici ci doar cu paramedici, probabil o astfel de reglementare are sens. Sistemul lor difera fundamental de al nostru. Cum spunea cineva mai sus, sunt tari in care nici nu e voie sa iesi de pe carosabil - verzii au avut o perioada de glorie prin '80 si au impus limitari severe a accesului in asa fel incat prin Austria in anumite paduri nu ai voie sa mergi nici ca pieton decat pe niste alei amenajate.

Am dat un exemplu mai sus poate nerelevant pentru problemele offroad-ului. Dar logic vorbind, nu e mai simplu sa facem regulile in mod adaptat la conditiile concrete din tara noastra decat sa preluam orbeste cateva paragrafe din legislatia unor tari UE? Mai mult, sa le facem de sus in jos, consultandu-ne cu persoanele interesate. Si in plus, fara interese financiare absurde - cum spunea cineva mai sus, nu toti sunt nababi si societatea moderna nu trebuie sa fie una in care doar cativa oameni cu bani - pe care ii respectam, dealtfel, cata vreme nu sunt corupti si mafioti - sa poata sa se dea in natura cu masini 4x4, cronometrat sau nu. Pana una alta taxele date de romani si uneori si de cei din UE nu te ajuta cu nimic pe tine ca cetatean - sunt doar chestii de descurajare: scumpesti benzina ca sa nu mai poluam, punem taxe de inmatriculare ca sa se poate vinde mai bine masinile noi intr-o tara cu venituri mici, taxe peste taxe, arbitrare si peste noapte. Mie asta mi se pare doar un simulacru de democratie si e unul din motivele pentru care am intervenit in discutie - nu pentru ca as fi nu stiu ce campion 4x4, frustrat ca n-am bani sa dau la FRAS.

Daca o parte din moderatori si membrii de pe forum sunt in componenta CNOR, impartialitatea lor dispare - poate ar trebui sa schimbe specificul forumului, sa il faca forum oficial al FRAS-CNOR si atunci stim exact cu cine stam de vorba.

Iar despre faptul ca niste colegi de forum au putut sa determine cu rea-vointa autoritatile sa foloseasca tertipuri politienesti la Sighisoara pentru a sicana si chiar a baga in bucluc participanti este imoral, inadmisibil si incalca insasi spiritul camaraderiei offroad care ar trebui sa existe in aceasta comunitate. Eu ii consider doar niste oameni de nimic,orbiti de vremelnica importanta pe care le-o da apartenenta la o comisie oficiala si cu care nimeni de aici nu mai are sens sa stea de vorba. Daca sunteti de acord, va rog sa postati - un astfel de comportament trebuie sanctionat macar la acest nivel.

Niciodata nu esti destul de paranoic...
Link spre comentariu

...

Daca o parte din moderatori si membrii de pe forum sunt in componenta CNOR, impartialitatea lor dispare - poate ar trebui sa schimbe specificul forumului, sa il faca forum oficial al FRAS-CNOR si atunci stim exact cu cine stam de vorba.

Nici un moderator al forumului nu este membru in componenta CNOR.

Te rog sa te abtii de la afirmatii tampite inainte de a te informa.

Observi ca arunci o gramada de vorbe auirea pt ca te doare in fund de posibilele reactii. Intamplator, am discutat azi cu un medic din Sibiu , medic care asigura asistenta medicala la competitii si care te cunoaste. A spus ca esti un rebel. Eu vreau sa iti spun ca "rebeliunea" asta nu iti da dreptul ca sa jignesti oamenii.

Cine te crezi tu de imi recomanzi ca sa schimb specificul forumului?

Ce tinuta morala poti sa ai astfel incat te revolti si ceri ca sa fie sanctionati cei care discuta despre legalitate?

daca ti s-a dat posibilitatea ca sa te exprimi public, fa-o cu bun simt si pe cat posibil fara sa jignesti. Hai cu solutii la problemele ridicate. Lucru valabil pt toata lumea.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare