Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Rosia Montana

AndreiBizzy

Postări Recomandate

Re: Rosia Montana

http://www.digi24.ro/Media/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Pozitia+Academiei+Romane+proiectul+Rosia+Montana

Reamintesc pozitia Academiei Romane fata de Rosia Montana, cu argumente serioase.

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 723
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Astia vin in 2015 sa ne ...? Astia vin in 2015 sa ne ceara ...? Sigur ma voi duce la vot! Daca de vocea strazii li se rupe, poate o sa conteze vocea votantului.

Apropo de vot,ii rog pe toti aceia care nu sunt hotarati sa mearga pe considerentul ca nu au cu cine sa voteze,"ca toti sunt o apa si-un pamant",sa se prezinte la urne si sa-si anuleze propriul vot,dandu-le astfel o palma acestor nenorociti si ingreunandu-le astfel munca de fraudare a voturilor!Statul acasa si comentatul din fotoliu nu ne va ajuta cu nimic!Mizeria va persista!

Life's Too Short To Drive Boring Cars
Link spre comentariu

Multi dintre voi ma stiti ca sunt pasionat de GPS, harti, etc. Asa ca am incercat sa pun pe harta traseul parcurs de marea masa de oameni Duminica trecuta. Traseul masoara aproximativ 8 km iar cu rosu am marcat zonele care nu serveau scopului acestei manifestatii. Acolo erau fie magazine, cladiri de birouri, parcuri sau pur si simplu spatiu virant, ca sa nu mai spun ca insasi acea zona geografica a bucurestiului era lipsita de interes.

1161712664_hartaprotestului.thumb.jpg.dc7aace8ce3e6dbde6059ded009905eb.jpg

Va salut !

Link spre comentariu

Da, Omoroka, n-am cum sa nu-ti dau dreptate pentru ca si mie mi s-a parut ciudat traseul ales, dar cu toate astea si-a atins scopul pentru ca s-au mai alaturat coloanei foarte multi oameni si asta s-a vazut cand s-a umplut Bd.Tineretului de la Vacaresti pana dupa intersectia de la Sincai !

Important este sa continuam si sa iesim si pe 22 cand iar s-a anuntat mobilizare generala !

Ne vedem acolo, carcotasule ! :ha:

PS - Ai vazut ce goarna mi-am tras ? (e postata mai sus)

Link spre comentariu

Parerea mea este ca ar trebui ca cei 20000 de oameni sau chiar mai multi, sa se adune in fata guvernului intr-o zi lucratoare. Si sa nu plece de acolo pana nu iese Ponta cu ai lui, sa-si dea palme singuri intre ei...

Link spre comentariu

Da, Omoroka, n-am cum sa nu-ti dau dreptate pentru ca si mie mi s-a parut ciudat traseul ales, dar cu toate astea si-a atins scopul pentru ca s-au mai alaturat coloanei foarte multi oameni si asta s-a vazut cand s-a umplut Bd.Tineretului de la Vacaresti pana dupa intersectia de la Sincai !

Important este sa continuam si sa iesim si pe 22 cand iar s-a anuntat mobilizare generala !

Ne vedem acolo, carcotasule ! :ha:

PS - Ai vazut ce goarna mi-am tras ? (e postata mai sus)

Am vazut, dar stai linistit ca eu scot mai multi decibeli cu fluiericiul din gura :grin:

Va salut !

Link spre comentariu

Guristul MB este de departe cel mai penibil gurist de pe sticla, si cred ca zeci de ani de acum incolo, daca se va stradui un alt gurist sa-l ajunga macar, nu sa-l depaseasca, cred ca ii va fi imposibil... Partea buna este ca deja incepe sa-l afecteze chiar pe el insusi propria otrava, deja da semne de "patinaj artistic", a devenit incoerent in discursul lui, pierde deseori sirul ideii... In ritmul asta, cred ca se aboneaza la nr.9 foarte curand... Dumnezeu nu bate cu batul...

Dar mai trist decat existenta acestui gurist, este faptul ca exista inca multi oameni atat de tampiti care se uita in gura lui si il si cred.

Pe de alta parte, imi place ce se petrece acum, imi plac oamenii care se implica activ in actiunile astea, pentru ca dovedesc niste calitati exceptionale. Asta e romanul adevarat!

Link spre comentariu

optimus-romanii "adevarati" au iesit in strada la -20 grade si au strigat JOS BASESCU! ce se petrece acum cu rosia Montana e penibil dea dreptul-Basescu a fost primul care a sustinut acest proiect si chiar foarte agresiv dar BASISTII din piata-ecologistii nu au strigat NIMIC impotriva nemernicului nr 1!! eu sint unul dintre timpitii care mai cred in libertatea presei si apreciez faptul ca ANTENA 3 e SINGURUL post care nu a fost aservit=cumparat de dictatorul care ne e presedinte. cit il priveste pe MB(cred ca e vorba de Mircea Badea)-nici unul din stupizii de la toate posturile basiste-adica toate-nu-l vor egala in zece vieti la inteligenta,spontaneitate si elocinta!

Link spre comentariu

@dansoare - mestere ....las-o naibului cu Antena 3 ! =))

Si daca dimineata e nor, e de vina Base ! Este mesajul pe care acea tembeliziune il transmitea ultima oara cand am privit la TV (acum vreo 2 luni si ceva).

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

.............

Dar mai trist decat existenta acestui gurist, este faptul ca exista inca multi oameni atat de tampiti care se uita in gura lui si il si cred.

.............

Multa dreptate ai, dar nu sunt toti tampiti... unii au interesele lor... astia sunt curvele despre care vorbeam mai inainte.

Editat de yo2bt

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu

Asta e romanul adevarat!

Optimus din pacate romanu adevarat e un labar profesionist ...Dovada....e palpabila, priveste in jur ...involutia din ultimii douazeci de ani ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

@dansoare: Din respect pentru tine, prefer sa nu raspund la comentariul tau, si oricum, subiectul asta e offtopic. Iti dau doar un sfat: renunta la Antene, care nu sunt altceva decat o imensa groapa de cianuri care va otraveste mintile si sufletele. Penibile sunt toate TV-urile, dar Antenele sunt mai "speciale".

Pe de alta parte, am remarcat si eu manevrele de deviere a sensului manifestatiilor pentru salvarea Rosiei Montana catre scopul penibil si grotesc de a-l inlatura pe Basescu. Nu pot spune decat "TREZITI-VA-TI!" :)

@Yonutz: Vezi, de-aia n-are ursu' coada! Daca te uiti doar la TV-uri, in orice limba ar fi ele, labari profesionisti sunt toate natiile din lumea asta si te asigur ca altii sunt deja la nivelul super-mega-star fata de romani, daca o privim asa. Din nou, "TREZITI-VA-TI!" :)

Link spre comentariu

Optimus tata,

Nu fi convins ... ca ma uit doar la TV...Situatia in sine, te face sa gandesti asa ...ca suntem ceea ce suntem. Indiferent cat crezi in aceasta cauza si cat esti dispus sa mergi de departe.

In strada AM FOST 10-15-20.000 de insi ...Unde erau ceilalti 1.980.000 de oameni (se presupune ca Bucurestiul ar avea in jur de 2.000.000 locuitori) + inca vreo cateva sute de mii bune care locuiesc pe la periferie gen Otopeni, Stefanesti, Pipera, Voluntari, Branesti, Popesti-Leordeni, Berceni, Magurele, Clinceni, Chitila samd ... Sa nu ma vorbesc de protestele din tara ...

Si stiu ce zic ...daca in strada ar fi fost 100.000 sau 200.000 de insi ...altfel ar fi stat situatia acum.

Cat reprezinta 20.000 de insi din cei aproape 2.500.000? Ce s-ar fi intamplat daca macar 10% dintre noi am fi fost acolo ptr doua-trei ore?

Dimineata la stiri,

Minerii imbracati in "uniformele albe cu guler negru" Goldfachingcorporeishen ...urlau ...la unison ..."solidaritate" ...sa fim solidari cu ce? Cu cine? Ptr ce? Ptr a ne blestema copiii nostri si copiii copiilor nostri mai tarziu ca le-am lasat mostenire un viitor otravit?

Personal i-as strange pastia toti "de vor sa munceasca si nu au unde" cu tot cu catel, purcel si pasarele si i-as deporta direct in Insula Mare a Brailei ...la munca ...fara posibilitate de a iesi de acolo mai devreme de 10 ani. Iar daca vreunu indrazneste sa treca garla, l-as impusca pe loc.

Saptamana trecuta am directionat si consiliat niste straini (israelieni) spre a face o expeditie in zona Apuseni. Cand s-au intors, muti dupa ce au vazut, atins, respirat si m-au intrebat de ce oamenii protesteaza pe strazi si le-am spus motivul "vor sa rada acei munti pe care ati fost voi" stii ce mi-au zis? Ca regreta ca nu s-au nascut in Romania ptr ca ar fi fost in stare sa sustina nonstop protestul ptr ca acele locuri frumoase sa nu dispara.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Nu fi convins ... ca ma uit doar la TV...

Scuze, poate nu am fost suficient de explicit: nu ma refeream la tine in mod special, ci in general. Uite, de exemplu, in '90, cand "democratia" ne-a "binecuvantat" cu "binefacerile" media, si ma uitam pe canalele germane, am fost socat si am tras concluzia ca nemtii sunt o natie de degenerati si imbecili retardati. Asta dupa ceea ce vedeam prezentat pe sticla, dar si gandindu-ma ca pentru a putea urmari astfel de programe este obligatoriu sa fi degenerat si imbecil retardat, pentru ca altfel nu ai fi in stare sa rezisti mai mult de 5 minute in fata TV-ului. Ei bine, cand am fost si eu o data pe la ei, acum vreo 3 ani, am vazut ca nu e chiar asa, ca sunt si ei oameni... normali, in cea mai mare parte...

In sensul asta vorbeam eu.

La fel, daca te lasi prins in vrajeala mediatica, poti crede ca romanul e praf. Dar daca mergi in locurile neatinse de jegul mediatic, vei descoperi romanul adevarat. Din pacate, "democratia" a lovit chiar si in acele locuri, oamenii au inceput sa se inchida, sa devina tot mai egoisti, mai limitati in perspectiva asupra vietii. Dar nu pentru ca "sunt romani", ci pentru ca sistemul i-a adus in starea asta, prin saracire, crearea dependentei fata de stat, bombardarea cu surogate virtuale pentru orice emotie - prin nenumaratele show-uri TV, seriale, si alte aaberatii care le tin mintile si sufletele ocupate cu imbecilitatile alea. Da, sunt si ei de vina ca s-au lasat pacaliti de toate astea... Dar nu sunt nici cu un microgram mai mult de vina decat alte natii care si ele au cazut fix in aceeasi capcana. prin ce trece natia noastra in perioada asta, au trecut si altele acum cativa zeci de ani. Nu e nici o diferenta, decat de nuanta. Avantajul romanilor este ca noi mai avem inca amintiri despre cum am fost si ar trebui sa fim.

Link spre comentariu

Apropo de ce a scris @Optimus, am gasit un text pe pagina unui prieten:

Lectia auzului:

Un orăşan primeşte vizita unui prieten al său dintr-un sat îndepărtat şi merg în centrul oraşului. Era ora amiezii, iar străzile erau pline de oameni. Maşini claxonând, taximetre ce luau curbele cu viteză, sirene ce se apropiau sau se depărtau, sunete ale oraşului care parcă te asurzeau. Dintr-o dată săteanul îi spune:

- Am auzit un greiere.

- N-ai cum să auzi un greiere în tot vacarmul ăsta! i-a spus orăşanul.

- Sunt sigur, am auzit un greiere! a insistat săteanul.

- Asta-i o nebunie! a răspuns prietenul.

Săteanul a ascultat cu atenţie un moment, după care a trecut strada spre o zonă unde se aflau câţiva copaci. A căutat împrejur, sub ramuri şi a găsit micul greiere. Prietenul său a rămas uimit.

- E incredibil! Trebuie să ai un auz supraomenesc!

- Nu! a spus săteanul. Urechile mele nu sunt diferite de ale tale. Totul depinde de ce asculţi cu ele.

- Dar nu se poate! a continuat prietenul. Eu n-aş putea auzi un greiere în acest zgomot!

- Depinde de ceea ce este important pentru tine, a venit imediat răspunsul. Dă-mi voie să-ţi arăt.

A băgat mâna în buzunar şi a scos câteva monede pe care le-a lăsat să cadă discret pe asfaltul trotuarului. Atunci, cu tot zgomotul asurzitor al oraşului, au remarcat că toţi oamenii de pe o rază de 5 metri au întors capul privind în jur, dacă nu cumva banii căzuţi erau ai lor.

- Înţelegi ce am vrut să spun? a continuat săteanul.

Totul depinde de ceea ce este important pentru tine.

Ascultând zi de zi la televizor "ştiri" politice şi/sau diverse tragedii, catastrofe etc... URECHEA, CARE ESTE PRELUNGIREA CREIERULUI NOSTRU, se fixează pe tot ce este rău, urât, nefolositor...

Ni se induce FRICA!

Devenim neputincioşi, temători (de avion, de frig, de vânt, de mâncare, de oamenii de lângă noi şi ce este cel mai rău, de sentimentele noastre)

şi ... NU ŞTIM DE UNDE ... CÂND ... ŞI CUM ...

Răspunsul este:

UITE AŞA: ascultând aşa zisele ,,informaţii", care de fapt sunt praf în urechile noastre, ne lăsăm prinşi în această capcană.

Toată ziua spunem: e greu, oamenii sunt răi, trăim într-o lume nesigură, nu am încredere în nimeni etc.

Şi în tot acest timp, greierii cântă, frunzele foşnesc, apele curg şi noi ... nu le mai auzim !"

• Like 2
Link spre comentariu

optimus-daca antenele sint cianuri,atunci cum sint mizeriile de posturi cumparate de basescu si pupincuristele lui?? napalm? si de ce ar fi penibil si grotesc scopul de a-l inlatura pe principalul artizan al starii de rahat in care ne aflam(cel putin in ultimii 8 ani)-de fapt inlaturat democratic si fara dubiu anul trecut si repus miseleste in functie de o curte constitutionala santajata,timorata si aservita lui?! repet ca poate n-ai inteles: basescu a facut un lobby AGRESIV si total NECONSTITUTIONAL in sprijinul proiectului rosia Montana acum 2 ani cind controla total guvernul si parlamentul si chiar astazi sprijina acest proiect dar mai voalat. dar ai dreptate,sintem off-topic iar pe mine ma ingretoseaza basismul asa ca ma duc sa-mi storc o lamiie. si poate iau in calcul sa calaresc muntii de acum inainte pe bicicleta ca sa ma inscriu in spiritul ecologist actual redescoperit brusc instantaneu deodata de natia romana minunata si inegalabila pe planeta!!

Link spre comentariu

Va rog nu deturnati discutia spre una de controversa politica pentru ca nu-si are rostul intrucat cred ca e clar pentru toata lumea ca vinovati pentru actuala stare, inclusiv pentru situatia Rosiei Montane, sunt absolut toti policienii indiferent de culoarea politica !

Va multumesc pentru intelegere !

Link spre comentariu

@dansoare: Man, relaxeaza-te. :) Uite un reper evident: eu personal nu-s nici basist, nici antibasist, nici alt fel de "-ist", si doar punctez obiectiv niste aspecte, iar tu, daca eu nu ma inscriu pe linia ideologica Antenista, ma faci basist pur si simplu, pt ca nu-s cu voi. Asta ar trebui sa-ti dea de gandit serios. Referitor la influenta otravitoare a acelor posturi TV. Si spun asta pentru ca vad o astfel de atitudine la toti fanii Antenelor. Nu mai conteaza ce spune cineva, si ca are argumente solide, sau macar doar simplul fapt ca-si exercita dreptul la opinie personala. Dar daca nu gandeste Antenist, devine automat basist, fara drept de apel. No zi si tu acum, cum ti se pare o astfel de atitudine? :)

Si sa-ti mai spun ceva: in astia 2 ani de guvernare mincinoasa si jenant de penibila, ca cetatean implicat in diverse activitati in care am avut de a face cu autoritatile statului, pentru diverse aprobari, documentatii, etc, si ca intreprinzator care vrand nevrand sunt in contact direct cu orice masura pe care o ia un guvern (atentie, deci nu vorbesc din perspectiva unui angajat care singura lui grija cu sistemul este sa-si ia salariul la timp), am avut neplacuta ocazie sa ma confrunt cu o harababura de nedescris si fara precedent, cred, in astia 23 de ani. Ministere fara ministri si fara directori care sa semneze documente, intarzieri de luni de zile peste termenele legale, si actiuni de trista amintire de pe vremea lui Nastase, probabil de inspiratie iliesciana, cand reprezentatii guvernului dau iama printre intreprinzatori sa-i amendeze pt orice pt ca nu mai au bani la buget. Asta era specialitatea lui Nastase, dar acum vad ca se continua practica prin discipolul sau fidel.

Antenele vorbesc de parca tot dezastrul din Romania, produs in toi astia 23 de ani, se datoreaza doar unui singur om, si de parca pesedeii nu au guvernat niciodata in tara asta pana acum, ca si cum ar fi toti niste virgini neprihaniti.

Iar culmea penibilului si al grotescului, este ca asistam la o situatie cel putin bizara in prezent, cand puterea insasi isi face opozitie... Io ma intreb: oare actualul guvern este chiar atat de imbecil si retardat, ori deja au ajuns sa fie convinsi ca au prostit poporul asta atat de tare incat nu mai au nici o jena si teama de nimic, si pur si simplu se caca in capul nostru cum vor ei?!

Revenind la protestul pentru salvarea Rosiei Montana, este gretos ca nesimtitii aia vor sa manipuleze atat de grosolan pe oamenii care fac efortul sa participe la manifestatii, si vor sa devieze sensul ei catre aberatia "anti-basista".

Orice om inteligent isi poate da seama ca miza e cu totul alta, si anume nu lupta impotriva unui om, care este presedintele, si dictator si ce mai vor ei, ci faptul ca sistemul a ajuns intr-o asa de mare buda, si ca guvernantii sunt de fapt doar niste marionete penibile si jalnice care oricum nu sunt interesate sa faca ceva pt tara asta, ci doar sa execute obediente ordinele de afara, si atunci au inventat povestea asta cu "basismul" ca sa dirijeze nemultumirea maselor catre o directie oricum fantasmagorica. De fapt doar vor sa traga de timp, pana trec alegerile, si pana se vad si ei cu sacii in caruta.

Cu Base sau fara el, situatia va fi aceeasi, cand nu va mai fi Base, vor inventa un alt "inamic public", un alt motiv pt care ei nu pot aduce prosperitatea in Romania, si dupa ce-l vor fi fumat si pe ala, vor gasi altul, si tot asa. De fapt asta fac de 23 de ani...

Intelegi? De asta zic ca va otravesc sufletul aia cu Antenele... Va da os de ros si pierdeti tabloul in ansamblul lui, ba mai mult "gasiti" si foarte multi "dusmani" in jurul vostru care sunt "basisti", chiar daca oamenii aia nu inteleg ce inseamna ca ei sa fie "basisti", ei cand se uita in oglinda se vad pe ei, nu pe altcineva. Spre deosebire de cei otraviti care care cand deschid gura, nu vorbesc ei, ci vorbeste Badea, Gadea, etc...

Si uite cum, in cazul protestului pentru sustinerea cauzei de la Rosia Montana, Antenistii reusesc sa dea "de lucru" romanilor, altceva decat efortul constructiv care sa le asigure reusita pentru a salva zona aia. Poti tu sa bagi mana in foc ca daca incepand de azi Base nu va mai fi presedinte, in secunda 2 va fi interzisa exploatarea criminala de la Rosia Montana? raspundeti tie la intrebarea asta, nu este necesar sa postezi raspunsul aici pe forum.

Daca pe aia cu bicicleta am inteles-o, pe aia cu spiritul ecologist nu am mai inteles-o... Adica mai bine sa-l dam jos pe Base si sa se faca exploatarea cu cianuri la Rosia Montana? Ca mie asa mi-a sunat...

Vezi? Nu e chiar asa de simplu... :)

LE: De acord cu Astral, doar ca eu scriam in timp ce el a intervenit, si am vazut abia dupa. Totusi, e bine de lamurit situatia, pt ca manipularea evidenta a manifestatiilor este reala, si daca nu sunt obiectivate aceste actiuni, ne trezim ca in vorba romanului "unde dai, si unde crapa".

Editat de Optimus
  • Like 1
Link spre comentariu

de acord cu astral,de acord si cu tine optimus vis-a -vis de starea natiunii de dupa revolutie si vina tuturor politicienilor pt statul superbirocratic si corupt in care traim. personal cred ca proiectul rosia Montana ar fi dezastruos pt mediu si pagubos pt Romania. oricum am vindut tot si vindem in continuare dupa un plan bine pus la punct. nu cred ca tara asta mai are vreo sansa! dar eu sustin cu tarie ca nivelul maxim de saracie,coruptie si lichelism s-a atins in cei 8 ani de conducere marinareasca. hai sa nu ne mai inflamam si sa ne vedem cu bine pe trasee si prin padurile inca salbatice-cite or mai fi si astea!

Link spre comentariu

nu cred ca tara asta mai are vreo sansa!

Bine,bine Dane,pai si cum faci: te uiti in ochii pruncilor si le spui asta?

Ba eu cred ca atat timp cat mai exista o farama de speranta,trebuie crezut in ea!Ca doar n-o sa inchidem ochii impacati cu gandul ca ne-au ingenuncheat aceste naparci!Pai au crezut ei Sfintii inchisorilor intr-o cauza dreapta,de ce n-am crede noi?

Life's Too Short To Drive Boring Cars
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare